Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niepokoje związane z datą 21 grudnia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
643 odpowiedzi w tym temacie

silverwolf.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdyby Bóg istniał to mógłbyś mieć takie dylematy.
  • -5

Lia.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Haha, koleżanka właśnie zarzuciła mi bombę odnośnie końca świata: "Powinien być już dawno temu, Majowie nie brali przecież pod uwagę lat przestępnych". :-D
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nasz dobry Bóg nie dał rodzajowi ludzkiemu gwarancji na brak plag i katastrof, wręcz przeciwnie. Pytam więc, czy NASA daje nam taką gwarancję, albo rządy ludzkie?

No jasne że nie, ale jest pewna subtelna różnica pomiędzy "nigdy nic się nie stanie" a "świat skończy się 21.12.2012" :)
  • 0

silverwolf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Są poważne ostrzeżenia na styczeń 2013 roku odnośnie zaostrzenia się kryzysu ekonomicznego, żeby przetrwać mieszczuchy posprzedają ziemię trzymaną na czarną godzinę. Ziemia będzie chodziła za bezcen.
  • 0

SZpachel.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

A ja mieszkam na wsi i jestem samowystarczalny, więc kupię sobie tanio ziemie hehe
  • 0

Wrty.
  • Tematów: 4
Reputacja

Napisano

Więc jeżeli ktoś myśli, że tak jak jest teraz (a jest nam dobrze) będzie zawsze, to jest naiwniakiem.

Ależ nikt temu nie przeczy. Po prostu niekoniecznie zmiana musi nastąpić akurat 21 grudnia i to z dnia na dzień.
Poza tym, myślicie, że akurat tego dnia Ziemia wleci w środek kosmosu i coś w związku z tym zacznie się dziać? To nie jest kwestia dni, a lat.
  • 0

verne.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Są poważne ostrzeżenia na styczeń 2013 roku odnośnie zaostrzenia się kryzysu ekonomicznego, żeby przetrwać mieszczuchy posprzedają ziemię trzymaną na czarną godzinę. Ziemia będzie chodziła za bezcen.

Przez kogo gdzie i kto chce na tym zarobić. Poza tym, po co komu ziemia, jak świat 10 dni wcześniej przestanie istnieć???
  • 0

Aequitas.
  • Tematów: 13
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ciekawi mnie jak będą wyglądały media na kilka dni przed tym "wielkim" wydarzeniem ;)
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up
Jestem dziwnie pewna, że puszczą setki filmów katastroficznych z "2012" na czele.
  • 0

Pr!nC3ssOfMaF!a.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja myslalam ze to portal "PARANORMALNE ", ale jak widac nie ktorzy ludzie nie maja na ten temat zadnego pojecia
a co wiecej wogole w rzeczy PARANORMALNE nie wierza (poniewarz ich nie doswiadczyli!)
To czego doswiadczam zawsze sie sprawdza ale to juz moje...
Dziekuje.
  • -7

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja myslalam ze to portal "PARANORMALNE ", ale jak widac nie ktorzy ludzie nie maja na ten temat zadnego pojecia

"PARANORMALNE", a nie "Z SUFITU WZIĘTE". Jestem bardzo ciekaw, czy w wypadku gdy jakaś słaba duszyczka nie wytrzyma tego napięcia przed niechybnym końcem i zrobi jakieś głupstwo, to czy ktoś weźmie to "na klatę".

Pisz do "Faktu" i wykoś Jackowskiego. Przyda się prawdziwe medium :)

Dziekuje.

Ależ proszę :)
  • 0

Witchfinder General.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jedyne czego obawiam się tego dnia, to że setki, jeśli nie tysiące ludzi ślepo zapatrzonych w tę datę i będący święcie przekonani o tym, że po tej dacie nie będzie już niczego wpadną w histerię, kiedy nic się tak naprawdę nie stanie. Zaczną się rozruchy i zamieszki, które spowodują spore straty.

Do tego pewnie dołączy fala samobójstw osób zawiedzionych tym, że nie dokonała się w nich żadna wewnętrzna przemiana, czy przejście w inną gęstość itp. Przeraża mnie też myśl, że znajdzie się wielu psychopatów, którzy wierząc, że to koniec zaczną mordować i kraść na zasadzie "hulaj dusza, piekła nie ma". To są właśnie sprawy, których obawiam się myśląc o tej nieszczęsnej dacie...

Użytkownik SpeedFreak edytował ten post 28.11.2012 - 15:23

• 1

Wrty.
  • Tematów: 4
Reputacja

Napisano

a co wiecej wogole w rzeczy PARANORMALNE nie wierza

Więc forum ma się roić od tematów "widziałem/am ducha w lesie, ale nie mam zdjęcia bo aparat mi wpadł do wanny, gdzie zjadł go pies", a pod nimi kilka komentarzy typu "to fajnie", bo zakwestionować nie można? To nie działa w ten sposób.

@UP Nie sądzę, aby miało to taką skalę. Myślę, że wyskoczy z tym najwyżej grupka popaprańców wierzących w koniec świata jak w powietrze. Gdyby masowe mordy i kradzieże na zasadzie "hulaj dusza, piekła nie ma" miały nastąpić w szerszym zakresie, już byśmy to odczuli.
  • 0

Witchfinder General.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiemy tak naprawdę ilu ludzi fanatycznie w to wierzy i do czego są zdolni ;) Po prostu obawiam się jakichś większych zamieszek, przekonamy się już niedługo jak to będzie wyglądać.
  • 0

verne.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Osobiście uważam, że niewielu. Większość osób traktuje to z uśmiechem. Jeśli ktoś popełni samobójstwo to już musi być jakiś fanatyk. Uważam, że nic wielkiego nie wydarzy się jako wydarzenie wokół końca świata. Na razie jedynie media i reklamodawcy tworzą największe show, czyli np mediamarkt i toyota;)

"A ja myslalam ze to portal "PARANORMALNE ", ale jak widac nie ktorzy ludzie nie maja na ten temat zadnego pojecia
a co wiecej wogole w rzeczy PARANORMALNE nie wierza (poniewarz ich nie doswiadczyli!)
Dziekuje. "

Pokaż mi choć jedno jakiekolwiek zdarzenie z jakiegokolwiek tematu, które wykracza poza coś co postrzegamy jako normalne. Jakieś ewidentne zdjęcie ducha, telekinezy, jakiejś kuli, ufo czy innego dziwu, a przestanę być sceptykiem.
Jak na razie mamy 6 miliardów albo i więcej ludzi i nikt nie był w stanie czegoś udowodnić co wykracza poza "normalność".

Użytkownik verne edytował ten post 28.11.2012 - 16:03

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych