Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niepokoje związane z datą 21 grudnia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
643 odpowiedzi w tym temacie

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 781
  • Artykułów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To będzie koniec świata...
Zepsuj autko, to jakoś tego unikniesz.

BehawioralnyBarbararzyńca.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Parę dni intensywnej pracy + porządki świąteczne + zakupy. W rezultacie zapomniałem o tej całej szopce. Wam też polecam na parę dni odciąć się od tego forum, które ewidentnie zakleja mózg. Wyjdźcie sobie na spacer i przewietrzcie umysł, a dostrzeżecie... no właśnie co? Nic. Dzień jak co dzień, ludzie pracują i żyją.

" Ci co czekali na cierpienia, hekatomby.
ci co czekali na pieczęcie i wojny.
ci co czekali na archanielskie trąby.
Są zawiedzeni no cóż.
Póki nad miastem będzie wstawał świt.
Póki jak zawsze nie zmieni się nic.
Póki komuś za cokolwiek będzie wstyd.
Nikt nie uwierzy że staje się już.

Świat zaczyna się codziennie,
i kończy się codziennie,
innego końca świata nie będzie.
Ludzie rodzą się codziennie,
umierają codziennie,
innego końca świata nie będzie "
  • 1

JackXP.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak pomyślałem... Spodziewacie się jakiejś zwiększonej fali samobójstw? Że niby to takie modne zejść z tego świata właśnie 21 grudnia 2012?

Użytkownik JackXP edytował ten post 19.12.2012 - 23:42

• 0

erebeuzet.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja myślę, że te ostatnie strzelaniny w usa (trzy w ciągu tygodnia) mogą mieć związek ze zbliżającą się datą. A tak przy okazji to już jutro, a mnie bardziej niepokoi, że miałem zamiar sprezentować żonie prawo jazdy na święta, a mam na koncie tylko niecale 800zł. Przyćmiewa to nawet fakt, że po raz pierwszy w niedzielę rano, słyszałem "kijowski" dźwięk u siebie w mieście i że obcy na dwa dni przed 21ym zasłaniają swe manifestacje sztuczną mgłą. 8D

Użytkownik erebeuzet edytował ten post 20.12.2012 - 05:46

• 0

Elvis.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pod osłoną końca świata czekam na kolejne samobójstwo w sprawie Smoleńska.

• -1

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja sobie wziąłem L4...
Spokojnie będę obserwował nadchodzący show...
  • 0

SZpachel.
  • Tematów: 2
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

No i gdzie się podziali ci wszyscy, którzy tu tak głosili teorie o tym końcu świata, co to ma się nie wydarzyć, najazd obcych, nibiru,przebiegunowanie i inne bzdury... Już niecały dzień został i co? Nic, spokój jak zwykle nic się niedzieje.
Wzywam was, wpiszcie się tu że jesteście naiwni jak dzieci albo i bardziej hehe.
Ale jutro będzie z was szydera ;)

Użytkownik SZpachel edytował ten post 20.12.2012 - 08:22

• -1

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No i gdzie się podziali ci wszyscy, którzy tu tak głosili teorie o tym końcu świata, co to ma się nie wydarzyć, najazd obcych, nibiru,przebiegunowanie i inne bzdury... Już niecały dzień został i co? Nic, spokój jak zwykle nic się niedzieje.
Wzywam was, wpiszcie się tu że jesteście naiwni jak dzieci albo i bardziej hehe.
Ale jutro będzie z was szydera ;)

Jak kto gdzie. Zgodnie ze wskazówkami "jak przetrwać":
- udali się w góry,
- pochowali się w schronach,
- robią ostatnie zakupy.
Mi osobiście najbardziej podoba się fakt jak bardzo w sobotę zmiękną im rury :)
  • 2

andar.
  • Tematów: 70
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Jaka jest podawana godzina końca świata?

mogliby kosmici zawitać, jak na razie pieszczą się i tyle...

Użytkownik andar edytował ten post 20.12.2012 - 08:47

• 1

IdoBelive.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

" Rosjanie ogłosili, że do 2012 roku pod Moskwą zbudowanych zostanie 5 tys. bunkrów, które mają ochronić populację rosyjskiej stolicy na wypadek wojny nuklearnej. Jak poinformowała telewizja Russia Today, moskiewskie władze ogłosiły, że w ciągu kolejnych dwóch lat planują wybudować 5 tys. nowych schronów atomowych, które mogłyby pomieścić znaczną część mieszkańców Moskwy w wypadku ataku nuklearnego.
Norwedzy zbudowali nowoczesny magazyn nasion. Jest to podziemny bunkier, którego celem jest ochrona zgromadzonych zapasów w razie wybuchu konfliktu nuklearnego, zmian klimatycznych, klęski żywiołowej, lub kataklizmu. Globalny Bank Nasion jest inwestycją rządu Norwegii, oraz innych państw, jak Wielkiej Brytanii, Australii, Niemczech, oraz USA. Na liście darczyńców znaleźli się również inwestorzy prywatni: Fundacja Billa i Melindy Gatesów, Fundacja Rockefelera, Fundacja Syngenta i Firma Monsato.
Budowę Banku Nasion rozpoczęto w czerwcu 2006 roku. Podziemny skarbiec wybudowano we wnętrzu granitowej góry na norweskiej wyspie Spitsbergen. Skarbiec znajduje się 130 metrów nad poziomem morza. W schronie jest minus 18 stopni. To optymalna temperatura do przechowywania nasion.
Oficjalne otwarcie nastąpiło w lutym 2008 roku, wśród uczestników znaleźli się Przewodniczący Komisji Europejskiej Jose Manuel Barroso oraz dyrektor generalny ONZ do spraw Wyżywienia i Rolnictwa.
http://www.youtube.com
Jednak okazuje się ,że bunkier w Norwegii nie jest tylko upchany nasionami, ale od stycznia do marca 2010 roku był sukcesywnie wypełniany zapasami żywności. To właśnie wypełnianie żywnością, kilkaset ton zapasów, zwróciło uwagę ciekawskich obserwatorów.
W USA znajduje się 131 tajnych podziemnych baz, a na całym świecie jest ich 1477. Podziemne bazy na terenie USA mogą pomieścić 106 mln ludzi i zapasy żywności dla nich na 2 lata. Koszt budowy jednej wynosi 17-31 miliardów dolarów. Czas wykonania kiedyś wahał się od roku do dwóch lat, ale obecnie powstaje ich już kilka rocznie. "
  • 0

Witchfinder General.
  • Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W USA znajduje się 131 tajnych podziemnych baz, a na całym świecie jest ich 1477. Podziemne bazy na terenie USA mogą pomieścić 106 mln ludzi i zapasy żywności dla nich na 2 lata. Koszt budowy jednej wynosi 17-31 miliardów dolarów. Czas wykonania kiedyś wahał się od roku do dwóch lat, ale obecnie powstaje ich już kilka rocznie. "

Zawsze mnie to rozwalało. Skoro te bazy są TAJNE, to skąd wiadomo ile ich dokładnie jest? :D Nie dość, że w USA to jeszcze na całym świecie, dodatkowo jak widać doskonale wiadomo jaką mają pojemność i ile kosztowała ich budowa. Coś kiepsko u nich z takimi tajnymi projektami ;)
  • 3

paweldexter.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tajne bazy, których nikt nie widział, ale każdy o nich wie :D tysiące ludzi, którzy czekają w bunkrach, z zapasami, ale nikt ich nie zna i nie widzi :D no niezłe show medialne, trzeba przyznać że od zawsze był popyt na strach : ) Tak samo jak z acta - rok temu tłumy na ulicach, dziś 99% tych ludzi nie wie co się dzieje z tą sprawą : ) a tak na marginesie chciałem napisać, że w Nowej Zelandii jest już 21 grudnia :D a jak jutro rano wstaniemy będzie się kończyć :P

Użytkownik paweldexter edytował ten post 20.12.2012 - 12:52

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja mam jakoś tak na odwrót chyba...to znaczy, jeszcze ze 2-3 lata temu ta data robiła na mnie wrażenie, a teraz jakoś tak...pusto..przecież to już jutro...a zupełnie żadnych emocji, wydaje mi się, że to może być wynikiem ' nasycenia ' - tak trąbili, tak nagłaśniali, że się przejadło, znudziło, zirytowało...

I mam też na odwrót w sprawie tego co będzie po 21.12 - na samą myśl tych prześmiewczych zdjęć, filmików, artykułów robi mi się niedobrze, a dlaczego? A no dlatego, że mimo, że koniec świata nie nastąpi - to dalej będzie o nim trąbione przez najbliższe miesiące - fakt, że w sposób szyderczy, ale jednak...a ja juz bym chciał nie słyszeć o tym 21.12.2012...chyba zmęczyła mnie ta data po prostu...:)

Pozdrawiam :)

Użytkownik Daniel. edytował ten post 20.12.2012 - 12:59

• 0

cerasus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie z 4chan szykują małą akcję na 21 Grudnia, instrukcja:

http://pastebin.com/m9x0adqr

W skrócie; będą dawać fałszywe informacje na różnych portalach społecznościowych, że widzieli jakieś dziwne światła.
Oczywiście zaleją YouTube fejkami video, będą wysyłać także fałszywe foty do mediów, a nawet wydzwaniać do policji i straży pożarnej z fałszywymi informacjami na temat że widzieli UFO...
Akcja w Europie zacznie się o 14:00.
Wszystko jest opisane w linku. (english)

Ja sądze że nic nie wywalczą wielkiego.

Użytkownik cerasus edytował ten post 20.12.2012 - 13:29

• 1

paweldexter.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie z 4chan szykują małą akcję na 21 Grudnia, instrukcja:

http://pastebin.com/m9x0adqr

W skrócie; będą dawać fałszywe informacje na różnych portalach społecznościowych, że widzieli jakieś dziwne światła.
Oczywiście zaleją YouTube fejkami video, będą wysyłać także fałszywe foty do mediów, a nawet wydzwaniać do policji i straży pożarnej z fałszywymi informacjami na temat że widzieli UFO...
Akcja w Europie zacznie się o 14:00.
Wszystko jest opisane w linku. (english)

Ja sądze że nic nie wywalczą wielkiego.

Moi znajomi tez maja juz podobne filmiki przygotowane : ) after effects rządzi : )
  • -2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych