Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niepokoje związane z datą 21 grudnia

• Please log in to reply
643 replies to this topic

Mystogan.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to czekamy na 2060 :D
  • 0

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trzeba będzie zmienić nazwę działu i porobić porządki na "Nowe Czasy" :) Wiele tematów przejdzie dziś do historii. W sumie patrząc z tej strony niezłe oczyszczenie. Z głupoty oczywiście.
  • 3

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No ładnie 92 osoby na tą chwilę czeka, patrząc w ekran, na godzinę ZERO... za okno patrzeć :D
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A tak btw. pamięta kto jeszcze projekt Cheops ? :) Może zdążyli uruchomić piramidę i nas obronić dlatego nie ma końca :)
  • 1

SZpachel.
  • Tematów: 2
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Pozwolę sobie przytoczyć słowa poety bo idealnie pasują do sytuacji ;)

Koniec świata
W dzień końca świata
Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji,
Rybak naprawia błyszczącą sieć.
Skaczą w morzu wesołe delfiny,
Młode wróble czepiają się rynny
I wąż ma złotą skórę, jak powinien mieć.
W dzień końca świata
Kobiety idą polem pod parasolkami,
Pijak zasypia na brzegu trawnika,
Nawołują na ulicy sprzedawcy warzywa
I łódka z żółtym żaglem do wyspy podpływa,
Dźwięk skrzypiec w powietrzu trwa
I noc gwiaździstą odmyka.
A którzy czekali błyskawic i gromów,
Są zawiedzeni.
A którzy czekali znaków i archanielskich trąb,
Nie wierzą, że staje się już.
Dopóki słońce i księżyc są w górze,
Dopóki trzmiel nawiedza różę,
Dopóki dzieci różowe się rodzą,
Nikt nie wierzy, że staje się już.
Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem,
Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie,
Powiada przewiązując pomidory:
Innego końca świata nie będzie,
Innego końca świata nie będzie.

Czesław Miłosz

• 0

Lia.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A tak btw. pamięta kto jeszcze projekt Cheops ? :) Może zdążyli uruchomić piramidę i nas obronić dlatego nie ma końca :)

Z tego co byłam ostatnio na ich stronie, nic z tych rzeczy. Dalej ta sama bajka - że zmiany nastąpią powoli... Dołączona grafika
  • 0

paweldexter.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a ja chciałem tylko napisać że w Nowej Zelandii (Czatam) jest już 22 grudnia :D

http://24timezones.com/zegar_czas.php

Użytkownik paweldexter edytował ten post 21.12.2012 - 11:41

• 0

SZpachel.
  • Tematów: 2
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Wyświetl postUżytkownik Xellos dnia 21.12.2012 - 11:32 napisał

Aż szkoda klawiatury aby pisać coś na ich temat.

Użytkownik SZpachel edytował ten post 21.12.2012 - 11:50

• 0

manitoris.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

żałosne, jaki jest sens wrzucania fejków ufo do internetu? podbudowanie własnego ego? dla mnie najbardziej żałośni są ludzie siejący dezinformację wrzucający takie fake-filmy bo później internet jest mieszany: prawdziwe obserwacje z fejkami.

Nie popieram dzwonienia na policję, straż pożarną itp. bo to są fałszywe alarmy i powinny być karane. Ale dziwię się takiemu oburzeniu bo w tematach o nibiru jest mnóstwo filmików przedstawiających zwykłe flary albo planety takie jak wenus, tak samo jest z większością fimików z UFO. Jakoś nie widziałem żeby wiele osób protestowało przeciw takim wstawkom. Zawsze było wytłumaczenie że przecież to forum paranormalne to co się dziwisz

Ile trzeba miec lat aby sie tym jarac?

A ile trzeba mieć lat żeby podniecać się tym http://www.paranorma...zez-pasmo-zero/

Nie wiem, nie czytalem tego tematu, ale moze ty mi powiesz jako aktywny uczestnik tamtej dyskusji.. bo widzisz chciales tu kogos obrazic, ale z mojego punktu widzenia to troche ci nie wyszlo, dlatego ze jak ja slysze dwojke dzieci w piaskownicy sprzeczajacych sie ktore grabki maja moc pokemona, to nie siadam do nich aby z nimi o tym dyskutowac i probowac wytlumaczyc ze "zadne, bo to bajka.." przeciez to dzieci - niech zyja w swoim swiecie "magii", jeszcze szara rzeczywistosc nie musi ich otaczac.. ale gdybym sam byl dzieckiem, to wparowal bym tam miedzy ich mowiac ze "zadne, bo to moja lopata ma moc pokemona a nie wasze grabki.." pomysl nad tym.

Do pierwszego twojego akapitu zgadzam sie czesciowo, odnosnie wydzwaniania do sluzb ratunkowych, nie dlatego tylko ze tak nie wolno, ale dlatego ze w tym czasie moze ktos inny naprawde potrzebowac pomocy i bedzie czekac bo jedna karetka na okolice pojechala gdzies w pizdu dla zartu..

a co do fejkow, to nie masz racji, bo co innego fejk obserwacji UFO, ktory podekscytuje kogos innego, a co innego wywolanie paniki, gdzie ktos moze poniesc szkody materialne lub fizyczne (np. zerwie sie z pracy, aby ratowac rodzine, cos ukradnie lub kogos skrzywdzi, bo to sytuacja wyjatkowa i trzeba myslec o sobie i swoich bliskich.. zabije siebie lub swoje dziecko "aby sie nie meczyc" - byla niedawno sytuacja ze psychol wyrzucil z tego powodu corke z balkonu aby sie nie meczyla.. lub poprostu dostanie zawalu)
tak czy inaczej fejki to dziecinada i ktos kto widzial UFO na swoje oczy ich nie potrzebuje aby sobie cos udowadniac, tylko oglada z ciekawosci..
  • 1

Striker.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale zwas pesymyści! Dzień się jeszcze nie skończył, a Wy już narzekazie, że końca świata nie będzie. Nie dzielcie skóry na niedźwiedziu..
  • 0

Akinci.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jedyne co porządnie dzisiaj przywaliło to bezrobocie.
  • 0

jez.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich (to mój pierwszy i prawdopodobnie ostatni wpis - chyba, że znajdę później coś co będę chciał komentować :) )

Generalnie temat 21.12.2012 znam przynajmniej od 2000 roku i im bliżej było tej daty, tym mniej się ekscytowałem nadejściem nowej ery, a bardziej tym, co ludzie jeszcze wymyślą, sfabrykują i podepną pod datę, która przejdzie do historii. Następna taka wielka data to 2036.

Chociaż od dobrych kilku miesięc wiem, że nic spektakularnego w rodzaju przebiegunowania, czy trzech dni ciemności się nie stanie, to cały dzisiejszy dzień spędzam ze swoją rodziną, ot tak na wszelki wypadek :-). Zabranie dzieci z przedszkola i dostanie urlopów to moje jedyne przygotowania na dzisiaj.

(nie)stety nowa epoka / złoty wiek czy jak to nazwać, zależy tylko od naszego podejścia do codziennych spraw, do przepływu energii, a nie od jakiegoś wielkiego kosmicznego zdarzenia.

Miłego dnia ;-)
  • 1

888.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Oj dzieci dzieci "konieć świata" będzie w latach 2015-2050 i będzie to raczej upadek cywilizacji dobrobytu który będzie następował powoli zainteresowanych odsyłam do książki M Popkiewicza ziemia na rozdrożu
  • -3

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

888 to co dokładnie 31 grudnia 2050 nastąpi koniec??? :)
  • 0

somewaterfowl.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Koniec świata za 30 sekund a Wy na forum siedzicie :D ?

EDIT:

Chyba coś nie działa...

Użytkownik Asgrot edytował ten post 21.12.2012 - 12:04

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych