Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niepokoje związane z datą 21 grudnia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
643 odpowiedzi w tym temacie

mastaxs.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale to jeszcze nie koniec końca świata :D

http://billioncountdown.com/
  • -2

andar.
  • Tematów: 70
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Patrick Geryl zrobił z siebie największego idiote.

Koniec świata był, kwestia autosugestii, a P. Geryl powiedział prawdę, w życiowych sytuacjach nie inaczej, ludzie nosza w sobie takie karty dostępu, tego znam, tej nie znam. Nie chcą zadawać sie z nudnymi osobami zamiast obrocic te nudę w zainteresowanie. Tak samo z tym końcem świata, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla was nic sie dzieje, ja tam nieźle się bawiłem.

Użytkownik andar edytował ten post 21.12.2012 - 15:21

• 0

lordV.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zapewne bilans ofiar (czyt. ewentualnych samobójców lub naiwnych) będzie duży. Ale w jednym Gerryl zjednoczył ludzi - zapodał temat, którym zainteresował rzesze ludzkich umysłów. To, że jego konto zapewne urisło, też tajemnicą nie jest. Ale to, że jutro z niepokojem wstanie i zacznie się za siebie oglądać to już niemal fakt. Cóż, przy okazji przponmiała mi się scena z jednego polskego filmu: "A prof. Zajączek? Pojechał do Stanów i skopał brykę jakiegoś Murzyna. I co? Zrobili mu z dupy jesień średniowiecza". Brzmiało to podobnie, ale dla P. Gerylla może skończyć się podobnie. Nie życzę mu źle, bo nie uległem tej całej psychozie.
Na koniec jednak pozytyw. Masy ludzi szykują się latami na ten dzień, zbierają zapasy, w końcu meldują się gdzieś w górach, czy jaskiniach. Przeżywają przygodę życia. Może podczas tego pobytu dowiedzą się więcej o sobie, może wyciągną wnioski ze swojego życia? Zawsze jeden mądry jest bardziej wartościowy od stu głupich. Wszystkiego dobrego.

P.S. czy od jutra autor psychozy nazywany będzie Patrick G.? Wanted?
  • 0

andar.
  • Tematów: 70
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Zapewne bilans ofiar (czyt. ewentualnych samobójców lub naiwnych) będzie duży.

a skąd ty wiesz dlaczego ktoś się zabił? W sumie nie zaskoczyłoby mnie to. Ktoś juz i tak zmęczony dowiaduje się, że niepotrzebnie czekał, a z obietnic nici. Powinien być ten koniec świata, nie powinni ludzie być zmuszani brać swoich spraw we własne ręce, nie każdy ma warunki.
  • 0

Fallriv.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak sobie pół żartem, pół serio rozmyślam, że skoro Majowie przewidzieli datę 21.12.2012 jako ostatnią w ich kalendarzu to chyba włącznie?

Wychodzi wtedy na to, że 21.12.2012 to ostatni normalny dzień, dopiero 22.12.2012 nic już nie będzie :D
  • 1

MemoriesAlone.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

http://kwejk.pl/obra...lololololo.html
  • 0

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie chce wchodzić w tematy religijne, bo to osobista sprawa, ale 2 poniższe cytaty:

Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny
Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i działać będą wielkie znaki i cuda, by w błąd wprowadzić, jeśli to możliwe, także wybranych.

są do dziś aktualne.

Biblia ma to do siebie że pasuje do każdego wydarzenia, miejsca i czasu.

Wieszacie psy na Patryku bo zarobił 100 baniek-największy oszust? Ludzie-w obecnym świecie to są drobne na waciki! Pamiętacie tego pana?
Dołączona grafika
Zrobił przekręt na 50mld $ i co? Żyje sobie w zacisznej celi...
Gerylowi nic nie zrobią, już się nachapał, zebrał na emeryturę i tyle.
  • 0

Nerubis.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Skro już rozmawiamy o pieniądzach, przyznajcie się - który z forumowiczów z nadzieją na koniec świata wziął ogromny kredyt i poszedł szaleć? :D
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Myślę, że w obecnej sytuacji pomimo tego, iż czujemy się rozgoryczeni, rozczarowani i oszukani powinniśmy w głębi duszy być zadowoleni, że nadal żyjemy.
Ale to, że Geryl pomylił się w obliczeniach, źle coś zinterpretował czy po prostu wprowadził ludzi celowo w błąd nie znaczy, że już nic nam nie grozi.
Proponuję cofnąć się do pierwszej strony i przeczytać dokładnie tytułowy tekst.
Nie żebym go bronił ale tam nawet słowem nie jest wspomniany nasz Belg - naciągacz.
Osobiście uważam, że to jeszcze nie koniec całej tej sprawy. Obym się mylił.
  • 0

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@up

Proszę Cię, napisz że żartujesz....

A jeśli nie żartujesz- no to jakie są podstawy tych tajemniczych hipotez? Bo "nalukowe" podstawy imć Geryla (tak, wiem, nie był wspomniany- ale nie oszukujmy się, był jendnym z tych, co narobili szumu w związku z 2k12) i "zetańskie" przekazy tej kobity z USandA dziś upadły raz na zawsze. Majowski "skończony" (bo to ofkors nieprawda że się skończył, ale kto by tam zaprzątał sobie głowę takimi pierdołami) kalendarz też nie oznaczał NIC. W czym więc rzecz?
  • 0

Jenot.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oczywiście, że to jeszcze nie koniec. Jeżeli wyciągną Geryla z jego schronu (albo przytulnej willi na Hawajach), będzie musiał dalej w to brnąć, naginając kolejne fakty; twierdząc, że ludzie przeinaczyli jego wcześniejsze słowa, itd., itp. Na pewno nie przyzna, że od początku ściemniał w celu łatwego zarobku - wtedy prawdopodobnie mógłby pożegnać się z życiem.
Pytanie brzmi, czy jeszcze kiedykolwiek ujrzymy Patryka. Za takie pieniądze mógł się zapewne zaszyć w kompletnej głuszy i na odległość obserwować nerwowe reakcje naiwnych 'wyznawców'.
  • 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pytanie brzmi, czy jeszcze kiedykolwiek ujrzymy Patryka. Za takie pieniądze mógł się zapewne zaszyć w kompletnej głuszy i na odległość obserwować nerwowe reakcje naiwnych 'wyznawców'.

Juz 4 lata temu mówiło sie o jego inwestycjach we własne latyfudium/megaposiadłość w RPA.
Edit : Sorki: 2,5 roku temu.
  • 0

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziś w nocy przyszła mi do głowy taka myśl: co by się stało, gdyby nagle przyszedł ktoś i powiedział, że jutro zresetuje świat i będziemy mogli stawiać całą cywilizację od nowa? Jak by ona wyglądała? Zastanawiam się ilu z nas byłoby w stanie po prostu zapomnieć o starym świecie i zbudować coś nowego bez spoglądania wstecz i bez żalu?
Tak sobie myślę, że Koniec Świata może i chciałby przyjść, ale raczej tego nie zrobi, bo widocznie nie dorośliśmy do tego.

Takie tam...

Btw. forum mi komunikuje, że:

Spóźniłeś się na koniec świata! I co teraz?

http://nooooooooooooooo.com/

Użytkownik Ill edytował ten post 21.12.2012 - 19:25

• 2

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proszę Cię, napisz że żartujesz....

Jeżeli Cię to uspokoi, to troszkę tak ;)

Swoje zdanie na temat 21 grudnia wyraziłem już w tym poście http://www.paranorma...post__p__532899
To, że Geryl popełnił mnóstwo błędów nie jest żadną tajemnicą. Zresztą cały wykaz nieprawidłowości znajdziecie w tym linku http://www.2012hoax.org/patrick-geryl
Mnie bardziej martwią 3 podstawowe fakty raczej nie powiązane z kalendarzem Majów a wskazujące wyraźnie, że coś bardzo niedobrego dzieje się z naszą planetą:

- wszechobecne masowe zgony zwierząt
- dziwne dźwięki słyszane praktycznie wszędzie
- wzmożona aktywność UFO

To nie są już przepowiednie, z którymi można polemizować i interpretować na 1000 różnych sposobów.
To są bardzo niepokojące zjawiska, których finał może okazać się dla nas koszmarem i to w niezwykle krótkim czasie.
  • 4

silverwolf.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lada dzień zaczną się zamieszki. Frustracja sięgnie zenitu.
Dużo ludzi w końcu świata widziało wybawienie.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych