a ja powiem tylko tyle, że na prawdę nie wiem, co o tym wszystkim myśleć.
jestem na prawdę sceptyczną osobą co do każdej teorii spiskowej - czyli tej teorii, która odbiega od głównego nurtu.
Zastanawia mnie tylko, dlaczego na przestrzeni tych 3 lat zginęło tak wiele osób, które miały wiele wspólnego z katastrofą smoleńską - prowadziły ekspertyzy, czy w inny sposób uczestniczyły w śledztwie a do tego podważały teorię o zwykłym wypadku.
Zastanawia mnie to, dlaczego żadna gazeta nie zadaje pytań właśnie na temat rzekomego zamachu, a jakichkolwiek publikujących takie tematy dziennikarzy pociąga się do odpowiedzialności - przecież to jest tylko dyskusja (póki co). Oraz dlaczego tak wiele w sprawie dowodów w sprawie katastrofy jest realizowanych przez Rosjan a przeciętny obywatel nie jest informowany o wyniku ekspertyz. Rosja to Rosja, ale my nie żyjemy w Rzeczpospolitej Szlacheckiej i tylko w demokratycznym kraju, gdzie przeciętny obywatel powinien być rzetelnie informowany o tego typu sprawach i móc samodzielnie z nich wyciągać wnioski. Śledztwo się jeszcze nie zakończyło, a ja mam wrażenie, że wyrok został już wydany.
Kolejna sprawa. Tyle się mówi o kasie, jaką rząd deprawuje na prywatne przeloty do domów itp. Już sam fakt dopuszczenia do lotu tak ważnego, jakiegoś przedwojennego szrotu bez badań technicznych i ubezpieczenia kwalifikuje się pod kryminał i próbę zamachu. Sorry ale takie akcje, że kara się dziennikarza za niepoprawne politycznie artykuły, ginie w wyniku samobójstw ok, 30 osób związanych ze sprawą i wpier**a się jakieś dzikie zamulacze tłumu typu matka Madzi w momencie gdy jest największy odsiew samobójstw wśród polityków - dzieją się tylko w Bondzie, Korei Północnej i w Polsce.
Nie jestem zwolenniczką Pisu, nie jestem również zwolenniczką Tuska. Wkurza mnie obecna scena polityczna gdzie od tak na prawdę 89 roku przewijają się te same gęby w sejmie.
Idę sobie poczytać suchych faktów w sprawie wydarzeń po katastrofie - ciekawa jestem, co z tego mi wyjdzie.
Użytkownik Kocica edytował ten post 04.11.2012 - 23:32