Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ślady materiałów wybuchowych na tupolewie

555 odpowiedzi w tym temacie

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Właściwie teraz jest już niemal pewne, że cała historia z trotylem była wymyślona tylko po to, by skompromitować rzepę, wymienić paru redaktorów, zmienić naczelnego itp.

Smutne, że wielu nie zauważyło od początku tego, o czym mówiłem. Inside job. Szczególnie, że te same osoby często chcą widziec spisek gdzie indziej.

Użytkownik pdjakow edytował ten post 19.11.2012 - 23:38

• 0

Shay.

Herszt Bandy

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pdjakow

Takie tezy będą uprawnione gdy( jeśli) przyjdą próbki z Rosji i je zbadamy
  • 1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pdjakow

Takie tezy będą uprawnione gdy( jeśli) przyjdą próbki z Rosji i je zbadamy

Dlaczego? Przecież gdy (jeśli) przyjdą próbki z Rosji to w razie gdy nic w nich nie będzie, to i tak gro osób powie, że to manipulacja. Więc jaki jest sens czekania na jakiekolwiek próbki?

A tymczasem pan Gmyz na konkretne pytanie o stężenie tych materiałów odpowiada, że pytanie jest idiotyczne. Co więcej twierdzi, że nie ma sensu pisać w artykule o "ppm-ach", bo ludzie tego nie zrozumieją.
  • -1

Bobrov.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

pdjakow,

co Ty bierzesz czlowieku? Ciekawi mnie jaka masz pewnosc, ze na wraku
rzadowego tupolewa nie bylo materialow wybuchowych. Ja Ci powiem, ze
jeszcze NIC sie nie wyjasnilo, a Ty chyba te swoje teorie bierzesz z
kosmosu za wszelka cene broniac tezy o nieszczesliwym wypadku. Lapiesz
sie doslownie kazdego, nawet najdrobniejszego dowodu, ze to nie byl
zamach, a nie potrafisz sie ustosunkowac do chociazby tajemniczych
samobojstw czy zmiany pogladow pana Latkowskiego o 180 stopni. Skad masz
wiedze, ze nie znajdzie sie zadnych materialow wybuchowych? Czy Ty
rowniez zaczales podejrzewac Rosjan o sfalszowanie probek? :)
  • -3

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

pdjakow,

co Ty bierzesz czlowieku? Ciekawi mnie jaka masz pewnosc, ze na wraku
rzadowego tupolewa nie bylo materialow wybuchowych. Ja Ci powiem, ze
jeszcze NIC sie nie wyjasnilo, a Ty chyba te swoje teorie bierzesz z
kosmosu za wszelka cene broniac tezy o nieszczesliwym wypadku. Lapiesz
sie doslownie kazdego, nawet najdrobniejszego dowodu, ze to nie byl
zamach, a nie potrafisz sie ustosunkowac do chociazby tajemniczych
samobojstw czy zmiany pogladow pana Latkowskiego o 180 stopni. Skad masz
wiedze, ze nie znajdzie sie zadnych materialow wybuchowych? Czy Ty
rowniez zaczales podejrzewac Rosjan o sfalszowanie probek? :)

Drogi chłopcze. Poziom jadu wylany właśnie przez Twoją osobę świadczy o tym, że to nie ja "coś tu biorę". Uspokój się, bo Ci jeszcze jakaś żyłka pęknie.
Teraz odetchnij dwa razy i powiedz gdzie napisałem, ze w próbkach nic nie będzie?
Teraz odetchnij jeszcze raz i napisz z którym fragmentem mojego powyższego postu się nie zgadzasz

a) Jak w próbkach nic nie będzie, to gro osób powie że to manipulacja
b) Gmyz mówi, że pytanie o ppm jest idiotyczne
c) Gmyz stwierdził, że pisanie o ppm nie ma sensu, bo ludzie tego nie zrozumieją.

Wygląda na to, że faktycznie podejście zdroworozsądkowe jest niektórym nie po myśli. Także towarzyszu Bobrov, idź sobie pojątrzyć gdzie indziej.
  • -1

Bobrov.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Jestem całkowicie spokojny, o moją żyłkę się nie martw. :) Próbujesz wmówić innym, że na wraku tupolewa nie ma materiałów wybuchowych, a sam nie masz co do tego żadnej pewności. No chyba, że masz jakieś swoje tajemnicze źródła - jeśli tak to zdradź nam je. ;)

Teraz odetchnij jeszcze raz i napisz z którym fragmentem mojego powyższego postu się nie zgadzasz

a) Jak w próbkach nic nie będzie, to gro osób powie że to manipulacja
b) Gmyz mówi, że pytanie o ppm jest idiotyczne
c) Gmyz stwierdził, że pisanie o ppm nie ma sensu, bo ludzie tego nie zrozumieją.

Heh, śmieszne. :) Czyli że muszę wybrać jeden z tych podpunktów? Nie mogę nie zgadzać się z innym fragmentem, tylko muszę z jednym z tych wymienionych?

Po raz kolejny bardzo Ci dziękuję za ustosunkowanie się do mojego fragmentu postu o samobójstwach i płk Latkowskim. :) Ty razem z kolegą Wszystko nie umiecie odnieść się do faktów, które nie są Wam na rękę.

Użytkownik Bobrov edytował ten post 20.11.2012 - 14:15

• -1

LiberumVeto.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po raz kolejny bardzo Ci dziękuję za ustosunkowanie się do mojego fragmentu postu o samobójstwach i płk Latkowskim. :) Ty razem z kolegą Wszystko nie umiecie odnieść się do faktów, które nie są Wam na rękę.

- a jakie są dowody że to faktycznie nie były samobojstwa? być moze ci ludzie i tak by się zabili gdyby nawet tej katastrofy nie było.

pozatym to jaka jest teraz teoria zamachu?

- w koncu to były materiały wybuchowe ? czy złe naprowadzanie przez kontrolerów i mgła ?
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Heh, śmieszne. :) Czyli że muszę wybrać jeden z tych podpunktów? Nie mogę nie zgadzać się z innym fragmentem, tylko muszę z jednym z tych wymienionych?

Możesz się odnieść do dowolnego fragmentu. Żyjemy w wolnym kraju.

Ty za to doskonale jak widać wiesz, że to nie były samobójstwa, a płk Latkowski to beton - nie może zmienić zdania.
Zaiste trudne by było życie pod waszymi rządami Bobrov.
  • 0

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ty za to doskonale jak widać wiesz, że to nie były samobójstwa, a płk Latkowski to beton - nie może zmienić zdania.
Zaiste trudne by było życie pod waszymi rządami Bobrov.

Nie dramatyzujmy. Każdy może zmienić zdanie, owszem. Jeżeli natomiast zdanie zmienia osoba będąca w danej kwestii specjalistą, kwestia jest czysto techniczna i proceduralna w oparciu o dostępne dane a osoba w krótkim okresie czasu zmienia zdanie o 180 stopni to zasadne jest nazywanie tej sprawy conajmniej wątpliwą.

Teoria o zamachu pozostaje jedynie teorią. W normalnych warunkach weryfikuje się ją bardzo szybko, ale warunki, w których toczy się śledztwo smoleńskie nie są normalne. Biorąc pod uwagę profesjonalizm organów Państwa zdającego egzamin chyba nie dziwi Cię brak zaufania ze strony części społeczeństwa?
  • 1

Bobrov.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

- a jakie są dowody że to faktycznie nie były samobojstwa? być moze ci ludzie i tak by się zabili gdyby nawet tej katastrofy nie było.

Wierzysz w takie zbiegi okoliczności? Dziwnym trafem "samobójcami" były osoby, które były zamieszane w katastrofę smoleńską i sprzeciwiali się oficjalnej wersji.

Możesz się odnieść do dowolnego fragmentu. Żyjemy w wolnym kraju.

Dziękuję Ci bardzo. A więc nie zgadzam się z tym, że "właściwie teraz jest już niemal pewne, że cała historia z trotylem była wymyślona". Mogę? :)

Teraz to mnie dopiero rozśmieszyłeś. :) Może mi wyjaśnisz więc, dlaczego płk Latkowski zmienił zdanie na całkowicie odmienne? Co nim kierowało? Jak dla mnie to nie jest normalne.

Użytkownik Bobrov edytował ten post 21.11.2012 - 12:28

• 0

Avenarius.
  • Tematów: 12
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiosną odbędą się kolejne ekshumacje ciał ofiar katastrofy, ale prokuratura już dziś wykluczyła przeprowadzanie jakichkolwiek badań pod kątem obecności materiałów wybuchowych na zwłokach. No i słusznie przecież ostatnie badania urządzeniem które bezbłędnie wykazuje tylko brak trotylu (no co najwyraźniej liczyli śledczy, inaczej po co wogóle przeprowadzaliby testy po to by potem wszystkimi siłami dezawuować pozytywne jego wyniki ?) a jak wykazuje to na 99% błędnie, dowiodły niezbicie że żadnej eksplozji nie było, zaś ostateczny kłam tym fałszywym pogłoskom dadzą za pół roku wyniki badań próbek które znajdują się obecnie w rękach rosyjskich :lol

Użytkownik Avenarius edytował ten post 22.11.2012 - 14:58

• 2

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zamach czy nie zamach - nieważne. Katastrofa Smoleńska jest przede brutalnym obnażeniem słabości działań polskiego rządu i wyjątkowej nieudolności w Naszej polityce zagranicznej. Czy jest się zwolennikiem wersji o akcie terrorystycznym, czy wypadku to sposób, w jaki przedstawiciele władzy krajowej podeszli do tej tragedii wywołuje zażenowanie i złość. Z kolei zamieszanie z ciałami to już czysta, czarna groteska. Nie ma się co dziwić, że żaden liczący się kraj w Europie i państwa położone poza nią nie traktują Nas poważnie.

Użytkownik Tempter edytował ten post 22.11.2012 - 21:22

• 3

Margon.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

gdyby inny prezydent lecac do Polski mial taki wypadek to obecnie lezelibysmy rozszarpani i rozstrzelani
  • 0

Jenerał.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Teraz to mnie dopiero rozśmieszyłeś. :) Może mi wyjaśnisz więc, dlaczego płk Latkowski zmienił zdanie na całkowicie odmienne? Co nim kierowało? Jak dla mnie to nie jest normalne.

Być może płk Latkowski jest w posiadaniu nowych danych ,które uznał za wystarczające do zmiany zdania .Śledztwo trwa ,dane się zmieniają .Ludzie kreują swoje zdanie pod wpływem obecnych faktów .Jeśli te fakty ulegną zmianie to zdanie również może ulec zmianie.
  • -2

Bobrov.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Niestety muszę obalić Twoją teorię. :) W tych dwóch jakże odmiennych wypowiedziach płk Latkowski korzystał z dokładnie tych samych danych.
  • 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych