Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ślady materiałów wybuchowych na tupolewie

555 odpowiedzi w tym temacie

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo ważny wątek stanowi właśnie rozbieżność pomiędzy zeznaniami pilota Jaka, a zapisem stenogramów. Tutaj nie ma w zasadzie dużego pola manewru. Albo stanowczo podtrzymujący stanowisko świadek kłamie, albo czarne skrzynki zostały zmanipulowane. Oczywiście nigdy nie poznamy odpowiedzi na to pytanie, które wbrew pozorom jest niesłychanie istotne, ponieważ jeśli nagranie zostało sfabrykowane, trzeba by zadać kolejne pytanie: po co?

Nie rozumiem tylko czemu nie poznamy odpowiedzi. Ponoć było to nagrane w JAK-u. Tylko jakimś wielkim problemem jest odsłuchanie tego ? To jest dla mnie zagadka, co za problem odsłuchać nagrania z JAK-40 ?

To dla mnie wygląda tak jak z tymi materiałami wybuchowymi. Minęło tyle czasu od tego zdarzenia a dowiadujemy się iż prokuratura potrzebuje jeszcze (sic ! ) kolejne pół roku ! A kiedy posłuchają nagrań z JAK-a, za 10 lat ? A wrak dostaną za 20 lat, a czarne skrzynki za 50 lat. Co za prędkość...
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

nie dziw sie reakcji, bo on zgwalcil przecinek, ktorego zazwyczaj kazdy ma w d... (lub "na" - pod wzgledem wizualnym ;] ), a ty zgwalciles jego IQ ktore jakieby nie bylo, to zawsze boli tak samo..

poza tym ta dyskusja tu ma malo wspolnego z patriotyzmem, bo wiekszosc komentarzy jest anty-polskich (rzadowych)

Jakie IQ? Wybacz, ale do skopiowania tekstu z wiki z błędem interpunkcyjnym IQ potrzebne nie jest, wręcz przeszkadza. Najwyraźniej są tu indywidua, które tegoż IQ nie posiadają.
  • 0

Pepper.
  • Tematów: 4
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

nigdy nie poznacie jak bylo na prawde. Czy zamach na prezydenta USA Kennediego zostal kiedykolwiek jasno wyjasniony? Czy wiecie kto stal za zamachem na papieza?

Użytkownik Pepper edytował ten post 01.11.2012 - 15:52

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy zamach na prezydenta USA Kennediego zostal kiedykolwiek jasno wyjasniony? Czy wiecie kto stal za zamachem na papieza?

Po pierwsze nie wiemy czy to był zamach, więc jeszcze nie porównałbym tego do Kennediego, czy Papieża.
  • 0

Cmb.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

nie dziw sie reakcji, bo on zgwalcil przecinek, ktorego zazwyczaj kazdy ma w d... (lub "na" - pod wzgledem wizualnym ;] ), a ty zgwalciles jego IQ ktore jakieby nie bylo, to zawsze boli tak samo..

poza tym ta dyskusja tu ma malo wspolnego z patriotyzmem, bo wiekszosc komentarzy jest anty-polskich (rzadowych)

Jakie IQ? Wybacz, ale do skopiowania tekstu z wiki z błędem interpunkcyjnym IQ potrzebne nie jest, wręcz przeszkadza. Najwyraźniej są tu indywidua, które tegoż IQ nie posiadają.

Przepraszam za offtop, ale skopiowane czy nie, ktoś mógł poszukać tego cytatu chcąc jednocześnie sprawdzić czy dobrze go pamięta i żeby taki purysta jak Ty się nie czepiał, bo skoro o przecinek wywołujesz wojny to co by się stało jakby zjadł całe słowo, albo je przekręcił?

Nie jesteśmy w gimnazjum żeby kłócić się o przecinki albo literówki... Chyba że mam złe odczucia co do Twojego wieku?
  • 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy zamach na prezydenta USA Kennediego zostal kiedykolwiek jasno wyjasniony? Czy wiecie kto stal za zamachem na papieza?

Po pierwsze nie wiemy czy to był zamach, więc jeszcze nie porównałbym tego do Kennediego, czy Papieża.

Bo w tamtych przypadkach wszystko było nagrane kamerą i były setki świadków, więc "raczej" nie da się powiedzieć, że nie miało to miejsca, chyba że był to efekt zbiorowej halucynacji (dopisze, że ostatnie słowa to żart bo są ludzie co mogą się nie połapać). Tutaj nie ma ani jednego ani drugiego, mamy wierzyć i wiedzieć tylko to co powie nam "żont" i łaskawi Panowie z sierpem na fladze.

Użytkownik BrainCollector edytował ten post 01.11.2012 - 16:43

• 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Xellos@

To dla mnie wygląda tak jak z tymi materiałami wybuchowymi. Minęło tyle czasu od tego zdarzenia a dowiadujemy się iż prokuratura potrzebuje jeszcze (sic ! ) kolejne pół roku ! A kiedy posłuchają nagrań z JAK-a, za 10 lat ? A wrak dostaną za 20 lat, a czarne skrzynki za 50 lat. Co za prędkość...

Wg. Ciebie - jak zwykle, merytoryka leży na dnie Rowu Mariańskiego. Jeszcze do niedawna broniłeś detektora (nie sprawdzając go na własną rękę - bo po co :roll:), a teraz już opierasz się całkiem na "mi się wydaję". Co wynika z tego co napisałeś?

BrainCollector@

Bo w tamtych przypadkach wszystko było nagrane kamerą i były setki świadków, tutaj nie ma ani jednego ani drugiego, mamy wierzyć i wiedzieć tylko to co powie nam "żont".

Z jednej strony "żont". Z drugiej strony dziwne opowieści kuzynów ofiar, lub zapewnienia PiSu o tym że coś wiedzą, ale nie powiedzą...
  • 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W takiej sytuacji i okolicznościach jakie dzieją się ostatnimi czasy, też nic bym nie mówił dopóki nie miał bym w rękach jockera który całkowicie zadecydował by o zwycięstwie.
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bo w tamtych przypadkach wszystko było nagrane kamerą i były setki świadków, więc "raczej" nie da się powiedzieć, że nie miało to miejsca, chyba że był to efekt zbiorowej halucynacji (dopisze, że ostatnie słowa to żart bo są ludzie co mogą się nie połapać). Tutaj nie ma ani jednego ani drugiego, mamy wierzyć i wiedzieć tylko to co powie nam "żont" i łaskawi Panowie z sierpem na fladze.

Ja bym powiedział, że mamy wierzyć tylko ruskim. Bo wszystkie dowody i materiały dotychczas opracowane to ich robota. Nawet te nieszczęsne próbki co prokuratura chce badać pół roku będą od nich...co stoi na przeszkodzie by oddać wrak i skrzynki ?

Owy "żont" w tej sprawie, to aby pomagier ruskich. Co słyszę kogoś z PO to oni wierzą po prostu Rosjanom i tyle. Na tym bazuje ich przekonanie iż wszystko w tej sprawie jest ok, pełne zaufanie do władzy rosyjskiej.

Z innej beczki...od kiedy Kaczyński tak skrajnie przemówił, w niektórych miejscach sieci ruszyła mega cenzura. Której w ogóle nie było nawet przy takich wydarzeniach jak Amber Gold, czy zamiana ciał. Możliwe więc, że i Rzeczpospolitą udało się zastraszyć.

Użytkownik Xellos edytował ten post 01.11.2012 - 17:56

• 2

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli więc samolot został wysadzony w powietrze w ostatniej chwili, kiedy już spadał odwrócony na bok lub dalej, prawie do gory kołami, to pytam: po co? Ta eksplozja byla zupełnie nikomu (zmachowcom) niepotrzebna. Obecnosc materialu wybuchowego oznaczałby, że ktoś pracowicie przygotował zamach, ale go nie przeprowadził: polscy piloci uprzedzili zamachowców i zrobili sami prewencyjny CFIT. Głupszej hipotezy nie słyszalem, a muszę powiedzieć, że uważnie studiowałem blogi zamachistów z s24 i niejedno widziałem!

Polecam całość: http://fizyka-smolenska.salon24.pl/
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie jesteśmy w gimnazjum żeby kłócić się o przecinki albo literówki... Chyba że mam złe odczucia co do Twojego wieku?

Własnie. Nie jesteśmy, dlatego powinniśmy się starać uważać na to, co piszemy. Chyba że mam złe odczucia co do Twojego wieku?

Użytkownik pdjakow edytował ten post 01.11.2012 - 18:14

• -1

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dobrze, wypomnieliście sobie IQ, ortografię i interpunkcję oraz kopiowanie a teraz proszę o trzymanie się tematu. Następne offtopy będą nagradzane warnem. Rozmowę możecie dokończyć na PW.
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Andrysiak: Udajemy, że chodzi o prawdę, gdy gra toczy się o wyższość

Rano był trotyl, po południu nie było.

Gdyby sprawa dotyczyła czegokolwiek innego niż katastrofy smoleńskiej, wieczorem byśmy o niej nie pamiętali. „Rzeczpospolita” opublikowała nieprawdziwy materiał, prokuratura jej rewelacje sprostowała i tyle (czy gazeta nie dochowała należytej staranności, czy dała się komuś wpuścić w maliny, jest tutaj mniej istotne). Ale ta nieudolna publikacja dotknęła spraw zasadniczych.

Bo wbrew nadziejom optymistów Smoleńsk i to, co się po tej katastrofie zdarzyło, jest dziś w Polsce punktem odniesienia. Uświadomionym bądź nie. Ocena tego wydarzenia, działania władz, prokuratorów, biegłych, nie zależy od faktów, zależy od poglądów. Obojętne, jak skrupulatnie służby podległe premierowi prowadziłyby śledztwo, dla wyznawców zamachu będzie mało. I odwrotnie – nawet gdyby Amerykanie przysłali nam kurierem nagrania z libacji na wieży kontrolnej, antypisowcy ogłoszą, że to niewiele znaczy.

Jak to działa w praktyce, widzieliśmy we wtorek. Jedna strona przed południem zdążyła odwołać rząd i prawie wypowiedzieć wojnę Rosji, druga po południu ogłosić, że dla takich oszołomów nie ma miejsca w kraju. Pierwsza z miejsca zakwestionowała wyjaśnienia prokuratura Szelągą, bo wiadomo, skąd on i kogo reprezentuje, druga stwierdziła, że to, co się odbywa, to dewastacja państwa. Fakty? A co to takiego? Gdyby komuś zależało na faktach, nabrałby powietrza w płuca i poczekał. Ugryzł się w język, zatrzymał, pomyślał. Bo co wiadomo? Że była katastrofa, że zrobiono mnóstwo błędów przy organizacji wizyty i że Rosjanom – podoba się, nie podoba – takie wydarzenia mogły być na rękę. Z drugiej strony: nie ma żadnych dowodów, że ktoś trzeci maczał w tym palce. Są hipotezy, ale dowodów – nie ma. I to jest punkt wyjścia. Ale my cały czas udajemy, że chodzi o prawdę i sprawiedliwość. Oszukujemy się albo kłamiemy z premedytacją. Nie mam już złudzeń – tu chodzi tylko o wyższość.

Czyje będzie na wierzchu. Bo z tego potrafimy wyciągnąć dalekosiężne wnioski: jaka ma być Polska, kto nią rządzić, czego dzieci mają się uczyć w szkołach i jakie poglądy są słuszne, a jakie – zakazane. To kwestia zasad. W naszej wersji najsłynniejsza maksyma Immanuela Kanta brzmi: Niebo gwiaździste nade mną, wyższość moralna we mnie. Ten dewastujący nas społecznie proceder dotyka wszystkich: polityków, wyborców, dziennikarzy. Przecież gdyby autor „Rzeczpospolitej” wstrzymał się i zastanowił, materiału w takiej formie by nie było. Ale on już wie, że był zamach, a news o trotylu tylko to potwierdzał. Gdyby śledztwo w sprawie katastrofy było dla premiera priorytetem, nie trwałoby dwa i pół roku. A gdyby Jarosław Kaczyński szukał prawdy, nie mieszałby zemsty z polityką. Gdyby… Gdyby…

źródło
  • 0

Jooe.
  • Tematów: 32
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

ja naprawdę nie wiem kto byłby taki tępy żeby te środki umieszczać w samolocie, przecież wiadome było że badanie wykaże ich obecność... Trochę dziwne bo można było to zrobić na wiele innych sposobów, ale dlaczego akurat trotyl i ng? Dlaczego tak prymitywnie?

Użytkownik Jooe edytował ten post 02.11.2012 - 01:52

• 0

Asmodean.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tu chodzi o ugranie na tym politycznego kapitału, a nie o emocje. Jaruś urządza sobie polityczną szopkę na grobie brata praktycznie od samego początku.

A Wy cały czas z tym politycznym kapitałem i szopkami na grobie...
Widać, że platforma tonie, nawet tutaj wyłazi coraz więcej lemingów bezmyślnie powtarzających stare slogany ;)

To nie jego sentymenty za bratem, a czysta polityczna bezwzględność i żądza władzy - sprawa z krzyżem dobitnie mu pokazała jak daleko można polaków pociągnąć na głupich sentymentach właśnie.

Polaków, to po pierwsze.
Przywiązanie do wartości religijnych, historii, tradycji narodowych, "głupich sentymentów" to dopiero zobaczycie 11 listopada (jeśli tv coś mądrego pokaże), a takie zaczepki to sobie prowadź podczas spotkań kółeczek wzajemnych adoracji, tam na pewno ktoś Cię poklepie po ramieniu.

Cooper przepraszam chciałem dac plusika.
Cała ta sprawa utwierdziła mnie bardziej w przekonaniu iż miałem rację że to nie był żaden tragiczny wypadek tylko ukartowany spisek ludzi cholernie wysoko postawionych.

Mam tylko nadzieję że sprawa nie rozejdzie się szybko, i nie media nie wykorzystają kolejnej zasłony dymnej w postaci kolejnej sensacji.
  • 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych