Skocz do zawartości

Zdjęcie

Disney kupił Lucasfilm. "Gwiezdne wojny 7" w 2015!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeszcze będziecie płakać za I-III, mówie wam! Serio - nie były takie złe.

Ja raczej bym się zgodził z opiniami mówiącymi, że gorzej niż ostatnio za Lucasa być nie mogło ;)

Chciałbym zobaczyć walkę Luka i Vadera w VI cz. w tym stylu.

Zmieniać najlepszą walkę całego SW ? Walka Kenobiego z Anakinem to efekciarstwo, przerost formy nad treścią.

Przecież wydarzenia setki lat po zakończeniu VI cz. są już opisane

Nie przesadzajmy z tymi "setkami". Raczej dziesiątki. Od 150+ można się już rozgościć. Aczkolwiek osobiście czuję, że skok rzeczywiście będzie większy, np 2000 ABY, jeśli chcą się całkowicie oderwać od znanych nam wydarzeń.

Akinci.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A niech sobie kręcą, będzie co oglądać.

Avenarius.
  • Tematów: 12
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"STAR WARS: EPISODE VII Will NOT Be Based On Timothy Zahn's "Thrawn Trilogy""

Kurczę, a po cichu liczyłem, że może właśnie zekranizują tę ŚWIETNĄ trylogię, kto nie czytał, a jest fanem SW musi koniecznie nadrobić i od razu zrozumie dlaczego uważam, że to idealny materiał na ekranizację.

Ta trylogia (a właściwe heksalogia, bo potem Zahn dopisał jeszcze 3 kolejne tomy powiązane tematycznie z pierwotną trylogią) raczej jedyna porządna (na lepsze określenie nie zasługuje) seria w całej literaturze starwarsowej, reszta to tandetna grafomania dobra dla niewyrobionych literacko nastolatków.

Użytkownik Avenarius edytował ten post 31.10.2012 - 13:08

trele12.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

reszta to tandetna grafomania dobra dla niewyrobionych literacko nastolatków.

Hmm. Tak można opisać wszystkie książki SF. Tandeta dla dzieci które tylko grają na kompie i nie mają własnej wyobraźni

erebeuzet.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

reszta to tandetna grafomania dobra dla niewyrobionych literacko nastolatków.

Hmm. Tak można opisać wszystkie książki SF. Tandeta dla dzieci które tylko grają na kompie i nie mają własnej wyobraźni

Oj, ja się wstrzymam od odpowiedzi, ale zastosowałeś naprawdę nędzną prowokację, której skutkiem będzie 100 postów "botakbonie".
Winszuję.

daxx.
  • Tematów: 116
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jestem w szoku, że George "Lego" Lucas sprzedał prawa do Gwiezdnych Wojen. Widać już ma dość forsy. Klocki lego z serii GW czy SW jak kto woli drogie jak cholera. Najpierw remastering trylogii IV-VI. Potem nowe epizody I-III już dla innego widza. Jakieś animowane Wojny Klonów, film, seriale. Potem znowu Gwiezdne Wojny w 3D. Ciągle dojenie ludzi z kasy.

Mój syn jest fanem gier Lego Star Wars. Najpierw I część -3 pierwsze epizody, potem II cześć - 3 następne epizody, a później Complete Saga - wszystkie epizody połączone. Wyciąganie pieniędzy. Potem się posypało, na tapetę poszedł Indiana Jones, Batman, znowu Starwars Clone Wars, Piraci z Karaibów, Batman 2, Władca Pierścieni. Już nie wiadomo co StarWars, co Lucas Arts, co Lego - kasa, kasa i jeszcze raz kasa.

Podobnie było z Piratami z Karaibów - czwarta część to nieporozumienie czyli kasa, kasa, kasa...

Ktoś poruszył, że dobrze by było zekranizować książki Timothy Zahna. Zanim wyszły epizody I-III też tak chciałem. A teraz już nie, jako książka Trylogia Thrawna się sprawdza, film to co innego. Nie spotkałem się z ekranizacją, która zadowoliła by kogoś, kto przeczytał książkę. Zawsze jakiś wątek pominą, zawsze mamy jakieś inne wyobrażenie o jakiejś postaci - tak właśnie działa książka - pobudza NASZĄ wyobraźnię.

Choć przyznam wam się, że nigdy np. nie przeczytałem Władcy Pierścieni, nie przebrnąłem przez pierwszy tom - wątki o Tomu Bombadilu mnie rozwaliły i przestałem czytać. Książkę dopadłem po pierwszym filmie kinowym. Kupiłem trylogię ale utknąłem na Bombadilu właśnie. Film za to rewelacja. Chyba najlepsza trylogia jaką widziałem w życiu. Żadne tam Matrixy, Gwiezdne Wojny, Iron Many, Transformersy - Władca Pierścieni FILM Trylogia rządzi.

No chyba, że Disney z epizodem 7 zrobi coś niesamowitego. Dla mnie w epizodach I-III jest za dużo kolorów, w porównaniu do skromnych epizodów IV-VI, które nakręcone były duuuużo wcześniej. Może czas popełnić grzech i na nowo nakręcić epizody IV-VI???

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak dla fana SW bardzo miła wiadomość cokolwiek to będzie ;) Moim zdaniem na rozważanie, który okres w chronologii Star Wars będzie poruszać kolejna Trylogia jest definitywnie za wcześnie. Mogą się trzymać konwencji i będzie to dotyczyło w dalszym ciągu rodziny Skywalkerów/Solo w przyszłości (obstawiałbym w takim razie czasy Dziedzictwa - rok 40 ABY), bądź będzie to całkiem coś innego. Skoro jednak to nie będzie ekranizacja to Dziedzictwo, historia Revana, Wygnanej Jedi i innych postaci znanych nam z książek/komiksów odpada. Może za parę miesięcy będą jakieś pierwsze informacje ;)

Amontillado.
  • Tematów: 50
  • Artykułów: 21
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja raczej bym się zgodził z opiniami mówiącymi, że gorzej niż ostatnio za Lucasa być nie mogło ;)

Nie twierdzę, że było wspaniale ;) Ostatnio za Lucasa było źle głównie za sprawą serialu "Wojen Klonów" i niepotrzebne skupianie się na tej - moim zdaniem nieudanej - animacji, która mąciła tylko w EU. Np. wskrzeszenie Dartha Maula to wg mnie jawny chwyt marketingowy i cios dla wielu fanów tej postaci. To samo można powiedzieć o niektórych grach.

Pod tym względem rzeczywiście było źle - ale nie za sprawą trylogii I-III. Gdyby nie ona to świat Gwiezdnych Wojen nie rozrósłby sie do takich rozmiarów. Bez niej moglibyśmy tylko pomarzyć o Starej Republice w takiej postaci jaką znamy teraz.

Osobiście wątpię, aby za rządów Disneya miało być lepiej - szczególnie, że posiadając własny kanał dla dzieci Disney x D, takich seriali jak "Wojny Klonów" może być wiecej...

optymista.
  • Tematów: 16
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Może to okaże się dobrą wiadomością. Gwiezdne Wojny to seria filmów o kosmosie skierowana do nastolatków, a przecież Disney ma lata doświadczeń w tworzeniu produkcji dla tej grupy docelowej.

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Osobiście wątpię, aby za rządów Disneya miało być lepiej - szczególnie, że posiadając własny kanał dla dzieci Disney x D, takich seriali jak "Wojny Klonów" może być wiecej...

Wyzwijcie mnie, ale uważam, że The Clone Wars jest bardzo fajnym i wciągającym serialem :P Luka między 2 a 3 epizodem filmowym jest należycie wypełniana, misje, bohaterowie są ok, oprawa graficzna również i nie nudzi się - mnie jako 17-latkowi podoba się :P

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pomstujmy na nową trylogię po jej ukazaniu się. ;) Wcześniej nie ma to najmniejszego sensu.

#27 Gość_Alucard

Gość_Alucard.
  • Tematów: 0

Napisano

Biber będzie nowym Hanem Solo.

Templariusz.
  • Tematów: 35
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chciałbym wierzyć że będzie to fajny i poważny film, ale w obecnym świecie raczej nie ma co na to liczyć.

Palmæro.

Anty-lewak

• Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Słyszałem że księżniczkę Leę ma 'zagrać' Miley Cyrus :D

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie twierdzę, że było wspaniale ;) Ostatnio za Lucasa było źle głównie za sprawą serialu "Wojen Klonów" i niepotrzebne skupianie się na tej - moim zdaniem nieudanej - animacji, która mąciła tylko w EU. Np. wskrzeszenie Dartha Maula to wg mnie jawny chwyt marketingowy i cios dla wielu fanów tej postaci. To samo można powiedzieć o niektórych grach.

Pod tym względem rzeczywiście było źle - ale nie za sprawą trylogii I-III. Gdyby nie ona to świat Gwiezdnych Wojen nie rozrósłby sie do takich rozmiarów. Bez niej moglibyśmy tylko pomarzyć o Starej Republice w takiej postaci jaką znamy teraz.

Wiem, że jest dość duża grupa konserwatywnych fanów, którzy woleliby, żeby części I-III nigdy nie powstały, ale ja do tej grupy nie należę. Uważam jedynie, że potencjał nie został wykorzystany. A Lucas się po prostu wypalił. Takie Imperium Kontratakuje, które uchodzi przez znakomitą większość fanów za najlepszą część SW, nie było przez niego reżyserowane. Podobnie też wysoko oceniany Powrót Jedi, choć tam GL odpowiadał za scenariusz (więc mamy Ewoki okładające szturmowców).
I dlatego jest to dobry kierunek - bo co z tego, że Disney, skoro najpewniej inny reżyser przyniesie jakiś powiew świeżości. Choć nie jestem znawcą Disneya, więc może lekceważę "zagrożenie" z ich strony :P Pewnie śmierci żadnego z głównych bohaterów nie należy się spodziewać ? ;) Nie wiem, ale te 4 miliardy $ muszą im się jakoś zwrócić i liczę, że chały nie odstawią.

Co do TCW, to olewam to. Są tacy, którzy bardzo się przejmują, że TCW "miesza im w kanonie". Niestety wynika to z błędnego przyzwolenia tych fanów na to, by słowo Lucasa było święte i to co on uważa za kanoniczne - w istocie tym było. I tak stają się niewolnikami kanonu Lucasa. Natomiast wg mnie Darth Maul został zabity przez Kenobiego w TPM i nic tego nie zmieni. A ta cała Ashoka może sobie w TCW zostać nawet Imperatorem, w moim prywatnym kanonie jej po prostu nie ma :P Tak jak z resztą samego TCW - próbowałem oglądać, ale wymiękłem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych