Skocz do zawartości

Zdjęcie

Disney kupił Lucasfilm. "Gwiezdne wojny 7" w 2015!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co do TCW, to olewam to. Są tacy, którzy bardzo się przejmują, że TCW "miesza im w kanonie". Niestety wynika to z błędnego przyzwolenia tych fanów na to, by słowo Lucasa było święte i to co on uważa za kanoniczne - w istocie tym jest. I tak stają się niewolnikami kanonu Lucasa. Natomiast wg mnie Darth Maul został zabity przez Kenobiego w TPM i nic tego nie zmieni. A ta cała Ashoka może sobie w TCW zostać nawet Imperatorem, w moim prywatnym kanonie jej po prostu nie ma Tak jak z resztą samego TCW - próbowałem oglądać, ale wymiękłem.

Chociaż podoba mi się ten serial, to jednak faktycznie trochę mieszają tu z tym kanonem. Np. osoby, które przeczytały teatrologię Noce Coruscant wiedzą, że mistrz Even Piell (mistrz Jaxa Pavana) zginął zabity przez szturmowców kilka miesięcy po rozpoczęciu polowania na Jedi. Tymczasem w The Clone Wars zginął własnie już w wojnach klonów... Tak samo z Maulem, jak mu Obi poobcinał kończyny i zrzucił w tą "otchłań" to nie wierzę, aby to przeżył, dostał się na jakąs "brudną" planetę i zrobił się z niego mięsożerny zwierzak :P Choć co prawda nawet sam mistrz Yoda po tylu latach samotni w końcu zdziczał :P Ale TCW to TCW, a kolejna trylogia powinna być już zgodna z kanonem.

Nacjonalista.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja chciałbym zobaczyć Kyla Katarna z sierii gier "Jedi Knight". Ale też coś czuję, że bedzie to marne kino akcji. Jednak greenscreen i efekty komputerowe mają się nijak do żmudnie budowanej scenografii, makiet i ogromnej pracy przy animacji poklatkowej, jak to miało miejsce przy starszych częściach. Oczywiście Star Wars" to maszynka do pieniędzy, i cokolwiek by wyszło na licencji sagi, zarobiło by miliardy.

Użytkownik Nacjonalista edytował ten post 01.11.2012 - 20:53

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych