Wygląda to tak jakby jej złamał kark :-)
Właśnie zawsze mnie to zastanawiało jak to jest, że ludzie od razu upadają, czy to dla potrzeb filmu :-).
Osobiście nie znam nikogo kto by był na takim seansie.
Czy faktycznie można z ludźmi robić takie rzeczy ? Czy jest to kwestia nacisku na tak zwane punkty witalne na ciele, czy słów jakie są wypowiadane.
Osobiście miałam kiedyś podobne doświadczenie. Było to rankiem, kiedy miałam kilkanaście lat.
Tata wybierał się do pracy i zwykł nastawiać radio na budzenie około godziny 6.00 rano, do czasu jego wyjścia radio grało..w związku z tym, że w kuchni nie było drzwi pamiętam,
że śniło mi się, jak ktoś mówi, podniesionym głosem, na dany temat..i wszystko cały ten dialog, ułożył się w konkretny sen.
Jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się, po przebudzeniu, że ten głos który słyszałam śniąc był głosem spikera, który opowiadał historię z mojego snu.
Podobne doświadczenia były przeprowadzane na studentach, puszczano im
muzykę( w trakcie hipnozy), bądź całe opowiadania, ukrytym gdzieś sprzętem
audio. Sprawiało to, że ich mózg zaczynał symulować historię, na które wpływ miały słyszane dźwięki.
Przykładowo, kobieta podczas hipnozy słyszała muzykę w stylu arabskim, hipnotyzer specjalnie
naprowadzą ją na dany temat, zaczęła więc opowiadać o swoim życiu w Starożytnym Egipcie
Wychodzi na to, że jesteśmy podatni na sugestie, tak samo może być, z medytacją, osiąganiem poziomów.
Może nam się wydawać, że przeżywamy dany stan, a tak na prawdę sobie to wmówiliśmy.
Podobnie ma się rzecz z nadprzyrodzonymi mocami.
Użytkownik mroova edytował ten post 10.01.2013 - 21:27