Skocz do zawartości

Zdjęcie

Atak Izraela na Strefę Gazy, w odwecie trwa ostrzał rakietowy Izraela

• Please log in to reply
217 replies to this topic

Aequitas.
  • Tematów: 13
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mylę się czy na temat człowieka wprowadzającego pokój też był jakieś przepowiednie?
Jeśli tak czy odnoszą się one w jakimś stopniu do Mohamed Mursiego?
Bo latam po tych wszystkich stronach i już sam nie wiem gdzie co widziałem ;)

Pozdrawiam :)
  • 0

Astro1004.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ok dzięki za tamtego linka jutro się przyjże,bo dzisiaj już padam.
Dobranoc wszystkim:)

Użytkownik Astro1004 edytował ten post 21.11.2012 - 23:42

• 0

Ilamtris1.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Na dodatek wojna miała przyjść nocą w czwartek.Wg. Nostradamusa to ma być ogólnoświatowy pokój, w którym będą uczestniczyć największe głowy państw (duchowni też), gdzie dekada super terroryzmu, gdzie mahdi, gdzie ostatni papież, gdzie nasz polski generał? itd.
Wiadomo co te wszystkie pakty są warte...
  • 0

jakku1.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wyżej wymieniona przepowiednia Nostradamusa została opublikowana/ujawniona/zaprezentowana z 3 lata temu. Wystarczy wejść do tematu "Nostradamus a 3 WŚ", żeby się przekonać na własne oczy. Problem polega na tym, że oprócz tej przepowiedni było wiele innych, łączących się w logiczny ciąg, który jednak tutaj nie pasuje do sytuacji, którą obecnie mamy.

O ile dekadę superterroryzmu da się podciągnąć pod lata 2001 - 2011/2012 (ataki bombowe w Izraelu, 9.XI, Madryt, Londyn, Rosja), to cała reszta już niestety nie pasuje. Jeszcze tutaj wspomne może o tym, że ową nostradamusową dekadę superterroryzmu miała zapoczątkować gigantyczna eksplozja (najpewniej nuklarna) w Afganistanie, zmiatająca z powierzchni ziemi wojska NATO. Ale tak jak już pisałem, powiedzmy, że nastąpiła tutaj pewna nieściłość w tłumaczeniu metaforycznego języka Nostradamusa i dekada superterroryzmu się wlasnie konczy. Wiem, że na siłe, ale są lepsze argumenty za tym, że to jeszcze nie ten moment, o ile w ogóle kiedykolwiek te interpretacje okażą się zgodne z rzeczywistoscia.

Przede wszystkim pokój Palestynsko - Izraelski poprzedzający wielką wojnę miał nastąpić PO wielkiej rewolucji we Włoszech, zamieszkach we Francji, wojnie domowej w USA i przede wszystkim PO etapie wchłaniania przez Taliban innych panstw muzulmanskich. Zadna z tych rzeczy się nie wydarzyła. Nostradamus wspominał także o buncie na Ukrainie, byc moze takze o wojnie pomiędzy Izraelem a Palestyną lub Iranem (nie pamietam juz tego niestety dokladnie). Jeśli juz to powiedziałbym, ze predzej jestesmy wlasnie w momencie TUŻ przed rozpoczęciem się dekady superterroryzmu i tych wyżej wymienionych wydarzeń, problem polega jednak tutaj na tym, ze te gigantyczne zamachy to juz byly a z Afganistanu NATO wycofuje się bez pomocy "eksplozji nuklearnej". I to niestety nie pasuje do tej całej układanki.

PS. Polski generał miał przejąć władze w wyniku zamachu stanu. Co oczywiscie w chwili obecnej nie jest mozliwe, ale mowiac szczerze przyznam, ze o ile pare lat temu kompletnie sobie nie wyobrazalem takiego przewrotu, to ostatnio klimat polityczny sie tak zmienił, ze niczego juz nie wykluczam w perspektywie najblizszych 5 - 10 lat.

Użytkownik jakku1 edytował ten post 22.11.2012 - 09:03

• 1

LocoGreen.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Z przepowiedni Nostradamusa dla naszych czasów (poprzednie się spełniły - te przepowiednie dla wieków od XVI do XX podam póżniej-bo jest to ciekawe skąd Nostradamus znał a podał takie nazwiska jak:np:Franko i Riwiera w Hiszpanii,Napoleon,czy uczony Pasteur-napisał też prawidłowo co zrobili!-to nie bywałe!!!)-wynika,że III wojna światowa(napisał też prawidłowo o I i II -i tak ich nazwał!!!)będzie poprzedzona n/w wydarzeniami:1.Dekadą superterrozmu półksięzyca i zielonego sztandaru,oraz olbrzymich katastrof naturalnych wywołanymi-uwaga-działalnością gospodarczą człowieka!2.rewolucją we Włoszech spowodowaną przez rządzenie- Wielkiego Amanta i Rozpustnika.3.Wojną domową we Francji spowodowaną przez osiadłych przybyszy proroka Mahometa.4.wielkim nowym oszustwem na Rusi i bratobójczymi walkami spowodowanymi przez dwóch młodych współrządców t.j.wojną młodego niedżwiedzia z młodym tygrysem.4.Zamieszki w Anglii po wejściu na tron nowego króla chcącego wzmocnić swą władzę.5.II wojna domowa w Ameryce rządzonej przez Afrykanina-którą Nostradamus nazywa powszechną i obywatelską.6.zajęcie przez Chiny Tajwanu (w wyniku porozumienia z Afrykaninem) i wysłanie wojsk chińskich na Ruś w celu pomocy młodemu niedżwiedziowi.7.Wojna Talibanu(skąd wiedział) z Persją(obecny Iran) i stopniowe zajęcie krajów arabskich na Bliskim Wschodzie i Północnej Afryce.8.Nagły wybuch IIi wojny rozpoczęty uderzeniem Talibanu na Izrael i Chin na Rosję.Persage 3 II 14.cyt:[i]Kiedy będzie ogłoszony i zawarty wielki pokójk i ludzie będą się bawidżć-W nocy jak złodziej przyjdzie III Wojna-i wszystkie traktaty będą rzucone na śmieci -Wielki Smok Azjatycki zawrze tajny układ z Wielbłądem Półksiężyca -Jeden ruszy na Ruś zajmując ogromne przestrzenie a złociste strzały i płomienne grzyby będą burzyły jego miasta-rugi wrzuci do morza niepłodną Synagogę i poprzez wewnętrzne morze i kraj Osmanów ruszy na Europę-a jego pobratymcy tam mu pomogą i witać ich będą zielonymi sztandarami"/i]Na razie wszystko.Centurion.

Nic z wyliczonych punktów nie zdarzyło się (jeszcze), no niech będzie że pierwszy trwa.. Tak że spać można spokojnie

Użytkownik LocoGreen edytował ten post 22.11.2012 - 11:50

• 0

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Europo szykuj się do walki nim rozlegnie się głos Muezzina. "

A Europa tak się szykuje do walki że jeszcze wzmacnia wroga.
  • 1

Beren.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No niestety, ale jeszcze za naszego życia Europa stanie się muzułmańska, taka kolej rzeczy. Będziemy trzymani w rezerwatach, tak jak trzymaliśmy rdzennych mieszkańców obu Ameryk.
  • 0

Margon.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziwne. Ludzie najezdzaja na tvny, tvny24 onet interie i kij wie co a tutaj tez usuwacie co im sie podoba zeby zostalo tylko to co im sie podoba..
  • 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
  • 2

marker762.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No niestety, ale jeszcze za naszego życia Europa stanie się muzułmańska, taka kolej rzeczy. Będziemy trzymani w rezerwatach, tak jak trzymaliśmy rdzennych mieszkańców obu Ameryk.

Ani ja ani nikt z moich przodków nigdy nie trzymaliśmy nikogo w rezerwacie !!Może Twoi Przodkowie trzymali??
  • 1

hayashi.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ciekawe, jak długo ten rozejm potrwa i kto go złamie.

link

"Przywódca egipskiego Bractwa Muzułmańskiego Mohammed Badei potępił dążenia do pokoju
z Izraelem i nawoływał do świętej wojny w celu wyzwolenia terytoriów palestyńskich."

(Lekki offtop:
Zastanawia mnie, kiedy Zachód wreszcie zmądrzeje i zabierze islamistom ich niebezpieczne
zabawki, bo w tej chwili jest, jakby to ująć, "bomba tu, granat tam, dżihad zabija na chwałę nam".
Pakistan, Czad, teraz Palestyna - zastanawia mnie dlaczego oni nie potrafią współistnieć
razem z innymi narodami/religiami, chyba że różnica 700 lat w rozwoju to za dużo.
Ostatnio wprowadzili w Arabii Saudyjskiej system, który powiadamia męża o tym, że jego żona
chce opuścić kraj - kojarzy mi się z systemem znakowania krów w EU, a saudyjski duchowny
szerzy w Szwajcarii jakieś brednie link, chyba mu się Europa z Arabią pomyliła. Szansę na osłabienie
islamu upatruję w NASA, jeżeli odkryją życie w Kosmosie, to fundament islamu zostanie zachwiany,
chyba że islamiści zatają tą informację. Mimo wszystko mam nadzieję, że część normalniejszych
muzułman przejrzy na oczy i wreszcie zobaczy, do czego doprowadza ich "religia pokoju" - do zła
na świecie).

Użytkownik hayashi edytował ten post 22.11.2012 - 17:28

• 2

Beren.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ani ja ani nikt z moich przodków nigdy nie trzymaliśmy nikogo w rezerwacie !!Może Twoi Przodkowie trzymali??

Widać, kolego, że nie poznałeś dokładnej historii USA.
  • -1

marker762.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy mnie się tylko wydaje, czy globalizacja skrzywiła twój sposób pojmowania rzeczywistości na tyle, że będziesz mi tu zaraz gotów udowadniać ze to uzbrojone po zęby bandy Polaków pod wodzą Kościuszki wytłukły większość północnoamerykańskich Indian a tych których nie ubili zapędzili do rezerwatów?
  • 2

Beren.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy mnie się tylko wydaje, czy globalizacja skrzywiła twój sposób pojmowania rzeczywistości na tyle, że będziesz mi tu zaraz gotów udowadniać ze to uzbrojone po zęby bandy Polaków pod wodzą Kościuszki wytłukły większość północnoamerykańskich Indian a tych których nie ubili zapędzili do rezerwatów?

No widzisz... Europejczycy zgotowali taki los rdzennym mieszkańcom obu Ameryk, więc Azjaci to samo zrobią z nami ;) Europa się starzeje, a dla Muzułmanów taki kraj jak Niemcy lub Francja są jak dla nas (kiedyś) Stany Zjednoczone.
  • 2

marker762.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No widzisz... Europejczycy zgotowali taki los rdzennym mieszkańcom obu Ameryk, więc Azjaci to samo zrobią z nami ;) Europa się starzeje, a dla Muzułmanów taki kraj jak Niemcy lub Francja są jak dla nas (kiedyś) Stany Zjednoczone.

Wydaje mi się że troszkę to jednak, w swojej ocenie, uprościłeś. Bo z kolei, nie wydaje mi się żeby można było sprowadzać całą, Europe tamtych czasów do kilku państw ( mocarstw) o zapędach kolonialnych. Tym bardziej Polskę która w czasach pacyfikacji Indian miała na pewno dużo większe problemy lokalne( bo jej zwyczajnie nie było).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych