Napisano 22.11.2012 - 19:31
Napisano 22.11.2012 - 21:42
Użytkownik martius edytował ten post 22.11.2012 - 21:45
Napisano 23.11.2012 - 02:11
Faktycznie-zwłaszcza że zamieszki odbyły się na początku marszu, w miejscu wcześniej ustalonym.Oglądałem te fajerwerki z (krótkich) zamieszek i i nie mogłem wyjśc z podziwu że mieli takiego nosa, żeby wiedzieć gdzie i kiedy ustawić swój sprzęt.
Byli dosłownie w centrum zdarzeń.
Ani za daleko, ani zablisko tylko dokładnie tam gdzie trzeba.
Jakby kręcili film fabularny a nie z zaskoczenia dokumentalny, reporterski.
Zaiste zastanawiające.
Na którym filmiku lub źródle znajdę to o czym mówisz? Te dotychczas tu przedstawione o niczym takim nie świadczą.Dowody są podane na tacy (m.in filmiki i inne źródła), a wy nadal swoje... I jak tu z wami dyskutować ? Oczywiście, że istnieje konkurencja, ale co z tego ? Czasami zdarzają się wyjątki i następuje współpraca pożyteczna dla obu stron... Prowokacja mogła być wywołana za porozumieniem rządu, a rozkazy wykonali ludzie z ABW i policji.
Napisano 23.11.2012 - 06:26
Napisano 23.11.2012 - 18:13
Użytkownik Margon edytował ten post 23.11.2012 - 18:15
Napisano 26.11.2012 - 18:14
Jeszcze bym zrozumiał twój zarzut, gdyby to POLICJA wyjęła Brunona z kapelusza... Ale jak pisałem, to inna służba więc nie rozumiem jaką by mieli intencję w kryciu policji...
Użytkownik Shinji77 edytował ten post 26.11.2012 - 18:15
Napisano 26.11.2012 - 18:30
Napisano 26.11.2012 - 20:51
ABW ?
Najprawdopodobniej żadną, ale są instrumentem systemu tak samo jak policja. Wojsko, policja ba nawet straż pożarna to wszystko instytucje zajmujące się bezpieczeństwem (narodowym, informacji itd.) państwa. Twierdzę, że jednym z najważniejszych ich zadań jest ochrona władzy. Jeżeli np. niezawisłość sądów czy prokury jest wyjątkowo dyskusyjna to nie może być tak z "psami systemu" ?
Napisano 26.11.2012 - 23:53
Nie musisz mnie pouczać czym się ten instytucje zajmują - tak się składa, że jestem BARDZO w temacie...
Napisano 12.12.2012 - 22:35
Tyle tylko że wykazałeś co najwyżej możliwość podległości, jednego resortu pod drugi. Pośredniego lub bezpośredniego wpływania na poszczególne instytucje itp. Jednak brakuje dowodów na poparcie teorii o prowokacji policyjnej, jedynie domysły i spekulacje które bardziej nadają się na książkę sensacyjną.Ja osobiście jestem zwolennikiem teorii spiskowych, pozwalają one wytłumaczyć niektóre dość tajemnicze sprawy; co więcej cała historia świata jest oparta na większych czy mniejszych spiskach .
Napisano 12.12.2012 - 22:59
Policja stosowała taktykę z ME-tam okazała się skuteczna w wyłapywaniu prowodyrów więc skuteczną taktykę przenieśli na MN.
Tyle tylko że wykazałeś co najwyżej możliwość podległości, jednego resortu pod drugi.
Napisano 12.12.2012 - 23:12
Zgoda, jednak mile widziane byłyby dowody zamiast ewentualnych możliwości.Oczywiście - przecież na samym wstępie zaznaczyłem, że jest to jedna z wielu możliwości. Teoria spiskowa ma to do siebie, że poszerza horyzonty i za to jej chwała.
Opisz może według swojej opinii jaki był MN (prowokacją), jak powinny wyglądać działania policji.Taktyka była skuteczna ale wykonanie było do dupy - powodowało eskalacje napięcia wśród "gorących głów" (u nich w największym stopniu).
Napisano 13.12.2012 - 10:51
Zgoda, jednak mile widziane byłyby dowody zamiast ewentualnych możliwości.
Opisz może według swojej opinii jaki był MN (prowokacją), jak powinny wyglądać działania policji.
Czyli postulujesz żeby się obchodzić z nimi jak z jajkiem? Chuchać, dmuchać, głaskać byleby czegoś nie zniszczyli w przypływie emocji?
Napisano 17.12.2012 - 09:03
Zapominasz że w Wawie obchody były centralne z zaproszonymi "gośćmi" z kraju i zagranicy, odbywało się wiele marszy jednocześnie o kolizyjnych trasach przemarszu a na dodatek we Wrocku chyba squattersi zostali odwiedzeni przez pokojowych gości...Z tamtego tematu pamiętam, że przykład Wrocławia, gdzie problem został bardzo ładnie i sprawnie rozwiązany przez kasków Cię nie przekonuję.
Zupełnie inna sytuacja, tam się policja nie cacka, na mecze wyjazdowe nie wyjeżdża elita kibolów-chyba, nie śledzę ich ale takie odnoszę wrażenie.Bodajże w sierpniu Legia Warszawa była na meczu wyjazdowym z Rosenborgiem Trondheim - pomijam już fakt, iż po krótkiej dyskusji (tak, dyskusji a nie pyskówce jaka odbywa się w Polsce) zostali wpuszczeni na sektor z całą oprawą.
http://www.youtube.com/watch?v=QQBQzT2yhscPodczas próby skrojenia flagi w trakcie meczu, zostały oddelegowane przez ochronę i policję DWIE kobiety, które ładnie i rzeczowo wytłumaczyły i uspokoiły tłum - można ?
Napisano 18.12.2012 - 17:04
Zapominasz że w Wawie obchody były centralne z zaproszonymi "gośćmi" z kraju i zagranicy, odbywało się wiele marszy jednocześnie o kolizyjnych trasach przemarszu
Zupełnie inna sytuacja, tam się policja nie cacka, na mecze wyjazdowe nie wyjeżdża elita kibolów-chyba, nie śledzę ich ale takie odnoszę wrażenie.
a na dodatek we Wrocku chyba squattersi zostali odwiedzeni przez pokojowych gości...
Użytkownik Shinji77 edytował ten post 18.12.2012 - 17:05
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych