Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nawiedzony dom- historia (niestety) prawdziwa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

BUMBACZANGA.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Bardzo przepraszam, że nie odpisywałam, ale byłam na koncercie :P Postaram się zrobić zdjęcia domu(jak mi się uda to także od środka), oraz ostrzejsze zdjęcia naszyjnika. Z dziadkiem wolę nie rozmawiać, za bardzo się go boję. Ale jak zdobędę się na odwagę na pewno spróbuję ;3
  • -3

Bennington.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja tam wierzę w te historię (pewnie mnie zaraz wszyscy zjadą). Tylko, żeby w końcu pojawiły się te "tajemnicze" zdjęcia domu... Najlepiej by było, gdyby były zrobione od wewnątrz, bo co można zobaczyć na dworze? Jakieś powybijane szyby i spalony dom. Takie zdjęcia nic nie dadzą, nic nie wniosą ani nie zmienią. Byłoby super zobaczyć zdjęcia poszczególnych pokoi i poszczególnych rzeczy. Może w końcu sprawa ruszyłaby do przodu? ;]

Użytkownik Bennington edytował ten post 25.11.2012 - 20:12

• 1

BUMBACZANGA.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Mam już zrobione zdjęcia domu, tylko nie mogłam zrobić ich zbyt dużo, nie miałam czasu ani warunków :( Mogę wysłać zdjęcia na e-mail, ale zaraz nauczę się je wstawiać :)

Użytkownik BUMBACZANGA edytował ten post 26.11.2012 - 16:11

• 0

MatixXx.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

heh aż sam jestem ciekaw :D czekam w takim razie az się pojawią te zdjęcia :P
a co do dodawania to co prawda rejsetrowałem się 30 minut temu a widzę już jak to zrobić :P przy szybkiej odpowiedzi wybierasz więcej opcji i tam obok wyboru emotikonek masz napis img :P naciskasz i tam wklejasz link do zdjęcia :P proste :D jeżeli się myle to Przepraszam :D

Użytkownik MatixXx edytował ten post 26.11.2012 - 22:35

• 0

Wrty.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

pełno śmieci, starych toreb, buda dla psa z zerwanym łańcuchem, studnia oraz szopa.

pełno narzędzi, oraz stół, a na nim karty z prenumeraty Play-Boy'a

na zewnątrz, znajdowały się śmieci. Wśród nich był ketchup, aktówki, ale naszą uwagę przykuły dokumenty. Były to dokumenty ze szpitala, pana Stefana. Składały się m. in. z wypisu i badań

W kuchni była spalona kuchenka, osmalone blaty i...... materac

Pod oknem, które zostało wybite, znajdował się stolik i świeca

W pokoju, gdzie niegdyś stało łóżko, znalazłam na kamieniu saszetkę, a koło niej zardzewiały klucz.

Ja wiem, że to mocne przeżycia i ponoć śni ci się to po nocach, ale czy tylko ja uważam za zdumiewające, że po siedmiu latach pamiętasz tyle szczegółów z taką dokładnością?

zobaczyliśmy co było w saszetce. Znajdowała się tam kartka z napisem "Zjedz, a zobaczysz", naszyjnik oraz dwie tabletki.

Motyw rodem z noweli dla nastolatek. Twojego upierania się przy swoim i atakowanie każdego, kto raczy zwątpić w autentyczność twojej historii nie skomentuję, podobnie jak "listu ode mnie". Poza tym, jak zdjęcia naszyjnika z bazaru i spalonego domu na wsi mają uwiarygodnić twoją opowieść?

Użytkownik Wrty edytował ten post 26.11.2012 - 20:11

• 0

MatixXx.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Wrty
jeżeli człowiek coś przeżył co odbiło się bardzo na jego psychice to nawet po 40 latach będzie pamiętał wszelkie szczegóły tego zdarzenia ;)
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poza tym, jak zdjęcia naszyjnika z bazaru i spalonego domu na wsi mają uwiarygodnić twoją opowieść?

Dokładnie, też się zawsze zastanawiam po co ludziom zdjęcia zwykłych przedmiotów, które niczego nie dowodzą. Ktoś pisze że widział ducha a potem znalazł pustą kartkę papieru i zapałkę, a ludzie go proszą żeby zrobił zdjęcia.
Bez sensu.

Nie lepiej przebrać się w prześcieradło i zrobić sobie zdjęcie? Będzie lepszym ,,dowodem".

Użytkownik Wszystko edytował ten post 26.11.2012 - 20:52

• 1

MatixXx.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tak racja :P te zdjęcia jedynie potwierdzają że takie miejsce oraz ten naszyjnik istnieje lecz czy tak się wydarzyło to już tylko możemy wierzyć lub nie :D ja tam osobiście się wczułem w temat ale w momencie pisania o tych tabletkach i tym liście troche zwątpiłem ;) jednakże mogło tak być :D

Użytkownik MatixXx edytował ten post 27.11.2012 - 03:13

• 0

pawing4.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

otrzymałem zdjęcia naszyjnika w dobrej jakości i wiem że z czymś mi się kojarzą ale nie wiem z czym, więc wrzuce je wam tu.

nie mogę normalnie dać na chwilę obecną tych zdjęć(dodaje z smartphonu) a jedynie linki:
http://zapodaj.net/b...7bb07c.jpg.html
http://zapodaj.net/f...8ec326.jpg.html
http://zapodaj.net/5...d99f9f.jpg.html
http://zapodaj.net/3...ada273.jpg.html
http://zapodaj.net/c...7048ef.jpg.html
  • 1

Ciszu.
  • Tematów: 23
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Moja babcia ma taki sam naszyjnik.
  • 0

BUMBACZANGA.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Moja babcia ma taki sam naszyjnik.

A czy jakbyś miał/a okazję mógłbyś/mogłabyś dopytać się o niego? Oczywiście jeżeli nie to OK, ale może to by trochę pomogło w odnalezieniu jego znaczenia, symboliki...

PS. Dziękuję za wstawienie zdjęć :>
  • 0

pawing4.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Już wiem, gdzie go widziałem. Jedna z moich nauczycielek(jędza jedna) znalazła podobny w klasie polekcjach. Pytała się i pokazywała wszystkim klasom które mają w jej sali ale nikt nie przyznał się że taki zostawił. Jak go wziąłem do ręki żeby obejrzeć to jakoś źle mi się on kojarzy, nie wem czemu.

Już wiem, gdzie go widziałem. Jedna z moich nauczycielek(jędza jedna) znalazła podobny w klasie polekcjach. Pytała się i pokazywała wszystkim klasom które mają w jej sali ale nikt nie przyznał się że taki zostawił. Jak go wziąłem do ręki żeby obejrzeć to jakoś źle mi się on kojarzy, nie wem czemu.

PS. Nie a za co. ;)
  • 0

BUMBACZANGA.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Ok, czyli mamy już dwie osoby, które miały taki naszyjnik - babcię @Ciszu i nauczycielkę @Pawing4.... Tylko nadal nie wiadomo co to jest za symbol :P
  • 0

Ciszu.
  • Tematów: 23
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A czy jakbyś miał/a okazję mógłbyś/mogłabyś dopytać się o niego? Oczywiście jeżeli nie to OK, ale może to by trochę pomogło w odnalezieniu jego znaczenia, symboliki...

PS. Dziękuję za wstawienie zdjęć :>

Dopiero przed Świętami będę mial taką okazję. Postaram się zapamiętać i zapytać, choć podejrzewam, że go po prostu kupiła ;)
  • 0

Margon.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak bylem w Warszawie to byly PODOBNE w sklepach :D

Użytkownik Margon edytował ten post 27.11.2012 - 19:15

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych