Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zamach terrorystyczny na polskie władze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
171 odpowiedzi w tym temacie

Avenarius.
  • Tematów: 12
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Avenarius@

A tymczasem Mylo jak widzę już całkowicie odlatuje imputując bezpodstawnie osobom wyrażającym sympatię dla niedoszłego zamachowca że głosowały na PO.

A tymczasem Avenarius jak widzę twierdzi że PO ma 100% miejsc w sejmie. :mrgreen:
Wyluzuj, bo siedzą tam też inne partię.

Fakt, mój błąd, nie twierdzisz że głosowali na PO, tylko, równie bezpodstawnie, że wogóle głosowali.

Skuteczne dokonanie zamachu zmieniłoby tyle że następna ekipa złodziei wybrana do rządów przez ciemny lud kradłaby trochę mniej, i trochę bardziej interesowałaby się losem obywateli, w obawie przed doprowadzonymi do ostateczności desperatami których masowo produkują np. organa ucisku fiskalnego. A tymczasem Mylo jak widzę już całkowicie odlatuje imputując bezpodstawnie osobom wyrażającym sympatię dla niedoszłego zamachowca że głosowały na PO.

Avenarius, posługujesz się bardzo ciekawą retoryką, gdyż z góry zakładasz że po ekipie złodziei wyeliminowanej w zamachu, do sprawowania władzy ludzie ( ciemny lud- jak nazywasz potencjalnych wyborców) nie powołają tym razem ekipy „dobrodziei” którzy Polskę wprowadzą na dobre tory, tylko znów wybiorą źle. Wytłumacz wiec mi( człowiekowi który wyznaje zasadę , że lepsze jest zło znane niż nieznane ) po co w takim układzie cokolwiek zmieniać, przy użyciu tak radykalnych narzędzi jak rozrywanie ludzi na kawałki? Bo jest ta nadzieja że będą kradli mniej? Rozumiem że takie rozwiązanie niesie za sobą ten profit że nie trzeba czekać do następnych wyborów z wymianą złodziei ? :rotfl:

Myślę że warto zaryzykować - "fortuna sprzyja odważnym".

uu widze pelna cenzura na tym forum.. nawet filmiku gdzie pare bluzgow wystepuje nie mozna wkleic... Gratuluje haha

A Ty byś się nie bał że za obrazę majestatu czarnuchy z ABW zrobią Ci wjazd na chatę o 5 nad ranem, zawiną w samych gaciach do suki i skonfiskują cała domową elektronikę jako dowód zbrodni ? Albo że pewnego pięknego ranka, pod cieżarem wyżutów sumienia za działalnośc wywrotową powiesisz się w kiblu ?

Użytkownik Avenarius edytował ten post 22.11.2012 - 17:11

• 0

Decepticon.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jakiego sumienia, sumienie to mi nie daje spać z tego powodu że nic z tym nie robię (pasożyty w polityce, gruba kabza klech i samozadowloenie bankowców z powodu liczby naciagniętych i oszukanych zgodnie z prawem obywateli). Gdybym podłozył choć jedną bomke pod sejmem czy senatem, może nawet w prywatnym domu jedengo z poltyków to spałbym spokojnie i uspokoił sumienie, a tak to nie pozwala mi ono spać, wy też tak macie ?

Decepticon, z całym szacunkiem do Twojej Osoby, czy możesz podać choć jeden przykład  z historii kiedy to taki akt przemocy doprowadziło do czegoś dobrego?
Czy naprawdę uważasz że podkładanie bomb jest najlepszym sposobem walki z obecną sytuacją w naszym Kraju?
Ok, załóżmy ze zamach doszedłby do skutku i podłożona bomba zmiotłaby budynek sejmu do fundamentów , wraz z posłami , prezydentem, premierem, i calą nawet radą ministrów ( a także Szatniarzami, Bufetowymi, Sprzątaczkami, oraz mnóstwem innych Niewinnych Ludzi zatrudnionych w tym budynku może  tez przypadkiem z wycieczką Dzieci ze szkoły podstawowej , hmm?)
I wszystko bardzo ładnie, rzec by można pełen sukces, tylko jest jedno ale…
co dalej? Czy oprócz wewnętrznej frustracji (która dręczy wielka cześć naszego Społeczeństwa, mnie również) masz jakiś złoty środek na polepszenie sytuacji społecznej i ekonomicznej w Polsce? Jeśli tak to zbierz 100000 podpisów , załóż partie , wystartuj w wyborach( jeśli będziesz miał dobry program to masz mój glos i wielu Ludzi w Polsce), ale na Boga , nie podkładaj bomb, bo to się nikomu nie przysłuży. To droga do nikąd, no może co najwyżej do anarchii :-(

Nie wiem czy zauważyłeś ale moja wypowiedź była podszyta sarkazmem na całej lini, odpowiadając na komentarz użyłem sarkazmu i pastiżu naśmiewając się z adwersarzy, przeciwników tego pseudo-zamachowca. -----------------------------------------------------------------------------------
Gdyby jednaj jakimś cudem udało by mu się to zrobić to napewno wybrani zostali by nowi ludzie, któzy by się zastanowili zanim zaczęli by okradać i oszukiwać własne społeczeństwo jak robią to obecni. Co do parti istnieją formacje polityczne które są na tyle światłe, wykształcone i radykalne w naukowym i nowoczesnym znaczeniu tego słowa: Partia Piratów, nie wiem czy słyszałeś o nich ale warto ten ruch wesprzeć, za nimi stoją : wikileaks, 4chan, annonymous i spora rzesza internautów, ogólne  wiadomości   http://pl.wikipedia....ia_Pirat%C3%B3w    tymczasowa Polska  strona partii    http://partiapiratow.org.pl/wp/  i inna tymczasowa strona   http://partiapiratów.pl/

Użytkownik Pit edytował ten post 22.11.2012 - 18:28

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

dryndryn@

Forum ma swój poziom i bluzgi nie przechodzą. Jeśli chcesz sobie kląć to zapraszam na Onet. ;)

Avenarius@

Jakie mają prawo do narzekania ludzie którzy nie głosowali? Mogli zagłosować na kogokolwiek zmieniając tym obraz rządów w Polsce. Ale woleli zostać w domu i potem narzekać.

To jest właśnie to niezrównoważenie społeczeństwa, z jednej strony marazm, z drugiej obrabianie tyłka każdemu rządowi jaki był na stołku. ;)
(każdy rząd za swoich czasów był określany "najgorszym")
  • 0

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

uu widze pelna cenzura na tym forum.. nawet filmiku gdzie pare bluzgow wystepuje nie mozna wkleic... Gratuluje haha

A Ty byś się nie bał że za obrazę majestatu czarnuchy z ABW zrobią Ci wjazd na chatę o 5 nad ranem, zawiną w samych gaciach do suki i skonfiskują cała domową elektronikę jako dowód zbrodni ? Albo że pewnego pięknego ranka, pod cieżarem wyżutów sumienia za działalnośc wywrotową powiesisz się w kiblu ?

nie jestem z tych bojacych :mrgreen: ale to masakra usuwac taki film haha

dryndryn@

Forum ma swój poziom i bluzgi nie przechodzą. Jeśli chcesz sobie kląć to zapraszam na Onet. ;)

wez czlowieku glupot juz nie opowiadaj... wrzucony film dla rozluznienia gdzie bylo pare bluzgow... na forum jest duzo wiecej postow lamiacych regulamin...narazie to ja tu widze paru zakompleksionych moderatorow a nie jakikolwiek poziom...na onet to ty popedz powklejaj tabelki jak to w Polsce jest dobrze itp
  • 0

Avenarius.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Avenarius@

Jakie mają prawo do narzekania ludzie którzy nie głosowali? Mogli zagłosować na kogokolwiek zmieniając tym obraz rządów w Polsce. Ale woleli zostać w domu i potem narzekać.

To jest właśnie to niezrównoważenie społeczeństwa, z jednej strony marazm, z drugiej obrabianie tyłka każdemu rządowi jaki był na stołku. ;)

Ale umyłeś te paluchy które teraz tak liżesz przewracając strony "Propaganda for dummies" (wydane nakłedem Partyjnego i zagranicznego towarzystwa propagandowego) ?
To co prezentujesz to typowy dupokratyczny sofizmat - jak ktoś chdozi na wybory, to morda w kubeł bo ma taki rząd jaki sobie "wybraliście", jak nie chodzi, to morda w kubeł bo trzeba było głosować żeby mieć prawo do krytyki. Tym paralogicznym sposobem rząd zawsze uzurpuje sobie legitymację społeczną, bo nieuczestniczący w wyborach glosu nie mają, a uczestniczący samym uczestnictwem wyrażają "post factum" dlań popracie. Dziwne tylko że sami wybrańcy wstrzymywać się podczas głosowań mogą i nikt ich z sejmu za to nie wywala.
  • 2

Decepticon.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

dryndryn@

Avenarius@

Doliczyłem się 12 minusów w tym temacie dla ciebie plus jeden ode mnie za ten post to jest razem 13, jakim cudem masz jeszcze tyle gwiazdek? mhm ??? ...................................... ????? ..................... to było pytanie retoryczne. A poza tym twój post nie ma w związku z tematem, podchodzi pod spam więc zgłaszam go do moderacji, auć... ty jesteś moderatorem to daleko nie muszę szukać :-)))  ---------------------------------------------------------------------
Jeżeli okaże się prawdą że agenci ABW którzy podszywali się pod przyjaciół wspierajacych Brunona (bo trudno nazwać to grupą) podjudzali go do zbrodni i podsyłali pomysły samego zamachu to odpowiedź jest oczywista:  to przygotowana prowokacja która ma na celu upieczenie dwóch pieczeni przy jednym ogniu, likwidacja parti PiS a przynajmniej dewaluacjia ich głównch przywódców ( co już się dzieje, wniosek o trybunał stanu) i wprowadzenie systemu inwigilacji społeczeństwa INDECT i przy okazji jeszcze może uda się ukręcić coś jeszce poza tym że to medialny temat odsywający uwagę opini publicznej od tego co lepkie ręce polityków rządzącej parti robią. I się kręci....

Użytkownik Pit edytował ten post 22.11.2012 - 18:29

• 1

Avenarius.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

dryndryn@

wez czlowieku glupot juz nie opowiadaj... wrzucony film dla rozluznienia gdzie bylo pare bluzgow... na forum jest duzo wiecej postow lamiacych regulamin...narazie to ja tu widze paru zakompleksionych moderatorow a nie jakikolwiek poziom...na onet to ty popedz powklejaj tabelki jak to w Polsce jest dobrze itp

To forum nieuchronnie zbliża się do poziomu sowieckiej "Prawdy" - ninja kasowanie tematów, wypieprzanie treści szydzących z Najukochańszych Przywódców, niemal jawna agitacja ze strony niektórych moderatorów...
  • 3

marker762.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niw wiem czy zauważyłeś ale moja wypowiedź była podszyta sarkazmem na całej lini, odpowiadając na komentarz użyłem sarkazmu i pastużu naśmiewając się z adwersarzy, przeciwników tego pseudo-zamachowca. --------------------------------------------------------------
Gdyby jednaj jakimś cudem udało by mu się to zrobić to napewno wybrani zostali by nowi ludzie, któzy by się zastanowili zanim zaczęli by okradać i oszukiwać własne społeczeństwo jak robią to obecni. Co do parti istnieją formacje polityczne które są na tyle światłe, wykształcone i radykalne w naukowym i nowoczesnym znaczeniu tego słowa: Partia Piratów, nie wiem czy słyszałeś o nich ale warto ten ruch wesprzeć, za nimi stoją : wikileaks, 4chan, annonymous i spora rzesza internautów, ogólne wiadomości http://pl.wikipedia....Partia_PiratĂłw tymczasowa Polska strona partii http://partiapiratow.org.pl/wp/ i inna tymczasowa strona http://partiapiratów.pl/

Jeśli tak to wybacz. Czasem ciężko rozczytać sarkazm czy ironie w słowie pisanym ( szczególnie gdy czytającemu ciśnienie trochę podskoczy) :) I dzięki, napewno zajrze na te strony.
  • 0

Avenarius.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

dryndryn@

Avenarius@

Doliczyłem się 12 minusów w tym temacie dla ciebie plus jeden ode mnie za ten post to jest razem 13, jakim cudem masz jeszcze tyle gwaizdek? to było pytanie retoryczne. A poza tym twój post nie ma w związku z tematem, podchodzi pod spam więc zgłaszam go do moderacji, auć... ty jesteś moderatorem to daleko nie muszę szukać :-))) -----------------------------------------------
Jeżeli okaże się prawdą że agenci ABW którzy podszywali się pod przyjaciół wspierajacych Brunona (bo trudno nazwać to grupą) podjudzali go do zbrodni i podsyłali pomysły samego zamachu to odpowiedź jest oczywista: to przygotowana prowokacja która ma na celu upieczenie dwóch pieczeni przy jednym ogniu, likwidacja parti PiS a przynajmniej dewaluacjia ich głównch przywódców ( co już się dzieje, wniosek o trybunał stanu) i wprowadzenie systemu inwigilacji społeczeństwa INDECT i przy okazji jeszcze może uda się ukręcić coś jeszce poza tym że to medialny temat odsywający uwagę opini publicznej od tego co lepkie ręce polityków rządzącej parti robią. I się kręci....

Na tym przykładzie najprawdopodobniej po raz kolejny przekonamy się o asymetrii traktowania analogicznych działań w przypadku PO i PiS - o roli ABW w spisku Brunona nie usłyszymy wcale, poza kilkoma niszowymi mediami, natomiast o agencie Tomku rozpisywano i rozgadywano się całymi latami.
  • 0

ChemicalStimulants.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Bo każdy jest coraz gorszy. więc każdy kolejny nazywa się najgorszym.
  • 0

marker762.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dryndryn@

Avenarius@

Mylo.
Po pierwsze. Usuniecie tego filmiku było '' niefajne’’ szczególnie że po kilku godzinach od zamieszczenia. :)
Po drugie. Ludzie mogli zagłosować źle, bardzo źle, albo najgorzej, wiec duża liczba została tej pięknej niedzieli w domu. Nie upatrywałbym w tym skrajnego debilizmu, lecz raczej manifestacje skrajnej bezsilności. :(
Po trzecie. Tu się z Tobą zgadzam, te rządy „ były na stołkach” i nic poza tym. :(

Prowokacja prowokacją a i tak za wszystko beknie nieszczesny Bruno z którego zrobią wariata i kozła ofiarnego

Użytkownik marker762 edytował ten post 22.11.2012 - 17:54

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Film był raportowany przez innych użytkowników jako wulgarny.

Ludzie mogli zagłosować źle, bardzo źle, albo najgorzej, wiec duża liczba została tej pięknej niedzieli w domu.

Istnieje masa partii nie tylko PO-PiS-SLD-PSL, jeśli nie ma takiej jakiej pragniecie - możecie założyć własną. Skoro uważacie że nie ma dobrych partii, to czemu nikt nie założył dobrej, takiej na którą nikt by nie narzekał, nie chciał wybić zamachem i cieszyłaby się szacunkiem (choć to niemożliwe, bo nie dogodzi się każdemu).
  • 0

Avenarius.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Młodzi członkowie komsomołu czuwają.

Dołączona grafika

/Connor
  • 3

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozumiem że można powstrzymać się od przeklinania pisząc posty na forum ale żeby kasować filmik związany z tematem bo jest pare bluzgów to jest przesada. Oczywiście wiem że to tylko głupia wymówka żeby usunąć niewygodny filmik ale zakładając że ktoś to zraportował ze względu na bluzgi to chyba musiał być jakiś burżuj od siedmiu boleści który zachowuje się tak jakby nigdy nie usłyszał jakiegoś wulgarnego słowa. Szkoda że mistrzuniu mylo jeszcze nie podał innego durnego argumentu jak ostatnio, czyli okazałoby się że filmik został usunięty "bo był zbyt stronniczy i oparty na stereotypach".

Coś co pasuje do tej sytuacji :P Dołączona grafika

Użytkownik Tenhan edytował ten post 22.11.2012 - 19:20

• 1

Tesla.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Z braku czasu, nie śledzę dokładnie doniesien o tej sytuacji, ale czy już wiadomo coś na temat rodzaju materiału wybuchowego znalezionego u zatrzymanego. Czy może ten pan czytał o wybuchach pyłu węglowego, a w jego piwnicy znaleziono 4 tony węgla :roll: ?

Użytkownik Tesla edytował ten post 22.11.2012 - 19:26

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych