Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zamach terrorystyczny na polskie władze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
171 odpowiedzi w tym temacie

Ciechan.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

W ciągu kilku dni, tygodni ewentualnie miesięcy seryjny samobójca grasujący w Polsce dopadnie Brunona K. i taki będzie finał tego zdarzenia o którym teraz piszemy/rozmawiamy. Jeszcze wspomnicie moja słowa...czarne chmury zbierają się nad Polską.
  • 1

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Studenci I roku UR opowiadają, że Brunon K. potrafił pół zajęć przegadać o polityce. Czuć było w jego komentarzach niechęć do ekipy rządzącej. Pytany, na kogo głosował, nie wskazywał jednak żadnej partii. Ale, jak mówią studenci, okazywał sympatię dla nowej prawicy Janusza Korwina-Mikke.

Mamy już pierwszego podejrzanego - za wszystkim stoi JKM Dołączona grafika

Teraz przed oczami postępowców winna pojawić się wizja delegalizacji tej partii!

Użytkownik Shinji77 edytował ten post 20.11.2012 - 20:17

• 1

cichy45.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No i nie udało się, peszek.

Za to politycy mają kolejny powód do nasilenia cenzury, kontroli, prewencji i inwigilacji :D

A już myślałem że będzie jakaś świeża krew w świecie polskiej polityki...

Użytkownik cichy45 edytował ten post 20.11.2012 - 20:22

• 0

żywe srebro.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

No i nie udało się, peszek.

Za to politycy mają kolejny powód do nasilenia cenzury, kontroli, prewencji i inwigilacji :D

A już myślałem że będzie jakaś świeża krew w świecie polskiej polityki...

bedzie jeszcze swieza krew, albo w przyszlym roku, albo najdalej w 2014 powstanie nowa partia, ktora wywroci do gory nogami ten kraj, ale na dobre wyjdzie to wszystkim, no moze nie wszystkim, bo ci zlodzieje i oszolomy od lewa do prawa, skadinad wszyscy dzialajacy wspolnie i w porozumieniu na szkode panstwa i tworzacy sztuczne podzialy w Polsce jeszcze zaplaca za cale zlo... ale napewno zeby zrealizowac plan naprawy trzeba w demokratyczny sposob dojsc do wladzy, a najwazniejszym jest dobry pomysl na przyszlosc dla Polski, a nie byc idiota, ktory podklada bomby...

aha, slyszeliscie? macierewicz ma swoja kolejna rewelacje na temat przyczyn zamachu, co powiedzial? że zamach byl wymierzony w poslow pis-u, bo ci byli najblizej komorowskiego, rozumiem że komor by nie oberwal, tylko pisowcy... zygac mi sie chce, wszyscy sa siebie warci, tym bardziej, że to koledzy z dawnego aws-u, wniosek? w Polsce nie ma realnej alternatywy. Jeszcze...

kolejny wniosek maciora swinią jest i gadem zdechnie

@ChemicalStimulants,

Wygląda to wszystko na przygotowania do wprowadzenia stanu wojennego lub wyjątkowego.

IMHO bez przerwy różne instytucje dbają o to, by wychwycić ludzi podejrzanych o terroryzm, nie ma w tym nic dziwnego.

Niezadowolenie z rządów nieudaczników rośnie.

Tak, rośne niezadowolenie.. wśród nieudaczników :) A tak na serio, Polacy mają naturę marudów, jak narzekano na rządy Leszka Milera? Ja znam wiele osób, które są zadowolone z sytuacji w Polsce, w dodatku za granica też nas chwalą, np. jako nieliczni dobrze poradziliśmy sobie z kryzysem.

Obniża się poziom życia, chociaż państwo jest już zadłużone do granic możliwości.

Jeszcze 10-15 lat temu mało kto w Polsce mógł marzyć o samochodzie, wczasach za granicą, czy o telefonie. Dziś to standard. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma :)

Jako naród jesteśmy nieustannie poniżani przez Rosję.

To raczej my nie potrafimy podjąć dojrzałego i odpowiedzialnego dialogu z Rosją.

Rząd nie potrafi już ukrywać prawdy o Smoleńsku

Nikt nic nie ukrywa, ot był nieszczęśliwy wypadek i tyle.

Trzeba wskazać, że istnieje jakieś bliżej nieokreślone zagrożenie. Tak samo było przed wprowadzeniem stanu wojennego w 1981 roku

Wtedy zagrożenie było całkiem określone - pacyfikacja Polski przez ZSSR.

nie piszmi o smolensku, bo wg mnie znacznie za malo ich tam zginelo, nawet jesli to sprawa ruskich, to w zadnym wypadku nie zaluje nikogo, bo wszystkie rzadzace partie w tym kraju od poczatku republiki okraglego stolu sa umoczone w duze afery i to od lewa do prawa, oni tylko przed kamerami sie kłócą dla stwarzania pozorow, a w rzeczywistosci po godzinach "pracy" spotykaja sie wspolnie w kawiarniach i simieja sie z nas burakow, a dziennikarze manipulowani sa przez nich i przekazuja takie informacje, jakie chce zarowno pis, po i cala ta nasza niby lewica, w ten sposob cala spirala sie nakreca i dziennikarze tez maja z tego pozytekw postaci zarobkow na poziomie 50 nawet do 100 tys/ miesiac, a Ty Iksinski dalej wierz w jedyna sprawiedliwa wizje Polski jaka rzekomo kreuje pis czy im podobni np. upr...
Gdy ktos mi mowi, że ma takie, a nie inne poglady a robi inaczej to nastepnym razem juz omijam takiego idiote szerokim łukiem.
Do pisiakow: powiedzcie mi jedno, jak to jest, że byla afera z partia centrum w tle i wy dalej wierzycie w pis? dalej, jak sie dzieje, że kaczynska jest obrazana przez tego idiote z torunia i wy dalej twierdzicie, że nic sie nie dzieje? skoro wy nie macie szacunku do samego siebie, to ja napewno nie bede mial szacunku do was, bo na szacunek pracuje sie dlugimi latami... Nie koniec, jak to sie dzieje, że pisiaki tacy "patrioci", a nie macie nic przeciw zydom, nie jestem antysemita, ale mnie uderza taka wasza niekonsekwencja w waszym dzialaniu. Moglbym wiecej wam bledow wytknac, ale po co, wy macie swoje racje, ja mam swoje, tylko że ja nie lubie obludy ;/

Użytkownik żywe srebro edytował ten post 20.11.2012 - 21:45

• 1

Box.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie opowiadam się po stronie żadnego z wielkich graczy na polskiej scenie politycznej, raczej stawiam na mniejsze, młodsze formacje, dlatego z czystym sumieniem mogę na tę sprawę spojrzeć obiektywnym okiem.Twierdzicie, że domniemany zamachowiec był podstawiony przez rząd, by sprowokować zaostrzenie środków ostrożności. Moja pierwsza myśl była taka sama i od razu w głowie zapaliła się czerwona lampka - za chwilę zacznie się nagonka na PiS. Jak dowiedziałem się, że niedoszły zamachowiec kieruje się poglądami nacjonalistycznymi, czerwona lampka rozbłysła niczym zasilona dużym napięciem o gigantycznym natężeniu. Teraz to na pewno padnie, że to PiSior.Z drugiej strony - jak już mówiłem, pozostaję obiektywny w tej sprawie - co, jeśli faktycznie ten nieudacznik wywodzi się z kręgów pro-pisowskich? Co się stanie, gdy naprawdę okaże się, że zamach był kierowany w najwyższe państwowe władze?Nie chcę być tutaj stronniczy, bo w dobie "konfliktów o wszystko", każde wydarzenie w Polsce można okrasić odgrzewanym tłuszczem z dwuipółletniego schabowego, jakim jest spór miłośników magnetycznych brzóz i hadronowych rozpylaczy mgły z 2,3-metylo-etylo-pentanu Antoniego Macierewicza z extreme-true specjalistami z zakresu awiacji, którzy szybciej niż jakakolwiek komisja stwierdzili, że w Smoleńsku zamachu kategorycznie nie było.Spór o tyle komiczny w swym tragizmie, że każdy uważa się za urodzonego specjalistę, który jest mądrzejszy od połowy świata i żadna ze stron nie jest na tyle mądra, by spór raz na zawsze zakończyć. Być może rząd chciał mieć własny obiekt westchnień i własnego "poległego" prezydenta do czczenia 11. dnia każdego miesiąca (ciekawe, to dzień po miesięcznicach Prawa i Sprawiedliwości). Być może podstawiony zamachowiec miał naprawdę zamachnąć się na ocalałego brata Kaczyńskiego, a w razie porażki utożsamić się z nacjonalistami, by wyszło zupełnie na co innego? Jaki kraj, taki zamach. Ile różnych partii politycznych w Polsce, tyle będzie teorii na ten temat.Głęboko, szczerze i bardzo żarliwie błagam nasze społeczeństwo, bym za dwa i pół roku o tym nie słyszał.edit: łomatko, kto zepsuł forum, że żaden enter mi nie zadziałał, nawet po edycji posta? :( :( wybaczcie ściane tekstu, coś się edytor zepsuł.

Użytkownik Box edytował ten post 20.11.2012 - 21:55

• 1

restek.
  • Tematów: 52
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak my kochamy teorie spiskowe, juz zapomnieliscie o tym, że rok temu miały być bomby w polskich miastach, w metro itp, póżniej ataki w londynie itp itd. i coś było? po fakcie cisza.
Z każdej historii można wywnioskować dziesiątki możliwości, ja wnioskuję, że w tej konkretnej sprawie koleś był faktycznie na skraju ***** i chciał wysadzić rząd, zresztą jak miliony innych ludzi.

Dołączona grafika

/mylo
  • 0

Stilgar.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak czytam to aż ciarki mnie przechodzą. Nienawiść polityczna w Polsce wyrosła do tak ogromnego poziomu, że nie widzicie w nich ludzi. Polityk to też człowiek a ta nagonka w jedną i drugą strone zaczyna wyrywać się z pod kontroli. Człowieczeństwo w nas zanika z tak błahego powodu.
Akceptacja zbroni, zabójstwo człowieka... jesteście ludzmi?

Czas się otrząsnąć i skończyć z nienawiścią bo to przestało być zabawne, zaczeło przerażać...

A czy politycy widzą w nas ludzi?

A jakie to ma znaczenie? Istota ludzka, nawet najwiekszy wróg zasługuje na życie i szacunek.
  • 3

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Biedny Brunon, zapewne skoczyły jego akcje na liście seryjnego samobója [i]
...a napiszą, że na klamce się łobwiesił.

Karawan dalej w ciemny las?

"Miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie czapkę z piór: czapkę wicher niesie, róg huka po lesie, ostał ci się ino sznur...
  • 0

Rufus0407.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html
kolejny "niedoszły terrorysta" zatrzymany ciekawe. Niedlugo nasze dzielne wladze calkiem przypadkiem znajda u kogos bombe jadrowa w skladziku w piwnicy..
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Posty niezwiązane z tematem zostały usunięte. Dalsze offtopowanie będzie karane ostrzeżeniami
  • 0

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Krew prędzej czy później się poleje. Nie trzeba być jasnowidzem by stwierdzić, że sytuacja na świecie będzie coraz bardziej napięta. Ludzie się buntują i władza dobrze o tym wie. Jeśli to nie była ustawka to jest to najlepszy przykład. Jeśli natomiast zrobili ustawkę to w jakim celu? Widocznie realna jest groźba, że ludzie takie zamachy mogą przygotować. Rząd stale przykręca obywatelom śrubę - podatki 70%, za co się nie złapiesz to okazuje się, że nie wolno Ci tego robić albo trzeba uiścić haracz żeby Korowoski mógł sobie z rodziną pojechać na Karaiby. Wiem jedno, nie można pozwolic na terror ze strony władz bo skończymy jak Korea Pn.

Dzisiejszy Super Express:

Nienawidził Żydów i Tuska

Spokojny pasjonat chemii, lubiany pracownik naukowy, troskliwy mąż i ojciec dwójki dzieci... To oficjalny wizerunek Brunona K. (45 l.). Ale ten pozornie porządny obywatel miał jeszcze jedną twarz. Twarz antysemity, terrorysty wierzącego w teorie spiskowe, według których UFO jest tajnym wynalazkiem USA i Izraela oraz że ludzie są celowo ogłupiani fluorem. Z wrogami Polaków chciał walczyć bombami. A na materiałach wybuchowych znał się doskonale...

http://www.se.pl/wyd...ska_292057.html

:lol
  • 1

cichy45.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"Z wrogami Polaków chciał walczyć bombami. A na materiałach wybuchowych znał się doskonale..."
No i dobrze, przynajmniej jeden człowiek z inicjatywą, której powszechny deficyt w obecnych czasach panuje :D
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Kaczysta jak nic :D

Użytkownik Cahir edytował ten post 21.11.2012 - 14:43

• 4

OOBE.
  • Tematów: 8
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Nexus6

Przsadzasz. Nic się raczej strasznego nie dzieje. Wszystko powinno się uspokoić. Niewątpliwie jak napisay media, Brunon K. Był ksenofobem i nacjonliarą. W polsce w tej chwili następuje starcie dwóch sił: nacjonalistów i socjalistycznych kosmopolitów(palikot, miller itd). Po prostu konserwatywna prawica chce wykorzystać momen niestabilności na świecie i zdobyć poparcie. To się nie uda.
  • -4

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja mam tylko jeszcze jedno pytanie - jeżeli przygotowywał się do zamachu od 10-lat (!) tzn., że nie podobała mu się też "kato-prawica" PiSowska, więc gdzie tu mityczny nacjonalizm Dołączona grafika.

PiS nigdy nie miał charakteru narodowego, sami Kaczyńscy odżegnywali się od tego wszystkiego jak tylko mogli. Prezes chyba w jednej ze swoich książek pisał nawet, że nacjonalizm już dawno przeżył porażkę i nie ma co do niego wracać. Mentalnie tkwią raczej w myśli postsanacyjnej, niż neoendeckiej.
Nie mówiąc o umizgach obu braci do UE, Niemiec. Później osamotniony brat jeszcze w szczere oczy zachwalał w Niemczech ideę armii europejskiej, która miałaby zastąpić armie narodowe.

Nacjonalizm nie jest też ideologią prawicową. Chyba, że ktoś używa argumentu typu "na obecnym tle jesteśmy po prawej stronie", ale idąc tą argumentacją Stalin był liberałem, gdyż w tle miał Mao Zedonga, któremu nie dorastał do pięt.

Odnośnie samej próby zamachu, ciekawe są reakcje ludzi, z którymi na ten temat rozmawiałem. Chichoty, że "ach szkoda, że się nie udało", ale w ogólnej atmosferze rozmów czuć, że naprawdę żałujemy, że się nie udało. To o czymś świadczy, jaka jest sytuacja w tym chorym kraju.

Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 21.11.2012 - 18:37

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych