Napisano 20.11.2012 - 20:09
Napisano 20.11.2012 - 20:17
Studenci I roku UR opowiadają, że Brunon K. potrafił pół zajęć przegadać o polityce. Czuć było w jego komentarzach niechęć do ekipy rządzącej. Pytany, na kogo głosował, nie wskazywał jednak żadnej partii. Ale, jak mówią studenci, okazywał sympatię dla nowej prawicy Janusza Korwina-Mikke.
Użytkownik Shinji77 edytował ten post 20.11.2012 - 20:17
Napisano 20.11.2012 - 21:40
No i nie udało się, peszek.
Za to politycy mają kolejny powód do nasilenia cenzury, kontroli, prewencji i inwigilacji![]()
A już myślałem że będzie jakaś świeża krew w świecie polskiej polityki...
@ChemicalStimulants,
IMHO bez przerwy różne instytucje dbają o to, by wychwycić ludzi podejrzanych o terroryzm, nie ma w tym nic dziwnego.Wygląda to wszystko na przygotowania do wprowadzenia stanu wojennego lub wyjątkowego.
Tak, rośne niezadowolenie.. wśród nieudacznikówNiezadowolenie z rządów nieudaczników rośnie.
A tak na serio, Polacy mają naturę marudów, jak narzekano na rządy Leszka Milera? Ja znam wiele osób, które są zadowolone z sytuacji w Polsce, w dodatku za granica też nas chwalą, np. jako nieliczni dobrze poradziliśmy sobie z kryzysem.
Jeszcze 10-15 lat temu mało kto w Polsce mógł marzyć o samochodzie, wczasach za granicą, czy o telefonie. Dziś to standard. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie maObniża się poziom życia, chociaż państwo jest już zadłużone do granic możliwości.
To raczej my nie potrafimy podjąć dojrzałego i odpowiedzialnego dialogu z Rosją.Jako naród jesteśmy nieustannie poniżani przez Rosję.
Nikt nic nie ukrywa, ot był nieszczęśliwy wypadek i tyle.Rząd nie potrafi już ukrywać prawdy o Smoleńsku
Wtedy zagrożenie było całkiem określone - pacyfikacja Polski przez ZSSR.Trzeba wskazać, że istnieje jakieś bliżej nieokreślone zagrożenie. Tak samo było przed wprowadzeniem stanu wojennego w 1981 roku
Użytkownik żywe srebro edytował ten post 20.11.2012 - 21:45
Napisano 20.11.2012 - 21:53
Użytkownik Box edytował ten post 20.11.2012 - 21:55
Napisano 20.11.2012 - 22:27
Napisano 20.11.2012 - 22:49
Jak czytam to aż ciarki mnie przechodzą. Nienawiść polityczna w Polsce wyrosła do tak ogromnego poziomu, że nie widzicie w nich ludzi. Polityk to też człowiek a ta nagonka w jedną i drugą strone zaczyna wyrywać się z pod kontroli. Człowieczeństwo w nas zanika z tak błahego powodu.
Akceptacja zbroni, zabójstwo człowieka... jesteście ludzmi?
Czas się otrząsnąć i skończyć z nienawiścią bo to przestało być zabawne, zaczeło przerażać...
A czy politycy widzą w nas ludzi?
Napisano 20.11.2012 - 23:29
Napisano 21.11.2012 - 11:59
Napisano 21.11.2012 - 14:22
Nienawidził Żydów i Tuska
Spokojny pasjonat chemii, lubiany pracownik naukowy, troskliwy mąż i ojciec dwójki dzieci... To oficjalny wizerunek Brunona K. (45 l.). Ale ten pozornie porządny obywatel miał jeszcze jedną twarz. Twarz antysemity, terrorysty wierzącego w teorie spiskowe, według których UFO jest tajnym wynalazkiem USA i Izraela oraz że ludzie są celowo ogłupiani fluorem. Z wrogami Polaków chciał walczyć bombami. A na materiałach wybuchowych znał się doskonale...
http://www.se.pl/wyd...ska_292057.html
Napisano 21.11.2012 - 17:19
Napisano 21.11.2012 - 18:28
PiS nigdy nie miał charakteru narodowego, sami Kaczyńscy odżegnywali się od tego wszystkiego jak tylko mogli. Prezes chyba w jednej ze swoich książek pisał nawet, że nacjonalizm już dawno przeżył porażkę i nie ma co do niego wracać. Mentalnie tkwią raczej w myśli postsanacyjnej, niż neoendeckiej.Ja mam tylko jeszcze jedno pytanie - jeżeli przygotowywał się do zamachu od 10-lat (!) tzn., że nie podobała mu się też "kato-prawica" PiSowska, więc gdzie tu mityczny nacjonalizm
.
Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 21.11.2012 - 18:37
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych