Skocz do zawartości

Zdjęcie

7.14

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do tematu z Żydami, to post wypaczał rzeczywistość i podsycał nienawiść poprzez zrzucenie winy jednostek na całe społeczeństwo - więc podpadał pod stary regulamin. Ale nie wiem czemu bijesz we mnie, to nie ja go moderowałem. ;)

Z tym wypaczaniem rzeczywistości to bym dyskutował ale już pomińmy to. Pije o to do Ciebie dlatego bo wiem jakie wyraziłeś zdanie na temat tego posta i wiem że jak będziesz kierował się takim tokiem rozumowania to będziesz kasował takie posty. Naprawdę już bym wolał dostać takie pw o jakim pisałem albo jakby Dziki Kurak napisała wprost że "ja sobie kupiłam to forum to będzie po mojemu i nikt nie będzie negował mojej ideologii ani pisał o takich ideologiach które mi się nie podobają" i tyle. No chyba że lubicie w internecie pobawić się we władze która chce manipulować "motłochem".
  • 1

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może nie mediacje, ale myślę, że warto dać użytkownikom wyjaśnienia. Rozumiem jeśli ktoś nie będzie miał ochoty na takie odpisywanie, bo odpowiadanie na ataki nie należy do jakoś specjalnie przyjemnych, ale skoro mam czas i chęci - to czemu by nie? Mogę pobawić się w dyplomatę-rzecznika :D

Myślę, że niektórzy mogli źle odebrać zmiany. I dlatego warto spróbować wyjaśnić im o co tak naprawdę chodzi.

Bo domyślam się też, że Ci, których zmiana dotknie najbardziej (czyli aktywnych agitatorów danej opcji politycznej, którzy koniecznie musieli nawracać innych na swoją jedynie słuszną opcję przy pomocy dość nieeleganckich metod) - będą musieli najgłośniej wyrazić swój sprzeciw i niezbyt przekona ich jakiekolwiek słowo jakiegokolwiek przedstawiciela złowrogiej "grupy zielonych". Odpowiem i na ich posty, ale nie ukrywam, że najbardziej chodzi mi o wyjaśnienie sytuacji tym, którzy nie wiedzą o co tutaj chodzi.

"ja sobie kupiłam to forum to będzie po mojemu i nikt nie będzie negował mojej ideologii ani pisał o takich ideologiach które mi się nie podobają"

Tenhan, wyjaśnij mi coś - uważasz, że zmiana ta zostałą wymierzona w jakichś konkretnych zwolenników jakiejś konkretnej ideologii? Na zasadzie "wam narzucę cenzurę, ale waszym przeciwnikom już nie"?

Zmiana zostałą wprowadzona aby ukrócić wszystkie dyskusje prowadzone w takim stylu niezależnie od przekonań piszącego.
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niezwykle przeceniasz moją władzę i możliwość usuwania na forum tego co mi się podoba. Jest tutaj wielu moderatorów właśnie po to by nikt z nich nie mógł usuwać i banować wedle woli.

Wczoraj ktoś na sb snuł teorię spiskową o istnieniu tajnego paktu Kurak-mylo, mającego na celu rozerwanie płaszczyzny forum i zniweczenia wolności słowa w internecie. :) To nie za bardzo tak się odbywa.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Aquila
W porządku, byle tylko w Teoriach Konspiracyjnych obok działu 9/11 nie powstał 7/14, bo się pogubić można w cyferkach ;)

Jak napisał D.B. Cooper- nie przeszkadzały Wam dyskusje polityczne gdy wyglądało to 50 od was vs 5 osób o odmiennych poglądach. Gdy trendy się odwrócił, ludzie zaczęli myśleć za siebie to nagle zrobiło się na forum zbyt głośno.

Kiedy się niby odwróciły trendy i niby jak wcześniej wyglądały ? Poza tym szufladkowanie wszystkich moderatorów do jednej opcji politycznej może rozsadzić całą szafkę na strzępy. Choćby temat sondażowy pokazuje już pewne rozbieżności.
  • 0

Shay.

Herszt Bandy

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Otrzymałeś uzasadnienie moderatora Yawgmoth a potem i moje. Mamy trzeci raz pisać to samo?

Nie i doskonale zdajesz sobie sprawę, że nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Dlaczego nie można krytykować administracji forum? Ja rozumiem, że strach przed podważeniem autorytetu, że niepewność, ale brak możliwości oceny działań władzy to jest wręcz definicja cenzury.

Poza tym, dlaczego tak boicie się dyskusji o Waszej pracy, oceny Waszych starań? Wszakże czytając komentarze( zwłaszcza te niepochlebne) można wyciągnąć wnioski i działać sprawniej w przyszłości. Ale nie, lepiej zamknąć oczy i z całych sił krzyczeć, że problem nie istnieje i taka sytuacja jest normalna. Nikt nie chce dla Was źle, każdy chce tutaj osiągnąć korzyści dla wszystkich użytkowników- ale zakaz dyskusji o poczynaniach decyzyjnych forum i uniemożliwienie krytyki linii jego rozwoju normalnym nie jest.

Użytkownik Shay edytował ten post 09.12.2012 - 19:20

• 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mógłbyś mi wysłać link do jakichś forów (ale dużych, a nie typu www.entuzjaści-czerwonych-skarpetek.pl), gdzie użytkownicy sobie swobodnie dyskutują o pracy moderatorów, oceniają ich i... nie wiem co jeszcze - mówią adminowi kto ma być modem ? No w każdym razie coś w tym stylu. Oczywiście prosiłbym w takim wypadku też o linki, do kilku takich tematów na tych forach.

PS: nie odpisałeś na moje pytanie, z poprzedniego postu.
  • 0

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ponieważ ostatnio to tam właśnie najbardziej skupiały się negatywne emocje. Dodatkowo pewna część użytkowników uznała, że forum paranormalne będzie wspaniałym polem do bitwy pomiędzy rozmaitymi nieco skrajnymi poglądami politycznymi. Ta "dyskusja" nierzadko staczała się do poziomu rynsztoka z wyzwiskami, pogardą i obrażaniem.

jeżeli dyskusja spada do poziomu rynsztoka z wyzwiskami, pogardą i obrażaniem to Ty jako moderator masz do dyspozycji narzędzia, któymi możesz to ograniczyć. MNie to tłumaczenie nie przekonuje.

Dodajmy do tego fakt, że sporej części użytkowników nie podobał się ten napływ tego typu postów na forum.

robiłeś jakąś sondę? poddawałeś pod głosowanie?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlaczego nie można krytykować administracji forum?

Krytykować... moim zdaniem można, ale jest to dość trudny temat. I oczywiście dostanie mi się za to, ale nie mogę ukryć, że głównie z winy niektórych użytkowników. Po pierwsze często tematy tego typu zakładały osoby które aż kipały jadem w stosunku do "złowrogiej moderacji" prezentując najczęściej jakieś wyssane z palca oskarżenia. Sporo też było protestów skupiających się na personalnych animozjach niż na realnej ocenie pracy moderatora. No a same tematy pogrążały się w chaosie i nienawiści "oburzonych" w stosunku do "sprawców" (czyli modów). Niektórzy zwyczajnie nie są w stanie opanować swego "świętego oburzenia" (to chyba taka nasza cecha narodowa, jak już uznamy, że dzieje się źle, to trzeba rwać szaty, krzyczeć ile sił w płucach i straszyć straszliwymi straszliwościami) i ich reakcja jest nawet więcej niż przesadzona.

Po drugie - faktem jest, że po długich namysłach (tak, tak, decyzje nie powstają w wyniku działalności małpy z padaczką tłukącej bezmyślnie w klawiaturę) zapadła decyzja o przyszłości tego typu politycznych dyskusji na forum. Decyzja zapadła, a zatem nie będzie jej odwołania (nie po to się coś obgaduje i szuka rozwiązania, by po jego wprowadzeniu zmieniać z powodu kilku niezadowolonych). Rozumiemy, że pewna część użytkowników się obrazi (bo nie będą już mogli siać politycznego jadu i agitować za "swoimi"), ale czasem tak musi być.

No i co najważniejsze - krytykować można, ale z umiarem. Stonowanego człowieka można posłuchać, ale kogoś, kto od razu wyzywa od "liże-tyłków" itp (nie mówię akurat o Tobie, tylko ogólnie, bo takie słowa już dziś padły) - sam przecież rozumiesz, że to nie miałoby sensu.

I, tak jak zauważył Yawgmoth, zmiany szykowały się od dawna. Temat-ankieta został utworzony i tam można było dyskutować.

Poza tym, dlaczego tak boicie się dyskusji o Waszej pracy, oceny Waszych starań?

Nikt się niczego nie boi. Faktem jednak jest, że mod dość często bywa postrzegany nie jako ktoś pilnujący porządku, lecz jako prześladowca. Ot, takie samo naiwne podejście jak w stosunku do policji. Wielu opluwa, ale niewielu tak naprawdę ma pojęcie co by się działo, gdyby ich nagle zabrakło. Utopijne bajki o samokontroli i idylli bez pilnujących porządku są fajne i słodkie, ale niestety - nieprawdziwe.

Ten mod dał mi ostrzeżenie! Już piszę skargę na niego, bo nigdy nie zasłużyłem na niego! Co za obraza, cenzura i ucisk!

Ten mod prezentuje takie poglądy, a ja inne! Już piszę skargę na niego, bo nie może on być moderatorem!

To nie są przykłady wyssane z palca, panie i panowie. Takie coś naprawdę się dzieje.

Jeżeli idzie o mnie - nie mam nic przeciwko tematom poświęconym modom takim jak dawniej ("Ocena pracy moderatora X"). Co więcej - sam chciałbym taki mieć, bo to byłoby dla mnie (w, jak się domyślam, natłoku oskarżeń o wszystko co najgorsze) właśnie pewną wskazówką co ewentualnie mógłbym poprawić. Więc - nie, ja tam się nie boję oceny.

Ale nie, lepiej zamknąć oczy i z całych sił krzyczeć, że problem nie istnieje i taka sytuacja jest normalna.

Problem istnieje, lecz leży nie tam, gdzie chcesz go widzieć. Problemem jest to, że niektórzy użytkownicy w niektórych tematach postanowili urządzić sobie kącik agitacyjny. Przeciwne poglądy ścierały się w agresywny sposób i, z tego co zaobserwowaliśmy, wielu osobom poszukującym tutaj informacji paranormalnych nie przypadało to do gustu.

Innymi słowy - decyzja zbliża nas do tego, aby forum paranormalne było paranormalne, a nie polityczne.

A jeszcze innymi słowy - nie chcemy tutaj wojny politycznej. Ktoś chce udowadniać innym, że lewica/prawica jest lepsza a przeciwnik - beznadziejny - proszę znaleźć sobie na te dyskusje jakieś inne miejsce. To jest forum paranormalne.

Nikt nie chce dla Was źle

Wielu zapewne nie chce źle, są jednak tacy, co długiego i szczęśliwego życia nam nie życzą ;)

jeżeli dyskusja spada do poziomu rynsztoka z wyzwiskami, pogardą i obrażaniem to Ty jako moderator masz do dyspozycji narzędzia, któymi możesz to ograniczyć

Nie do końca. Nie było konkretnego zapisu odnoszącego się do tej sytuacji związanej z polityką. A po drugie zmiana ta jest też związana z nadmiernym przesunięciem się środka ciężkości na polityczne debaty, co na forum paranormalnym jest moim zdaniem średnio pożądane.

robiłeś jakąś sondę? poddawałeś pod głosowanie?

Była ankieta a oprócz tej ankiety (a tak właściwie - głównie, bo ankieta była skutkiem) - wypowiedzi krytyczne rozmaitych użytkowników. Sytuacja dojrzewała od dawna i głosy niezadowolenia - również.
  • 0

Shay.

Herszt Bandy

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kiedy się niby odwróciły trendy i niby jak wcześniej wyglądały ? Poza tym szufladkowanie wszystkich moderatorów do jednej opcji politycznej może rozsadzić całą szafkę na strzępy. Choćby temat sondażowy pokazuje już pewne rozbieżności.

Piszę o wszystkich ludziach popierających dany nurt w dyskusji, nie konkretnie o moderatorach. Nie szufladkuję wszystkich- ale nie da się ukryć, że część z nich była zaangażowana w dyskusję. Zdarzały się wątki, gdzie jedna osoba prezentowała dany pogląd a cała rzesza innych userów, w tym część moderatorów i tak stwierdzała, że warto" kopnąć leżącego". Istniały tematy natury politycznej, które wyglądały niczym wyjęte z tematu o Chemtrials( mam tu na myśli zaangażowanie po obydwu stronach, nie wartość merytoryczną) i ciężko będzie temu zaprzeczyć. Tyle, że wtedy nikt problemu nie dostrzegał.

Coś jak" walka z kibolami" w poprzednim roku. Na stadionach nie zdarza się już niemal nic nieodpowiedniego, za to apokaliptyczne sceny na obiektach rozgrywały się pod koniec lat '90. Tyle, że zapotrzebowanie na walkę z kibicami było akurat teraz. I w kółko, do dzisiaj pokazuje się sceny z finału PP z Bydgoszczy. Na forum też ktoś podobno słyszał, że się jakieś niesamowite kłótnie, obrażanie i rozdzieranie szat rozgrywają w dziale" Polityka". Wszyscy słyszeli, nikt nie widział.

Mógłbyś mi wysłać link do jakichś forów (ale dużych, a nie typu www.entuzjaści-czerwonych-skarpetek.pl), gdzie użytkownicy sobie swobodnie dyskutują o pracy moderatorów

Jestem na forum paranormalne.pl więc oceniam to forum. Możliwość rzeczowej wypowiedzi i dopuszczanie krytyki( nawet Was) powinno być dla Was standardem. Jeśli nie jest, to świadczy to tylko i wyłącznie o Was.

Nie korzystam z wielu for internetowych, ale na żadnym, jakie znam administracja forum tak nie dzieli użytkowników, nie wydaje tak kontrowersyjnych decyzji i nie ogranicza możliwości krytyki. Albo chwalicie, albo ma być cicho.

Administracja paranormalne.pl Platformą Obywatelską Internetu.

Ale to moje zdanie- które Ty możesz zignorować. Ewentualnie usunąć mój post za nieprawomyślność. A jako podstawę podać mowę nienawiści.

Użytkownik Shay edytował ten post 09.12.2012 - 20:09

• 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja tu widzę niezły offtop. Zamiast skoncentrować się na zmianach w dziale politycznym, użytkownicy schodzą na temat krytyki moderatorów, której, nota bene, regulamin nie zabrania.
  • 0

Shay.

Herszt Bandy

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila

Decyzja zapadła, a zatem nie będzie jej odwołania (nie po to się coś obgaduje i szuka rozwiązania, by po jego wprowadzeniu zmieniać z powodu kilku niezadowolonych)

Jeżeli decyzja okazuje się w praktyce porażką, to by nie chcieć dostrzec potrzeby zmiany decyzji trzeba albo złej woli, albo poczucia zagrożenia typu" wycofanie się z wcześniej podjętej decyzji godzi w nasz autorytet i pokaże naszą słabość, nie możemy więc tego zrobić". O złą wolę nikogo nie posądzam, także zakładam drugą opcję. Tyle, iż motywów nie rozumiem, gdyż nie ma się czego obawiać- wszyscy chcemy dobrze. Bo to, że zmiany są zbyt daleko idące myślę nie podlega dyskusji.

Temat-ankieta został utworzony i tam można było dyskutować.

Tylko, powiedz Aquila, po co? Skoro i tak zrobiliście po swojemu. Nie dość, że sama ankieta była tendencyjna, to posunięto się jeszcze do nie uszanowania jej wyników.

Całkowity zakaz wypowiedzi mających charakter agitatorski, również w odniesieniu do sygnatur użytkowników, swobodne dyskusje na tematy polityczne w dziale Polityka- 17,74%

Do tego dochodzi druga radykalna opcja, która chciała wykluczenia spraw społeczno- politycznych z życia forum- 16,13%.

Można do tego dopisać opcję czwartą. Ale tak czy inaczej opcje:

Możliwość dyskutowania na temat interesujących, bieżących wydarzeń w kraju oraz na świecie (wybory, zamachy, protesty itp.) oraz tworzenia tematów w dziale Polityka ( bez absurdalnego zakazu)

oraz" Obecna sytuacja jest optymalna" uzyskały ponad 50%.

Ankieta swoje, administracja swoje. Wniosek prosty- ankieta to był pic na wodę, zmiany były przygotowane wcześniej a Wy mieliście nadzieję na to, że uda się nadać im większościowe poparcie.

Problem istnieje, lecz leży nie tam, gdzie chcesz go widzieć. Problemem jest to, że niektórzy użytkownicy w niektórych tematach postanowili urządzić sobie kącik agitacyjny. Przeciwne poglądy ścierały się w agresywny sposób i, z tego co zaobserwowaliśmy, wielu osobom poszukującym tutaj informacji paranormalnych nie przypadało to do gustu.

Obydwoje wiemy co masz na myśli pisząc" przeciwne poglądy". Tyle, że nie dostrzegasz tego, że winę za to ponosi przede wszystkim moderacja, a raczej brak. Jeżeli na forum, którego serwery znajdują się w Polsce, użytkownicy to w 99% Polacy wchodzi komunista, propagując system zakazany w Polsce prawem to jak możesz się dziwić ostrej reakcji ludzi, którym leży na sercu dobro Polski, którym ludzie spod tego właśnie totalitarnego systemu mordowali ojców, dziadków i braci? Gdzie Wy jako administracja byliście wtedy? Sami daliście na to przyzwolenie, teraz najgłośniej krzycząc, ze trzeba to ukrócić.

Nie widziałem tematu, w którym nastąpiła ostra reakcja/ kłótnia, której prowokacją nie rozpoczął troll propagujący system, który mordował naszych narodowych bohaterów jak np. Witold Pilecki, okupując Polskę przez pół wieku. Szukając źródła konfliktów trzeba się przyjrzeć biernej postawie moderatorów przy tego typu prowokacjach.

Użytkownik Shay edytował ten post 09.12.2012 - 20:35

• 1

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

wchodzi komunista, propagując system zakazany w Polsce prawem to jak możesz się dziwić ostrej reakcji ludzi, którym leży na sercu dobro Polski

Widzisz, wam chodzi tylko o to by pozbyć się komunistów i wtedy rozmawiać o jedynym słusznym poglądzie - waszym.

Tylko niestety mylisz się co do komunistów:
"Istnienie partii komunistycznych w Polsce i ich działania są legalne, dopóki odnoszą się do ideologii ustroju komunistycznego, z pominięciem totalitarnych metod i praktyk. KPP nie odnosi się do totalitarnych metod i praktyk w swej deklaracji ideowo-programowej oraz statucie."

Istnieje nawet partia komunistyczna w Polsce, legalna na którą można głosować. :)

Więc każdy mógł tutaj rozmawiać i komunista i nacjonalista zgodnie z regulaminem.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeżeli decyzja okazuje się w praktyce porażką

"Jeżeli"...

Nie minął jeszcze dzień, nie było jeszcze żadnej "praktyki" w tymże dziale, a już decydujesz czy jest porażką, czy też nie. Bo dla mnie wcale porażką nie jest. I co teraz? Pojedynek na najmojsze?

Bo to, że zmiany są zbyt daleko idące myślę nie podlega dyskusji.

No właśnie - "nie podlega dyskusji". Innymi słowy - mam już swoją odpowiedź, uważam, że jest najlepsza na świecie i nigdy nie zgodzę się z innymi".

Cóż - podlega dyskusji. Dalej mamy politykę na forum (jeśli kogoś bardzo to interesuje), ale nie wolno agitować za żadną opcją (co ma uchronić nas przed wojenkami "moja opcja jest lepsza, bo jest moja, a twoja jest gorsza, bo nie jest moja"). Potrafisz dyskutować o polityce bez "świętego oburzenia", bez "nawracania innych na jedynie słuszną opcję" itp - wygrałeś. Możesz dyskutować. Ach, jakiż straszliy ucisk!

Tylko, powiedz Aquila, po co?

Po to, aby poznać jej wynik, to przecież oczywiste. I oszacować jak dana decyzja mogłaby wpłynąć na forum.

Nie dość, że sama ankieta była tendencyjna, to posunięto się jeszcze do nie uszanowania jej wyników.

Nie pamiętam, aby ktokolwiek obiecywał, że wyniki ankiety będą wiążące. Ale skoro już chcemy o niej mówić...

Obecna sytuacja jest optymalna, zostawić bez zmian. (34 głosów [27.42%]

27,42% osób uznało, że obecna sytuacja jest optymalna. Nie rób z tego 50%. 27% to nie 50%. Inne opcje nie zawierają się w opcji "pozostawić bez zmian".

Całkowity zakaz dyskusji na tematy polityczne w kraju oraz na świecie bez względu na charakter omawianego wydarzenia - usunięcie działu Polityka. (20 głosów [16.13%]

Całkowity zakaz wypowiedzi mających charakter agitatorski, również w odniesieniu do sygnatur użytkowników, swobodne dyskusje na tematy polityczne w dziale Polityka. (22 głosów [17.74%]

33,87% dla wycięcia albo polityki w całości albo wycięcia agitowania.

I pozostałe procenty (prawie 39) o możliwości dyskutowania w wydzielonych tematach, lecz nie w takiej formie jak obecnie (inaczej wybrana zostałaby opcja "pozostawić bez zmian").

I teraz - jaka decyzja zapadła? Otóż można dyskutować o polityce, ale bez agitowania. Opcja ta powinna zadowolić grupy nr 2 (bo można dyskutować bez agitowania), 3 i 4 (można dyskutować i zakładać tematy w dziale polityka). Nie zadowoli grupy nr 1 - bo nie wycięto polityki w całości jak i nie zadowoli grupy nr 5 - bo sytuacja nie pozostanie bez zmian.

To trochę inne spojrzenie na wyniki, prawda?

Obydwoje wiemy co masz na myśli pisząc" przeciwne poglądy".

Nie, nie wiemy. A nawet jakbyśmy wiedzieli - to inni mogą nie wiedzieć. Rozwiń zatem tę myśl. Mylo dobrze to wyjaśnił. Właśnie zdradziłeś się przed wszystkimi dlaczego ten zakaz kłuje Cię w oczy. Otóż nie będziesz już mógł kłócić się z komunistami "obrażającymi prawdziwych Polaków".

Wcześniej nie za bardzo dało się takie kłótnie usuwać, bo regulamin (jak wyjaśnił mylo) nie zabraniał tego typu pyskówek. Dlatego konieczna była jego aktualizacja.

I nie powinieneś mieć jak widzę tak naprawdę powodów do żalu - no bo faktycznie, nie będziesz już mógł bronić Polski przed komunizmem, ale i nie będziesz musiał, bo komuniści nie będą mogli prezentować (tak jak i Ty) swoich poglądów w taki sposób jak obecnie. Więc zapis nie godzi w Ciebie i tylko Ciebie, ale w Ciebie i Twoich przeciwników. I Ty i oni są w dokładnie takiej samej sytuacji.

Jeśli więc na forum paranormalnym miałeś jakieś inne pasje - to możesz nimi spokojnie się zająć i nie zaprzątać sobie głowy bronieniem Polaków przez zachwalaniem niegodnego systemu. Zmiana regulaminu mówi, że nie będą oni już pisać tego, co tak bardzo Ci przeszkadza. A Ty się nie cieszysz? ;)

A może, jak zauważył mylo - może chodzi nie o to, że "przeciwnik nie będzie mógł szerzyć swoich poglądów" (no bo słusznie tak! Nie wolno im, psubratom!), ale że i Tobie tego nie będzie wolno (a to przecież skandal niesłychany!)? ;)
  • 0

Shay.

Herszt Bandy

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oj Aquila, Aquila...

Nie minął jeszcze dzień, nie było jeszcze żadnej "praktyki" w tymże dziale, a już decydujesz czy jest porażką, czy też nie.

Przepisy ograniczające swobodę dyskusji są porażką.

To trochę inne spojrzenie na wyniki, prawda?

Jasne- można zauważyć, że najbardziej popierana opcja została całkowicie olana. Nie to, że zbliżono się do konsensusu- po prostu wybrano opcję najbardziej radykalną. Pierwszej nie liczę, bo absurdalnym jest wnioskowanie o to, by wyrzucić dany dział i daną dyskusję z forum. Zwłaszcza, że w oderwaniu od tego działu nie da się prowadzić połowy tematów z innych działów, np." Teorie konspiracyjne".

Widzisz, wam chodzi tylko o to by pozbyć się komunistów i wtedy rozmawiać o jedynym słusznym poglądzie - waszym.

Mylo, Waszym, czyli czyim? Wolnorynkowców? Narodowców? Czy może 10mln Polaków zrzeszonych owego czasu w Solidarności? Nie należę do żadnej formalnej grupy na forum, nikogo z niego nie przeganiałem, więc ciężko mi się odnieść.

Ale fakt faktem, że propagowanie jakichkolwiek odchyleń skrajnie lewicowych jak komunizm( niezależnie od jego wymiaru) w kraju takim jak Polska nie powinien mieć miejsca. Jedź do Jerozolimy i propaguj" nazizm bezopresyjny".

Właśnie zdradziłeś się przed wszystkimi dlaczego ten zakaz kłuje Cię w oczy. Otóż nie będziesz już mógł kłócić się z komunistami "obrażającymi prawdziwych Polaków".

Tak, zdekonspirowałeś mnie całkowicie. Wskaż gdzie i kiedy kłóciłem się z jakimkolwiek komunistą. Gdzie obrażałem tudzież kazałem wynosić się z kraju. Popadliście w fałszywą projekcje rzeczywistości, która podpowiada Wam, że każdy, kto nie zgadza się ze zmianami to naziol, który cały dzień nie robi nic innego tylko wyzywa innych w dziale polityka. Rzeczywistość znacznie od tego odbiega.

Więc zapis nie godzi w Ciebie i tylko Ciebie, ale w Ciebie i Twoich przeciwników. I Ty i oni są w dokładnie takiej samej sytuacji.

Zapis w żaden sposób nie godzi we mnie. Godzi on jedynie w to forum i po części w osoby zapis ten ustanawiający. Ograniczając wolność wypowiedzi sami sobie jak i forum wystawiacie świadectwo.

Poza tym ja tu nie mam przeciwników tylko partnerów dyskusji. Takimi wpisami zdradzasz się z tym Aquila, że podchodzisz do sporów w sposób ideowy, byle tylko być lepszym od" przeciwnika". Forum to nie ring.

Wolności i swobody wypowiedzi broniłbym dokładnie z tą samą zaciekłością, nawet gdybyście chcieli ograniczyć forum dotyczące parapsychologii czy zakazać pisania tematów religijnych. Tak zostałem wychowany, jakakolwiek forma ucisku mnie uwiera i kole w oczy, a już szczególnie coś takiego- nawet jeśli mnie bezpośrednio nie dotyczy. Wszakże większość swoich postów na forum napisałem chyba właśnie w obronie tej swobody, a już na pewno 1/ 3- na temat zmian, które właśnie miały miejsce. Także używając argumentu, że teraz nie będę już mógł" toczyć bitew z przeciwnikami" trafiasz kulą w płot.

P.S. Po ostatniej wiadomości, miałem już w tym temacie nie odpowiadać, ale ciężko obok wypowiedzi Twojej i Myla przejść obojętnie

Użytkownik Shay edytował ten post 09.12.2012 - 22:10

• 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mylo, Waszym, czyli czyim? Wolnorynkowców? Narodowców? Czy może 10mln Polaków zrzeszonych owego czasu w Solidarności? Nie należę do żadnej formalnej grupy na forum, nikogo z niego nie przeganiałem, więc ciężko mi się odnieść.

Ludzi którzy wielokrotnie postulowali/raportowali/określali że komuniści nie powinni mieć miejsca na forum.

Popadliście w fałszywą projekcje rzeczywistości, która podpowiada Wam, że każdy, kto nie zgadza się ze zmianami to naziol, który cały dzień nie robi nic innego tylko wyzywa innych w dziale polityka. Rzeczywistość znacznie od tego odbiega.

Ohoho, spokojnie. Nikt tutaj nawet nie wymówił słowa naziol - a twierdzisz że ktoś tutaj kogoś za takiego ma. To właśnie przykład niezdrowych emocji politycznych - czego chcemy na forum uniknąć.

Poza tym ja tu nie mam przeciwników tylko partnerów dyskusji.

Tak? Spójrzmy:

Ale fakt faktem, że propagowanie jakichkolwiek odchyleń skrajnie lewicowych jak komunizm( niezależnie od jego wymiaru) w kraju takim jak Polska nie powinien mieć miejsca.

Ciężko mieć partnera komunistę który nie powinien się wypowiadać o swoich poglądach w Twoim kraju. :P

Chciałem pokazać wewnętrzne sprzeczności, tą niby walkę o wolność słowa a jednocześnie odrzucanie jednej jej strony i postulowanie jej eliminacji - co jest typowe dla wielu użytkowników.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych