Napisano 11.12.2012 - 19:34
Napisano 11.12.2012 - 20:19
Człowiek nie zawsze postępuje racjonalnie. Czasem za wystarczającą nagrodę odbiera czyjąś przegraną. Dla mnie sprawa wygląda tak:
Sprawca miał od lat problem finansowy/w interesach z ofiarą, w wyniku braku możliwości rozwiązania sporu doprowadziło to sprawcę do morderstwa z późniejszą próbą popełnienia samobójstwa.
Morderstwa, a następnie samobójstwa sprawcy się zdarzają. Nie widzę powodu by odrzucać taką możliwość, zwłaszcza że wersja spiskowa jest tym razem baaardzo naciągana.
Napisano 11.12.2012 - 20:40
@up, a czy to cokolwiek zmienia?
Napisano 11.12.2012 - 21:07
Człowiek nie zawsze postępuje racjonalnie. Czasem za wystarczającą nagrodę odbiera czyjąś przegraną. Dla mnie sprawa wygląda tak:
Sprawca miał od lat problem finansowy/w interesach z ofiarą, w wyniku braku możliwości rozwiązania sporu doprowadziło to sprawcę do morderstwa z późniejszą próbą popełnienia samobójstwa.
Morderstwa, a następnie samobójstwa sprawcy się zdarzają. Nie widzę powodu by odrzucać taką możliwość, zwłaszcza że wersja spiskowa jest tym razem baaardzo naciągana.
Napisano 11.12.2012 - 21:16
Mało ludzi wypowiada się publicznie w tej sprawie, o wiele za mało, by mówić o wiarygodnej statystyce i by wyciągać z tego wnioski.Zmienia to że jeśli przewaga ilości samobójców, ofiar morderstw i nieszczęśliwych wypadków pośród osób aktywnie podważających oficjalną wersję jest przytłaczająca względem ilości ofiar analogicznych przypadków w gronie osób aktywnie wersję ofiacjalną wspierających, to upada logika sceptycka że takie zgony występowałyby z identyczną częstotliwością w każdej równie licznej populacji.
Użytkownik optymista edytował ten post 11.12.2012 - 21:16
Napisano 11.12.2012 - 21:19
A zna ktoś jakieś przypadki samobójstw, zabójstw lub nieszczęśliwych wypadków osób które popierały oficjalną wersję przebiegu katastrofy ?
Napisano 11.12.2012 - 21:47
A zna ktoś jakieś przypadki samobójstw, zabójstw lub nieszczęśliwych wypadków osób które popierały oficjalną wersję przebiegu katastrofy ?
Masz listę takich osób? Bo ja ciągle słyszę tylko o osobach które popierają wersje zamachu. Ludzie pracujący przy wersji oficjalnej nie pokazują się zbytnio w mediach, bo siedzą w laboratoriach, albo nad aktami - wyniki podaje się drogą oficjalną.
Więc myślę że to będzie niestety ciężkie do sprawdzenia.
Jeszcze jedno pytanie, ile osób w kraju jest związanych ze sprawą smoleńską w stopniu który uzasadniłby wg. Ciebie podejrzenia o morderstwo na zlecenie? Mi się wydaje że za dużo i ta spirala torii spiskowej może się kręcić w nieskończoność, bo ludzie mają to do siebie że umierają.
Zmienia to że jeśli przewaga ilości samobójców, ofiar morderstw i nieszczęśliwych wypadków pośród osób aktywnie podważających oficjalną wersję jest przytłaczająca względem ilości ofiar analogicznych przypadków w gronie osób aktywnie wersję ofiacjalną wspierających, to upada logika sceptycka że takie zgony występowałyby z identyczną częstotliwością w każdej równie licznej populacji.
Mało ludzi wypowiada się publicznie w tej sprawie, o wiele za mało, by mówić o wiarygodnej statystyce i by wyciągać z tego wnioski.
Napisano 11.12.2012 - 22:09
To ja proponuję towarzyszu abyście może najpierw ustalili jednolitą wersję razem z oficerem politycznym, a dopiero potem wrócili do dyskusji, bo w chwili obecnej wasze wysiki dają rezultat wręcz komiczny.
Napisano 11.12.2012 - 22:15
To ja proponuję towarzyszu abyście może najpierw ustalili jednolitą wersję razem z oficerem politycznym, a dopiero potem wrócili do dyskusji, bo w chwili obecnej wasze wysiki dają rezultat wręcz komiczny.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania, pierwsze dotyczyło ludzi zajmujących się oficjalnym stanowiskiem, drugie ludzi który popierają spisek.
Do tego przystopuj z argumentami ad hominem bo są żałosne.
Avenarius jest zatwardziałym nacjonalistą i takież posiada poglądy. Musisz spełniać jego warunki by być uznanym za normalnego.
Użytkownik Avenarius edytował ten post 11.12.2012 - 22:19
Napisano 11.12.2012 - 22:21
BTW dalej czekam na jakiś przypadek gwałtownej śmierci publicysty, śledczego lub eksperta publicznie aprobującego oficjalną wersję. No chyba chcociąż jeden taki koleś musiał odwalić kitę, bo "ludzie mają to do siebie że umierają" PRAWDA ?
Użytkownik Striker edytował ten post 11.12.2012 - 22:22
Napisano 11.12.2012 - 22:28
BTW dalej czekam na jakiś przypadek gwałtownej śmierci publicysty, śledczego lub eksperta publicznie aprobującego oficjalną wersję. No chyba chcociąż jeden taki koleś musiał odwalić kitę, bo "ludzie mają to do siebie że umierają" PRAWDA ?
Ja też czekam - proszę o przykład lub dwa takich nienaturalnych śmierci wśród autorytetów wypowiadających się w tonie prorządowym.
BTW Avenarius teraz będą musieli zabić kilku swoich, żeby uwiarygodnić teorię nie spiskową.
Użytkownik Avenarius edytował ten post 11.12.2012 - 22:30
Napisano 11.12.2012 - 22:43
Napisano 11.12.2012 - 22:54
Użytkownik Avenarius edytował ten post 11.12.2012 - 22:58
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych