Dwa razy wspomniałem o Pani mag1-21 bo myślałem, że może Cię to zaciekawi...nawiążesz z nią kontakt, pogadacie sobie. To miałem głównie na myśli, że skoro prezentujecie bardzo podobne postawy to pewnie byście mieli o czym gadać. Tylko te postawy jednak nie bardzo pasują na forum dyskusyjne, bo na forum dyskusyjnym się DYSKUTUJE, a w dyskusji nie wolno się wypowiadać w kwestiach czysto teoretycznych, jako oczywista oczywistość. To nie są tematy 2+2=4.
Nie wiem też skąd nagle pojawił się temat pieniędzy

Zapewniam Cię, że przez to forum przewinęło się sporo osób "z misją", nikt tu na niczym nie zarabia poza Adminem, który może jakieś tam reklamy doklei do kodu. I wiele razy tu były dyskusje rozległe, tak po prostu ludzi z pasją do tych tematów. Ale jak tu dyskutować jak jedna ze stron stawia się w roli profesora, który naucza wszystkich wokół swoją prawdą oczywistą ?...To już nie dyskusja tylko jakieś kazanie a wierni mają grzecznie przyjmować. Zawsze będę przeciwko takim postawom, nawet jakby to pisał sam Admin.
Co do dobra wszystkich, rzecz w tym, że postrzegasz to tylko poprzez własne ego. Każdy z osobna tylko wie co dla niego jest dobre. I wtedy dyskusja może polegać na tym, że każdy sam wymienia i sam pisze o tym co dla niego dobre. I wtedy ludzie mogą się łączyć właśnie w grupy osób o takich samych potrzebach i tworzyć większą grupkę danej wiary. Samo to miejsce czyli paranormalne.pl w żaden sposób nie jest zlepkiem osób spełniających ten wymóg, Admin niczego nie narzucił w tych kwestiach. Więc są tu ludzie różnych potrzeb i różnych wyznań, nic tu nie ma oczywistego. Jeżeli chodzi o nazwy, to dotychczas takie postawy mi się kojarzyły z new age i oświeceniem 2012,...rzecz w tym, że za chwilę będzie 2013

Może jakieś nowe nazwy się pojawią. A tak btw. z punktu politycznego to dobro dla wszystkich to się nazywa socjalizm