Napisano 30.12.2012 - 07:39
Napisano 02.01.2013 - 19:55
Napisano 02.01.2013 - 20:44
Teraz zwróć uwagę na inny fakt (przepraszam za porównanie jednak jest ono na miejscu według mojej opinii) Gimnazjaliści. Zobacz co się dzieje w gimnazjach już teraz jest kto silniejszy im więcej wleje innym to jest fajny, a niech dzieciak podwędzi pistolet ojcu to wiadomo jaką krzywdę w ramach "zabawo-szpanu" zrobi?
Napisano 03.01.2013 - 16:41
Nielegalnie gnata z "historią" można kupić już za 200zł. To naprawdę nie jest takie trudne.
Chyba w USA bo jeśli w Polsce to bajki opowiadasz. Ktoś coś słyszał, że ktoś tam ale nikt nie wie co, gdzie i jak.
Po pierwsze sprzedawca się boi, że jak by Cię złapali to byś go wskazał i wtedy przypisano by mu historię czyli dodatkowy wyrok za to co ktoś wcześniej tym zrobił. Z tego samego też powodu nikt nie kupuje broni z historią bo nikt nie chce sobie kupić wyroku za 200 zł.
Broń z historią się zalewa kwasem a potem zakopuje w lesie 10 metrów pod ziemią, lub wrzuca w nocy do rzeki. Nikt jej nie kupuje..
Natomiast osiedlowe cwaniaczki chętnie rozpowiadają bajki o tym, że mają dostęp do handlarzy taką bronią lub sami nią handlują by w oczach pozostałych nabić sobie punktów respektu (żeby nikt z nimi nie zadzierał ani na nich nie kapował).
Napisano 04.01.2013 - 13:50
Użytkownik Neron edytował ten post 04.01.2013 - 13:51
Napisano 04.01.2013 - 14:15
Napisano 04.01.2013 - 17:24
Właśnie ogólny dostęp do broni to też pewna militaryzacja kraju przez co jest on skuteczniejszy w obliczu wojny.
Co do gimnazjów i ogólnie kultury słowiańskiej to kiedyś każdy w Polsce szlachcic a było ich całkiem sporo nosił przy sobie broń i jakoś wielkich rzezi nie organizowano, masakr etc etc. Jeżeli jednak wszyscy wokół wychodzą z założenia że ludzie to psychopaci którym dać tylko broń a zaczną zabijać wokół wszystko co żywe to się dziwie że nie boicie się chodzić po chodniku w każdej chwili może wjechać na chodnik jeden z tych psychopatów i rozjechać was niczym w grze komputerowej na g.
Napisano 05.01.2013 - 13:01
w Polsce ogólnodostępny dostęp do broni na pewno źle by skutkował. Za bardzo skłócone i barbarzyńskie społeczeństwo mamy;)
Napisano 06.01.2013 - 16:29
Czy ja wiem. Już przecież mówiłem że kiedyś każdy nosił broń a jakoś tragicznie się to dla nas nie skończyło. Oczywiście mam na myśli że nie mordowali się setkami na około a Polska to nie było jezioro krwi. Mentalność jednak aż tak bardzo się nie zmieniła od tamtego czasu.
Napisano 06.01.2013 - 17:00
Nie mentalność się zmieniła tylko prawo. W tych czasach o których mówisz każdy wiedział, że jak będzie dymił to go ktoś prędzej czy później zabije.
Obecnie w Polsce mamy takie prawo, że się większość ludzi boi bronić przed napadem, a bandyci to bezlitośnie wykorzystują i mamy "wpierdol".
Napisano 09.01.2013 - 23:38
Napisano 10.01.2013 - 04:05
Proste pytanie - od kiedy "niezależni naukowcy" zajmują się takimi sprawami? Czy nie jest to zadanie odpowiednich służb?"Masakra w Newtown to bajka wymyślona przez media? Szokujące słowa naukowca" :
Wraz z dalszą oceną i interpretacją dokumentów odnoszących się do strzelaniny w szkole Sandy Hook, która prowadzona jest przez niezależnych naukowców, wzrasta świadomość, że relacje mediów z masakry dzieci i dorosłych od samego początku miały stanowić pożywkę dla opinii publicznej i być wykorzystane do dalszych politycznych celów" - napisał James Tracy.
James Tracy to kolejny przedstawiciel Naszego żałosnego gatunku, który chce zaistnieć w mediach za sprawą pewnego, głośnego wydarzenia. To wszystko jedynie przypuszczenia, których na chwilę obecną nie sposób nawet poprzeć odpowiednimi dowodami - czas pokaże czy takowe się znajdą. Czyżbyśmy zmierzali w kierunku teorii spiskowych?Dość ciekawa teoria. Ja bym poszła o krok dalej, masakra była ale zaplanowana. Dużo łatwiej byłoby doprowadzić do takiej masakry niż wynajmować i szkolić setki aktorów... itd.
Użytkownik Yoh edytował ten post 10.01.2013 - 04:13
Napisano 10.01.2013 - 07:34
Wartościowy Post
Wilson może też pokrzyżować plany Barackowi Obamie. Po masakrze w Newtown prezydent zapowiedział powrót do obowiązującego w latach 90. zakazu posiadania karabinów i magazynków mieszczących więcej niż dziesięć nabojów. Gdyby obowiązywał on już w tym roku, żniwo szaleńca w Newtown byłoby o wiele mniejsze - z pistoletu z małym magazynkiem nie byłby w stanie zabić tylu osób.
Użytkownik Wielki Imperator edytował ten post 10.01.2013 - 07:41
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych