Napisano 06.01.2013 - 23:18
Napisano 06.01.2013 - 23:20
Granice mamy otwarte, skoro tam jest tak dobrze, to można tam wyemigrować.za minimalną pensję krajową w UK czy Niemczech dwoje rodziców jest w stanie wyżywić swoje dzieci, pojechać na wakacje, sprawić sobie drobne przyjemności. Po osiągnięciu wieku emerytalnego będą w stanie pomóc wchodzącym w życie dzieciom i wyjechać na egzotyczne wakacje.
Nie ma co marzyć, tylko trzeba na to zapracować.Nie ma co mażyć o wakacjach, przyjemnościach, dodatkowych kursach dla dzieci.
Nie wiem, mi się dobrze żyje niezależnie od tego, kto jest u władzy. Na wybory nie chodzę.Wina społeczeństwa, że wybiera takich polityków - powiedz mi, na kogo głosować?
Racja.Nie doszkalamy się we własnym zakresie, nie interesujemy ile tak na serio jest nam potrzebne do dostatniego zycia i tak na prawdę dumpingujemy sobie wzajemnie cennik świadczenia usług pracowniczych. Pobieramy kazdy mozliwy zasiłej, jaki się nam należy, rozpisujemy projekty unijne, tylko, zeby dostać na nie szmal i przepchać firmę o te parę lat. Wyłudzamy zasiłki i renty. Zostajemy na uczelniach nie z pasji, ale po to, żeby mieć pracę i tak na prawdę mamy w dupie czego tych ludzi uczymy. taki asekurancki styl życia. Nie oszczędzamy, tylko podpisujemy cyrografy na kredyty, żeby mieć bogate święta i wakacje.
Napisano 06.01.2013 - 23:50
@Kocica,
za minimalną pensję krajową w UK czy Niemczech dwoje rodziców jest w stanie wyżywić swoje dzieci, pojechać na wakacje, sprawić sobie drobne przyjemności. Po osiągnięciu wieku emerytalnego będą w stanie pomóc wchodzącym w życie dzieciom i wyjechać na egzotyczne wakacje.
Granice mamy otwarte, skoro tam jest tak dobrze, to można tam wyemigrować.
Użytkownik Avenarius edytował ten post 07.01.2013 - 00:13
Napisano 07.01.2013 - 09:45
@up, czyli jak według Ciebie Polska powinna radzić sobie z problemami demograficznymi?
Użytkownik Kocica edytował ten post 08.01.2013 - 02:48
Napisano 07.01.2013 - 10:00
Zarabiam sam na siebie.Jest Ci dobrze, zyjesz na garnuszku rodziców. Prosze, nie wypowiadaj sie o tym, jak tu sie zyje.
Rozliczam sie.Nie rozliczasz sie ze skarbówka i zusem.
Jestem pelnoletni.No i z tego co wiem, to nieletnim nie przysluguje prawo glosu w wyborach
Napisano 07.01.2013 - 18:23
Użytkownik marker762 edytował ten post 07.01.2013 - 18:26
Napisano 07.01.2013 - 18:57
To nie jest wiele i Polska Ci to zapewnia.Jedyne czego chce to mieszkać w normalnym Kraju i uczciwie pracować. Chce mieć poczucie bezpieczeństwa i oparcia w mojej Ojczyźnie, chce tu wychować swoje dzieci najlepiej jak potrafię! Jedyne czego pragnę to to aby nikt mi w tym nie przeszkadzał, aby nikt nie zmuszał mnie do bycia nieuczciwym. Czy to tak wiele?
Napisano 07.01.2013 - 20:29
Napisano 07.01.2013 - 21:57
Użytkownik Don Corleone edytował ten post 07.01.2013 - 21:58
Napisano 07.01.2013 - 23:02
Napisano 08.01.2013 - 00:49
Użytkownik BrainCollector edytował ten post 08.01.2013 - 01:17
Napisano 08.01.2013 - 11:15
Użytkownik Tenhan edytował ten post 08.01.2013 - 11:20
Napisano 08.01.2013 - 12:25
Popularny
Nie Kuś - Ostatni gasi światło!Granice mamy otwarte, skoro tam jest tak dobrze, to można tam wyemigrować.za minimalną pensję krajową w UK czy Niemczech dwoje rodziców jest w stanie wyżywić swoje dzieci, pojechać na wakacje, sprawić sobie drobne przyjemności. Po osiągnięciu wieku emerytalnego będą w stanie pomóc wchodzącym w życie dzieciom i wyjechać na egzotyczne wakacje.
Ty czytasz co piszesz? Chyba że jesteś jednym z miliona Polaków w kraju 38 milionów, którzy zarabiają powyżej 4500 zł brutto. O nie czekaj. Ja jestem managerem i należę do tego 1 miliona i też mnie nie stać. Hmm ciekawe dlaczeg? Mój kolega hydraulik w Niemiczech (Po dziennikarstwie) zarabia 3x więcej odemnie. Więc nie gadaj głupot bo tylko prowokujesz. Ludzie pracują w Polsce tylko, że za głodowe stawki.Nie ma co marzyć, tylko trzeba na to zapracować.Nie ma co mażyć o wakacjach, przyjemnościach, dodatkowych kursach dla dzieci.
Trzeba było od razu, że jesteś córką premiera albo wyjechałeś już dawno!Nie wiem, mi się dobrze żyje niezależnie od tego, kto jest u władzy. Na wybory nie chodzę.Wina społeczeństwa, że wybiera takich polityków - powiedz mi, na kogo głosować?
A co mamy robić? Zamiast pracy wolontariat? A czekajcie za wolontariat w Niemczech płacą tyle samo co za wypłatę w Polsce. Tam zasiłek jest wyższy niż pensja managera w Polsce. Wiecie co? Nie marnujcie sobie życia w tej dziurze zwanej ojczyzną. Uciekajcie puki jeszcze granice są otwarte i nas wpuszczają bo tutaj Was nic dobrego nie czeka.,Racja.Nie doszkalamy się we własnym zakresie, nie interesujemy ile tak na serio jest nam potrzebne do dostatniego zycia i tak na prawdę dumpingujemy sobie wzajemnie cennik świadczenia usług pracowniczych. Pobieramy kazdy mozliwy zasiłej, jaki się nam należy, rozpisujemy projekty unijne, tylko, zeby dostać na nie szmal i przepchać firmę o te parę lat. Wyłudzamy zasiłki i renty. Zostajemy na uczelniach nie z pasji, ale po to, żeby mieć pracę i tak na prawdę mamy w dupie czego tych ludzi uczymy. taki asekurancki styl życia. Nie oszczędzamy, tylko podpisujemy cyrografy na kredyty, żeby mieć bogate święta i wakacje.
Użytkownik Striker edytował ten post 08.01.2013 - 12:30
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych