Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smile.jpg, slenderman, jeff the killer...skąd oni się biorą ?

• Please log in to reply
15 replies to this topic

Ice cream.
  • Tematów: 4
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Nie wiem jak takie coś można wymyślać... Ktoś pewnie mia bujna wyobraźnie.
Wiem tylko, że slenderman jakiś koleś wymyśliś na 4chanie. Ale o smajl.jpg i jef de kiler autorów nie znam. Zapewnie gimbusy siedzące na 4chanie :P

ServusSnajper.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

You don't say? -.- Gdybyś poszukała, to byś wiedziała, że: owszem, wiele creepypast pochodzi z 4chana. No raczej trzeba mieć wyobraźnię. A jak można wymyślać? No proszę Cię... a w jaki sposób Stephen King pisze powieści grozy? W jaki sposób w ogóle książki powstają? Ile masz lat? 9?

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

dzieci wymyślajo, takie jak ty.

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

You don't say? -.- Gdybyś poszukała, to byś wiedziała, że: owszem, wiele creepypast pochodzi z 4chana. No raczej trzeba mieć wyobraźnię. A jak można wymyślać? No proszę Cię... a w jaki sposób Stephen King pisze powieści grozy? W jaki sposób w ogóle książki powstają? Ile masz lat? 9?

Oczekiwałam normalniejsziej wypowiedzi ._.

dzieci wymyślają, takie jak ty.

takie szajsy to wymyślają psychiczne dzieci... A ja nim nie jestem

Sh@dowly.
  • Tematów: 0
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Biorą się z parzystej, topograficznej części ciała człowieka, ograniczonej od góry w części przyśrodkowej grzebieniem biodrowym, a następnie linią łączącą szczyt kości krzyżowej i kolec biodrowy górny przedni.

Bartoloneo.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Biorą się z parzystej, topograficznej części ciała człowieka, ograniczonej od góry w części przyśrodkowej grzebieniem biodrowym, a następnie linią łączącą szczyt kości krzyżowej i kolec biodrowy górny przedni.

Chyba pozamiatałeś :D

ServusSnajper.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Psychiczne dzieci? Nie rozumiem takich ludzi. Pewnie po prostu się boisz i to taki odruch obronny. W ogóle to każdy jest psychiczny, bo ma psychikę. Chyba, że Ty nie masz...

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 783
  • Artykułów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Psychiczne dzieci? Nie rozumiem takich ludzi. Pewnie po prostu się boisz i to taki odruch obronny. W ogóle to każdy jest psychiczny, bo ma psychikę. Chyba, że Ty nie masz...

Chciałem coś dodać, ale mi gile ze śmiechu poleciały. Jak posprzątam, to może później coś dopiszę...

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Czego mam sie bać ?
W sensie psychiczne dzieci że nienormalne

Zieloni zamknijcie temat proszę, żeby nie było nie potrzebnych kłótni.

Lidiana.
  • Tematów: 14
  • Artykułów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wiem tylko, że slenderman jakiś koleś wymyśliś na 4chanie. Ale o smajl.jpg i jef de kiler autorów nie znam. Zapewnie gimbusy siedzące na 4chanie :P

Generalnie co jest złego w wymyslaniu takich historyjek? Wymyslane są przecież po to żeby się bać, wywołać jakis dreszczyk emocji i swą role spełniają. Ze slendemanem już nawet gierke zrobili i pomimo swej prostoty także swoją role spełnia, nawet lepiej niż sama surowa historyjka. Także naprawde nie rozumiem Twojego pytania. Są ludzie którzy po prostu lubią się bać całkowicie normalna rzecz...co innego że często tego typu historyjki po prostu nie wywołują żadnych emocji ale King też odrazu Bestsellerów nie pisał.

Yoh.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czego mam sie bać ?
W sensie psychiczne dzieci że nienormalne

O, jestem nienormalny. Ekstra. Chociaż, z drugiej strony to nic nowego.
Równie dobrze możesz zapytać, po co produkują horrory, jednak w obydwu przypadkach odpowiedź będzie banalnie prosta - przytoczyła ją już nawet Lidiana - wszystko po to, by wywołać u czytelnika/widza lekki dreszczyk emocji.

Użytkownik Yoh edytował ten post 05.01.2013 - 10:52

creepycandy.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wymyślają je różni ludzie i myślenie że pisze je ktoś psychiczny jest żałosne..Creepypasty właśnie na tym polegają,każda jest inna (choć nie zawsze..) i gdyby jedynym ich tematem byłyby duchy w białych prześcieradłach ludzie nie chcieli by ich czytać.Skąd się biorą? Jak powiedziałam,ludzie je piszą.I niezależnie w jakim wieku. Lubię kiedy creepypasty mają w sobie trochę psychodeliczności,trochę tajemniczości. Owszem,opowiastki typu "zwiedziliśmy ze znajomymi opuszczony dom na skraju lasu blablablabla" a "otworzyłem zamrażarkę..znalazłem tam zgniłozielone kończyny jakiegoś człowieka" różnią się,nie zawsze są straszne,niekiedy nudne i całkowicie poplątane. W każdym bądź razie dla mnie creepypasty są wspaniałe,a może to dlatego że lubię czytać różne paranormalne i straszne rzeczy i nie uważam,że ktoś kto je pisze jest nienormalny.Moim zdaniem ludzie posiadający bujną wyobraźnię jak najbardziej powinni wstawiać swoje creepypasty.:)

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nic dobrego już z tego tematu nie wyniknie. Zamykam.

Dołączona grafika

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Otwieram na prośbę. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dzięki Fishu, dopiero teraz mam czas żeby coś naskrobać.

To nie ma żadnego związku ani z 4chanem, ani z bujną wyobraźnią ani z "gimbusami" - to czysta natura. Boimy sie czego innego w zależności od epoki czy np. środowiska w którym się wychowaliśmy i żyjemy. Strach jest jak kameleon - on się zmienia i dostosowuje do odbiorcy a nie na odwrót.

Weźmy na ruszt np. smile.jpg - część bodźców zawartych w tym dziele odwołuje się do naszej pierwotnej podświadomości, do tej części, której bali się nasi praprzodkowie, a może i w niektórych przypadkach nasze własne babki czy dziadkowie - ostre, wykrzywione w nienaturalnym uśmiechu zęby przywodzące na myśl wygłodniałe zwierzę, bądź szaleńca o morderczych zamiarach, będących tylko wytworem jego własnej spaczonej i chorej fantazji, czegoś przerażającego ponieważ nie dającego się wytłumaczyć za pomocą logiki. Druga część odwołuje się do rzeczy bardzo nam bliskiej w XXI wieku czyli do komputerów i internetu - jaki sens miało by osadzenie takowego "smila" w np. książce, gdzie społeczeństwo jest coraz mniej oczytane ?

Rozejrzyj się dookoła, zobacz rzeczy, postacie, które sama (ruchem obronnym) spychasz do podświadomości - brude, odrażające i gnijące; pamiętaj tylko, że podświadomość nigdy nie zapomina.

http://www.youtube.com/watch?v=yQ3APYGbnpQ

Użytkownik Shinji77 edytował ten post 09.01.2013 - 12:39

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych