Napisano 24.03.2013 - 16:43
Napisano 24.03.2013 - 23:14
Napisano 24.03.2013 - 23:41
Napisano 25.03.2013 - 01:31
Ja nie zamierzam bawić się w łowcę duchów. To szansa na nowe przyjaźnie i wspólne tematy oraz zainteresowania.Małopolska - Gladiola (18+, ?), ChudiX (18+, aparat), SecretSilence (18+, auto, aparat)
Wielkopolska - Kaktus (18+; Prawo jazdy A, B; aparat)
Śląsk - Irreversible (18+, prawo jazdy, aparat)
Coraz więcej Krakusów, cieszę się
Oczywiście już pojawiły się szydercze komentarze... Samo zrobienie zdjęć czy wideorelacji z ciekawego miejsca, wywiadów z okolicznymi mieszkańcami będzie fajną zabawą i materiałem na ciekawy artykuł na forum, raczej nikt się tu nie będzie bawił w łowców duchów.
Maktor a szukałeś też chętnych na innych forach, np. o urban exploration?
Użytkownik Secret Silence edytował ten post 25.03.2013 - 01:31
Napisano 25.03.2013 - 12:19
Napisano 25.03.2013 - 12:36
Ja nie umiem kompletnie wyrażać myśli w formie pisemnej. Nie zrozumiałeś mnie.Secret Silence osobiście uważam, że nie ma co się napinać. Między innymi dlatego szukamy ludzi ze swojej okolicy, żeby taki wypad nie wiązał się z nie wiadomo jakimi kosztami, czy przygotowaniami.
Tak jak napisała Gladiola, spotkanie się razem, zdjęcia, wideo, jakiś wywiad, to już by było coś. Można by podyskutować, poznać ludzi. Taki temat na pewno by fajnie żył na forum, może ktoś by jeszcze znalazł jakieś dodatkowe informacje o tym miejscu. Jeżeli to wyda się ciekawe to można pomyśleć w drugiej kolejności o jakimś nocnym wypadzie, no i oczywiście wtedy trzeba się lepiej przygotować i można omawiać szczegóły.
Osobiście chciałbym zachęcić do tego jak największą ilość osób, bo dzięki temu będzie coś się działo, a żeby pojechać powiedzmy z 40 km spędzić tam parę godzin i wrócić specjalne przygotowanie nie jest potrzebne. Nie trzeba od razu jechać z ciężarówką sprzętu. Może i są tutaj jacyś profesjonaliści (nie wiem czy to dobre słowo) w tych sprawach, ale większość to zwykli amatorzy, jak i ja. Nie będę inwestował kasy w niewiadomo jaką kamerę, profesjonalne latarki, dyktafony, czy kalesony do -40', i inne niepotrzebne rzeczy, ale z chęcią spotkam się z ludźmi, którzy mają podobne zainteresowania, popstrykam kilka zdjęć, porozmawiam... jak mówiłem zawsze można wrócić lepiej przygotowanym.
Co w tym złego, że ktoś pojedzie mając tylko aparat? Bądźmy dorośli jak komuś pośladki zmarzną to może wrócić do domu to nie akcja GreenPeace, że się przykuwamy na trzy dni do nagrobka i żeby się waliło, paliło trwamy na posterunku. Traktujmy to jako zabawę, a kto wie co z tego później wyjdzie.
Użytkownik Secret Silence edytował ten post 25.03.2013 - 13:00
Napisano 25.03.2013 - 14:58
Ja też bym się pisał, ale jestem z warszawy i jakoś nie widzę ani jednego kompadre
Napisano 25.03.2013 - 17:51
Napisano 25.03.2013 - 18:08
Napisano 26.03.2013 - 17:22
jestem chętna, również województwo opolskie, lat 22 )
Użytkownik Aequitas edytował ten post 26.03.2013 - 17:22
Napisano 27.03.2013 - 10:44
Małopolska - Gladiola (18+, ?), ChudiX (18+, aparat), SecretSilence (18+, auto, aparat, spora wiedza )
Śląskie i Opolskie - Irreversible (18+, prawo jazdy, aparat), HaveAGun (?), Aequitas (18+) i kolega, Fea (18+)
Kujawsko - Pomorskie - Jequon (18+, prawo jazdy, aparat)
Mazowieckie - Cannabinol (?), Bushvalk (18+, prawo jazdy, aparat, kamera na podczerwień, inny sprzęt)
Napisano 27.03.2013 - 15:30
Napisano 27.03.2013 - 16:20
Użytkownik Chaos Pony edytował ten post 27.03.2013 - 21:18
Napisano 27.03.2013 - 19:15
Cieszę, że wspominasz o kursie ratownictwa. Myślę, że ważny byłby nawet kurs pierwszej pomocy medycznej - opatrywanie ran, sprawdzanie stanu poszkodowanego, unieruchamianie, resuscytacja, itd. Mam znajomego, który prowadzi takie szkolenia w ramach własnej firmy medycznej, z którym ugadywałem swego czasu współpracę naszych firm i szkolenia moich pracowników. Poruszę z nim temat.
Małopolska - Gladiola (18+, ?), ChudiX (18+, aparat), SecretSilence (18+, auto, aparat, spora wiedza )
Śląskie i Opolskie - Irreversible (18+, prawo jazdy, aparat), HaveAGun (?), Aequitas (18+) i kolega, Fea (18+)
Kujawsko - Pomorskie - Jequon (18+, prawo jazdy, aparat)
Mazowieckie - Cannabinol (?), Bushvalk (18+, prawo jazdy, aparat, kamera na podczerwień, inny sprzęt)
Wybaczcie jeśli kogoś pominęłam. Wszyscy piszą tylko o aparacie, a jakieś przydatne zdolności też byłyby mile widziane - nawet takie jak ukończone kursy ratownictwa medycznego, wspinaczkowy (kto wie czy nie trzeba będzie się czasem asekurować), bycie studentem kierunku związanego z budownictwem (ocena zagrożenia w pewnych częściach budynku)...
Przypominam też o tworzącej się grupie podkarpackiej w dziale Tajemnicze miejsca.
Napisano 31.03.2013 - 15:58
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych