Powiedzmy, że w tym temacie będziemy rozmawiać o nadchodzących walkach - o ile są tutaj jacyś fajni boksu ? (jak się ktoś nie interesuje i jest to dla niego zbyt brutalny sport, który powinien być zakazany to niech zostawi swoje przemyślenia dla siebie) dla mnie od lat sport nr jeden razem ze skokami narciarskimi - z tym, że skokami zacząłem się interesować dopiero od 2001 - boksem dużo wcześniej, a to z winy ojca bo sam jest wielkim fanem.
Żeby sprowokować do dyskusji to może zaczniemy od ostatnich wydarzeń w polskim boksie: Gala Polsat Boxing Night - każdy chyba widział co się stało na konferencji między Szpilką a Zimnochem i chyba nie ma sensu tego komentować - no ale już sama walka między chłopakami w ringu będzie bardzo ciekawa. Wasze typy ? Szpilka czuje się bardzo pewnie, bo 3 tyg przed tą galą walczy z Mikiem Mollo w Chicago , który przed laty przegrał z Andrzejem Gołotą - i właśnie to walka tego ostatniego będzie głównym daniem wieczoru PBN - Gołota vs Saleta, walka emerytów, he nie wiem jak Wy, ale ja nie spodziewam się fajerwerków. dwóch wolnych jak keczup starszych Panów - szkoda, że nie doszło do ich walki parę lat temu (kontuzja Gołoty)
druga sprawa, która mnie trapi to forma Adamka - oglądał ktoś ostatnią jego walkę ? najśmieszniejsze było to, że po walce zarzucał Cunninghamowi, że ten uciekał przed nim po ringu, a sam biedny Tomasz musiał go ganiać - najwidoczniej zapomniał jak sam walczył z cięższymi od siebie przeciwnikami. Teraz ma być organizowana gala w PL a jego przeciwnikiem w eliminatorze hm... IBF ? ma być Kubrat Pulew - nie widzę Adamka w walce z nim. nie w takiej formie - a nie daj Boże jakimś cudem wygra i dostanie tę walkę o pas z Władymirem Kliczko - w tym przypadku radził bym się już teraz rozglądać za wygodnym wózkiem inwalidzkim i pomocniczką do podcierana tyłka i karmienia
tutaj druga walka z Cunnem:
Użytkownik czarnuch edytował ten post 08.01.2013 - 14:42