Napisano 10.01.2013 - 21:28
Napisano 10.01.2013 - 21:31
Napisano 10.01.2013 - 22:26
Napisano 10.01.2013 - 23:00
Jeszcze chciałem się odnieść do różnych ucieczek w OOBE, psychodeliki itd. Co na dłuższą metę to da? Równie dobrze możecie zacząć pić czy ćpać. Jest jeszcze coś czego ludzie kiedyś nie mieli czyli możliwość ucieczki w komputer jednak zapewniam Was że na dłuższą metę to nie wypali i myślę że każda tego typu ucieczka nie wypali. Choćby nie wiem jak ktoś czuł się nieużyteczny i niepotrzebny to i tak prędzej czy później rzeczywistość się o niego upomni.
Napisano 10.01.2013 - 23:13
Hm, moje zdanie o samobójstwie jest takie:
Nie powinno się gasić świecy, jej celem jest wypalenie się do końca. (Nie jest to dosłowne, więc bez komentarzy typu "ale trzeba gasić świeczkę bo będzie pożar"..)
Nie powinno się skreślać życia przez jakieś problemy. Każdy ma wzloty i upadki, ale skoro podczas naszego życia nastąpi jakieś potknięcie - po co od razu kłaść się na ziemię i czekać na śmierć? Warto jest wtedy się podnieść, chociażby samemu. Kiedy nie chcemy wstawać dla siebie, zróbmy to dla innych. Dajmy nadzieję leżącym. Życie w sumie jest darem, wszechświat jest niepojętym cudem, po co więc odbierać sobie możliwość życia? Wykorzystajmy ją i nie odbierajmy jej sobie.
Wypowiedź dosyć chaotyczna, mam za sobą męczący dzień.
Tyle ode mnie w tym temacie.
Użytkownik Kraken edytował ten post 10.01.2013 - 23:15
Napisano 10.01.2013 - 23:25
Psychodeliki to nie to samo co narkotyki i alkohol, umozliwiają pracę i normalne zycie (oczywiście z pewnością osoba która je zazywa będzie atakowana, bo ludzie lubią dręczyć ludzi którzy wydają się nadto zadowoleni z zycia). Większość psychodelików nie uzaleznia fizycznie.
Napisano 10.01.2013 - 23:42
Napisano 11.01.2013 - 00:42
a wiesz co to jest przerost formy nad trescia?Być może dla wielu samobójców życie (jako proces) jest paradoksalnie tak ogromną wartością, że ekstremalne rozczarowanie jego przebiegiem opanowuje każdą pojedynczą myśl.
Napisano 11.01.2013 - 11:51
Napisano 12.01.2013 - 15:34
Użytkownik Tenhan edytował ten post 12.01.2013 - 15:42
Napisano 13.01.2013 - 08:16
Medytacja - nie przynosiła rezultatów,
OOBE - po eksperymentach z LD wolałam nie próbować,
Monthy Python - chyba sobie żartujesz,
psychodeliki - nie będę się truła narkotykami.
Napisano 13.01.2013 - 14:46
Samobójstwo jest złym rozwiązaniem, bo pozbawia samobójcę możliwości przeżycia swojego życia w świetny sposób, do jego naturalnego końca. Pytania o to, czy to jest głupie, czy to jest mądre, czy to wymaga odwagi, czy to jest oznaką tchórzostwa i inne, podobne pytania są IMHO w obliczu tego pierwszego nieważne.
Napisano 13.01.2013 - 14:57
dodał bym przeżycia w taki sposób na jaki sobie zasłużył .
Użytkownik Tenhan edytował ten post 13.01.2013 - 15:17
Napisano 13.01.2013 - 15:53
Czyli mam rozumieć że jak ktoś urodzi się z jakąś wadą która uniemożliwia mu normalne życie to znaczy że sobie na to zasłużył? Generalnie uważasz że każdy ma takie życie na jakie sobie zasłużył? Że syn milionerów/miliarderów z góry zasłużył na dobre życie, że jakiś oszust i krętacz też sobie zasłużył na dobre życie a ktoś kto nie miał startu i możliwości rozwijania swojego talentu i pasji zasłużył na to żeby mieć źle?
Widzisz sprawa reinkarnacji i sprawa Boga to moja sprawa zacytuje fragment najmądrzejszego Polaka w naszych czasach ...Rozumiem że wygląd też każdy ma takie na jaki zasługuje. Wiadomo że trzeba też wiele dać od siebie ale czasami to za mało i nie da się przeskoczyć pewnych rzeczy niezależnych od nas. Albo masz zbyt idealistyczne myślenie że każdy jest kowalem swojego losu (tylko że niektórzy od początku mają dobrze wyposażoną kuźnie i nie chodzi mi tylko o pieniądze) albo wierzysz w reinkarnacje (chociaż po wzmiance o Bogu to wątpię).
Dlaczego nie mają przeżyć życia w świetny sposób? Pozbawiając siebie życia pozbawiają się tej szansy tak więc nie widzę nic złego w tych słowach ... prawda boli.To co napisał optymista to dla mnie nie są bardzo mądre słowa tylko właśnie wręcz odwrotnie. Samobójcy często nie pozbawiają siebie przeżycia swojego życia w świetny sposób tylko właśnie popycha ich do tego to że nigdy nie będą mogli przeżyć swojego życia w świetny sposób.
Ludzie zdrowi piękni i bogaci powinni pomagać słabszym i chorym jak uczył Jezus i sam tak czynił.No ale rozumiem czemu tak potępiacie ludzi z depresją i ludzi nieszczęśliwych, tych którzy są słabsi i gorsi, tych którzy nie mogą żyć tak jak wy. i tych którzy z w/w powodów nie chcą żyć. Muszą żyć żebyście mogli dowartościowywać się ich kosztem. Żeby ludzie zdrowi, piękni i bogaci mieli do kogo się przyrównać żeby połechtać swoje ego.
Napisano 13.01.2013 - 16:17
Wyświetl postUżytkownik Tenhan dnia 13.01.2013 - 14:57 napisał
Cytat
Czyli mam rozumieć że jak ktoś urodzi się z jakąś wadą która uniemożliwia mu normalne życie to znaczy że sobie na to zasłużył? Generalnie uważasz że każdy ma takie życie na jakie sobie zasłużył? Że syn milionerów/miliarderów z góry zasłużył na dobre życie, że jakiś oszust i krętacz też sobie zasłużył na dobre życie a ktoś kto nie miał startu i możliwości rozwijania swojego talentu i pasji zasłużył na to żeby mieć źle?
Czy życie jako milioner od razu kojarzy się tobie z byciem dobrym człowiekiem?
Jak wiele osób dochodziło z nędzy do pieniędzy... można pewnie że można.
To co jak się urodzi z wadą zabijać??? widocznie rodzice mają też zadanie wychowania takiego wadliwego wg Ciebie człowieka...
Dlaczego nie mają przeżyć życia w świetny sposób? Pozbawiając siebie życia pozbawiają się tej szansy tak więc nie widzę nic złego w tych słowach ... prawda boli.
Ludzie zdrowi piękni i bogaci powinni pomagać słabszym i chorym jak uczył Jezus i sam tak czynił.
Użytkownik Tenhan edytował ten post 13.01.2013 - 16:38
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych