Napisano 15.01.2013 - 22:30
Napisano 15.01.2013 - 22:31
W paintballu podobnie-szczególnie gdy ktoś zaoszczędzi na kulkach i kupi jakiś "gruz" który po trafieniu w cel się nie rozpryskuje.ASG mamy do czynienia z kulturą gry, jak dostajesz to się przyznajesz.
Znacznie większa masa przy podobnej prędkości...Kulka z painballa jest stosunkowo duża i czyni obrażenia obuchowe. Kulka z ASG jest malutka czyli obrażenia punktowe, a czasem lekko penetruje.
Masz na myśli samo strzelanie czy obszar gdzie rozgrywa się gra?Poza tym Paintball się toczy na małych obszarach, a ASG to zwykle wymiana ognia ze średniej odległości.
Zależy kto prowadzi zajęcia. Jednak chcieliśmy zakupić sobie amunicję FX ale to droga zabawa...Jeździłem z kolegą na strzelnicę i w sumie to jest nudne. Ile można strzelać do tarczy?
Pociskiem jest mała kuleczka, im większa odległość tym większa loteria trafienia w cel.Conor moja replika ma prędkość wylotową 480 fps, a w lesie nie ma wiatru więc jej nie znosi
Głupio jest dostać rykoszet od gałązkiPoza tym do minusów zaliczyłbym jeszcze fakt, że kuleczki lubią zatrzymywać się na najmniejszych gałązkach krzaków, czego w paintballu pewnie nie ma
Użytkownik Robakatorianin edytował ten post 15.01.2013 - 22:33
Napisano 15.01.2013 - 22:50
Napisano 15.01.2013 - 23:27
W mrozy się nie bawiłem, zresztą jestem w tej tematyce laikiem ale kilku znajomych rozkręca się coraz bardziej i zaczęli wymieniać osprzęt na powietrze zamiast gazu. Mają jakiś kompresor nabijają butle a następnie rozdzielają do markerów. Podobno znacznie tańsze, jak z efektywnością nie wiem.BTW jak PB spisuje się w niskich temperaturach? GAZ trzyma bo repliki ASG które potrafią mieć po 700 fps nie dają sobie rady
Napisano 15.01.2013 - 23:42
Ze świszczeniem nie ma problemu bo występuje zawsze. Nie ma nic "lepszego" jak kucanie przy drzewie a zaraz przy skroni przelatuje kulka ze świstem i już wiesz, że ktoś w Ciebie celuje Największym moim przeżyciem jeśli chodzi o Paintball było to jak leżałem na ziemi a za chwilę w miejscu prawego oka, na googlach, pojawił się rozprysk, nawet nie wiedziałem skąd kulka leciała. Jak dostałem to aż mi głowę lekko odrzuciło w tył i pojawił mi się pisk w uszach. Coś niesamowitego.BTW jak PB spisuje się w niskich temperaturach? GAZ trzyma bo repliki ASG które potrafią mieć po 700 fps nie dają sobie rady - tak btw. przy takich prędkościach kulki dosłownie świszczą nad uszami.. efekt psychologiczny jest taki, że nagle przestajemy czuć się jak na zabawie i zaczynamy odczuwać prawdziwy strach..
Napisano 16.01.2013 - 01:54
Znacznie większa masa przy podobnej prędkości...
Masz na myśli samo strzelanie czy obszar gdzie rozgrywa się gra?
Z markera też można skutecznie strzelać na duże odległości, przeważnie jednak strzelanina odbywa się na odległościach wymagających od strzelca kreatywności.
Napisano 16.01.2013 - 12:11
Napisano 16.01.2013 - 18:33
Napisano 15.02.2013 - 22:14
Napisano 15.02.2013 - 22:45
Napisano 15.02.2013 - 23:01
Po pewnych przemyśleniach stwierdziłem że mogę spróbować pobawić się w ASG. Kilku kumpli zadeklarowało współpracę więc na wiosnę może coś ruszymy z tematem.
Teraz pytanie-jaki sprzęt polecacie? Czy w kilka (6-10) osób możemy w wynegocjować jakieś zniżki?
Co kupować a czego unikać? Jak i gdzie tuningować broń-czy może od razu kupić ulepszoną?
Napisano 06.03.2018 - 22:56
Witam.
Może trochę odświeżę temat, gdyż od ostatniego posta minęło ładnych parę lat a ASG jest coraz bardziej popularne. Sam zaraziłem się tym sportem parę miesięcy temu, i ulepiliśmy ekipę ok. 8 osób(mam nadzieję ze będzie coraz więcej) i taka niedzielna strzelanka jest eleganckim rozluźnieniem po całym tygodniu pracy Narazie amatorka ale i tak jest spoko. Ciekawi mnie jak się ma teraz sytuacja ASG na forum.
Pozdro.
Napisano 06.03.2018 - 23:15
Szkoda tylko, że ta zabawa polega nierzadko na wywalaniu setek plastikowych kulek w lasach a oczywiście w biodegradowalne mało kto się bawi, bo "zbyt drogie".
My w zamian bierzemy ze sobą worki i zbieramy napotkane śmieci i zabieramy ze sobą albo zostawiamy w punktach z których są odbierane. Przynajmniej tyle możemy zrobić.
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych