Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rada Europy narzuca aborcję

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
145 odpowiedzi w tym temacie

marko895.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Proponuję każdemu postawić w miejsce zgwałconej kobiety: siebie, siostrę, matkę, córkę. Kazać urodzić jej dziecko pochodzące z gwałtu. Kazać jej zaakceptować i wychowywać dziecko pochodzące z gwałtu a przede wszystkim zaakceptować ten zbrodniczy akt.

Rzeczywiście jeżeli chodzi o gwałt, to sprawa jest bardziej skomplikowana. Dziecko rozwijające się w łonie kobiety, które pochodzi z gwałtu, przypomina jej na każdym kroku o tym traumatycznym i okropnym zdarzeniu. Co do tego nie ma wątpliwości. Natomiast nikt nie każe jej akceptować tego zbrodniczego aktu i potem wychowywać to dziecko. Znane są przypadki, gdzie matka po czasie jest w stanie to dziecko zaakceptować, a nawet pokochać. Według mnie trzeba raczej wspierać taką kobietę, otaczać ją opieką bliskich i psychologa, żeby spróbowała ciążę donosić i dziecko urodzić. Potem zawsze istnieje możliwość oddania tego dziecka.

Określanie płodu mianem "dziecko" jest dalece idącym nadużyciem, manipulacją wobec zgwałconej kobiety. Już widzę mężczyznę który dostał w twarz od drugiego jak wpadają sobie w ramiona.

A czym różni się płód zgwałconej kobiety od płodu powstałego w wyniku aktu miłości? Z biologicznego punktu widzenia niczym. W jednym i drugim przypadku jest to człowiek na bardzo wczesnym etapie rozwoju.

Użytkownik marko895 edytował ten post 21.01.2013 - 12:50

• 2

cysiasty.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Płód nie dzieckiem? Gdyby nie kary za obrażanie i przekleństwa to bym skomentował to.Pytanie: Czy chcialabyś się nienarodzić gdybyś była z gwałtu?
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proponuję każdemu postawić w miejsce zgwałconej kobiety:   siebie,  siostrę,  matkę,  córkę.   Kazać urodzić jej dziecko pochodzące z gwałtu.  Kazać jej zaakceptować i wychowywać dziecko pochodzące z gwałtu  a przede wszystkim  zaakceptować ten zbrodniczy akt.

Rzeczywiście jeżeli chodzi o gwałt, to sprawa jest bardziej skomplikowana. Dziecko rozwijające się w łonie kobiety, które pochodzi z gwałtu, przypomina jej na każdym kroku o tym traumatycznym i okropnym zdarzeniu. Co do tego nie ma wątpliwości. Natomiast nikt nie każe jej akceptować tego zbrodniczego aktu i potem wychowywać to dziecko. Znane są przypadki, gdzie matka po czasie jest w stanie to dziecko zaakceptować, a nawet pokochać. Według mnie trzeba raczej wspierać taką kobietę, otaczać ją opieką bliskich i psychologa, żeby spróbowała ciążę donieść i dziecko urodzić. Potem zawsze istnieje możliwość oddania tego dziecka.

Określanie płodu mianem "dziecko" jest dalece idącym nadużyciem, manipulacją wobec zgwałconej kobiety.    Już widzę mężczyznę który dostał w twarz od drugiego jak wpadają sobie w ramiona.

A czym różni się płód zgwałconej kobiety od płodu powstałego w wyniku aktu miłości? Z biologicznego punktu widzenia niczym. W jednym i drugim przypadku jest to człowiek na bardzo wczesnym etapie rozwoju.

Dlaczego tak łatwo mężczyźni rozgrzeszają się nawzajem. Kryteria są jasne, przejrzyste. Gwałt jest przestępstwem. Dlaczego wobec was gwałcona, zgwałcona kobieta ma zaakceptować gwałt? To jest chore. Płód NIE jest dzieckiem. Bardziej zbrodniczego postępowania wobec takiej kobiety nie można było wymyślić jak kazać jej żyć i czekać DZIEWIĘĆ miesięcy. Jesteśmy chorym, egoistycznym pozbawionym współodczuwania narodem. Szok.
  • -2

skar.
  • Tematów: 7
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

W najnowszym wydaniu polskiego KKK kara śmierci została zaiste złagodzona i ma o wiele słabszy wydźwięk. Działalność JP2 jest dosyć kontrowersyjna, właśnie przez jego stosunek do tradycyjnego nauczania społecznego Kościoła, nie wspominając o nieuzasadnionej dyskryminacji i agresji wobec FSSPX, co też niewątpliwie miało wpływ na zmiany w KKK.
Mówiłem o tradycyjnym nauczaniu Kościoła, w ogóle nie dotykając kontrowersyjnej materii ostatniego soboru i abstrahując zupełnie od podziałów fakcyjnych wewnątrz łona, gdzie do walki zaprzęgnięte zostało Magisterium. Materia bardzo delikatna, bo bardzo aktualna, w której toczą się silne spory, chociaż mam nadzieję (i widok) na poprawę sytuacji i stopniowe zarzucanie fałszywych reform SV2
Złagodzona forma wyrażona w nowszym wydaniu KKK nosi właśnie znamiona tej walki, gdyż ze zrozumiałych przyczyn (JP2) Kościół w Polsce jest zdominowany przez modernistów. Nie pamiętam dokładnie, ale czy to nie Glemp z całą pewnością siebie stwierdził, że kara śmierci jest absolutnie zakazana w nauczaniu Kościoła i jest grzechem? Smutne, gdy słyszy się takie słowa od rzekomo wysokich hierarchów kościelnych, którzy właśnie powinni propagować i bronić nauk, a nie się od nich odżegnywać.
Jest to bardzo mgliste odbicie biblijnego wykazu podstawowego prawa karnego, gdzie kara śmierci dla morderców jest nakazana przez Stwórcę zaraz po Dekalogu, będąc jego rozwinięciem (rozszerzając przykazanie o zakazie zabijania o karę, która powinna być wymierzona za jego złamanie). Również jemu nie przeczy, chociaż może prowadzić do fałszywej interpretacji "aha, Kościół jest przeciwko karze śmierci"

.

Ja bym tylko zwrócił, że używając określenia "tradycyjne nauczenia kościoła" to w konsekwencji można się cofać praktycznie do jego początków, gdzie wiele "przepisów" kościoła w dzisiejszym świecie nie miało by racji bytu, ba! kościół na pewno można by uważać za najbardziej niepostępową, niemoralną instytucje(porównując początkowy kościół z dzisiejszym). Ale nie idźmy nawet tak daleko. O ile się nie myle, to około 100 lat temu kościół wiele zabiegów leczniczych uważał za niezgodnych z prawem kanonicznym(w tym przeszczepy narządów). Jak już raz pisałem moralność nie jest wartością stałą nawet w kościele. Osoby, które uważasz za tradycjonalistów w kościele, też jakiś czas temu byli modernistami.
  • 0

cysiasty.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Szkoda mi czasu na rozmowy z tobą.
http://gfx.mmka.pl/n...93/433592.3.jpg
Link z pokazany "nie dzieckiem" gdy jest martwe.
  • 1

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Płód nie dzieckiem? Gdyby nie kary za obrażanie i przekleństwa to bym skomentował to.Pytanie: Czy chcialabyś się nienarodzić gdybyś była z gwałtu?

Pytasz tak sobie czy poważnie?
  • 0

marko895.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dlaczego tak łatwo mężczyźni rozgrzeszają się nawzajem. Kryteria są jasne, przejrzyste. Gwałt jest przestępstwem. Dlaczego wobec was gwałcona, zgwałcona kobieta ma zaakceptować gwałt? To jest chore. Płód NIE jest dzieckiem. Bardziej zbrodniczego postępowania wobec takiej kobiety nie można było wymyślić jak kazać jej żyć i czekać DZIEWIĘĆ miesięcy. Jesteśmy chorym, egoistycznym pozbawionym współodczuwania narodem. Szok.

Ale przecież nikt jej nie każe akceptować gwałtu. Jakie rozgrzeszanie się nawzajem? Dla mnie gwałt jest czymś okropnym i każdy facet, który się go dopuścił powinien zostać surowo ukarany, a gdy jest to gwałt połączony zabójstwem, natychmiast uśmiercany, żeby ponownie tego nie zrobił. Polskie prawo dopuszcza aborcję, gdy ciąża jest wynikiem gwałtu, wiec nie wiem co to za zarzuty o zbrodniczym postępowaniu.

A co do płodu, to tak jak wcześniej napisałem jest to człowiek w bardzo wczesnej fazie rozwoju. Z ludzkiego płodu nie powstanie koń, małpa ani inne zwierze. Odrębność osobniczą uzyskuje się w momencie połączenia komórki jajowej z plemnikiem.
  • 0

cysiasty.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Poważnie
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proponuję każdemu postawić w miejsce zgwałconej kobiety:   siebie,  siostrę,  matkę,  córkę.   Kazać urodzić jej dziecko pochodzące z gwałtu.  Kazać jej zaakceptować i wychowywać dziecko pochodzące z gwałtu  a przede wszystkim  zaakceptować ten zbrodniczy akt.

Rzeczywiście jeżeli chodzi o gwałt, to sprawa jest bardziej skomplikowana. Dziecko rozwijające się w łonie kobiety, które pochodzi z gwałtu, przypomina jej na każdym kroku o tym traumatycznym i okropnym zdarzeniu. Co do tego nie ma wątpliwości. Natomiast nikt nie każe jej akceptować tego zbrodniczego aktu i potem wychowywać to dziecko. Znane są przypadki, gdzie matka po czasie jest w stanie to dziecko zaakceptować, a nawet pokochać. Według mnie trzeba raczej wspierać taką kobietę, otaczać ją opieką bliskich i psychologa, żeby spróbowała ciążę donieść i dziecko urodzić. Potem zawsze istnieje możliwość oddania tego dziecka.

Określanie płodu mianem "dziecko" jest dalece idącym nadużyciem, manipulacją wobec zgwałconej kobiety.    Już widzę mężczyznę który dostał w twarz od drugiego jak wpadają sobie w ramiona.

Rozmowa obrazu z meblem. Kobieta - naczynie w którym ma rozwijać się płód. Człowiekiem nie jest płód. Nie jest nie nie można nadużywać tego określenia zarezerwowanego dla człowieka. To co robisz jest manipulacją. Wczesny, późny rozwój zarezerwowany jest dla dziecka którym płód nie jest. Jeśli chcesz wymiany zdań, poglądów to nie manipuluj. Nabijasz sobie posty czy co?
  • -1

cysiasty.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Gdzie ty tu widzisz manipulacje oraz nabijanie postów ?
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Powiem wam tyle, mężczyznom bardzo łatwo wyrokować o zakazie aborcji i kazać kobiecie nosić dziecko z gwałtu, lub tak chore że nigdy nie będzie mogło żyć samodzielnie i spowoduje że kobieta spędzi całe życie na zajmowaniu się dzieckiem które jest warzywem.

Kobieta może urodzić wiele dzieci i to na jej zdrowiu powinniśmy się skupiać.
  • 0

BehawioralnyBarbararzyńca.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Mniejsza już z narzucaniem aborcji. To temat dla kobiet, nie dla facetów. Gorzej by było z eutanazją. Wyobrażacie sobie eutanazje legalna w Polsce? Na dzień dzisiejszy, przy naszym Narodowym Funduszu Zabójców? Ja wyobrażam sobie to tak: OK, ma Pan te ładne kilkadziesiąt lat, ten rak jest już w takim stadium że ho ho! Nie będziemy Pana dalej leczyć, bo taniej wychodzi zabić Pana od razu.

W przypadku aborcji ciężej by było o jakieś nadużywanie tego prawa, ale sądzę, że wszystko jest możliwe ;) Kobitka wpadła z swoim wybrankiem. Załatwia papiery które umożliwiają jej aborcję [wszystko da się na lewo załatwić] i tym sposobem ma broń w ręku, narzędzie do szantażu. Oczywiście może to działać w drugą stronę. Bardziej realny byłby nacisk ze strony rodziny/ partnera by ta sama kobiecina pozbyła się płodu.
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

BehawioralnyBarbararzyńca@

Koloryzujesz z tą eutanazją. Z aborcją również, kobieta może bez problemu wykonać aborcję poza szpitalem i tak się masowo dzieję - więc Ameryki nikt nie odkryje wraz z ułatwieniem aborcji. Z resztą w Polsce ustawa antyaborcyjna jest jedną z najbardziej ostrych w Europie, skutkuje to tylko tym że kobiety narażają się na aborcje na czarnym rynku - nie powstrzyma ich to przecież.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na pewno masz dużo czasu i chęci na rozmowę z takimi jak Ty. Wróbel może porozmawiać tylko z wróblem. Uznałabym Twoją twardość poglądów pod jednym warunkiem, że adoptowałeś i wychowujesz choć jedno dziecko zrodzone z gwałtu. Nie sztuka być twardym dla innych. Spróbuj być takim dla siebie. Czy rozmawiałeś kiedyś z jakimś gwałcicielem by zajął się zgwałconą kobietą i jej dzieckiem. Jeśli nie to milcz i nie zajmuj forum swoimi wynurzeniami na tematy w których poza gadaniem nic nie chcesz zrobić. Jeszcze jedno skąd wiesz kiedy płód staje się człowiekiem, Tomasz z Akwinu podawał definicje kiedy to się staje, czy ją znasz. A co z onanistami. Według specjalistów wszyscy mężczyźni są onanistami. Nasienie to tez potencjalne życie. Plemnik to pół dziecka. Można pokusić się o policzenie w skali globalnej tych połówek. Ale pewnie Ciebie to nie obchodzi bo dotyczy mężczyzn więc i Ciebie. Wiem, że ludzie chętnie poprawiają innych a akceptują swoje wady, pomyśl o tym.
  • 0

cysiasty.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Na pewno masz dużo czasu i chęci na rozmowę z takimi jak Ty. Wróbel może porozmawiać tylko z wróblem. Uznałabym Twoją twardość poglądów pod jednym warunkiem, że adoptowałeś i wychowujesz choć jedno dziecko zrodzone z gwałtu. Nie sztuka być twardym dla innych. Spróbuj być takim dla siebie. Czy rozmawiałeś kiedyś z jakimś gwałcicielem by zajął się zgwałconą kobietą i jej dzieckiem. Jeśli nie to milcz i nie zajmuj forum swoimi wynurzeniami na tematy w których poza gadaniem nic nie chcesz zrobić. Jeszcze jedno skąd wiesz kiedy płód staje się człowiekiem, Tomasz z Akwinu podawał definicje kiedy to się staje, czy ją znasz. A co z onanistami. Według specjalistów wszyscy mężczyźni są onanistami. Nasienie to tez potencjalne życie. Plemnik to pół dziecka. Można pokusić się o policzenie w skali globalnej tych połówek. Ale pewnie Ciebie to nie obchodzi bo dotyczy mężczyzn więc i Ciebie. Wiem, że ludzie chętnie poprawiają innych a akceptują swoje wady, pomyśl o tym.

To z plemniki mnie rozbawiło. Według mnie dziecko jest od poczęcia. Czy dziecko z gwałtu jest gorsze od innego dziecka? Czy głupota gwalciciela przelewa się na to dziecko? Z tego co wiem to nie.

Użytkownik cysiasty edytował ten post 20.01.2013 - 16:49

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych