O ile mi wiadomo80 tys. liczy nasza armia, ale jak by co to poradzimy sobie jak podczas 2 wojny światowej.
Wojska Lądowe (92 250 żołnierzy)
Siły Powietrzne (25 600 żołnierzy)
Wojska Specjalne (2240 żołnierzy)
Dowództwo Garnizonu Warszawa(nie ujęte w spise powyżej )
czyli miedzy innymi 3 pułki + brygada
Oprócz tego
Jakie by nie były to zawsze jakieś są
Narodowe Siły Rezerwowe - docelowo 20000.
Wg. stanu z 2006 roku Siły Zbrojne posiadały 2,257,500 broni palnej (na chodzie )czyli dla co 10 Polaka w wieku poborowym .
czołgi – (T-72, PT-91, Leopard 2A4): w Siłach Zbrojnych – 900 sztuk
bojowe wozy piechoty i transportery opancerzone – (BWP-1, BWR-1, KTO Rosomak, HMMWV, BRDM-2): 1492
Śmigłowce szturmowe Mi-24D – 16sz
Śmigłowce szturmowe Mi-24W – 16szt
Śmigłowce uzbrojone Mi-2URP – 20szt
Samoloty wielozadaniowe F-16C/D block 52+ – 48szt
Samoloty myśliwskie MiG-29/UB – 32szt
Samoloty myśliwsko-bombowe Su-22M4/U3K – 32szt
Poza tym jezeli nas podbija to kto kupi od stanów złom latajacy - F16? Wszystkie kraje europejskie całkiem nieźle zarabiaja na handlu z polska?Zbrojeniówki USA, Izraela,Angli ,niemiec,Szwecji miały by stracić zyski?? Poza tym to się nie zmieniło byliśmy i jesteśmy brama do rosji i bramą na zachód .
Od polskiej granicy do Berlina jest ile kilometrów ??? Niemcy mieliby tolerować agresora w 1 -2 godziny jazdy czołgiem od Berlina?Poza tym jezeli nas podbija to wszysktkie okoliczne państwa albo same poddadza sie Rosji (bo sa za słabe by walczyc lub dogadaja się ze soba i zaczną sie zbroic na własny koszt i własnymi fabrykami. Jaki rzad pozwoli by utracić takie rynki zbytu, dla zbrojeniówk,i Coca coli , papierosów, Mosanto, ...................................................................... itp itd. Oni nas bedą bronic bo im sie to po prostu cholernie opłaca. A dokładnie opłaca sie nam dawać broń pod potezne kredyty.
I Rosja to wie. Oni świetnie walcza zato inna bronia; gospodarką.
Zreszta dlaczego rosja miała by wprowadzać sie w stan wojny na zachodzie . Musi sie liczyć że w takiej sytuacji swoje zyski spróbuja ugrac Chiny. Jak by sie dało to juz zajeliby Syberię.I jej surowce. Ropa, uran, złoto , diamenty itp.