Napisano 21.01.2013 - 14:59
Napisano 21.01.2013 - 15:37
Napisano 21.01.2013 - 18:45
Napisano 21.01.2013 - 20:24
Napisano 21.01.2013 - 20:26
Napisano 21.01.2013 - 21:09
Napisano 23.01.2013 - 22:44
Napisano 08.02.2013 - 17:42
Napisano 09.02.2013 - 15:43
Witam wszystkich, to mój pierwszy temat na forum.
Jak już widać po temacie chodzi o powtarzający się sen, mianowicie kiedyś mi się śnił przez pewien okres czasu prawie codzień, potem sporadycznie aż do tej pory tak zostało ale coś się w nim zmieniło. Pierwsza wersja snu wygląda następująco: budze się(prawdopodobnie w każdym z przypadków w pozycji w jakiej wtedy zasnąłem) i co bardziej staje się dziwne to ten sen śni mi się tylko(?) wtedy gdy zasnę leżąc na plecach(na boku już nie). Więc budze się, widze że nademną są jakby cienie, jeżeli chodzi o wygląd cieni to kojarzy mi się żę mają czerwone oczy a raczej kropki . Próbuje uciec, odezwać ale nic nie mogę zrobić, nie potrafie z siebie wydobyć głosu a jak próbuje wstać i uciec to czuje tylko jakby mi kończyny drżały i po chwili się budzę. Druga wersja snu to budze się w tej samej pozycji jak zasypiam czyli na plecach, nie ma tych ''cieni'' ale nadal nie mogę się ruszać, drżą mi kończyny przy próbie ruchu ale cały czas probuje się ruszać. W końcu częściowo mogę się ruszać, siadam na łóżku próbuje wstać i upadam na podłogę z której już nie wstaje. Dziś miałem ten sam sen i jedyną rzeczą jaka się zmieniła to taka że zanim upadłem na podłogę wziąłem z krzesła koszulke by się ubrać(czego i tak nie daje rady zrobić) i upadam i dalej to samo czyli leże, nie wstaje i budze się. Zaznaczę że budzę się w pozycji w jakiej zasnąłem i w jakiej też obudziłem się we śnie a jak w realu patrze na zegarek to minęło kilka godzin od położenia się spać.
Co dziwniejsze pisząc ten post przeżyłem de ja vu...
Ja miewam takie sny, gdy np. obudzę się w nocy i próbuję zasnąć ponownie. Wtedy tak jakby zasysa mnie w dół, wciąga i staje się - śnię.!
wcześniej pisałem że takie sny mam tylko i wyłącznie gdy zasnę leżąc na plecach(śpiąc na boku mam ''normalne'' sny), więc położyłem się na plecach i z trudem zasnąłem, zazwyczaj zasypiam leżąc na boku.
Napisano 09.02.2013 - 23:49
Caroline z tego co mnie wiadomo to świadomy sen przedstawia się w ten sposób że śniąc wiemy że to sen i możemy nad tym zapanować a w tym śnie który miewam tak nie jest, nie zdaje sobie z tego sprawy że śnie. 2 razy udało mi się we śnie poznać że to sen, raz się od razu obudziłem a raz z przerażającej sytuacji przeniosłem się na łąkę po czym widziałem jakby bardzo szybko przybliżała się do mnie ''tapeta'' na której widniała łąka, potem byłem na niej i się obudziłem. Więc nie sądzę że to byłby świadomy sen. Może to OOBE, będę musiał o tym poczytać.Moim zdaniem jednak to nie jest wychodzenie z ciała, a świadome śnienie.
Napisano 10.02.2013 - 19:41
Ogólnie to, co przeżywasz nazwane jest OOBE (wyjście z ciała). Moim zdaniem jednak nie jest to wyjście z ciała moim zdaniem. Moim zdaniem jest to świadome śnienie. Osobiście nie lubię tego przeżywać, gdyż hm... boję się tego. Ostatnio taki "sen" przydarzył mi się pewnie we wrześniu. Czasem w ciągu jednej nocy potrafiło mi się to z 5 razy przydarzyć.Caroline z tego co mnie wiadomo to świadomy sen przedstawia się w ten sposób że śniąc wiemy że to sen i możemy nad tym zapanować a w tym śnie który miewam tak nie jest, nie zdaje sobie z tego sprawy że śnie. 2 razy udało mi się we śnie poznać że to sen, raz się od razu obudziłem a raz z przerażającej sytuacji przeniosłem się na łąkę po czym widziałem jakby bardzo szybko przybliżała się do mnie ''tapeta'' na której widniała łąka, potem byłem na niej i się obudziłem. Więc nie sądzę że to byłby świadomy sen. Może to OOBE, będę musiał o tym poczytać.Moim zdaniem jednak to nie jest wychodzenie z ciała, a świadome śnienie.
Napisano 17.02.2013 - 22:58
Napisano 18.02.2013 - 14:34
Nie. Samo jakoś przeszło. Od jakiegoś czasu już tego nie miewam, aczkolwiek spodziewam się, iż kiedyś to wróci.Ostatnio mnie tu nie było, ciekawy jestem tego OOBE, biorę się za czytanie. Znalazłaś sposób by tak się nie działo?
Napisano 04.03.2013 - 11:06
Napisano 17.05.2013 - 17:25
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych