Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ciekawe miejsca w Polsce

• Please log in to reply
69 replies to this topic

Broken.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli chodzi o Pustynię Błędowską, to również mieszkam niedaleko. Jak byłam tam ostatni raz, to po pustyni zostały się jakieś krzaki, piach oraz jakieś bunkry lub coś w tym rodzaju (a przynajmniej pozostałości).
Były jakieś legendy z nią związane, których niestety nie pamiętam. Miałam je zapisane w jakiejś książce, ale książka czyjaś i już nie mam jej w domu.
  • 0

Rakson.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A kto słyszał o drzewie wisielców ponoć jest takie w Polsce może jak się dowiem dam namiary gdzieś w łódzkim woj. Ja przynajmniej tak słyszałem
  • 0

Biscquit.
  • Tematów: 2
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ja słyszałam coś o tym drzewie, sama nie pamiętam gdzie. Ciekawa historia podobno ;)
  • 0

Dragosani.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To może ja też się wypowiem... Wiem ze o tym już było na forum, ale napiszę.

O lasach wokół miasta w którym mieszkam, Goleniowa, żyje podobno istota niezwykle podobna do Chupacabry. Było wiele przypadków zabitych królików itd. w pobliskich wioskach. Jak się wchodzi do lasu, wiedząc o tym, można odczuć niezły klimat :mrgreen: .
  • 0

bzychol.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli chodzi o ciekawe miejsca w Polsce to polecam gorąco wszystkim MRU ( Międzyrzecki Rejon Umocniony) . Z tym miejscem wiąże się bardzo wiele pewnie zmyślonych opowieści jak również kilka niestety bardzo tragicznych. Chyba z tego co pamiętam to jakaś dziewczynka popełniła tam samobójstwo skacząc w bodajże otwór wentylacyjny o sporej długości. Miejsce to ma niepowtarzalny klimat i może wzbudzać nawet strach np pomyśleć sobie mozna co by było gdyby latarka zgasła albo jak bym się zgubił/a w tch tunelach. Osobiście byłem tam 3 razy i bankowo pojadę tam jeszcze. Warto dodać ,że znajduje się tam mnóstwo nietoperzy ;)

stronka o tym miejscu : http://www.bunkry.pl/

notka : MRU to potężny system poniemieckich fortyfikacji, wybudowany w latach 30 tych XX w. na pograniczu niemiecko – polskim, stanowiący element tzw. Ostwall – wału wschodniego. Położony jest pomiędzy Odrą i Wartą i rozciąga na odcinku ok. 100 km
  • 0

ViZarDy.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A kto słyszał o drzewie wisielców ponoć jest takie w Polsce może jak się dowiem dam namiary gdzieś w łódzkim woj. Ja przynajmniej tak słyszałem

...Jest takie miejsce w województwie zachodnio pomorskim w nadarzycach, znajduje się tam bodajże jedna z największych fortyfikacjii Wału Pomorskiego.,.To miejsce ma ciekawą legendę podobno podczas IIWŚ niemcy masowo wieszali tam jeńców wojennych. Miałem okazje tam być , przerażające miejsce a i bunkier też ciekawy :) ..
  • 0

Curs3d.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nowy Dębiec ( wielkopolska ) - w pewnym miejscu widać głazy poukładane przez całe jezioro prawie .... według legędy bodajże diabeł miał ustawić te kamienie przed wschodem słońca jednak mu się nie udało ---- nie wiem czy to prawda słyszałem tą opowiastke od babci a kamienie podobno są .
Ciekawy kamień ( ........ ) - słyszałem od babci że podobno gdzieś jest ogromny głaz .. znajdował się na polu jednak diabeł miał przeciągnąć go z pola ... kamień podobno istnieje i są na nim dziwne odciski .....
-----------------------------tych informacji osobiście nie potwierdzam
C do "MRU" byłem tam :) bunkry naprawdę ogromne w 70% nie ukończone ...... strasznie w pewnym momencie przewodnik kazał zgasić latarki ..... nie chciał bym być tam sam .
  • 0

VitoBmx.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ogólnie myślę o domu stojącym na dachu.. nie pamiętam gdzie to było moi rodzice pojechali tam gdzieś mam jeszcze zdjęcia ale kolejka była na co najmniej 100 m jeśli chodzi o parki rozrywki Kolibki.. Paintball Quady ścianka itp.
  • 0

Halloween.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A znacie jakieś ciekawe/rzekomo nawiedzone miejsca na dolnym śląsku ?
  • 0

Rajcer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ogólnie myślę o domu stojącym na dachu.. nie pamiętam gdzie to było moi rodzice pojechali tam gdzieś mam jeszcze zdjęcia ale kolejka była na co najmniej 100 m jeśli chodzi o parki rozrywki Kolibki.. Paintball Quady ścianka itp.

Dom ten znajduje się w Szymbarku. Jest tam firma zajmująca się produkcją domów z bali i właściciel firmy zbudował ten dom jako ciekawostkę. Dodatkowo można obejrzeć najdłuższą deskę w Europie.
  • 0

bobojad.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Województwo świętokrzyskie :
1. Mniów po drodze z Kielc na Łódź - przed urzędem gminy stoi kamień z rysunkami diabłów czy kosmitów, bardzo starymi w każdym razie, tzw "diabelski kamień" przeniesiony z lasu i zabezpieczony szklaną gablotą. Kamień prawdopodobnie wydziela jakieś promieniowanie. Było o tym głośno w mediach nie tak znowu dawno.
2. Górka z górki - kierunek Nowa Słupia -> Łagów, po minięciu rozwidlenia na Kielce niedługo później zaczyna się górka z której zjeżdża się odwrotnie do spadku.
  • 0

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szczerze mówiąc nie wiem,czemu Pustynię Błędowską nazywa się polskim trójkąrem bermudzkim.Byłem tam na kilku rajdach i kilkunastu indywidualnych wyprawach i jeszcze nigdy nie zaobserwowałem niczego,co mogłoby być odczytane przeze mnie jako nienaturalne zjawisko.Myślę,że to po prostu kilka tradycyjnych podań ludowych na temat tego terenu.
  • 0

tommi59.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

elblag kolo cmentarza ciagnie auta w gore zgaszone na luzie .czarna woda podobne zdarzenia moze sciagnac auto z drogi
  • 0

Avion.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie będę zakładać nowego tematu. Jednak chodzi mi nie tylko o miejsca mocy, ale na przykład miejsca objawień. Na Podlasiu... Może ktoś jakieś zna ???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • 0

Obywatelka AM.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To ja polecam piramidę w Rapie (woj. warmińsko-mazurskie, powiat gołdapski). Ciekawe miejsce, też wiąże się z nim parę legend. Podobnoż stoi ona na skrzyżowaniu jakiś linii magnetycznych, więc znajdujące się w niej ciała nie rozkładają się.
Byłam tam na wycieczce w wieku gdzieś 11 lat, więc dosyć dawno, ale pamiętam, że nauczyciele zabronili nam zaglądać do środka przez okienko, ponieważ zobaczenie mumii ściąga na ciebie klątwę. Dwóch chłopaków zajrzało i następnego dnia obaj skaleczyli się w dłonie :D Oczywiście nie było to pewnie związane z zobaczeniem mumii, ale takie dzieciaki jak my jeszcze parę dni o tym rozprawiały i się strachały xD
Polecam wycieczkę w to miejsce, w Polsce piramida i mumie to widok niecodzienny.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych