Dobra to i ja walnę coś, co chyba się tu jeszcze nie pojawiło. W temacie anime/manga siedzę już prawie 10 lat
![:]](https://www.paranormalne.pl/public/style_emoticons/default/pleased1.gif)
Zacznijmy!
Tonari no Kaibutsu-kun - Świetna komedia, szkoła i te klimaty

Naprawdę polecam. Ogólnie to chyba mój ulubiony typ anime zaraz po shonenach
Magi - Typowy shonen, ale ma to coś w porównaniu do reszty. Anime jest świeże i cały czas wychodzą nowe odcinki. Naprawdę polecam

Jeżeli lubicie kliamty egipty, królestw itd.
Mirai Nikki - Coś dla fanów CG i Death Note. Ryję banie po części
Btooom! - Jak wyżej tylko bardziej psychiczne
Eve no Jikan - Genialny film o przyszłości, robotach. Typowa drama. Daję do myślenia.
Hotaoru no Haka ( Grobowiec świetlików ) - Dziwie się jeżeli ktoś jeszcze tego nie widział

Strasznie popularny i dobry film. Jak miałem 10 lat widziałem go po raz pierwszy i płakałem na końcu. Tematyka wojny
Gundam 00 - Mecha, pryszłość, sc-fi, kosmos
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin - Kocham to więzienne drama <3 Naprawdę anime geniusz

Daję do myślenia, jak żadne inne.
Sakamichi no Apollon - Kolejne moje ukochane anime. Muzyka, szkoła, nadmorskie miasteczko. Niesamowite anime, manga tak samo. Od pierwszego odcinak jestem wielkim fanem
Toaru Majutsu no Index - Shonen. Obydwa sezony dobre, teraz tylko czekać na kinówkę. Anime opartę na noweli (jednej z najlepszych moim zdaniem

).
Deadman Wonderland - Manga i Anime. To tak na koniec.
Co do wymienionych tu anime to większość oglądałem. Ale np. nie rozumiem fenomenu GTO. Osobiście nie wytrzymałem nawet 4 odcinków. Denny chumor, słaba kreska i brak klimatu jak dla mnie.