Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dragon Ball w telewizji - petycja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

nr 5.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W sumie nie wiem czy to dobry dział, ale odpowiedniejszego nie znalazłem.
http://www.petycjeon....com/dragonball

#2 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Przecież można ściągnąć bez problemu.

Lidiana.
  • Tematów: 14
  • Artykułów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dokładnie..oglądać jeden odcinek dziennie mija się z celem do tego zawsze idzie przegapić także całkowicie nie rozumiem tej inicjatywy

barakudo.
  • Tematów: 6
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

W necie można oglądać wiele rzeczy ale to nie to samo ;)
Nie ma tej magii wspomnień gdy z się czekało na dany serial czy bajkę.

Dam sobie rękę uciąć i pół barku że gdyby taki polsat puscił pokemony od pierwszej serii o 16 to by wszyscy oglądali od 5 latków do 25 latków :)
A Zbuntowany Anioł o 19 zamiast kiepskich czy durnego dlaczego ja powtórzył by sukces jaki osiągnął 12 lat temu, wszycy go ogladali czy się do tego przyznają czy nie a jak teraz sprawdziłem w WIKI to

2000 – Natalia przyleciała do Polski 06.12.2000 roku na promocję swej pierwszej płyty "Natalia Oreiro" i serialu "Zbuntowany anioł". Zaśpiewała wtedy "Cambio dolor" i "Tu Veneno", wystąpiła też gościnnie w liście przebojów 30 TON. Warszawskie ulice były przepełnione od fanów gdy Natalia przybyła białym lincolnem pod hotel Sheraton. Tylu fanów jeszcze nigdy nie zebrało się w jednym miejscu w całej historii Warszawy" - czyli pewnie ponad dwa miliony ludu.

W necie to nie to samo, za małota oglądało się czy to z rodziną czy z kumplami i dlatego sie ma do tego taki sentyment.

Kinuu.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na AXN Spin przecież leci.. To też telewizja.

asp.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

w 2013 roku domagać się czegoś w tv, to trzeba mieć chyba grubo ponad 30 stke, żeby takie inicjatywy jeszcze kogoś jarały. Zassać obejrzeć wyrzucić

Lidiana.
  • Tematów: 14
  • Artykułów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

W necie można oglądać wiele rzeczy ale to nie to samo ;)
Nie ma tej magii wspomnień gdy z się czekało na dany serial czy bajkę.

Dam sobie rękę uciąć i pół barku że gdyby taki polsat puscił pokemony od pierwszej serii o 16 to by wszyscy oglądali od 5 latków do 25 latków :)
A Zbuntowany Anioł o 19 zamiast kiepskich czy durnego dlaczego ja powtórzył by sukces jaki osiągnął 12 lat temu, wszycy go ogladali czy się do tego przyznają czy nie a jak teraz sprawdziłem w WIKI to

2000 – Natalia przyleciała do Polski 06.12.2000 roku na promocję swej pierwszej płyty "Natalia Oreiro" i serialu "Zbuntowany anioł". Zaśpiewała wtedy "Cambio dolor" i "Tu Veneno", wystąpiła też gościnnie w liście przebojów 30 TON. Warszawskie ulice były przepełnione od fanów gdy Natalia przybyła białym lincolnem pod hotel Sheraton. Tylu fanów jeszcze nigdy nie zebrało się w jednym miejscu w całej historii Warszawy" - czyli pewnie ponad dwa miliony ludu.

W necie to nie to samo, za małota oglądało się czy to z rodziną czy z kumplami i dlatego sie ma do tego taki sentyment.

podejrzewam że 25 latki mają lepsze rzeczy do roboty jak czekać na bajkę w tv...

pozatym co za problem obejrzeć z rodziną czy kumplami na kompie? i jeszcze o której godzinie się chce i ile odcinków się chce..i tak jak Kinuu zauważył na AXN spin leci i to nie tylko db bo i fma ostatnio lecial

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

podejrzewam że 25 latki mają lepsze rzeczy do roboty jak czekać na bajkę w tv...

Może nie mam jeszcze aż 25, ale chętnie bym obejrzał w TV :P.

Tylko tak po 18 jak wrócę z pracy :mrgreen: .

Użytkownik Shinji77 edytował ten post 24.01.2013 - 19:43

Haures.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja popieram tą akcje. Stan polskiej telewizij upada z prędkością światła w czarną dziurę idityzmu, jak już zassa go ta dziura już się z niej nie wydostanie. Wyrastałem na tych bajkach. Nie chcecie ich oglądać ok. Ale sądzę że młodemu pokoleniu przydały by się jakieś sensowne kreskówki bo te które teraz puszczają stacje takie jak Disney już nawet nie podchodzą pod kreskówki. Jeśli miał bym dzieci chciałbym żeby oglądały właśnie takie kreskówki jakie leciały chociażby 10 - 15 lat temu.

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W czym jest lepszy Dragon Ball dla dzieci oprócz tego że mamy do niego sentyment? :P

Jakby nie patrzeć to pełny brutalności, kilkuodcinkowych walk, aluzji seksualnych (w naszej wersji większość wycięta). Lubiłem Dragon Balla, ale podawanie tego jako wzór dla innych bajek? :D

Shi.

關帝

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jakby nie patrzeć to pełny brutalności, kilkuodcinkowych walk, aluzji seksualnych (w naszej wersji większość wycięta). Lubiłem Dragon Balla, ale podawanie tego jako wzór dla innych bajek? :D

Najpierw Eva teraz DB, mylo zmartwychwstał :mrgreen: .

Ja np. zawsze chciałem być jak Goku, chciałbym na podobnych wartościach wychować swoje dzieci, dlatego uważam, że jest to doskonały wzór dla innych bajek ;). Tak btw. to początkowe odcinki bazowały (oczywiście w lekkim podejściu) na legendzie o małpim królu Sun Wukong.

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak, znam legendę o małpim królu - to popularny mit i często powielany.

Czy mówię że było złe? :P Połączenie akcji, zbierania fantów, walki ze złem. Dobrze zrobione z wykopem. Do serialu przyciągały te efektowne walki, nie filozofia stojąca za Goku. :D

Takich Goków było w historii od zatrzęsienia, archetyp superbohatera.
Większość fanów jest fanami bo to uber zajefajna kreskówka z czasów młodości.

Shi.

關帝

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak, znam legendę o małpim królu - to popularny mit i często powielany.

Nie do końca - może ja się źle wyraziłem. Nie chodzi o to, że opiera się na tym tylko, że pierwsze odcinki to była "lekka" parodia tej legendy ;).

Do serialu przyciągały te efektowne walki, nie filozofia stojąca za Goku. :D

Czy ja wiem, każdy tam lubi co innego - mnie kręciło i jedno i drugie ^^

Sventer.
  • Tematów: 37
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pamiętam jak się kiedyś to oglądało... potem tylko nie umiałem się doczekać następnego odcinka... Jedna z lepszych bajek, która zapadła mi w pamięć. Teraz to już nie te czasy, teraz na tych kanałach dla dzieci puszczają większy chłam niż można by pomyśleć. Dodatkowo kiedyś miałem okazje być u kumpla i jego 2 letni bodajże syn oglądał "MiniMini" czy jakoś tak, to się zastanawiałem ilu psychologów tworzyło tą bajkę, takie to było hipnotyzujące i jak na te dziecko popatrzyłem to było tak zapatrzone w ekran jak w jakimś "amoku". Sorry za offtop ale zawsze muszę coś dopowiedzieć. :)

Pozdrawiam.

Użytkownik Sventer edytował ten post 25.01.2013 - 07:40

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Myślę że DB w TV to nie taki zły pomysł i nie powiedziałbym że to by było niepotrzebne bo jest net. Jeżeli chodzi o osoby 18+ które raczej chcą wrócić do tego z sentymentu no to wiadomo, bez problemu znajdą w necie (na dbpolska.net można zassać wszystkie odcinki z polskim dubbingiem a nawet jest DBZ KAI z polskimi napisami dla tych którym nie chce się oglądać tak wielu odcinków), ja też już jestem za stary żeby czekać z wypiekami na twarzy na bądź co bądź bajkę ale gdyby to było w TV to zawsze może na to natrafić jakiś dzieciak skaczący po kanałach który wcześniej o tym nie słyszał. Bo w necie to bardziej jest że kto ma zobaczyć ten zobaczy :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych