Czyli wmawiasz sobie, że tupolew ma podobne parametry do tego samolotu, mimo że to nieprawda?
No a ty oczywiście sprawdzałeś specyfikację techniczną obu samolotów. Nie rozśmieszaj mnie. Piszesz że to nieprawda bo tak wcześniej mefistofeles napisał. Mi chodziło o to że jest możliwe że skrzydło przeleci ponad sto metrów ponieważ w przypadku DC-7 tak właśnie było, i to że zarówno przeszkoda (słup, drzewo) jak i skrzydło mogą się złamać równocześnie. Niewiele było takich testów oraz dobrze zbadanych wypadków z utratą skrzydła.
Bo ja już nie wiem co mam zrobić, żebyś Ty zauważył, że nie możesz być w 100% pewnym, że katastrofa smoleńska to był nieszczęśliwy wypadek. Jestem bardzo ciekaw co byś zrobił, gdyby się okazało, że to rzeczywiście był zamach.
Ale ja mogę być pewny nawet w 450% że to nie był zamach. Tak samo ty czy kto inny może być odwrotnie pewny żę był zamach. To moja sprawa na ile jestem pewny czegoś. Na pewno mam większe podstawy swojej pewności niż ty do swojej. A po zaznajomieniu się z raportami oraz z licznymi artykułami min. Artymowicza i innych osób które mają na ten temat pojęcie jestem jeszcze bardziej pewny że żadnych wybuchów nie było, a brzoza rzeczywiście mogła urwać skrzydło.
A ja tutaj przedstawiłem film (kilka stron wcześniej), do którego praktycznie się nie odniosłeś. Zapomniałeś już? Więc jaki ma sens wklejanie przeze mnie jakichś filmów, skoro Ty do tego i tak się nie odniesiesz, bo nie wiesz jak?
Skomentowałem najważniejsze rzeczy w tym filmie. A że był to gniot nad gniotami to resztę sobie darowałem. Ale zaraz tu mogę wrzucić 19 filmów po 2 godziny i będziesz się do każdego z nich odnosił, ok?
Odnoszę się praktycznie do wszystkiego, pomijam tylko bzdury nic nie wnoszące do tematu. Więc nie można mieć pretensji że do jednego filmiku się nie odniosłem.
W dokumencie szczegółowo opisano miejsce katastrofy oraz obszar - blisko jeden kilometr kwadratowy - na którym znajdują się fragmenty samolotu. "Przewody linii elektroenergetycznej nie są uszkodzone".
A widziałeś ten dokument? gdzie on jest? I od kiedy wierzysz w to co spisali rosjanie? A linia energetyczna jest zerwana, to widać na zdjęciach.
Czytałem biografię Berczyńskiego na wiki. Ale czy to coś zmieni w tym co on wygłasza. Np. twierdzenia że samoloty są tak projektowane że powinny latać po utracie 20% siły nośnej. A wcale tak nie jest bo one są projektowane żeby wytrwały przy krótkich podmuchach wiatru i o krótkim czasie. Zresztą w przepisach FAA to dokładnie precyzują.
Aha i nie tylko załoga jaka lądowała we mgle. Wcześniej tam lądował Putin z ekipą swoją też we mgle.
Dorzucam zdjęcia tej zerwanej linii
Użytkownik Wszystko edytował ten post 16.02.2013 - 21:44