Skocz do zawartości

Zdjęcie

Australia a sprawa muzułmanów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odrębność religijna (117 użytkowników oddało głos)

Czy zgadzasz się z poniższym stanowiskiem australii w sprawie muzułmanów?

1. Głosowano Tak (116 głosów [99.15%] - Zobacz)

Procent z głosów: 99.15%

2. Nie (1 głosów [0.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 0.85%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co do postu powyżej - nie mogę się z kolegą zgodzić. W Koranie są dziesiątki wersetów, wzywających do walki
i zabijania "niewiernych" (wczoraj czytałem na FB ciekawą dyskusję muzułman z ateistami, ktoś naliczył 109
wersetów, wzywających do walki i zabijania). Więcej w tym poście, w którym przedstawiłem niektóre z nich.

Hehe, no widzisz. Ile ludzi, tyle interpretacji, praktycznie drugi raz powtarzam dzisiaj to zdanie >/ .

Zobacz to http://www.islamreli...-terroryzm.html

Różne są te interpretacje. Oczywiście nie obchodzą mnie żadni wypaczeni muzułmanie. Ja naprawdę nie neguję, że jest ich dużo, tak, jest ich dużo i mają bardzo niefajne myślenie, ale co Ja poradzę na to, że są w średniowieczu i nie chcą spojrzeć na to inaczej ?. Oni zachowują się jakby przeskakiwali zdania w Koranie, odwołują się do wybranych cytatów o walce( z wrogiem i w słusznej sprawie), a nie patrzą na takie, które mówią o pokoju itd.

Użytkownik owerfull edytował ten post 06.02.2013 - 14:55

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

owerfull

Jeśli cywilizacja ma wpływ na moje życie, to mam prawo żądać żeby religia katolicka, która hamuje rozwój tej cywilizacj (i mój) została wraz z wszystkimi innymi religiami wyrzucona na śmietnik historii. Dogmaty religii katolickiej są wątpłe. Równie dobrze Mahomet, Chrystus, Budda mógł być holograficznym tworem obcej cywilizacji. Powisz mi że jestem wariatem? A ja ci powiem że to 100 % bardziej sensowne niż jakiś kolo który rzuca ci 10 przykazań i wypisuje stek nielogicznych bzdur w dwóch książkach prawiąc o miłości a sam zabijając małe dzieci i kobiet dla rozrywki. Twój bożek to nic więcej jak kontrolny aspekt  naszych pogdądów, wykorzystujący nasze tchórzostwo przed śmiercią. To nie kultura i dziedzictwo, to strach i lęk przed śmiercią.

Sorry, ale pierdzielisz. Gówno, a nie wpływ na twoje życie, to jest pierwsza sprawa. Każe ci ktoś chodzić do kościoła ?, nie wydaje mi się.

A co do mojego bożka, nie obrażaj go  >/  ... tak na serio, jestem agnostykiem i jestem z tego dumny. Jednak poszukuję czegoś konkretniejszego od wątpliwości. Tobie tak trudno zrozumieć, że chrześcijaństwo jest podstawą naszej kultury ?, nie wiesz, że to właśnie bardzo zaawansowana cywilizacja Europejska rozwinęła się na piedestale chrześcijaństwa ?. Musisz zrozumieć takie podstawowe prawdy, bo bez nich ani rusz.

Druga sprawa to taka, że katolicyzm jako doktryna chrześcijaństwa absolutnie nie hamuje obecnie żadnego rozwoju. Takie coś to może było w średniowieczu, ale na płaszczyźnie bardziej naukowej. Obecnie nie ma czegoś takiego, więc nie opowiadaj bajek.

Czuję w tobie jakąś specjalną nienawiść do religii tego świata, przykro mi bardzo, ale choćby Koran nie popiera zabijania ludzi, no chyba, że w słusznej sprawie. Tak samo jest z kobietami, Koran powiada, że MY jesteśmy od kobiet zależni. Ale musisz coś jeszcze zrozumieć, nie wiem, może tobie tylko trudno. Takie skrajne, radykalne środowiska muzułmańskie o jakich mówimy nie mają nic wspólnego z wyznawaniem Koranu, oni są jak KK wyjęty ze średniowiecza, łamią własne prawa.

Nie sam Islam jest zagrożeniem, ale właśnie takie ugrupowania terrorystyczne i inne z nienormalnymi poglądami, bo oni wypaczają własną ideologię(patrz: Koran)

Jeśli chodzi o ekspansję, jest to oczywiście naturalny proces, cywilizacja stworzona na Islamie jako silniejsza mentalnie od naszej stopniowo przeprowadza rozlew swoich plemników na świat. Możemy jednak temu zaradzić i sankcjonować konsekwentnie ustawy przeciwdziałające takim zjawiskom. To nie jest nic trudnego, jak widać już niektórym oczy się otwierają, na razie wcale nie jest za późno, wbrew pozorom, Araby są głównie tam gdzie mają być, jeszcze nas nie podbili, ale warto zachować ostrożność  :D .

Piedestale chrześcijaństwa?    Chrześcijaństwo jest podstawą naszej kultury?   W pas kłania się historia.   Ileż trzeba mieć buty by tak twierdzić.

Użytkownik Aidil edytował ten post 06.02.2013 - 15:00

• -3

hayashi.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jasnym jest, że muzułmanie będą próbować nam wcisnąć swoją propagandę, jak w linku powyżej. To samo
było we Francji czy UK, co jest teraz? Muzułmanie bardzo lubią pomijać czy wypaczać treść Koranu
w kontaktach z "niewiernymi", ponieważ szkodzi to wizerunkowi islamu. Muzułmanie wierzą, że treść Koranu jest zesłana przez ich Allaha i wszystko w tej "książce" jest prawdą. Sęk w tym, że cytaty, do których link
wysłałem, są wprowadzane w życie przez "pobożnych" muzułman. Prawdziwy muzułmanin będzie postępował tak, jak ich prorok, i mamy na to dowody m.in. oglądając telewizję czy czytając o zamachach, zabójstwach
buddystów, chrześcijan czy ateistów w internecie.

Użytkownik hayashi edytował ten post 06.02.2013 - 15:01

• 0

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

owerfull

Jeśli cywilizacja ma wpływ na moje życie, to mam prawo żądać żeby religia katolicka, która hamuje rozwój tej cywilizacj (i mój) została wraz z wszystkimi innymi religiami wyrzucona na śmietnik historii. Dogmaty religii katolickiej są wątpłe. Równie dobrze Mahomet, Chrystus, Budda mógł być holograficznym tworem obcej cywilizacji. Powisz mi że jestem wariatem? A ja ci powiem że to 100 % bardziej sensowne niż jakiś kolo który rzuca ci 10 przykazań i wypisuje stek nielogicznych bzdur w dwóch książkach prawiąc o miłości a sam zabijając małe dzieci i kobiet dla rozrywki. Twój bożek to nic więcej jak kontrolny aspekt  naszych pogdądów, wykorzystujący nasze tchórzostwo przed śmiercią. To nie kultura i dziedzictwo, to strach i lęk przed śmiercią.

Sorry, ale pierdzielisz. Gówno, a nie wpływ na twoje życie, to jest pierwsza sprawa. Każe ci ktoś chodzić do kościoła ?, nie wydaje mi się.

A co do mojego bożka, nie obrażaj go  >/  ... tak na serio, jestem agnostykiem i jestem z tego dumny. Jednak poszukuję czegoś konkretniejszego od wątpliwości. Tobie tak trudno zrozumieć, że chrześcijaństwo jest podstawą naszej kultury ?, nie wiesz, że to właśnie bardzo zaawansowana cywilizacja Europejska rozwinęła się na piedestale chrześcijaństwa ?. Musisz zrozumieć takie podstawowe prawdy, bo bez nich ani rusz.

Druga sprawa to taka, że katolicyzm jako doktryna chrześcijaństwa absolutnie nie hamuje obecnie żadnego rozwoju. Takie coś to może było w średniowieczu, ale na płaszczyźnie bardziej naukowej. Obecnie nie ma czegoś takiego, więc nie opowiadaj bajek.

Czuję w tobie jakąś specjalną nienawiść do religii tego świata, przykro mi bardzo, ale choćby Koran nie popiera zabijania ludzi, no chyba, że w słusznej sprawie. Tak samo jest z kobietami, Koran powiada, że MY jesteśmy od kobiet zależni. Ale musisz coś jeszcze zrozumieć, nie wiem, może tobie tylko trudno. Takie skrajne, radykalne środowiska muzułmańskie o jakich mówimy nie mają nic wspólnego z wyznawaniem Koranu, oni są jak KK wyjęty ze średniowiecza, łamią własne prawa.

Nie sam Islam jest zagrożeniem, ale właśnie takie ugrupowania terrorystyczne i inne z nienormalnymi poglądami, bo oni wypaczają własną ideologię(patrz: Koran)

Jeśli chodzi o ekspansję, jest to oczywiście naturalny proces, cywilizacja stworzona na Islamie jako silniejsza mentalnie od naszej stopniowo przeprowadza rozlew swoich plemników na świat. Możemy jednak temu zaradzić i sankcjonować konsekwentnie ustawy przeciwdziałające takim zjawiskom. To nie jest nic trudnego, jak widać już niektórym oczy się otwierają, na razie wcale nie jest za późno, wbrew pozorom, Araby są głównie tam gdzie mają być, jeszcze nas nie podbili, ale warto zachować ostrożność  :D .

Piedestale chrześcijaństwa?    Chrześcijaństwo jest podstawą naszej kultury?   W pas kłania się historia.   Ileż trzeba mieć buty by tak twierdzić.

Oczywiście, podstawami są wszelakiej maści mitologie. Tak, jeszcze lepiej dowalmy, takie miłe określenie "Animizm". Tak na nim się oparliśmy w średniowieczu xD. Liczy się to co przetrwało najdłużej i najmocniej się odznaczyło, chrystianizm bardzo mocno się tu zakorzenił i wprowadził nieodwracalne zmiany, nie wiem jak można być tak ślepym.

Hayashi, na to ci już nic nie poradzę. Na to, że oni raczą się trzymać pewnych wyrwanych z kontekstu napawających dumą tekstów. Im to powiedz, a nie mnie xD.

Użytkownik owerfull edytował ten post 06.02.2013 - 15:09

• 1

Tytus84.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Sorry, ale pierdzielisz. G***, a nie wpływ na twoje życie, to jest pierwsza sprawa. Każe ci ktoś chodzić do kościoła ?, nie wydaje mi się.

Kolego, LaneStaley może i generalnie sypie farmazony, ale ty też się nie popisałeś. Bo religia chrześcijańska MA wpływ na ludzi w nią niezaangażowanych. Że wspomnę choćby o ustawie o aborcji, wybitnie dyktowanej chrześcijańską moralnością, czy ustawy o związkach partnerskich, która także wyrasta z katolickich sposobów postrzegania osób homoseksualnych bądź żyjących w związkach niepoświęconych przez kapłana (z którą co prawda ustawą ja się zgadzam, ale ze względów innych niż religijne). Tak więc gadanie że "nikt nie zmusza do chodzenia do kościoła" jest bardzo, ale to bardzo ograniczonym postrzeganiem zagadnienia.

Użytkownik Tytus84 edytował ten post 06.02.2013 - 15:10

• 0

#21 Gość_RekaThora

Gość_RekaThora.
  • Tematów: 0

Napisano

Religie zdecydowanie ogłupiają, są w tym jeszcze lepsze, niż media. Aczkolwiek to media w ogłupianiu ludzi doganiają religię, a to dlatego, że religia przy rozwijającej się nauce, ma co raz mniejszy sens. Ile juz ''prawd'' katolickiej religii zostało obalonych? Bardzo wiele. Z innymi religiami pewnie jest tak samo, zwłaszcza z islamem (ogólnie uważam ze katolicyzm to zaraz po islamie, najgorsza z tych pospolitych religii). Chciałabym też zaznaczyc, ze buddyzm to nie religia, tylko filozofia. Co do wypowiedzi zacytowanej w 1 poście, też pochwalam, jesli gdzies sie przybywa to powinno się dostosowac. Nie mowie tu ze jak muzulmanin przybedzie do Polski to ma sie stac katolikiem, obchodzic Polskie tradycje (świeta). Chodzi tylko o to by nie narzucał swoich, nie narzekał na obraze uczuc religijnych etc. W ogóle obraza uczuć religijnych to jedna z najdurniejszych rzeczy, za jakie można karać. Tak w ogóle to Jezusa zabito za obrazę uczuć religijnych.
  • -1

antietam.
  • Tematów: 114
  • Artykułów: 34
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy mógłbym poprosić o źródło artykułu?

Użytkownik antietam edytował ten post 06.02.2013 - 16:28

• 0

Android.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

owerfull

Jeśli cywilizacja ma wpływ na moje życie, to mam prawo żądać żeby religia katolicka, która hamuje rozwój tej cywilizacj (i mój) została wraz z wszystkimi innymi religiami wyrzucona na śmietnik historii. Dogmaty religii katolickiej są wątpłe. Równie dobrze Mahomet, Chrystus, Budda mógł być holograficznym tworem obcej cywilizacji. Powisz mi że jestem wariatem? A ja ci powiem że to 100 % bardziej sensowne niż jakiś kolo który rzuca ci 10 przykazań i wypisuje stek nielogicznych bzdur w dwóch książkach prawiąc o miłości a sam zabijając małe dzieci i kobiet dla rozrywki. Twój bożek to nic więcej jak kontrolny aspekt naszych pogdądów, wykorzystujący nasze tchórzostwo przed śmiercią. To nie kultura i dziedzictwo, to strach i lęk przed śmiercią.

I pisze to ktoś kto wierzy w bazy na księżycu bo "koniec i kropka" :roll:

Bz urazy ale Nie masz prawa. Nic ci do tego czy ktoś jest chrześcijanem, czy buddystą. Nie masz prawa decydować co jest dla kogoś lepsze (według ciebie w tym przypadku brak religii) a co nie, bo cię ta religia "ogranicza". To wybór każdego człowieka. Spójrz na to przez pryzmat ludzkości a nie wyłącznie swoich czterech liter.

Użytkownik Android edytował ten post 06.02.2013 - 16:12

• 0

LayneStaleyRIP.
  • Tematów: 23
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Android

Patrzę na to ze strony logiki. Jeśli Chrystus, Mahomed istniał, i robił te wszystkie rzeczy z chodzeniem po wodzie, to bardziej prawdopodobne że stworzyła go obcja cywilizacja do kontroli nszej populacji. Chrystus mógłbyć synen Boga osobowego, bądz też tworem obcej cywilizacji. Jak myślisz, co jest bardziej prawdopobone?
  • 0

Kocica.
  • Tematów: 8
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

owerfull

966 - chrzest polski i dopiero w zasadzie od wtedy liczy się historię polski jako kraju,
znakomita większość źródeł historycznych z czasów po upadku cesarstwa rzymskiego to kroniki mnichów chrześcijańskich.
powstanie cyrylicy - wcześniej ani rosja, ani inne kraje wschodnie nie miały żadnego własnego pisma.
kultura krucjat, podania, wierzenia - jasne, zaanektowane ze wcześniejszych, ale zawsze.
Wiesz, mozna się z kościołem nie zgadzać, zarzucać hipokryzję, ciągłe kłótnie, zatajania i materialistyczne pobódki działania, ale faktem jest, że jednak od 2 tysięcy lat rzutuje on na to, jak ta nasza Europa (a więc i ameryka i australia) wygląda i ciężko jest temu zaprzeczyć, żeby nie wyjść na debila nie znającego historii.

Użytkownik Kocica edytował ten post 06.02.2013 - 18:11

• 3

antietam.
  • Tematów: 114
  • Artykułów: 34
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sam temat uważam za ciekawy (przyznałem plusa) , jednakże po bliższym zapoznaniu się faktami ustaliłem, iż wypowiedz australijskiego premiera pochodzi z przed prawie 4 lat (to tak na marginesie).

Obecnie premierem jest Julia Gilard z Partii Pracy, znanej z promowania multi - kulti.
  • 2

Kocica.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

masz rację, ja też to doczytałam ale po fakcie. Nie mniej jednak jest to pogląd który gorąco podzielam i jestem za jego propagowaniem nadal.
  • 0

The Smoking Man.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Teraz też sprawdziłem... A juz się ucieszyłem, kurde jak łatwo dać sie zmanipulować...

A co do samej kwesti muzułmanów chrześcijan i innych tutaj poruszanych. Ja powiem tylko tyle. Każda religia ogłupia, telwizja ogłupia system ogłupia ale tylko dlatego bo ludzie tego chcą. Większość ludzi odda wszystko za poczucie bezpieczeństwa czyli za socjal. Dlatego prym w głupocie wiodą takie kraje jak Szwecja, Norwegia, Francja itd. Ogólnie cała Europa. Gdzie państwo mówi Ci jak masz wychowywać dzieci, co masz nosić na szyi, co możesz powiedzieć a czego nie. Dlatego właśnie tam uderzają muzułmanie (ale nie tylko oni) bo wiedzą że ogłupiałe społeczeństwo zgodzi się na wszystko w zamian za święty spokój tylko to społeczeństwo nie wie że ten spokój jest bardzo pozorny.
  • 0

Box.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Popieram jak najbardziej!
Nie mam nic przeciwko temu, by muzułmanie żyli w naszym kraju, w moim mieście czy nawet na moim osiedlu, o ile to ONI będą dostosowywać się do NASZYCH praw, obyczajów i zasad. Dopóki będą dobrymi sąsiadami, współmieszkańcami czy współobywatelami, dopóty nie mam nic przeciwko ich przebywaniu na terytorium naszego państwa (czy każdego innego, bo to dotyczy każdego).
Nie jestem bowiem uprzedzony do religii, a do jej niektórych wyznawców (każda wiara ma swoje czarne, fanatyczne owieczki ;)) którzy próbują podporządkować sobie wszystko i wszystkich.

Podobnie zresztą jest z religią chrześcijańską. Chrześcijanie w krajach, gdzie są mniejszością, również nie powinni nikomu narzucać swoich tradycji i wierzeń. O tym się nie słyszy, ale zapewne w jakichś mniej ważnych częściach świata tak się dzieje, bo to nie jest wyjątek i tak próbują robić fanatycy każdej wiary, czy sekty. Muzułmanie jednak mają to do siebie, że umieją skutecznie powstrzymać napływ chrześcijan do swoich ziem. Żeby nie było: jestem stanowczo przeciwny segregacji obywateli na podstawie wyznania, zresztą, odsyłam do pierwszego akapitu mojego postu :P
  • 1

Kocica.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Teraz też sprawdziłem... A juz się ucieszyłem, kurde jak łatwo dać sie zmanipulować...

A co do samej kwesti muzułmanów chrześcijan i innych tutaj poruszanych. Ja powiem tylko tyle. Każda religia ogłupia, telwizja ogłupia system ogłupia ale tylko dlatego bo ludzie tego chcą. Większość ludzi odda wszystko za poczucie bezpieczeństwa czyli za socjal. Dlatego prym w głupocie wiodą takie kraje jak Szwecja, Norwegia, Francja itd. Ogólnie cała Europa. Gdzie państwo mówi Ci jak masz wychowywać dzieci, co masz nosić na szyi, co możesz powiedzieć a czego nie. Dlatego właśnie tam uderzają muzułmanie (ale nie tylko oni) bo wiedzą że ogłupiałe społeczeństwo zgodzi się na wszystko w zamian za święty spokój tylko to społeczeństwo nie wie że ten spokój jest bardzo pozorny.

Ale to nie jest ważne, że to jest starsza wypowiedź, ważne jest to że temat jest aktualny i że jednak są politycy, którzy mają takie a nie inne poglądy i że nie boją się ich przedstawiać publicznie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych