Skocz do zawartości

Zdjęcie

Projekt "Piktogram VRP 2007" !!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
101 odpowiedzi w tym temacie

fakolpet.
  • Tematów: 10
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

A jakiej powierzchni bysmy potrzebowali? Mój wuj ma pole 10 hektarów i powiedzialem mu o tym to by chetnie udostepnil, bo sie tym nawet interesuje :D Mowie o miejscowosci Szydłów, niedaleko Aleksandrowa Łódzkiego, jak pomysl wpali, zagadam jeszcze raz, czy pole nam udostepni na 100 % :]
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Fajna inicjatywa :) ale nie podoba mi sie mowienie, ze "sprawdzimy czy da sie zrobic to przez czlowieka" bo tego nie robia amatorzy, tylko ludzie ktorzy sie tym zajmuja mozna rzec artystycznie i zawodowo. To tak jakby zebralo sie pieciu chlopa i chcialo namalowac obraz Picassa i na tej podstawie stwierdzic czy mogl to namalowac.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Głupota niszczyć sobie pole dla takiej bzdury.
  • 0

Kasalagupagu.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

He he fajny pomysł.
Może bym poszła. Fajnie by było oglądać efekty pracy. Już to widze : BBC ,CNN :lol :
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak.. na górze logo VRP a poniżej adres do forum :P
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To widzę, że ekipa już jest, i pole nawet mamy. Projekt nie upadł, przypominam, że czekamy do wakacji. :) Może znajdą się jeszcze chętni.
  • 0

Luck4sh.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

kiedys probowalem cos takiego zrobic z kumplami, zdziwilem sie, bo naprawde zaczelo wychodzic :D tylko, ze bylo ciemno i sie przestraszylem, ze ktos nas nakryje na tym, wiec przerwalismy prace :P Jak coś toja tez chetnie sie przylacze, tylko to ejszcze zalezy od terminu
  • 0

Patrol.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chcąc stworzyć autentyczny piktogram musielibyście posiadać coś do wystrzeliwania cząsteczek żelaza na zboże. Kiedyś oglądałem program o tworzeniu piktogramów i szczerze mówiąc stworzenie autentycznego ze wszystkimi jego cechami byłoby baaardzo trudne jednak nie niemożliwe. :)
  • 0

#54 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

@oglądanie kręgu z powietrza
Po to właśnie potrzebne nam będą kamery na kijkach ;) A jak będzie w pobliżu jakieś wzgórze, to już będzie totalny no problem.
@małe kręgi
To prawda, przydałaby się jakaś próba naszych sił i wogóle zobaczenia czy dalibyśmy radę zrobić większy krąg. Jak to się robi: znam teorię. Np. robimy kółko. Wbijamy palik, zawiązujemy nitkę. Mamy deskę powiązaną sznurkami tak, że możemy chodzić "tą deską" przy pomocy rąk którymi trzymamy sznur. Łapiemy tą nitkę, i tak jak cyrklem robimy idealny krąg. :) Widziałem to TV :P To prawda, zapewne to jakiś malutki procencik wiedzy, ale przecież zawsze można improwizować :)
@jesteśmy dziwni?
Chcemy sprawdzić, jak trudne jest wykonanie kręgu, oraz czy wykonany krąg zostanie uznany za autentyczny. Będziemy mieli dzięki temu większą wiedzę i bardziej pewne podejście do sprawy piktogramów.

A jak chcesz sprawić by na miejscu świeżo powstałego piktogramu nie było naszych odcisków butów hmm??
Zwróćcie uwagę ,że wszystkie piktogramy uznane za autentyk bada się też pod tym kątem.

Umiecie latać?
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Po kręgu będzie się chodzić na deskach, a pozostałe ślady żeby np. dojść do kręgu... Przecież taki krąg to sensacja, cała wieś się zejdzie to ślady są, więc brak śladów to jakiś absurd by był, dziwne że się pod tym kątem ocenia.
  • 0

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeżeli bedą to okolice Poznania albo Łodzi to może mógłbym wpaść ;)
  • 0

Lasocki.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bez sensu.....
po co samemu siebie oszukiwać.... :wall:
  • 0

#58 Gość_jarecki_ole

Gość_jarecki_ole.

Napisano

Pamiętać trzeba również o promieniowaniu gamma,
jakiś stary aparat rentgenowski ze szpitala musicie skombinować
do tego dłuuuuugi przedłużacz i to nie jeden może być od kosiarki,
potem poszukajcie w okolicy życzliwego rolnika co wam prąd udostępni i pole.
Jeśli nocą wejdziecie na czyjeś pole bez uprzedzenia to was wezmą za dziki
i dubeltówką potraktują, a następną wyprawę w nowym wcieleniu będziecie planować. :P
  • 0

Patrol.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pamiętać trzeba również o promieniowaniu gamma,
jakiś stary aparat rentgenowski ze szpitala musicie skombinować
do tego dłuuuuugi przedłużacz i to nie jeden może być od kosiarki,
potem poszukajcie w okolicy życzliwego rolnika co wam prąd udostępni i pole.
Jeśli nocą wejdziecie na czyjeś pole bez uprzedzenia to was wezmą za dziki
i dubeltówką potraktują, a następną wyprawę w nowym wcieleniu będziecie planować. :P

Raczej za dziki wzięci nie zostaną bo będą mieć całą aparaturę... A z prądem też nie powinno być problemu bo całe przedsięwzięcie ma się odbyć za zgodą właściciela pola więc i prąd powinien udostępnić.

A tak wogóle to gdy ostatnio czytałem o autentyczności kręgów to zauważyłem że zboże jest dziwnie spękane w miejscu zgjęcia... Tak jakby eksplodowało od środka... :hmm:
  • 0

#60 Gość_jarecki_ole

Gość_jarecki_ole.

Napisano

A tak wogóle to gdy ostatnio czytałem o autentyczności kręgów to zauważyłem że zboże jest dziwnie spękane w miejscu zgjęcia... Tak jakby eksplodowało od środka... :hmm:

Dokładnie to na wskutek promieniowania elekromagnetycznego,
coś jak w kuchence mikrofalowej, ale jak to zrobić w terenie to nie wiem i nie powiem. :o
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych