Skocz do zawartości

Zdjęcie

Benedykt XVI chce abdykować

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
144 odpowiedzi w tym temacie

manitoris.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

jak juz robimy offtop to zapytam: dlaczego?
odpowiedz jest funkcja standardowa forum i ma na celu przywolanie posta do ktorego sie odpowiada aby ktos nastepny czytajac nie mial tekstu wyrwanego z kontekstu.. ja zachowalem rozsadek (jak zawsze :mrgreen: ) i skrocilem cytat do minimalnego fragemntu ktory uznalem za wazny, m.in to zdjecie na ktorym dzioba widac..

Użytkownik manitoris edytował ten post 11.02.2013 - 22:26

• 1

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ciekawe,że akurat ktoś wtedy zrobił zdjęcie. Nie ma to jak zbieg okoliczności ;) Chodzi o tego pieronka co strzelił w kopułę oczywiście a nie o mewę.

Użytkownik Partuszew edytował ten post 11.02.2013 - 22:28

• 0

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak, zaraz powiedzą, że piorun uderzył dokładnie w tym momencie jak wypowiadał słowa "odchodzę".
  • 3

manitoris.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ty na powaznie? tysiace ludzi na placu, do tego transmisje TV i ty mowisz "ze akurat ktos zrobil zdjecie"????? :o

Jak jest z kolei nagranie fenomenu UFO, to wszyscy zaraz ze "jak to? tylko jedno nagranie i to jeszcze nie w jakosci HD??"
Co za ludzie!

a o piorun.. to akurat dla mnie zadna nowina, bo wysokie budynki to czeste "cele" piorunow.. dlatego maja piorunochrony.. jakby sie bazylika sfajczyla w ten dzien to bym nad tym sie zastanawial, ale piorun.. mnie dzisiaj bardzo bolala glowa, jakas migrena ktorych nie miewam raczej.. i to tak od 10 rano chyba.. ciekawe :roll:

ale jak juz sie tak s-f rozpisalem, to dodam ze ja nie wierze w powod jaki podaja (stan zdrowia/wiek), a kluczowe dla mnie bylo zdanie w jego oswiadczeniu "ze aby glosic ewangelie trzeba miec sile ciala i ducha" jakos tak.. ja to rozumiem jako ze "jego wiara jest slaba" albo "ulegl pokusie" moze dawniej, ale teraz ktos to wyciagnac moze.. jakos przeczuwam afere jeszcze, a jak mnie pamiec nie myli, to byla jakas przepowiednia z papiezem odchodzacym w cieniu afery..

Użytkownik manitoris edytował ten post 11.02.2013 - 22:38

• 0

Shiver.

Silent Reaper

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Niech dadzą nie zmanipulowanego exif'a z datą i godziną tego zdjęcia ;) bo na piękne oczy to wiesz.

Użytkownik Partuszew edytował ten post 11.02.2013 - 22:35

• 0

qwerty///.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co jest ???
  • -1

Shiver.

Silent Reaper

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja nie wiem. W Allgemeine Zeitung i Der Spiegel niewielkie newsy a u nas prawie jak trzęsienie...

Użytkownik Partuszew edytował ten post 11.02.2013 - 22:45

• 0

manitoris.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

w niemieckich dziennikach TV bylo tez o tym, co prawda nie wydania specjalne jak u nas - pol dnia o tym wkolo macieja, ale u nas kazdy katolicki news tak walkuja.. tam spoleczenstwo albo swieckie, albo spod znaku ksiezyca..
  • 0

qwerty///.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Całe 45 gości może kiedyś pobijemy rekord oglądalności :D
  • 0

JackXP.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dość zabawny komentarz znaleziony w sieci.

Not even the #Pope wants to be in the Catholic Church anymore.

• 0

Shiver.

Silent Reaper

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak to wygląda niestety.
  • 1

manitoris.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

jak juz wspominalem to przyeczuwam afere.. co sie tam wyprawia, to chyba juz kazdy zdaje sobie sprawe, ale jakby tak wyszlo cos brzydkiego o papiezu, to bylby niezly klopot dla calego kosciola.. a abdykacja nastapi dopiero 28 lutego, wiec sporo czasu maja jeszcze dziennikarze do grzebania i dochodzenia, a "psy goncze" juz ruszyly i kazdy chce cos pierwszy wywezszyc.. obecnie w komercjalnym swiecie, mysle ze jak nawet taka mine smierdzaca ktos znajdzie to za odpowiednia kase ja ujawni nie patrzac na konsekwencje..

Dość zabawny komentarz znaleziony w sieci.

Not even the #Pope wants to be in the Catholic Church anymore.

bo jest niemcem i mial dosc przymusowego placenia Kirchensteuer.. to sie wypisal
  • 0

katabas.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

E, mi się Benedykt wydaje uczciwy. I to mogła być przyczyna, może był dla kogoś zawadą.
  • 0

Sventer.
  • Tematów: 37
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kto zostanie nowym papieżem? – bukmacherzy już przyjmują zakłady
Nowy papież może zostać wybrany przez zgromadzenie kardynałów – konklawe już podczas katolickiej Wielkanocy, która w tym roku przypada na 31 marca. Poinformował o tym szef służby prasowej Watykanu, Federico Lombardi.

Tymczasem bukmacherzy przedstawili już listę kandydatów na papieski tron. Ich faworytem jest 64-letni ciemnoskóry kardynał Peter Kodwo Appiah Turkson z Ghany. Zakłady, że to on zostanie wybrany, przyjmowane są ze współczynnikiem 9 do 4.

Drugi za Turksonem jest 68-letni kanadyjski kardynał Marc Ouellet. Jego szanse oceniane są jako 5 do 2. Na trzecim miejscu znajduje się 80-letni kardynał Francis Arinze z Nigerii. Zakłady na jego wybór przyjmowane są ze współczynnikiem 3 do 1.

Źródło: http://polish.ruvr.r...yjmuja-zaklady/

Moim zdaniem, to oznacza pewien koniec w KK katolickim, jego następca nie wiem jaki będzie. Ale to będzie czas zmian, jako ciekawostkę powiem, że zaczął się nowy rok chinski, rok węża. Czy będzie jakaś zmiana? Jeśli tak to mam głęboką nadzieje, że ludzie obudzą się z tego chrześcijańskiego letargu.

• -1

asp.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

oczywiście czekam na pojawienie się niezliczonych teorii spiskowych. Dla mnie, człowieka, który jest za tym by każda z religii została zdelegalizowana, ta informacja wcale nie dziwi. Zarządzają mafią stare dziadki i nie wytrzymują napięcia. Być może już nie dawał rady, być może ktoś mu kazał niedawać rady. Pamiętajmy, że tam liczba zer po kropeczce jest tak duża, że mielibyśmy problemy z nazwaniem tych liczb. Ja mam idealnego kandydata, na zakończenie tej farsy zwanej kościołem katolickim i jest nim oczywiście Anna Grocka
  • -5

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych