Jeśli idzie o moje zdanie - nie ma sprawy, każdemu może się zdarzyć.
Tak właściwie to od dłuższego czasu uważam, że należałoby zmienić zasady debatowania. Dość niska liczba dozwolonych wpisów plus ograniczony czas - ok, to dobre dla czytelników, ale może być "stresujące" dla debatujących - szczególnie gdy ma się tony materiałów nad którymi się pracuje i sporo informacji które chciałoby się zawrzeć.
Dlatego proponowałbym aby:
1. znacznie wydłużyć ilość wpisów - nawet do 15.
2. wydłużenie standardowego terminu "na wpis" do 2 tygodni.
3. no i pewne modyfikacje sposobu oceniania.
A propozycje te chciałbym poprzeć tym, że trochę już "podebatowałem", więc wiem co nieco jak to wszystko wygląda "od kuchni"
Aktualnie bowiem wygląda to tak, że przy rozbudowanym temacie mamy krótkie starcie tekstów-molochów. Osobiście zaś preferowałbym coś bardziej w stylu dyskusji na forum - gdzie nie ma limitu wypowiedzi więc nie ma presji pisania postów-gigantów - i dyskusja wygląda bardziej sensownie.
Co do aktualnej debaty - jest już w niej sporo informacji. Jest też zapewne jeszcze trochę takich, które można byłoby dodać (przynajmniej z mojej strony). Zakończyć i ocenić - nie ma sensu, bo wtedy byłoby to niesprawiedliwe (nie podaliśmy wszystkich swoich argumentów). Zostawić tak w połowie i nic nie robić - też. Oddać komuś innemu do dokończenia - jeszcze gorzej.
Więc może kontynuujmy (reanimujmy
) to co już jest ale już na tych podanych wyżej zasadach? Mniej stresu, więcej czasu - dużo lepsza jakość pracy
I oczywiście kontynuujmy bez żadnych kar za spóźnienie (bo to nie byłoby fair).