Skocz do zawartości

Zdjęcie

Criss Angel

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

OliviaValentine.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tyle, że David Copperfield też tak 'potrafi', a wiemy, że to sztuczki.

no tak ,ale on się z tym nie kryje w przeciwieństwie do Angel'a , pozatym jest sporo osób ,które też tak potrafią i wcale nie są to sztuczki :mrgreen:
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

jest sporo osób ,które też tak potrafią i wcale nie są to sztuczki

Gdyby Copperfield się nie przyznał, to może byśmy uważali, że on potrafi lewitować. :surprised: Tak, czy inaczej to jest chyba możliwe.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niektórzy badacze zjawiska lewitacji są przekonani, że jest to utracona umiejętność homo sapiens sapiens. Kiedyś, w zamierzchłych czasach, gdy ludzie bardziej byli skierowani "do wewnątrz", potrafili i latać, i odczytywać myśli innych, przesuwać przedmioty siłą woli, wędrować ciałem astralnym itp. - a więc posiadali te umiejętności, jakie teraz mają jedynie niektórzy ludzie, a i to zazwyczaj w ograniczonym zakresie. Jednak nadal mamy to coś, dzięki czemu te "cuda" były możliwe: mózg i duszę. Wystarczy pobudzić duszę, by ta zmusiła mózg do... no właśnie, do czego? Do wytworzenia np. fal antygrawitacyjnych, które unoszą ciało nad ziemię? Niestety, nie istnieją jeszcze przyrządy, które mogłyby wykryć pojawienie się tych fal. Możemy jedynie obserwować skutki.
W średniowieczu, gdy wiara była dla ludzi równie realna jak rzeczywistość, częściej zdarzały się przypadki samoistnej lewitacji podczas ekstazy religijnej. W kronikach opisanych jest co najmniej 200 świętych chrześcijańskich, którym się to przydarzało - ze świętym Franciszkiem z Asyżu na czele. W XVII wieku unosił się włoski zakonnik, święty Józef z Copertino. Najwyraźniej głęboka modlitwa, będąca w gruncie rzeczy medytacją, potrafi pokonać siłę grawitacji.
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jarecki,
To fakt, dzisiaj ludzie są większymi materialistami, więc jeżeli mamy predyspozycje do takich zdolności to zostały uśpione.
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a czytaliście o teori próżni Szypowa ? , .... myśl jest energią , idealnie mi do tego pasuje .... :surprised:
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

myśl jest energią

Działa to chyba tak samo jak poruszanie przedmiotów. Ta sama zasada.
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

" Teoria próżni fizycznej " ... pole to składa się z ' elementarnych wirów czasoprzestrzennych przenoszących informacje ' ,właśnie ten poziom umożliwia zachodzenie zjawisk określanych mianem MAGII ... parapsychologii czy psychotroniki . Dzieje się tak dlatego ,że owe przenoszące informacje pierwotne wiry
tworzą coś w rodzaju materii będących powłoką myśli , na tym poziomnie myśl jest materialna ....

to tłumaczy wirowanie stolików podczas seansów parapsychologicznych oraz unoszenie się hinduskich joginów, myśl jest bowiem energią ,która w każdym momencie może zamienić się w materię ...

:surprised: :surprised:

absolutnie fascynujące !

więc to co robi Angel nie koniecznie jest magią czy iluzją .....
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

więc to co robi Angel nie koniecznie jest magą czy iluzją .....

No, niekoniecznie - to jest wiadome od początku, ale jednak trudno stwierdzić jak jest naprawdę. Najbardziej nie podoba mi się sposób kręcenia tych filmów, że jest kilka kamer i film składa się z wielu cięć. Pozatym, umiejętności parapsychologiczne nie wyjaśniają wielu z jego "sztuczek"... więc raczej skłaniam się ku oszustwu, chociaż tego, że posiada on jakieś "umiejętności" nie wykluczam.
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jedynym sposobem rozwikłania zagadki czy też rozwiania wątpliwości byłoby zobaczenie tego na żywo .... :hmm:

chyba jadę do Stanów , jestem *** ciekawa ! :mrgreen:

a widzieliście filmik jak przechodzi przez szklane drzwi ? :surprised:
  • 0

Asef.
  • Tematów: 28
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

a to ze sie przebija na wylot przez płot tutaj http://www.youtube.c.....h=criss angel ,przeciez nawet widac wyraznie ze jest przebity i kamera nawet pokazuje z takiej strony gdzie jest przebicie(prosze zobaczyc na okolo 01:08).Dokładniejsza ta scene,czyli w lepszej jakosci mozna zobaczcy w 3 odcinku 2 zesonu tutaj link z torrentem http://torrentspy.co...XviD_CRNTV_eztv tam rowniez jest zdumiewajace przepołowienie go na pół wielka piła :surprised:
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

osz ty k **** jego w mordę jeża ! :surprised: :surprised: :surprised:
i wytłumaczcie mi teraz jak on to zrobił ... :shock: :shock:
może jego ciało w tym momencie jakoś się .... dematerializuje ( czy jak to się tam nazywa ? ) :shock:
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lewitacja Crissa nie jest zadnym dowodem na jego ponadnaturalne zdolnosci. Zobaczcie co wyprawia Cooperfield (ktory sam przyznaje ze to tylko iluzja)=>
Tylko trzeba pamietac, ze takich trickow iluzjonisci ucza sie czasem latami, zanim dadza pierwszy pokaz.
I wlasnie o to chodzi, ze nikt nie potrafi tego wytlumaczyc, bo gdyby dalo sie to w prosty sposob wytlumaczyc, to iluzja nie byla by juz iluzja :smile:

a widzieliście filmik jak przechodzi przez szklane drzwi ? :surprised:

Zarabiste. Rowniez nie mam pojecia jak tego dokonal. Ale zadnej dematerializacji bym sie tam nie dopatrywal :P

a to ze sie przebija na wylot przez płot tutaj

A to jest juz walek, bo widze dwie powazne niescislosci w tym filmie :mrgreen:
- jak ci ludzie go ustawili nad ogrodzeniem, to w momencie gdy go puscili, powinie zostac natychmiast nabity- a on lezy sobie nie wiadomo na czym (zreszta kamera robi takie przyblizenie, ze widac Crissa trzymanego w gorze, ale na tym ujeciu nie widac metalowych pretów!!!, i jeszcze wazna rzecz, od tego momentu kamera zdecydowanie bardziej zajmuje sie gapiami niz Crissem)
- plot jest wykonany w taki sposob
Dołączona grafika
ze mami kilka dluzszych i ostrych pretow, oraz wieksza ilosc krotszych pretow zakonczonych OKRAGLA KULKA. A teraz ujecie juz po przebiciu Crissa:
Dołączona grafika
I tutaj widac kolejny walek, gdyby zostal rzecywiscie przebity, to nie mogl by opasc tak gleboko, bo zatrzymal by sie na tych nizszych pretach zakonczonych kulka- nie widze szans zeby one go przebily.
Kolejna smieszna rzecza jest to, ze kamera zaraz po przebiciu Crissa zaczyna filmowac gapiow, i robi to przez dluzsza chwile. Ten film jest ewidentnie rezyserowany i plot tez jest odpowiednio zmodyfikowany, zeby wszystko ladnie wyszlo. Niestety, bledy w tym filmie sa wrecz rażące. Po takiej "wpadce" mam wrazenie, ze wiekszosc filmow Crissa to nawet juz nie iluzja, tylko rezyseria i dobry montaz.
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zarabiste. Rowniez nie mam pojecia jak tego dokonal

i bardzo dobrze , bo znowu zepsułbyś mi całą zabawę .... :hmm:

:P

Ale zadnej dematerializacji bym sie tam nie dopatrywal  

a kto tu o dematerializacji mówi ? :mrgreen:

A to jest juz walek, bo widze dwie powazne niescislosci w tym filmie

tiaaa...

jak ci ludzie go ustawili nad ogrodzeniem, to w momencie gdy go puscili, powinie zostac natychmiast nabity- a on lezy sobie nie wiadomo na czym

a dlaczego powinni i dlaczego powinien zostać nabity ...... ?
leży sobie nie wiadomo na czym ? ..... hm... tak .... :hmm: ,ale on przecież potrafi lewitowć :mrgreen:

I tutaj widac kolejny walek, gdyby zostal rzecywiscie przebity, to nie mogl by opasc tak gleboko, bo zatrzymal by sie na tych nizszych pretach zakonczonych kulka

chcesz powiedzieć ,że te pręty zakończone kulką .... nie wiem , były ruchome i wsuneły się czy zsuneły niżej ?

może ja jestem ślepa ,albo się na Crissa zapatrzyłam :devil:

:evilmad:
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To wszystko jest z lekka niemożliwe. :surprised: Ale jednak to iluzja, ci ludzie naprawdę są geniuszami,że zdołali się czegoś takiego nauczyć. To chyba trudniejsze, niż nauka prawdziwej lewitacji :mrgreen:
  • 0

#150 Gość_chruszczow

Gość_chruszczow.
  • Tematów: 0

Napisano

No niewime czy trudniejsze, to przecież zwykła fizyka, nic nadzwyczajnego, wielu iluzjonistów "lewitowało" tylko że ten jako pierwszy robi to na ulicach :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych