Skocz do zawartości

Zdjęcie

Criss Angel

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

muhad do tego meksyku, to po to zeby ....... dobrze mysle. tez chciałbym zobaczyc niektóre na własne oczy, zeby pogłebic przekonania i zgromadzic materiały
  • 0

#107 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

MatoIto, nic nie stoi na przeszkodzie . Ja na bilet dla siebie wygram w STS. Czasem wygrywam spore sumy a najwyzsza to 3000 pln.

Tak w ogole dobrze myslisz:) lece tam by zgromadzic materialy.
  • 0

Cote-d'Or.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja na bilet dla siebie wygram w STS. Czasem wygrywam spore sumy a najwyzsza to 3000 pln.

ja najwyżej 75 zł, facet ty to masz szczęście
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam takie dziwne wrażenie ,że Criss Angel może być wcieleniem(jak to się popularnie mówi) antychrysta.
Nie twierdzę,że tak jest ale na większość jego tricków nie ma racjonalnego wytłumaczenia.
Niektóre sztuczki to typowy top iluzjonistyczny.
Ale niektóre wykraczają daleko poza granice pojmowalności człowieka.
Nie wiem jak Wy ale ja czekam na coś tak spektakularnego,nieprawdopodobnego i zarazem niepodważalnego co by świadczyło o jego nieziemskim pochodzeniu.
W końcu wg wielu przepowiedni taka osoba ma się pojawić i ujawnić w 2006 roku.
  • 0

Nickcave.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie twierdzę,że tak jest ale na większość jego tricków nie ma racjonalnego wytłumaczenia.

Jak już nie znajdujemy racjonalnego wyjaśnienia musimy uważać kogoś za "antychrysta" ? Bardzo katolickie stwierdzenie, przypominają mi się czasy świętej inkwizycji...
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bardzo katolickie stwierdzenie

Do takiego stwierdzenia jest mi niezwykle daleko.
Osobiście bardzo bym chciał aby taki "ktoś" przybył i przełamał codzienną,moherową nudę.
  • 0

Nickcave.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Osobiście bardzo bym chciał aby taki "ktoś" przybył i przełamał codzienną,moherową nudę.

No jeśli ktoś wszędzie widzi tylko berety, to może i świat wydawać mu się "trochę" nudny... Każdy inaczej spogląda na tą rzeczywiśtość, dla jednych szara, dla drugich kolorowa.
  • 0

#113 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Wracajac do Crissa to tak czy siak chodzenie po wodzie, po scianach budynkow i lewitacja gdzie unosi sie przodem do kamer na wysokosc 3, 4 m robi wrazenie i mysle ze tutaj nie ma zadnej zabawy sprzetem , tymbardziej ze on robi to niemal bezczelnie w centrum duzych miast.

Nie wiem co o tym myslec ale wiem napewno ze nie wszystko co ten facet pokazuje jest iluzja. nnapewno nie chodzenie po wodzie i po scianach.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Lubisz używać sformułowania "na pewno" jak Ci pasuje do koncepcji. Ale jak ja napiszę, że NA PEWNO ludzie byli na KSiężycu to już nie jest tak fajnie..
  • 0

#115 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Indoctrine, wiesz porownanie ladowania na ksiezycu do kwestii paranormalnej(prawdopodobnie) jest nie na miejscu.
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Niesamowite jest to:

Ciekawe, czy to wszystko ukartowane i grają aktorzy, czy koleś na serio umie "zakląć laleczkę voodoo" :surprised:
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No zacznijmy od zasadniczej kwestii - mit voodoo został już dawno obalony

sprzeczałabym się i to bardzo , tym bardziej po mojej ostatniej podróży do Brazylii ....

znikanie w kałużach , monety wędrujące pod skórą , zmienianie wody w wino ....
istotnie ciężko to wytłumaczyć w jakikolwiek racjonalny sposób , niektórzy z was twierdzą ,że w dzisiejszych czasach mamy tak zaawansowaną techinkę ,że takie tricki nie są niczym niezwykłym .... no nie wiem , ponieważ większość iluzionistów i im podobnych nie jest w stanie pojąć tego co i jak on robi , a są to ludzie , którzy ewidentnie znają się na rzeczy ,więc kwesta techniki nie jest tu tak oczywista jak mogłoby się wydawać ...
Koleja sprawa , Copperfield przyznał ,że jego sztuczki są zwykłym 'oszustwem' , natomiast Angel nigdy tego nie powiedział , co więcej ,podkreślił , że mają ścisły związek z czarną magią którą uprawia i satanizmem ( bo przyznał ,że jest satanistą ) , nie mówię,że w to wierzę ,ale... ' coś ' w tym jest... chociaż kiedy tak oglądam uważnie to co robi ,to zastanawiają mnie szczegóły ... po co mu parasolka , z którą ' wspinał się '
na budynek , po co mu zegarek , który miał na ręce podczas wykonywania sztuczki z monetą wędrującą pod skórą ? :hmm:
pewnie da się to jakoś wyjaśnić , tylko jak ? ;-)

zresztą nie ważne , dla mnie może to być i ściema , jest tak przystojny ,że wszystko mi jedno :mrgreen:
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Koleja sprawa , Copperfield przyznał ,że jego sztuczki są zwykłym 'oszustwem' , natomiast Angel nigdy tego nie powiedział , co więcej ,podkreślił , że mają ścisły związek z czarną magią którą uprawia i satanizmem ( bo przyznał ,że jest satanistą ) , nie mówię,że w to wierzę ,ale... ' coś ' w tym jest...

No coz, manager Crissa jest po prostu lepszy od managera Coperfielda ;-)
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No coz, manager Crissa jest po prostu lepszy od managera Coperfielda

a co tu ma menager do rzeczy , przecież to nie on decyduje ,co mają mówić ....
nie wydaje mi się ,ża taka 'osobowość ' jak Angel kierował się ' wskazówkami ' swojego menagera w tym co ma mówić ,a co nie ..... zresztą fakt ,że lepiej brzmi
' moje sztuczki są efektem mojego zainteresowania czy praktykowania czarnej magii '
wtedy to takie ' mroczne ' się wydaje .... ;-)
ale i tak coś w tym jest i będę tak myśleć póki ktoś tego w jakiś racjonalny sposób nie wyjaśni :mrgreen:
  • 0

#120 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

narazie chodzenie po scianie lub po wodzie nikt mi racjonalnie nie wytlumaczy.

Criss chyba nawet mowil ze nie wszystkie jego sztuczki sa iluzja. . . a po co tak mowil? Podkreslal rowniez ze wazna role odgrywa umysl.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych