Luk1407 nie wydaje mi się, ażeby Franciszek był fałszywym prorokiem, co najwyżej może być antypapieżem, bo zauważyłem parę kwestii sprzecznych z doktryną KK.
Z tego co zwróciłem uwagę, to ta "prorokini" robi niezły biznes finansowy"
"37 Nie osądzajcie, a nie będziecie osądzeni." Łk 6,36-38
Biblijne proroctwo mówi tak o fałszywym proroku, który będzie pomocnikiem antychrysta, niejako jego pełnomocnikiem do spraw religii. Pan Jezus cały czas zapowiadał pojawienie się fałszywych proroków (Mat. 24:5,11, 24). Jednakże ten zwodziciel pojawi się jak to zostało spisane w okresie przed 'wielkim uciskiem', lub na jego początku. Biblia przestrzega, że będzie to najgorszy ze wszystkich fałszywych proroków, jacy się dotychczas pojawili. Jego czas będzie taki sam jak antychrysta (Obj. 19:20,21).
Biblia nas ostrzega przed wieloma fałszywymi prorokami, którzy będą się podawać za Jezusa Chrystusa:
Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem i będą mówić: Ja jestem Mesjaszem. I wielu w błąd wprowadzą.
Powstanie wielu fałszywych proroków i wielu w błąd wprowadzą. Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i działać będą wielkie znaki i cuda, by w błąd wprowadzić, jeśli to możliwe, także wybranych. (Mat. 24:5,11, 24).
I pojmane zostało zwierzę, a wraz z nim fałszywy prorok, który przed nim czynił cuda, jakimi zwiódł tych, którzy przyjęli znamię zwierzęcia i oddawali pokłon posągowi jego. Zostali oni obaj wrzuceni żywcem do jeziora ognistego, gorejącego siarką. A pozostali byli pobici mieczem wychodzącym z ust jeźdźca na koniu, i wszystkie ptaki nasyciły się ich ciałami. (Obj. 19:20,21).
Apostoł Jan w trzynastym rozdziale widzi dwie bestie (zwierzęta), jedną wychodzącą z morza, którą jest antychryst, i zwierzą wychodzące z ziemi, którym jest fałszywy prorok. "I widziałem inne zwierzę, wychodzące z ziemi, które miało dwa rogi podobne do baranich, a mówiło jak smok. A wykonuje ono wszelką władzę pierwszego zwierzęcia na jego oczach. Ono to sprawia, że ziemia i jej mieszkańcy oddają pokłon pierwszemu zwierzęciu, którego śmiertelna rana była wygojona. I czyni wielkie cuda, tak, że ogień z nieba spuszcza na ziemię na oczach ludzi (Obj. 13:11-13).
Konkluzja
Ta "prorokini", co najwyżej może być fałszywym prorokiem(nauczycielem).
Biblia mówi: Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą w odzieniu owczym, wewnątrz zaś są wilkami drapieżnymi! Po owocach poznacie ich (Mat. 7:15,16).
A Franciszek z mojego punktu widzenia przypuszczalnie jest antypapieżem.
W najlepszym razie mamy do czynienia z poprzedzającą imitacją fałszywego proroka i antychrysta, ażeby zwieść wybranych.
Całą prawdę mamy w Biblii, a nie w innych obłudnych księgach.
Użytkownik Draarkx edytował ten post 01.04.2013 - 10:41