Napisano 21.03.2013 - 19:57
Napisano 21.03.2013 - 20:15
@Voveng
Pisząc, że "marnujesz swój czas" czytając posty tych, którzy Ci nie wierzą - grzeszysz arogancją.
[...]
Napisano 21.03.2013 - 20:41
Napisano 21.03.2013 - 21:26
Celtowie wierzyli, że cała natura jest sferą sacrum, szczególną czcią otaczali drzewa, których korzenie zagłębiały się w ziemię (w świat podziemny).Znów powstały osady celtyckie i wtedy gdy była tu osada celtycka , na miejscu gdzie stoi mój dom powstał średni kościół drewniany
Napisano 21.03.2013 - 21:42
Nie bardzo wiem co to znaczy ale zakładam, że nic zbyt pochlebnego dla mnie?
to miał być popis Twojej osoby?
Zapewne. A można wiedzieć na jakiej podstawie wysuwasz taki wniosek?Autor przyszedł na forum, bo chciał pomocy, a nie poklasku.
Wręcz przeciwnie (chociaż braku ''porządnej" kamery akurat nie wytykałem - zasugerowałem tylko "ciut" lepszą jakość). A "przeciwnie" - dlatego tylko, że podjął się udowodnienia, że ma "ducha" w domu. Sam się podjął. Po czym "udokumentował" to jakością nagrania, którą równie dobrze można by zastąpić rysunkiem wykonanym w Photo Paint. Albo zupełnie sobie darować.Nie zamierzał tez kręcić kolejnej części Paranormal Activity, więc wytykanie braku porządnej kamery jest tu kompletnie nie na miejscu.
Rzeczywiście, te zasady są dziwne bardzo. Ktoś rejestruje się na forum, mówi, że jego dom jest nawiedzony przez "ducha", a ktoś inny OŚMIELA się zasugerować, żeby to wiarygodnie udokumentował ZANIM, zechce się pochylić nad tematem... To wprost niebywałe. Przecież takie rzeczy powinno się przyjmować "na wiarę". Bo, jak powszechnie wiadomo, duchy w każdym domu to rzecz normalna, dowodów na to jest tysiące, a problem tkwi tylko w tym jak je "oswoić" lub przegonić.W ogóle jakieś dziwne zasady tu panują. Nowi użytkownicy żalą się na coś, zadają pytania, a reszta żąda dowodu, jakby bez tego nie mogła dać sensownych wskazówek...
Napisano 21.03.2013 - 21:51
Napisano 21.03.2013 - 21:58
Zauważyłbym czy jest coś nie tak:Gdybyście natrafili na film, o którym mowa, gdzieś w internecie i NIE WIEDZIELIBYŚCIE, że ma to być dowód na istnienie/ obecność / działanie ducha. To czy po oglądnięciu go moglibyście, zupełnie szczerze, powiedzieć, że jest w nim coś dziwnego, niesamowitego, niepokojącego ? A jeśli tak, to na co zwrócilibyście uwagę?
Użytkownik Nothing edytował ten post 21.03.2013 - 21:59
Napisano 21.03.2013 - 22:03
Tak z czystej ciekawości (pytanie kieruję do wszystkich entuzjastów tej historii).
Gdybyście natrafili na film, o którym mowa, gdzieś w internecie i NIE WIEDZIELIBYŚCIE, że ma to być dowód na istnienie/ obecność / działanie ducha. To czy po oglądnięciu go moglibyście, zupełnie szczerze, powiedzieć, że jest w nim coś dziwnego, niesamowitego, niepokojącego ? A jeśli tak, to na co zwrócilibyście uwagę?
Napisano 21.03.2013 - 22:31
Napisano 21.03.2013 - 23:31
Napisano 21.03.2013 - 23:34
Napisano 21.03.2013 - 23:40
Jednak duchy/cienie/krasnoludki w domach się pojawiają (tak przynajmniej twierdzą zainteresowani). Założyłam, że stali bywalcy forum mają jakieś dobre rady jak się tego pozbyć. Tu się pojawiały niezłe pomysły, a reszta chce dowodów. Nawet jak nakręci sto filmów to i tak znajdą się sceptycy. I zanim autor zrobi coś konkretnego, to go cień zje, ku uciesze co niektórychRzeczywiście, te zasady są dziwne bardzo. Ktoś rejestruje się na forum, mówi, że jego dom jest nawiedzony przez "ducha", a ktoś inny OŚMIELA się zasugerować, żeby to wiarygodnie udokumentował ZANIM, zechce się pochylić nad tematem... To wprost niebywałe. Przecież takie rzeczy powinno się przyjmować "na wiarę". Bo, jak powszechnie wiadomo, duchy w każdym domu to rzecz normalna, dowodów na to jest tysiące, a problem tkwi tylko w tym jak je "oswoić" lub przegonić.
Napisano 21.03.2013 - 23:55
Napisano 22.03.2013 - 12:46
Użytkownik Voveng edytował ten post 22.03.2013 - 12:48
Napisano 22.03.2013 - 14:14
0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych