Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co się dzieje w moim domu ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
347 odpowiedzi w tym temacie

Antymateria.
  • Tematów: 22
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zrób EVP to najlepsze posunięcie w tym wypadku.Sam jestem bardzo ciekawy co się nagra :roll: Jak ja robiłem EVP to miałem różne głosy nawet groźby ! Raz w zamkniętym pokoju robiłem a na nagraniu usłyszałem głos mówiący: "Jeśli nie wyjdziesz z tego pokoju to będziesz miał do czynienia, siedź ze mną"  Oraz raz w piwnicy byłem po ziemniaki I na nagraniu odsłuchałem głos mówiący: Coś o workach ale nie pamiętam za cholerę co dokładniej :/ To był taki bardzo chrypliwy głos jakby alkoholika :/ Ale moje najlepsze nagranie to był za 3 razem  Wtedy bardzo bardzo wyraźnie było słychać słowa z mocnym akcentem "Idź spać !" A wtedy nagrywałem po 22,00 na łóźku... Więc taki zbieg okoliczności praktycznie nie moze zaistnieć :/ Z wielką chęcią bym je wam przesłał ale niestety przez moją(wtedy) słabą psychikę usunąłem je :/ I teraz tego żałuję :/ Aktualnie mam żelazne ale nie stalowe nerwy :/

Użytkownik Rubin edytował ten post 22.03.2013 - 17:52

• 0

eerie.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jednak bd miał większy strach odsłuchania nagrania dźwiękowego niż obrazu ponieważ będę sie bał co ta postać może powiedzieć, zobaczymy jak to będzie.

Wrzuć tutaj, to najpierw my odsłuchamy :)
  • 0

Nanorobot.

Agent CIA

• Tematów: 16
Reputacja

Napisano

Z poprzedniego filmiku nie wstawiłeś dźwięku "bo nie". Ciekawe czy teraz coś stawisz. Jak już trollujesz to dowal do pieca, z hukiem otwórz te drzwi podpal, wrzuć przez nie krzesło. Coś w tym stylu.
  • 3

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wydaje mi się, że podział na sceptyków i entuzjastów jest niezbyt mądry. Fakt, że nie ma przekonujących dowodów nie uwiarygodnia opowieści, która dla niektórych może być kolejną tylko historią lub prowokacją, z drugiej strony autor może mówić prawdę, jednakże dowody są istotne,szczególnie dla tych,którzy nie doświadczają tego co autor (przy założeniu, że mówi prawdę). Niestety istnieje możliwość, że psychika płata figle, istnieje nawet pojęcie zbiorowych halucynacji, więc poczekajmy, myślę, że nawet tzw. sceptycy są przekonywalni i chętnie w obliczu rzeczowych argumentów uwierzą, jednak w przypadku samych słów, szczególnie, że incydent trwał i według autora trwa nadal, może budzić wątpliwości. Jest to forum paranormalne czyli tematyka wiadomo jaka jest ale nie jest to też forum "wierzymy we wszystko", choć niektórzy zawsze szukają dziury w całym ale są istotnym elementem poszukiwania prawdy. Dlatego dajmy czas autorowi i zobaczmy rozwój wydarzeń.

Po znakach interpunkcyjnych robimy przerwę, używając spacji.
/Connor

• 2

Nanorobot.

Agent CIA

Reputacja

Napisano

Mieszkał bym blisko, pojechał bym i zobaczył. Uwierzył i całował autora tematu po dupie. Tak się nie stanie. Ludzie, w duchy to się wierzyło w XIII w. Wierzono też że ziemia jest płaska. Ocknijmy się. Istnieją sprawy nie wyjaśnione, to prawda. Ale potrzeba na to dowody ale nie taki filmik nagrany starą nokią który pokazuje jak koleś otwiera drzwi po ciemku.

Użytkownik Nanorobot edytował ten post 22.03.2013 - 18:00

• 1

Nothing.
  • Tematów: 13
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@Nanorobot
Czyżby transformacja? Wcześniej mówiłeś, że to przeklęte miejsce i autor musi uciekać. Teraz mówisz, że w takie coś wierzyło sie parę wieków temu... Mam pytanie, ile lat minęło od tamtego posta? 600?
  • 1

Voveng.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@Nanorobot

Widać jak się znasz, to nie było nokią tylko jednym z nowszych samsungów który po prostu ma słaby aparat.
Z poprzedniego nagrania nie wstawiłem dźwięku bo nie nagrywałem jak się pytam itd... tylko zwykłe nagranie w którym słychać pare razy kroki i tyle, jak ty nie wierzysz w filmik, to uwierzyłbyś w nagranie dźwiękowe na którym słychać kroki ? weź trochę pomyśl.
Mam sobie spalić drzwi, bo ktoś tam nie wierzy w moją historię ?
Widać jak opłaca się wstawiać tutaj jakiekolwieg PRAWDZIWE historie, rozumiem że po internecie krąży tysiące różnych histroii i jak by ktoś wierzył we wszystkie to by oszalał, tak samo jak to że wszędzie są sceptycy i wy ich akceptujecie, no dobra skoro taki jesteś to napisz ten jeden post wypowiedź się i wyjdź z tematu (tak jak poprzedni już tu robili)
  • 0

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Nanorobot

Widać jak się znasz, to nie było nokią tylko jednym z nowszych samsungów który po prostu ma słaby aparat.
Z poprzedniego nagrania nie wstawiłem dźwięku bo nie nagrywałem jak się pytam itd... tylko zwykłe nagranie w którym słychać pare razy kroki i tyle, jak ty nie wierzysz w filmik, to uwierzyłbyś w nagranie dźwiękowe na którym słychać kroki ? weź trochę pomyśl.
Widać jak opłaca się wstawiać tutaj jakiekolwieg PRAWDZIWE historie, rozumiem że po internecie krąży tysiące różnych histroii i jak by ktoś wierzył we wszystkie to by oszalał, tak samo jak to że wszędzie są sceptycy i wy ich akceptujecie, no dobra skoro taki jesteś to napisz ten jeden post wypowiedź się i wyjdź z tematu (tak jak poprzedni już tu robili)

Spalone drzwi nic nie udowodnią,sceptycyzm nie znaczy,że nie wierzy się w nic, tylko patrzy krytycznie,chciałbyś aby wszyscy z góry założyli,że prawda płynie z twoich postów jak z wodospadu?Czy ty wierzysz każdej osobie,nie znając jej we wszystko ?A to,że ludzie obserwują twój temat i wypowiadają swoje zdanie to cieszy ale w przypadku braku dowodów grono szybko stopnieje,twoja wola wyrzucania z tematu niestety nie zadziała,musisz się zmierzyć z wątpliwościami piszących tutaj bo nie ty pierwszy opisujesz PRAWDZIWĄ historię,która później okazuje się mało prawdziwa.
  • 0

Nanorobot.

Agent CIA

Reputacja

Napisano

Czyżby transformacja? Wcześniej mówiłeś, że to przeklęte miejsce i autor musi uciekać. Teraz mówisz, że w takie coś wierzyło sie parę wieków temu... Mam pytanie, ile lat minęło od tamtego posta? 600?

Historia była dla mnie śmieszna, dlatego też to napisałem. Było to pisane sarkazmem ;d

To że starą Nokią, chodziło mi ze słaby aparat...Jak byś dał obraz i dźwięk na pewno było by wiarygodniejsze :) Jak chcesz to pal se cały dom, mnie to raczej nie obchodzi. Chodzi mi o to że ten film to mógł być zwykły fake. Zamiast wyganiać sceptyków z tematu, to sobie wygoń te swoje cienie z domu :D Najlepiej zostawić w temacie samych tych co Ci wierzą. No tak, wtedy jest satysfakcja.

Użytkownik Nanorobot edytował ten post 22.03.2013 - 18:40

• 0

Vendol -A-.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Panowie spokojnie, nie ma sobie co skakać do gardeł, każdy ma prawo mieć inne zdanie, więc odrobinę zrozumienia dla drugiej strony. Ciężko jest wierzyć że tym razem temat to nie woda, hemoglobina, ogólnie mistyfikacja Dołączona grafika patrząc ile było już takich tematów na forum, i trudno zdecydować czy ten jest oparty na faktach czy może to tylko trolling. (@Voveng to nie jest na Ciebie żaden atak, po prostu próbuję rzetelnie na to spojrzeć).
Mi osobiście ciężko jest się określić jak nastawiony do całej opisywanej tutaj historii, ogólnie jestem sceptykiem, aczkolwiek kto wie?...
Mam też pytanie do autora - powiadasz że mieszkasz 40km od Tarnowa, czy mógłbyś udzielić w którym kierunku od tego miasta? Tak się składa że też mam ok.40km do Tarnowa, więc może mieszkamy gdzieś całkiem niedaleko Dołączona grafika. Pozdrawiam.

Użytkownik Vendol -A- edytował ten post 22.03.2013 - 18:42

• 0

TheSznikers.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jaki telefon samsung/nokia itd nawet ze słabym aparatem nie nagrywa razem z video dźwięku? :) po co został On usunięty. Nawet szumu nie ma.
  • 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

odpowiedź znajdziesz parę postów wyżej...

Z poprzedniego nagrania nie wstawiłem dźwięku bo nie nagrywałem jak się pytam itd... tylko zwykłe nagranie w którym słychać pare razy kroki i tyle,

Sam widzisz... Słychać było tylko "parę razy kroki". W sumie - nic ciekawego. Każdy przecież wie jak brzmi odgłos kroków, więc kto by tego chciał słuchać...?
  • 0

TheSznikers.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czyli co telefon nie nagrywał dźwięku? Ja bym wolał szum czy tam te "parę kroków" niż nic. Nie rozumiem po co się było trudzic i usuwać dźwięk z nagrania.
  • 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Będę zgadywał... :D
Nie wiem ale podejrzewam, że po to aby nie epatować tak przyziemnymi dźwiękami jak odgłos kroków...
  • 1

borobro.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

trzeba czasu i wiele starań autora żeby coś udowodnić.. Pozatym co tu sie spierać.
Voveng mam nadzieje że, historia się nie skończy na jednym słabym filmiku. Rusz z kopyta z tym tematem i niech zrobi się ciekawie ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych