Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co się dzieje w moim domu ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
347 odpowiedzi w tym temacie

Nanorobot.

Agent CIA

• Tematów: 16
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

No to dziwne z nich stworki ;) Skoro on się boi że ja go przestraszę, to bym biegał po domu o północy z krzykami i wgl. Ale oczywiście we trzech i po paru łykach piwa. Sam bym tam nawet nie wszedł. W sumie jaki ma sens "życia" takiego cienia? ;d Bo to jest trochę bez sensu.
  • 0

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skąd wy tyle wiecie o tych cieniach,praktycznie nikt ich nie widuje,nikt nie zna a wiedza jakby były popularniejsze od zespołu Weekend. ;)
Proponuję miast się ekscytować poczekać na dalszy ciąg.
  • 1

Voveng.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@pishor

Jak piszą inni te duchy zazwyczaj znikają po paru sek. tak było i w moim przypadku...
Najlepiej co widzałem to tak jak mówie, twarz bo była ona na tle białego, oparcie od kanapy jest dość wysokie, faktycznie może i wysokie ale też dorosły człowiek by wystawał głową poza białe obicie, jednakże sam nie wiem czemu to coś nie wystawało, po prostu to coś było niskie, nigdy nie napisałem że jest to coś wysokiego...
Trudno mi jest to wytłumaczyć ponieważ musiałbyś sam to widzieć...
  • 0

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A moze sprobowal bys sie dogadac, z kims..., z jakas organizacją monitorującą takie zjawiska.( nie mowie o fundacji na N), ewentualnie z grupa ludzi z tego forum, ktorzy by pomogli nagrac to co sie dzieje? - cos w stylu ghost huntersow. Wydaje mi sie ze wspolnymi silami mozna by spiknac ekipe ze sprzetem do nagrywania - podpiac 2 - 3 kamery do jakiejs karty nagrywajacej i po porstu jechac na HDD kompa stream z tych kamer, druga opcja to kilka kamer nagrywajacych + i ogien przez cala noc czekac i rozmawiac z tym czyms.

Fajnie bybylo np zrobic akcje w stylu live na necie jesli mialbys stale lacze.

Sam mieszkasz wiec mysle ze nie bylo by z tym problemow.

Cala sytuacja jest ciekawa i powiem ze mrozaca krew w zylach, moze sie ghost hunters'ow naogladalem ale to chyba jedyna metoda zeby stwierdzic co tam jest a pozniej poszukac na to lekarstwa.
  • 0

Antymateria.
  • Tematów: 22
Reputacja

Napisano

Voveng powiem ci tak... Jedyne w co wierzę to w duchy do innych spraw paranormalnych jak przede wszystkim Bóg jestem agresywnym sceptykiem.I coś mi mówi że to nagranie nie jest do końca autentyczne... I na dodatek nie widzę tam żadnej cienistej postaci widać tylko jak drzwi się otwierają albo nie były zamknięte a tylko się poruszyły same.To nie leży w tym że ci nie wierzę ale spróbuj ponownie może nagrasz coś o wiele bardziej interesującego bo takie nagrania mnie wierzącego w duchy nie przekonują ;)

Użytkownik Rubin edytował ten post 19.03.2013 - 16:04

• 0

Nothing.
  • Tematów: 13
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Skąd wy tyle wiecie o tych cieniach,praktycznie nikt ich nie widuje,nikt nie zna a wiedza jakby były popularniejsze od zespołu Weekend. ;)
Proponuję miast się ekscytować poczekać na dalszy ciąg.

Stary żyłem z nimi ( biernie, co jakiś czas przestraszyły) jakieś 5 lat. Jak już mówiłem, zamiast zwalczać postanowiłem obserwować to praktycznie wszystko co o nich wiem. Niestety znam tylko jeden sposób na pozbycie się go, jak już mówiłem odradzam tego...

@Nanorobot

O to to już zapytaj cienia :D
Sam nie wiem czy ci odpowie skoro nawet ludzie nie znają swojego sensu istnienia :P

Jest wiele teorii na temat cieni

1 teoria to to, że są oni podrożnikami w czasie, co do tego się nie wypowiem.

Ostatnia i według mnie najbardziej prawdopodobna to to, że to zagubiony byt astralny, który trafił tu podróżując. Teoria ta mogłaby wyjaśnić chociażby podobieństwa cieni - możemy więc zakładać że to jest rasa z innego wymiaru, takiego którego my nie postrzegamy. O ile się nie mylę to widzimy/czujemy/znamy tylko 3 wymiary.

Użytkownik Nothing edytował ten post 19.03.2013 - 16:11

• 1

#112 Gość_Bla Bla

Gość_Bla Bla.
  • Tematów: 0

Napisano

Pierniczysz. Masz tu nie śmigany:
http://www.ezosfera....eltycki-okragly
Pomoże na tydzień i tak już jesteś w kiepskiej sytuacji. Może przy okazji postraszysz te duchy. Ogólnie nie wierzę w taką "pseudo naukę", ale ten talizman może zadziałać. Może to dziwne, ale w swoich korzeniach mam Celtów właśnie, więc polecam produkty moich przodków ;D

To ty chcesz pomóc autorowi czy pogorszyć sytuacje ?
  • 2

Antymateria.
  • Tematów: 22
Reputacja

Napisano

Jak pisałem w moich pierwszych postach duch ci większej krzywdy nie zrobi a nawet jeśliby mógł to czemu ty jeszcze żyjesz ? Prosta odpowiedź bo nie zależy mu na tym żeby cię straszyć czy też zrobić coś złego.Może po prostu chce się skontaktować z żywymi albo potrzebuje twojej pomocy w przejściu do zaświatów.Bo inaczej nie może się skontaktować z nami niż poprzez stukanie,porusznie przedmiotami itp.Może spróbuj nagrać EVP nawet jeszcze dzisiaj.Może uda mu się zakomunikować ci coś ciekawego.Zresztą jak pisałeś że ten duch "odwiedzał" cię tylko w tym jedynym mieszkaniu więc za tobą nie chodzi... a to oznacza że nie ma zamiaru cię straszyć dla rozrywki czy zwykłej chęci pozbycia sie ciebie.

Użytkownik Rubin edytował ten post 19.03.2013 - 16:38

• 0

Secret Silence.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Piszecie o "cienistych" i teoriach o nich.

Ja po zapoznaniu się z wieloma materiałami na sucho, bez doświadczenia, dzisiaj widzę to tak:

Duchy ludzi mają pamięć swojego wyglądu, więc po śmierci ukazują się tak jak wyglądały za życia.
Duchy pozbawione twarzy, zamiast której jest czarna masa, to duchy ludzkie, które stały się wpół demonami i zatraciły człowieczeństwo. Mogą znajdować się w miejscach zbrodni, razem z duchami ofiar, ukrywając swoją twarz i chcieć pozbywać się żywych by nie wyszły najaw ich czyny i ich dalszy terror nad ofiarami.
Duchy całe czarne, humanoidalne, to demony, które również mogły być wcześniej ludźmi zepsutymi do szpiku kości. One są czarniejsze niż czerń.
Duchy całe czarne, niehumanoidalne, to demony znane np. w Irlandii jako demony natury. Żyją w lasach.
Duchy niekształtne, chmurkowate itd, to inne manifestacje, tych co powyżej. Łapane zwykle z zaskoczenia, nie ukazujące się w celu "pokazania sie".
Duchy cienie, ciemne, czarne, ale przeźroczyste, to duchy cierpiące/zagubione. Mogą to być duchy samobójców, ale chyba zawsze to duchy niepogodzone ze śmiercią. Popularne jako poltergaisty. Chcą zwrócić na siebie uwagę - jestem tu. Nawiedzają "swoje" miejsca.

Wygląd ludzkiego ducha może sugerować problem. Jeżeli duch ma widoczne rany, złamania, to znaczy, że może chcieć opowiedzieć swoją historię. Nie koniecznie może chodzić o sprawiedliwość, ale o wygadanie się. Np. wchodząc w sen.

Jest też fajna ciekawostka. Czasami matkom "ukazują się" duchy ich przyszłych dzieci, w postaci chmurek. Kolor chmurki od białego, przez szary do czarnego oznaczają stan zdrowia płodu. Mówi się, że dzieci świadome inkarnacji, chcą zobaczeć swoich rodziców przed narodzinami. Są relacje, że obeserwacje takich chmurek i ich szarych kolorów oraz wiedza o takich manifestacjach, pomogła uratować zdrowie nienarodzonych jeszcze dzieci.
  • 2

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A jeśli duch doprowadziłby do śmierci człowieka i ten stałby się duchem to czy duch mógłby męczyć ducha?A jeśli duch nie może umrzeć to co duch może zrobić duchowi?
  • 3

Nothing.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Piszecie o "cienistych" i teoriach o nich.

Ja po zapoznaniu się z wieloma materiałami na sucho, bez doświadczenia, dzisiaj widzę to tak:

Duchy ludzi mają pamięć swojego wyglądu, więc po śmierci ukazują się tak jak wyglądały za życia.
Duchy pozbawione twarzy, zamiast której jest czarna masa, to duchy ludzkie, które stały się wpół demonami i zatraciły człowieczeństwo. Mogą znajdować się w miejscach zbrodni, razem z duchami ofiar, ukrywając swoją twarz i chcieć pozbywać się żywych by nie wyszły najaw ich czyny i ich dalszy terror nad ofiarami.
Duchy całe czarne, humanoidalne, to demony, które również mogły być wcześniej ludźmi zepsutymi do szpiku kości. One są czarniejsze niż czerń.
Duchy całe czarne, niehumanoidalne, to demony znane np. w Irlandii jako demony natury. Żyją w lasach.
Duchy niekształtne, chmurkowate itd, to inne manifestacje, tych co powyżej. Łapane zwykle z zaskoczenia, nie ukazujące się w celu "pokazania sie".
Duchy cienie, ciemne, czarne, ale przeźroczyste, to duchy cierpiące/zagubione. Mogą to być duchy samobójców, ale chyba zawsze to duchy niepogodzone ze śmiercią. Popularne jako poltergaisty. Chcą zwrócić na siebie uwagę - jestem tu. Nawiedzają "swoje" miejsca.

Wygląd ludzkiego ducha może sugerować problem. Jeżeli duch ma widoczne rany, złamania, to znaczy, że może chcieć opowiedzieć swoją historię. Nie koniecznie może chodzić o sprawiedliwość, ale o wygadanie się. Np. wchodząc w sen.

Jest też fajna ciekawostka. Czasami matkom "ukazują się" duchy ich przyszłych dzieci, w postaci chmurek. Kolor chmurki od białego, przez szary do czarnego oznaczają stan zdrowia płodu. Mówi się, że dzieci świadome inkarnacji, chcą zobaczeć swoich rodziców przed narodzinami. Są relacje, że obeserwacje takich chmurek i ich szarych kolorów oraz wiedza o takich manifestacjach, pomogła uratować zdrowie nienarodzonych jeszcze dzieci.

Masz łap mojego plusa :D
BTW. Zauważyliście, że w tym temacie, pierwszy raz na tym forum w sprawie duchów, nie ma śpiny pomiędzy sceptykami a wierzacymi w to zjawisko ludzi :D
Gratuluję! Pierwszy taki temat, brawo dla autora :P
  • 0

eerie.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niestety znam tylko jeden sposób na pozbycie się go, jak już mówiłem odradzam tego...

Mógłbyś o tym opowiedzieć? Ku przestrodze.
  • 0

Aequitas.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Temat nabiera tempa niczym poszukiwanie osoby, która nie istnieje ;)

Moim zdaniem kolejnym impulsem dla tematu będzie filmik w lepszej jakości, miło by było, gdyby autorowi udało załatwić się sprzęt z trybem noktowizyjnym. Ciekawi mnie dalszy przebieg tej sprawy, ale póki co pozostanę tylko biernym czytelnikiem.

Pozdrawiam :)
  • 3

Nothing.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Niestety znam tylko jeden sposób na pozbycie się go, jak już mówiłem odradzam tego...

Mógłbyś o tym opowiedzieć? Ku przestrodze.

Kiedyś przestraszyłem go zupełnie niechcący, to było podczas święcenia domu (rodzina nalegała) jako że każdy pokój w domu trzeba poświęcić poszedłem do kotłowni, poświęciłem to pomieszczenie i go zobaczyłem, zaświecił oczami na czerwono, po czym uciekł, dopiero po chwili dotarło do mnie to co zrobiłem. Wieczorem kiedy chciałem pójść spać, nie dał mi tego zrobić... po prostu jakby to powiedzieć ruszał cieniami i hałasował. W końcu się to uspokoiło ( przywykłem do tego) i mogłem zasnąć, w nocy miałem coś typu paraliżu sennego, ale to nie było to, mogłem się ruszać, ale coś wgniatalo mnie w łóżko przez parę sekund, głównie naciskał na nogi. Po tym wydarzeniu nie śpię spokojnie. Serio odradzam tego. Może dyplomacja pomoże ci się go pozbyć :/ Nie mówię także, że ten sposób pomoże, sam nie wiem czy cienisty nie powróci do mnie, to był czysty przypadek jakoś parę lat go nie widzę, ale wciąż się obawiam :c

Użytkownik Nothing edytował ten post 19.03.2013 - 17:59

• 0

Secret Silence.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jeśli duch doprowadziłby do śmierci człowieka i ten stałby się duchem to czy duch mógłby męczyć ducha?A jeśli duch nie może umrzeć to co duch może zrobić duchowi?

Moim zdaniem, jeżeli np. człowiek, terroryzuje uzależnionych od niego innych ludzi - np. ojciec, swoje dzieci - zamieniając ich życie w ciągły horror pełen lęków, sprawiając, że staje się osobą, której się boją, to w sytuacji śmierci takich ofiar, mogą one nie zaznać spokoju, jeżeli byłaby wynikiem aktu przemocy. Kat po śmierci mógłby "zaskoczyć", że jego ofiary nadal są w domu i pozostać, by kontynuowac terror, którym w sumie to żywił się całe życie.

Są takie relacje, kiedy np. ludzie widzieli duchy dzieci, słyszeli płacz, śmiech, bieganie, ale też ludzie byli atakowani, latały przedmioty i pojawiały sie jasne przekazy, że coś ich tam nie chce. Niektórzy rozwiązali zagadkę, którą okazała się właśnie obecność złego ducha, terroryzującego np. rodzinę po śmierci.

Użytkownik Secret Silence edytował ten post 19.03.2013 - 18:06

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych