Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zamykanie czakr przez sakramenty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

Nelchael..
  • Tematów: 3
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

http://www.taraka.pl...?id=pieczec.htm
Co o tym myślicie?
  • 0

Mishka.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Myślę, że każdy moze wierzyć w co tylko chce.
Jednakże postanowiłem sprawdzic dwie rzeczy z tego artykułu - mianowicie CUD Z DUBNEJ i CUD ZE STICH. Cóż sie okazało? oba są tzw. CUDAMI EUCHAYSTYCZNYMI, ale w żadnym przypadku hostia nie zamieniła się w ciało (czy kawałek mięsa). W pierwszym wypadku pojawiła się światłość, w drugim krople krwi.
Po drugie: autorowi brakuje wiedzy. Albo jego wiedza religijnego wywodzi się tylko z ludowego katolicyzmu. Jedynymi sakramentami, które Jezus nakazał sprawować są chrzest i eucharystia. Taką wykładnię przyjmują tez koscioły protestanckie. Kościół Katolicki ma ich siedem, a prawosławie do dwunastu.
Na temat ewentualnego zamykania czakr nie mogę się wypowiadać, bo nie mam wystarczającej wiedzy w tym temacie. Jednakże całość wydaje mi sie być mocno naciagania i dopasowana (żeby nie powiedzieć przekłamana) tak, abydopasować rzeczywistość do swoich teorii.
  • 3

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam wszystkie sakramenty do małżeństwa włącznie i jakoś nie mam problemów z własnym rozwojem duchowym. To my jesteśmy dla siebie największym ograniczeniem i zarazem wyzwoleniem.
  • 4

Nothing.
  • Tematów: 13
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zamykanie czakr przez sakrament, czego to jeszcze ludzie nie wymyślą, aby zniechęcić do religii chrześcijańskiej...
  • 2

SzalonyJogurt.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedynymi sakramentami, które Jezus nakazał sprawować są chrzest i eucharystia. Taką wykładnię przyjmują tez koscioły protestanckie.

Eucharystia jako taka jest chyba jedynie w kościele luterańskim, gdzie i tak nie uznaje się transsubstancjacji. We większości kościołów jest to tzw. pamiątka wieczerzy pańskiej. Chrzest jest co prawda ale chyba nie ma on nic więcej wspólnego z tym katolickim poza tym, że używa się wody.

Kawałek artykułu niestety przeczytałem i muszę stwierdzić, że dawno nie widziałem takich bzdur. Nie wiem czy jest w ogóle sens komentować te wymysły, bo wiedzą tego nazwać nie można.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych