Skocz do zawartości

Zdjęcie

Grupa podkarpacka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
101 odpowiedzi w tym temacie

Rozgwiazda.
  • Tematów: 34
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moja koleżanka zna strony Suchej Woli i ten cmentarz.

A jeśli chodzi o to co znam to:

Nie wiem czy ktoś tam wchodził, bo jest zamknięte ale jest to stary żydowski cmentarz w Tyczynie jak sie nie mylę. Właziłem tam dzięki drzewu, które jest dobrze osadzone i nie potrzeba lin.

Żeby znaleźć jeszcze jeden domek, muszę wybrać się rowerem i poszukać go, bo nie pamietam lokalizacji. Domek był chyba 2 kondygnacyjny, cały czarny, drewniany, położony na zboczu doliny, ukryty w lesie, ale dobrze widoczny. Tereny to płd-wsch, jeszcze go znajdę i wstawie zdjecia, a potem mozna sie wybrac grupą.

Użytkownik wiktor_44 edytował ten post 15.07.2013 - 14:24

• 0

koala.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, chętnie przyłączyłbym się do ekspedycji. Zauważyłem, że coś lekko wszystko ucichło ale mam nadzieję, że grupa jeszcze żyje :mrgreen: Problematyczne jest oczywiście zaplanowanie wszystkiego ale zauważyłem, że użytkownik Poszukiwacz93 jest świetnie zorientowany w okolicznych miejscówkach i co rusz ma kolejną zaplanowaną trasę. Dlatego proponuję by po prostu rzucił on lub ktoś inny propozycję miejsca, przybliżony koszt, lb. wolnych miejsc (o ile podróżowalibyśmy samochodem), datę i miejsce zbiórki. Następnie kolejni chętni użytkownicy dopisywaliby się z ewentualnymi uwagami (np. posiadają własne auto i chętnie zabiorą kogoś powiększając tym samym liczbę wolnych miejsc, mają taki i taki sprzęt itp). Potem tylko stawić się na zbiórkę i ... zwiedzać :) Świetna inicjatywa i szkoda żeby umarła. Zwłaszcza, że bardzo trudno znaleźć ekipę do urbexu, nawet w internecie :P Czekam na głos kogoś żywo zainteresowanego tematem ;)
  • 0

Poszukiwacz93.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

na razie to myślę wyłącznie nad tym sobotnim wyjazdem

ja z ekipą jadę na dwa samochody (niestety miejsc wolnych brak)
jest trasa około 300 kilometrowa
godzina wyjazdu (spotykamy się o 7 : 00 a wyjazd pewnie gdzieś 7:30 , 8:00 spod parkingu koło hali Rosir przy ul Pułaskiego)

informacje na temat wyjazdu rzuciłem już naprawdę chwile temu i jak widać odzew był nikły .... są to naprawdę ciekawe i mistyczne miejsca także dziwi mnie to dlaczego jest tak marne zainteresowanie i wątpię w to że do soboty coś się zmieni.
oczywiście taka podróż to też kwestia funduszy które są największym kłopotem

jeżeli ktoś by się zdecydował na wyprawę to pisać na priva a ugadamy się co do szczegółów
  • 0

Poszukiwacz93.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli nie ma chętnych na to , to za ponad miesiąc , planujemy wyjazd na cmentarz wampiryczny w Jaworniku

http://eksploratorzy...php?f=84&t=5740

miesiąc czasu to sporo także każdy będzie miał czas na zastanowienie się uzbieranie funduszy i znalezienie czasu wolnego

więcej informacji na dniach
  • 0

koala.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O ile dziś dołączyć nie mogłem (praca) o tyle bardzo chętnie wybrałbym się na kolejną wyprawę :)
Czekam więc na info, przede wszystkim o przybliżonym koszcie, liczbie wolnych miejsc i dacie ;)
  • 0

ufo1987.
  • Tematów: 79
  • Artykułów: 14
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A nikt z was nie myślał o nawiedzonym szpitalu w Oleśnie? Ja bardzo chętnie bym się wybrał pod koniec sierpnia.
  • 1

Kolekcjoner.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Piotr 18lat
Miejscowość : Przeworsk
Bardzo chętnie bym się wybrał na jakąś wyprawę z Wami :) w grupie zawsze razniej :)
  • 1

Ebola.

sceptyczny sceptyk

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Witam ponownie, temat niestety umarł zanim na dobre się narodził. Ale może wraz z nadejściem wiosny uda się go ożywić. Więc proponuję aby wszyscy zainteresowani wpisali się raz jeszcze :-)

Kamil Rzeszów, lat 24, interesuję się urbexem, posiadam samochód i kilka przydatnych drobiazgów przydatnych podczas penetracji nieznanych miejsc. Ostatnio ciężko u mnie z czasem, ale na pewno jakiś wolny weekend w razie potrzeby uda mi się wygospodarować. Jestem chętny na wyjazdy bliższe lub dalsze w nawiedzone i nie tylko miejsca.
Pozdrawiam i liczę że uda nam się zebrać :-)
  • 0

Sencinerr.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kacper, Rzeszów/Tarnobrzeg, lat 21, Duchy, ufo i paranormalne wydarzenia. Jestem początkującym ale chciałbym się przyłączyć do poszukiwaczy. Także posiadam samochód ale niezbyt nadaje się do dalszych wypadów. Jeżeli, pojawią się jakieś propozycje na pewno się odezwę.

• 0

Ebola.

sceptyczny sceptyk

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Temat martwy jak widzę, jednak jeśli znalazłby się choć garstka chętnych to wypad nadal aktualny.
  • 0

Kusy6.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kamil
Mielec 24 lata, mobilny, lpg

Zauwazyłem ze przewineło sie chyba w tym temacie baranarnia na woli mieleckiej dokładnie, odrazu mówie że byłem tam z 10 razy, czasem nawet tylko z dziewczyna gdy chcieliśmy spokojnie porozmawić i być sami (nie, nie to co myślicie gdyż czesto tam ktoś przyjezdza :D ) i nie ma tam czegos nadzwyczajnego.

Jesli chodzi o mielec i okolice to warto udać sie na 3 krzyże przy głównej drodze miedzy mielcem a przyłękiem,

Tam miałem dziwną chistorię a dokładnie to moja ex z która byłem na 3 krzyżach posłuchać sobie muzyki w aucie. Gdy już wracaliśmy to panicznie sie wystraszyła i kazała przyśpieszyc, nie odzywała sie 4 km az weszliśmy do domu i po chwili wydusiła z sieb ze obok nas, lasem coś biegło jechaliśmy akurat ok 60km/h no to przyspieszyłem do moze ok 90 km/h. Twierdziła ze było to cos wielkości dużego człowieka ale biegło tak szybko że nie mogło to być jakieś zwierze, dokładnie te nie widziała bo droga ta jest nie oświetlona.

Byla też jeszcze jedna dziwna chistoria gdy bylem z dwiema dziewczynami tam, byla to zima -10'C, śnieg, a do najbliższgo domu kilka km. Zobaczyły jakiegoś typa idącego droga gdy były obok samochodu na papierosie, weszly środka i mówia ze przyszły bo ktos tam idzie, no to wyjechałem na drogę ale było pusto, grzybiarz w styczniu kolo 22 wieczorem?

A jak co to mam kilku chojraków u siebie z którymi lubimy odwiedzać takie dziwne miejsca, jak by sie ktos trafił z okolicy, chciał by sie gdzieś wybrać albo znał jakieś ciekawe miejsce to lepiej sms czy coś, bo nie wiem jak częso będę odwiedzał forum za tydzień, miesiąc, rok.

505-660-770
Kamil :-)

Użytkownik Kusy6 edytował ten post 19.09.2014 - 09:33

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fajnie, że nam opisałeś swoje dziwne chistorie. Na pewo jesteś wiarygodny...
  • 1

Kusy6.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czym się sugerujesz?

• 0

Ebola.

sceptyczny sceptyk

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Siemka Kusy6, jednak lepiej byłoby jakbyś miał jakąś miejscówkę na wypad i szukał ludzi, to byś wrzucił te info do tego tematu. Bo tylko w ten sposób istnieje szansa (choć niestety bardzo mała) że uda się ta grupę w końcu utworzyć.

Pozdrawiam

• 0

Kusy6.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No więc ja jestem zainteresowany tym domem w Rzeszowie przy alei g. Sikorskiego, zlukałem go jak tamtędy przejeżdżałem, jakimiś reklamami oklejony, i tyle wiem.

Termin jeszcze do ustalenia, tak myślałem na wszystkich świętych ale za duży ruch może wtedy trochę być

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych