Skocz do zawartości

Zdjęcie

Homoopiekunowie wykorzystywali dziecko.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
465 odpowiedzi w tym temacie

#301 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

a propos homolobby

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Związki, małżeństwa, adopcje, rozliczenia z fiskusem, traktowanie jak normalnego zamiast chorego

Oprócz adopcji nie ma tutaj nic czego można im odmówić.

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oprócz adopcji nie ma tutaj nic czego można im odmówić.

Najpierw powinno zacząć się od leczenia-gdy w/w osobnicy zostaną wyleczeni to pozostałe elementy automatycznie przestaną mieć racje bytu.

aquamen.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Najpierw powinno zacząć się od leczenia-gdy w/w osobnicy zostaną wyleczeni...

Nie zostaną, bo się nie da. To tak jak byś chciał wyleczyć heteroseksualistę. Dało by radę rozszerzyć kogoś preferencje na wzór BI, ale nie całkowicie je zmienić w dorosłości.

Użytkownik michal28 edytował ten post 21.04.2013 - 05:44

optymista.
  • Tematów: 16
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Tenhan: całe szczęście, że bezpowrotnie minęły już czasy, gdy napadano i "gnojono" za posiadanie innej orientacji. Co do pobitego chłopaka, to mam nadzieję, że Policja znajdzie sprawców i że zostaną oni ukarani.

@Dawid1984: posłanka powiedziała, że nie leży to w programie jej partii, a sama twierdzi, że dzieci wychowywane przez homoseksualistów są równie zdrowe, ponieważ były na ten temat prowadzone badania. To trochę zmienia kontekst.

@Robakatorianin: lekarze nie będą leczyć homoseksualizmu, ponieważ medycyna nie uznaje go za chorobę.

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie zostaną, bo się nie da. To tak jak byś chciał wyleczyć heteroseksualistę. Dało by radę rozszerzyć kogoś preferencje na zwór BI, ale nie całkowicie je zmienić w dorosłości.

Prędzej pedofila. Skoro homo jest zależne od środowiska, nabywa się tą odmienność to i pozbyć się można czegoś co się nabyło.

posłanka powiedziała, że nie leży to w programie jej partii, a sama twierdzi, że dzieci wychowywane przez homoseksualistów są równie zdrowe, ponieważ były na ten temat prowadzone badania. To trochę zmienia kontekst.

Czy chodziło o te badania?
100 par heteroseksualnych i 100 par lesbijek, wychowujących dzieci w wieku obecnie 4-8 lat?
Klik
Klik
W tym wieku jeszcze dzieci nie zaraziły się (lub objawów jeszcze nie ma) od swych "rodziców". Efekty będą widoczne znacznie później. Równie dobrze wychowują się dzieci otoczone opieką pojedynczego rodzica lub dziadków.

lekarze nie będą leczyć homoseksualizmu, ponieważ medycyna nie uznaje go za chorobę.

Jak zacięta płyta...
Lekarze uznali tak bo...????????????
Przedstawiono super wyniki naukowych ekspertyz? Nasza wiedza zmieniła się drastycznie-potwierdzono to w licznych badaniach?
PRZEGŁOSOWANO TO!
Równie dobrze mogę uznawać marchewkę za owoc bo UE tak uważa i każdego biologa będę walił w pysk jak będzie upierał się przy swoim :grr:

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Robakatorianin,

Przedstawiono super wyniki naukowych ekspertyz? Nasza wiedza zmieniła się drastycznie-potwierdzono to w licznych badaniach?

Presented with data from researchers such as Alfred Kinsey and Evelyn Hooker, the seventh printing of the DSM-II, in 1974, no longer listed homosexuality as a category of disorder.

Co do badań, o których wspominała posłanka, to nie wiem, o które chodzi.

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W w/w linku chyba nie ma nic ponad to co Mr. Mojo Risin wcześniej zamieścił. Tęczowi wpadli, zrobili burdę i nastąpiła aktualizacja chorób.

Co do badań, o których wspominała posłanka, to nie wiem, o które chodzi.

Zlituj się i nie określaj jego jako ona.

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Robakatorianin, pytałeś o to, czy ta decyzja była poparta badaniami, więc wlepiłem Ci kawałek Wikipedii, który wymienia, czyje badania zostały wtedy wzięte pod uwagę.

aquamen.
Reputacja

Napisano

Nie zostaną, bo się nie da. To tak jak byś chciał wyleczyć heteroseksualistę. Dało by radę rozszerzyć kogoś preferencje na wzór BI, ale nie całkowicie je zmienić w dorosłości.

Prędzej pedofila. Skoro homo jest zależne od środowiska, nabywa się tą odmienność to i pozbyć się można czegoś co się nabyło.

Gdyby to było takie proste jak wskazujesz, nie dochodziło by do takich anomalii. Im bardziej jest coś złożone tym trudniej to zmienić, w pewnych przypadkach zmiana jest wręcz niemożliwa. Dotyczy to zarówno pedofila jak i homoseksualistę. W obu tych przypadkach, kiedy doszło do ukształtowania tych zapędów na etapie dojrzewania, zmian nie oczekuj, możesz co najwyżej walczyć z siłą tego popędu. Inaczej natomiast jest, kiedy ktoś jest BI, lub ma inne skłonności (niekoniecznie pedofilskie) w obrazie wtórnym - to dasz radę kształtować, ale i w tym przypadku nie jest to takie proste.

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Robakatorianin, pytałeś o to, czy ta decyzja była poparta badaniami, więc wlepiłem Ci kawałek Wikipedii, który wymienia, czyje badania zostały wtedy wzięte pod uwagę.

Weź mi pokaż gdzie są te badania bo się gubię w mnogości angielskich odnośników.

Gdyby to było takie proste jak wskazujesz, nie dochodziło by do takich anomalii. Im bardziej jest coś złożone tym trudniej to zmienić, w pewnych przypadkach zmiana jest wręcz niemożliwa. Dotyczy to zarówno pedofila jak i homoseksualistę.

Wtedy pozostaje stała opieka w klinice.

W obu tych przypadkach, kiedy doszło do ukształtowania tych zapędów na etapie dojrzewania, zmian nie oczekuj, możesz co najwyżej walczyć z siłą tego popędu. Inaczej natomiast jest, kiedy ktoś jest BI, lub ma inne skłonności (niekoniecznie pedofilskie) w obrazie wtórnym - to dasz radę kształtować, ale i w tym przypadku nie jest to takie proste.

Zróbmy sobie prosty eksperyment-podobny do metod badawczych Pawłowa.
Lokalizujemy grupę psów-ok 20, które bezwzględnie podążają za feromonami suki podczas cieczki. Każdy z nich chce kopulować z nią, walczą między sobą o prawo do pierwszeństwa-heteroseksualne psy. Zainteresowani są tylko seksem z nią. Izolujemy te psy w kilku grupach. W kilku kojcach (5) umieszczamy pary psów. W jednym 6 psów a ostatnim 4. Czy w którejkolwiek grópie djdzie do zachowań homoseksualnych lub homoseksualizmu? Jako osoba wychowywana na wsi widziałem jak pies czy suka dobierali się do nogi właściciela celem imitowania stosunku. Wiele psów wykonywało podobne zachowania wobec innych psów z braku suki lub nieudanych prób kopulacji. Dwa psy trzymane w kojcu-zaczynały ze sobą kopulować-naprzemiennie, mimo ciągłego bicia psy się zadowalały nawzajem. Z tej przypadłości wyleczyły ich regularne wizyty u suki. Dodam tylko że psy nie powróciły do chorych zachowań zaistniałych w chorych warunkach.

Z ludźmi jest podobnie. Tym ludziom nie pomoże uznawanie choroby za normalną gdyż to spowoduje zwiększanie się tej przypadłości i poszerzenie pozostałych patologii i odchyleń.

P.S.
Ponownie mam problem z ciemnym tekstem-nie potrafię tego naprawić :/

#312 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

*
Popularny

Dołączona grafika

aquamen.
Reputacja

Napisano

Gdyby to było takie proste jak wskazujesz, nie dochodziło by do takich anomalii. Im bardziej jest coś złożone tym trudniej to zmienić, w pewnych przypadkach zmiana jest wręcz niemożliwa. Dotyczy to zarówno pedofila jak i homoseksualistę.

Wtedy pozostaje stała opieka w klinice.

Największym problemem jest pedofilia w obrazie pierwotnym. Co do homoseksualizmu samego w sobie, ja zupełnie w nim nie widzę żadnego problemu. Dla mnie problem zaczyna się dopiero w momencie, kiedy wolność jednych odbywa się kosztem drugich. Wobec tego dogmatu mniej ważne wówczas stają się dla mnie aspekty prawne pewnych zagadnień. Bo uważam, że jeżeli dwoje wystarczająco dojrzałych i odpowiedzialnych ludzi decyduje się na coś, czego ja nawet nie podzielam, to tak właściwie ich sprawa co robią. Póki nie rzutuje to na wolność - w tym przypadku wolność seksualną ludzi postronnych, to do tego momentu jest ok.

Zróbmy sobie prosty eksperyment-podobny do metod badawczych Pawłowa.
Lokalizujemy grupę psów-ok 20, które bezwzględnie podążają za feromonami suki podczas cieczki. Każdy z nich chce kopulować z nią, walczą między sobą o prawo do pierwszeństwa-heteroseksualne psy. Zainteresowani są tylko seksem z nią. Izolujemy te psy w kilku grupach. W kilku kojcach (5) umieszczamy pary psów. W jednym 6 psów a ostatnim 4. Czy w którejkolwiek grupie dojdzie do zachowań homoseksualnych lub homoseksualizmu? Jako osoba wychowywana na wsi widziałem jak pies czy suka dobierali się do nogi właściciela celem imitowania stosunku.

Wydaje mi się, że podany przez Ciebie przykład, jest nie do końca trafiony. Nieco innymi zasadami kieruje się pies, a nieco innymi człowiek. Rzecz w tym, że w podanym przykładzie, mamy sukę wydzielającą feromony, i psa przez nie pobudzonego. W przykładzie tym, feromony powodują jego pożądanie względem tej suki. U ludzi natomiast feromony - o ile w ogóle wydzielane - nie koniecznie muszą być jedyną przyczyna wzrostu pożądania. Wystarczy często samo zdjęcie, film etc.; czyli brak fizycznego kontaktu, by pożądanie wobec dostrzeganego "obiektu" miało rację bytu. Zwierzę natomiast patrząc na zdjęcie suki, nie zareaguje ;)

Dobieranie się psa do nogi właściciela, jest ostatecznym efektem nierozładowania popędu, którego to nie jest w stanie w żaden inny sposób rozładować. Człowiek natomiast, popęd seksualny może rozładowywać również poprzez masturbację. Dlatego też, to że pies z psem robi barabara, nie jest wynikiem jego skłonności np. homo, a jedynie samej potrzeby rozładowania napięcia, niemożliwego do rozładowania w żaden inny sposób. Wydaje mi się także, że takie zachowania zwierząt nie powinny być postrzegane jakoś nadzwyczajnego, a już na pewno nie w korelacji z człowiekiem.

Z ludźmi jest podobnie. Tym ludziom nie pomoże uznawanie choroby za normalną gdyż to spowoduje zwiększanie się tej przypadłości i poszerzenie pozostałych patologii i odchyleń.

Zabronienie czegoś nie powoduje tego, że zjawisko zanika, ale jedynie to, że przechodzi do podziemi. Niezależnie czy homo będzie uznane za chorobę czy też nie, zjawisko takowe występować będzie w takiej samej mierze. Z tym tylko, że albo o tym będziemy słyszeć częściej, albo rzadziej. To samo dotyczy rzeczy wprost niedozwolonych, jak choćby w kontekście szeroko pojmowanej pedofilii. Wszelkie wobec tego statystyki dotyczące tych dwóch zjawisk, w świetle powszechności tj. w postaci ilości osób o takich preferencjach; są praktycznie rzecz biorąc, w ogóle nieobiektywne. Oczywiście, można było by mówić o ew. przyroście osób homo, ale dopiero po jakimś dłuższym okresie czasowym, a być może dopiero w następnym pokoleniu.

Teoretycznie zakładając, gdyby nagle z dnia na dzień, społeczeństwo osoby homo zaczęło postrzegać zupełnie inaczej, korzystniej dla tych osób, to spowodowałoby to sytuację, że to nie oni stali się nagle homo (czy też bi), a tylko faktycznie nimi będąc, porzuciliby wszelkie hamulce trzymające ich, w potrzebie ukrywania przed innymi swoich zapatrywań.

Użytkownik michal28 edytował ten post 23.04.2013 - 00:22

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wydaje mi się, że podany przez Ciebie przykład, jest nie do końca trafiony. Nieco innymi zasadami kieruje się pies, a nieco innymi człowiek.

Dobrym porównaniem będzie więzienie.

Wystarczy często samo zdjęcie, film etc.; czyli brak fizycznego kontaktu, by pożądanie wobec dostrzeganego "obiektu" miało rację bytu. Zwierzę natomiast patrząc na zdjęcie suki, nie zareaguje ;)

Inne elementy pobudzające-ten sam cel.

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pod koniec marca paryskim środowiskiem “antyfaszystowskim” wstrząsnął seksualny skandal. Jak się okazało, wieloletni działacz “antyfaszystowski” występujący pod pseudonimem “Paco” okazał się pedofilem i gwałcicielem.

“Paco” przez lata gwałcił i molestował nikogo innego, jak właśnie młodych działaczy “Antify”. Dopiero teraz młodzi ludzie zdecydowali się przerwać milczenie i opisać swoje traumatyczne przeżycia. Powstał nawet specjalny blog poświęcony sprawie “Paco”, gdzie pojawiają się zarówno opisy przestępstw jakich dopuścił się działacz, jak również wpisy broniące go. Ma to doprowadzić do oczyszczenia atmosfery w środowisku “Antifa”.

Przed miesiącem na paryskich Indymediach pojawiło się oświadczenie wzywające do wykluczenia “Paco” z paryskiego środowiska radykalnej lewicy, skupionego wokół ugrupowania Action Antifasciste. Niestety, jak dotąd jest to jedyna reakcja “antyfaszystowskich” współtowarzyszy na popełnione przez niego przestępstwa.

na podstawie: paris.indymedia.org / antifa.ca / egaliteetreconciliation.fr

Piszę jako ciekawostkę bez ideologicznego wydźwięku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych