Specjalistów cierpiących na tą chorobę.
Po pierwsze, jeśli chodzi o homoseksualizm, już było powiedziane, że nie jest chorobą. Po drugie, twierdzisz, że ludzie z towarzystw seksuologów to sami homoseksualiści?
Mam rozumieć że przez kilkadziesiąt lat powtarzali badania dzięki którym ta choroba została skreślona z list?
Jeżeli tak to można prosić o coś na temat tych pierwotnych badań?
Zaprojektowali badania, na sprawdzenie czy homoseksualizm jest chorobą, bo uznali, że poprzednie badania mogły dawać fałszywie dodatni wynik. Jednym z tych ,,fałszywych" czynników mogło byc zwykle uprzedzenie do homoseksualistów.
Gdyby były tylko dwa rodzaje wzrostu-99% społeczństwa miałoby 177cm a pozostali 200cm to można by użyć takiego porównania. Chyba że chcesz jeszcze bardziej podzielić główną grupę na pozostałe odchylenia...
Za
słownikiem::
anomalia «odchylenie od normy»
Jak widać, można nazwać tak jakiś wzrost, i przy 2m, i przy 1,5m. Tak naprawdę każda wartość, odbiegającą od granic średniego wzrostu, można nazwać ,zgodnie z tą definicja, anomalią.
Mam pewne obawy, że używasz tego słowa tak jak wcześniej ludzie używali słowa ,,pederasta", by po prostu jakoś te grupe ludzi deprecjonować. Teraz spodziewam sie inwektywy ,,sodomita".
To nie mi chodzi tylko Silversteinowi chcącemu wpuścić pedofilie itp tą samą drogą którą wpuścił homo.
Tematu pedofili nie poruszam bo i dyskusja nie jest na ten temat.
Wychowywanie dzieci przez homo nie powoduje żadnych dodatkowych problemów. Mimo że psychologowie są jednogłośni co do wyboru swego partnera przez dziecko. Syn poszukuje partnerki podobnej do matki, córka partnera podobnego do ojca.
Coś ci specjaliści sami sobie zaprzeczają-komu w takim wypadku zaufać? W obu kwestiach jednocześnie nie mogą mieć racji...
Nie zaprzeczają, tylko Ty to wyjmujesz z kontekstu. W tekscie jest o samym homoseksualiźmie. Nie o adopcji dzieci przez takie pary, nie o pedofilii ani też nie ma słowa o zoofilii (uprzedzam fakty, jak nie można porównać do pedofilów, to się porównuje w takich dyskusjach do zoofilów, coś jak obrona chrześcijaństwa poprzez straszenie islamem).
Użytkownik Korhil edytował ten post 24.04.2013 - 01:07