Skocz do zawartości

Zdjęcie

Homoopiekunowie wykorzystywali dziecko.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
465 odpowiedzi w tym temacie

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Lekarze nie będą nikogo leczyć z homoseksualizmu, bo medycyna nie uznaje go za chorobę.

Skoro wcześniej uznawali to za chorobę i zmienili zdanie więc musiał nastąpić jakiś spektakularny przełom w badaniach...

Seks analny jest też powszechny w związkach heteroseksualnych. Czy heteroseksualnym rodzicom, którzy uprawiają seks analny lub oralny powinno się odbierać dzieci? Przecież według Waszych teorii zachowania seksualne są wpajane przez rodziców. Co więcej taki seks też nie niesie potomstwa więc jest niezgodny z naturą.

Powtarzasz się...i nie odniosłeś się do wcześniejszej wypowiedzi. Ja też się powtórzę: co z sexem w dni niepłodne i ze stosunkiem pprzerywanym? Powinno zakazać się sprzedaży prezerwatyw-bo to samo ZŁO!!!
Żarcik:
-Stara, dziś będę cię pakował w oczodół...
-Ty stary debilu! Do reszty żeś ześwirował! Przecież ja mogę od tego oślepnąć!
-Wczoraj nie ogłuchłaś to i dziś nie oślepniesz...

Jak może woleć, przecież przyrodzenie nie myśli :mrgreen:

Włóż sobie prawą nogę do lewego buta-woli czy nie woli tam pozostać ;]

IMHO jeśli UE wytrwa te kilkanaście lat to w końcu wprowadzi to bez żadnego referendum. Za dekadę to nie będzie już tak kontrowersyjny temat.

Jak unia to powszechnie narzuci to trzeba będzie się z niej wypisać...
Ten temat nie będzie kontrowersyjny u Ciebie na osiedlu...

Tak jeszcze w kwestii uzupełnienia szkolnych innowacji-należy zakazać wszelkich określeń narzucającym nieświadomym dzieciom jaką mają płeć! Nie żaden On czy ONA gdyż to ogranicza i stwarza podziały. Zakazać należy sprzedawania ubranek dla dziewczynek i chłopców bo to jawna dyskryminacja i wypaczenie! To samo z zabawkami! Do obowiązkowych zabaw dziecięcych należy dopisać: zabawę w doktora, przebieranie się w ciuchy rodziców-zarówno te oficjalne jak i te nocne, pies najlepszym przyjacielem dziecka, Jaś i Małgosia-nocny maraton...
Niech dzieci doświadczą wszystkiego, posmakują każdego owocu zanim sami się zdecydują. Niech ten ich wybór będzie świadomy...

optymista.
  • Tematów: 16
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Robakatorianin:

Skoro wcześniej uznawali to za chorobę i zmienili zdanie więc musiał nastąpić jakiś spektakularny przełom w badaniach...

Nie wiem, może zebrało się na tyle badań naukowych, że nie dało się już obronić stwierdzenia, że to choroba.

Powtarzasz się...i nie odniosłeś się do wcześniejszej wypowiedzi. Ja też się powtórzę: co z sexem w dni niepłodne i ze stosunkiem pprzerywanym? Powinno zakazać się sprzedaży prezerwatyw-bo to samo ZŁO!!!

Powtarzam się, bo powtarza się argument o seksie analnym. Swoją drogą, moje pytanie wciąż pozostaje bez odpowiedzi :)

Co do seksu w dni płodne, stosunku przerywanego i prezerwatyw - jeśli ktoś chce, to niech je stosuje, tak jak pisałem, nie zaglądam ludziom do sypialni i nie mówię im co mogą w niej robić.

Tak jeszcze w kwestii uzupełnienia szkolnych innowacji-należy zakazać wszelkich określeń narzucającym nieświadomym dzieciom jaką mają płeć! [...] Niech dzieci doświadczą wszystkiego, posmakują każdego owocu zanim sami się zdecydują. Niech ten ich wybór będzie świadomy...

Transwestytyzm to nie homoseksualizm.

Cannabinol.
  • Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@optymista

Lekarze nie będą nikogo leczyć z homoseksualizmu, bo medycyna nie uznaje go za chorobę.

Nie wiem, może zebrało się na tyle badań naukowych, że nie dało się już obronić stwierdzenia, że to choroba.

Dla mnie ważniejsze jest to że gdybyśmy wszyscy tacy byli, to już dawno byśmy się skończyli jako gatunek.
Swoją drogą uważam że wegetarianizm też nie jest ok. Na większą skalę i dłuższą metę okropnie by nas osłabił.
Może określisz czym według Ciebie jest choroba? Jak dla mnie idealnym określeniem jest stan, który przeszkadza w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu.
Życie w homoseksualnym związku w żadnym wypadku nie jest sposobem normalnego funkcjonowania. W ogóle to ciężko byłoby określić definicję choroby do której nie będzie pasował homoseksualizm. Może spróbujesz?

Użytkownik Cannabinol edytował ten post 05.04.2013 - 22:29

#109 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie rozumiem tych przepychanek z optymistą. Mało komu udaje się uzyskać reputację żałośnie niską. To chyba świadczy o poziomie rozmów z nim.

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do seksu w dni płodne, stosunku przerywanego i prezerwatyw - jeśli ktoś chce, to niech je stosuje, tak jak pisałem, nie zaglądam ludziom do sypialni i nie mówię im co mogą w niej robić.

Jednak ci nieliczni narzucają większości co mają robić...

Transwestytyzm to nie homoseksualizm.

sama zabawa w przebieranie była jedną z wielu "normalnych" zabaw które dzieci powinny poznać aby nie były stronnicze, uprzedzone i nie żałowały że wybrały taką orientację bez spróbowania wszystkiego...

Dobra, spadam stąd bo jeszcze ta KOBIETA będzie mi się śniła lub ten MĘŻCZYZNA...
Takich horrorów to ja nie lubię...
http://polki.pl/work...ts/E/105483.jpg
http://cdn19.se.smcl...standardowy.jpg

edycja: overdose
Dołączona grafika

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Dla mnie ważniejsze jest to że gdybyśmy wszyscy tacy byli, to już dawno byśmy się skończyli jako gatunek.

Ale nikt nie chce, by wszyscy byli homoseksualistami, nikt nie przekonywuje do zostania homoseksualistą, a ich odsetek też się nie zwiększa. Są obecni w każdym pokoleniu, a mimo to nasza populacja ma się dobrze.

Może określisz czym według Ciebie jest choroba? Jak dla mnie idealnym określeniem jest stan, który aktualnie albo potencjalnie przeszkadza w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu.

Moja definicja to jedynie moja opinia, faktem jest to, co podaje medycyna.

@Robakatorianin: nikt nie narzuca Ci homoseksualizmu :-)

Użytkownik optymista edytował ten post 05.04.2013 - 22:32

Cannabinol.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No no, jaka klata, widzę że pan poseł nie próżnuje :mrgreen:

@optymista
Mimo wszystko, prosiłbym Cię o podanie swojej definicji choroby.

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Cannabinol: choroba to jakiś proces lub stan w organizmie lub umyśle, który nie pozwala w pełni cieszyć się z życia. Tak ja bym to nazwał, ale IMHO to nie ma żadnego znaczenia dla tego tematu.

Cannabinol.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Radość z życia nie może być wyznacznikiem choroby. To się musi odnosić do całego gatunku, a nie samopoczucia jednej jednostki.
Ludzie często dopiero po śmiertelnej diagnozie zaczynają w pełni cieszyć się z życia, z drugiej strony mnóstwo wariatów też się nim cieszy w pełni mimo że są nienormalni i niebezpieczni.
Z kolei ja nie mogę w pełni cieszyć się z życia, bo jest bida w kraju, ale IMHO to też nie ma znaczenia dla tematu, ani tym bardziej związku z chorobą.

Użytkownik Cannabinol edytował ten post 05.04.2013 - 22:58

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Milion tematów już zostało założonych na tym forum o homoseksualizmie i ludzie dalej nie potrafią zrozumieć, ze to choroba psychiczna na tle dewiacyjnym. Ile można prawić o tym ułamku społeczeństwa ?
Mo.nika świetnie to podsumowała stronę temu.

Lekarze nie będą nikogo leczyć z homoseksualizmu, bo medycyna nie uznaje go za chorobę

Do niedawna. Teraz zastanówmy się kto wpłynął na takie a nie inne postrzeganie tej przypadłości.

Ile postów można pisać o tym, że ludzie nie chcą by dzieci trafiały pod opiekę ludzi chorych, ludzi o nienaturalnej orientacji. Nie chcemy i koniec. My, społeczeństwo. Nie chcemy być terroryzowani i zmuszani przez jakiś odłamek, tudzież jakieś lobby za którym stoją spore pieniądze.

Nie jest czymś marginalnym, idiotycznym, xxx-fobicznym - powiedzieć NIE pewnemu zjawisku które totalnie nie trafia w naszą kulturę i nie ma się czego wstydzić.

Moje zdziwienie budzi jedna rzecz - zaciekła obrona homoseksualistów. Dlaczego ? Jaki macie z tego profit ? Obrońcy pokrzywdzonych ? W jaki sposób, natura zrobiła już swoje, dwie osoby o tej samej płci nie mogą mieć potomstwa. Nie jest to kończący dyskusję argument ?
Ile można ?

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Jak usunięto homoseksualizm ze spisu chorób psychicznych?

Decyzja Amerykańskiego Towarzystwa Psy­chi­a­trycznego o wykreśle­niu homosek­su­al­izmu z klasy­fikacji zaburzeń psy­chicznych (DSM) przez głosowanie została poprzedzona intensywnymi dzi­ała­niami lob­bin­gowymi akty­wistów „gejows­kich” oraz debatami poli­ty­cznymi, które prze­toczyły się przez samo Towarzystwo, orga­ni­za­cje homosek­su­alne i media [1][2].

Historia homoseksualizmu w psychiatrii:

1952. Homosek­su­al­izm zostaje sklasy­fikowany jako socjopaty­czne zaburze­nie osobowości w pier­wszym wyda­niu DSM.

1968. DSM-II klasyfikuje homoseksualizm jako dewiację seksualną.

1969. Zamieszki w Stonewall. Aktywiści gejowscy uznają, że teorie psychiatryczne są główną przyczyną piętna społecznego, którego doświadczają [3]. Postanawiają użyć tech­nik społecznego protestu w celu zmi­any diagnozy homoseksualizmu [1].

1970. Wtargnięcie aktywistów na doroczne spotkanie spotkanie Amerykańskiego Towarzystwa Psy­chi­a­trycznego (APA) w San Francisco. Jeden z psy­chi­a­trów został przez nich nazwany wulgarnie i obelżywie, innego porów­nali do nazisty, a psy­chi­a­trię określili jako narzędzie tor­tur i opresji. Zapanował chaos. Więk­szość psy­chi­a­trów opuś­ciła spotkanie. [4].

1971. Mimo oficjalnego zaproszenia do udziału konwencie APA, działacz „gejowski” Frank Kameny wraz z innymi akty­wis­tami wtargnęli na konwent kilka godzin przed planowanym panelem. Kameny przerwał toczące się spotkanie psychiatrów, zabrał mikro­fon i wygłosił deklarację: Psy­chi­a­tria jest wcielonym wro­giem. Psy­chi­a­tria wypowiedzi­ała bezwzględną wojnę w celu naszej ekster­mi­nacji. Może­cie to uznać za deklarację wojny prze­ci­wko wam [4]. W kilka godzin później odbył się panel z udziałem aktywistów homoseksualnych, w tym Kameya. Tzw. geje i les­bijki argu­men­towali, że nie potrze­bują ter­apii [4][5].

1972. Na kolejnym konwencie APA, w Dallas, pojawił się Frank Kameny, les­bi­jska akty­wistka Bar­bara Git­tings oraz homosek­su­alny psy­chi­a­tra John Fryer, który jako Dr H. Anony­mous wys­tąpił w peruce, gumowej masce, za dużym smokingu i z mikro­fonem zniek­sz­tał­ca­ją­cym głos. Powiedział: Jestem homosek­su­al­istą. Jestem psy­chi­a­trą [6][3]. Twierdził też, że stu psychiatrów biorących udział w konwencie APA jest homoseksualistami. [6] Kameny i Git­tings zor­ga­ni­zowali wys­tawę “Gay, Proud and Healthy“ [5][7].

Październik 1972. W czasie zjazdu członków Association for the Advancement of Behavior Therapy w Nowym Jorku działacze Gay Activist Alliance demonstrowali przed hotelem, w którym odbywał się zjazd. Niewielkiej grupce udało się wedrzeć do środka. Na miejscu był Robert Spitzer, członek komitetu nazewnictwa Amerykańskiego Towarzystwa Psychiatrycznego, który postanowił zaprosić aktywistów, żeby w 1973 roku wystąpili przed Komitetem i na konwencie APA [8].

Luty 1973. Komitet Nazewnictwa APA spotkał się z delegacją sied­miu dzi­ałaczy „gejows­kich” z Gay Activist Alliance. Z przy­czyn poli­ty­cznych akty­wiści zaprzeczyli, że reprezen­tują orga­ni­za­cję homosek­su­alną. Ich pod­sta­wowym celem było usunię­cie homosek­su­al­izmu z klasy­fikacji DSM. Chcieli też by zabraniać terapii nakierowanej na zmianę orientacji z homoseksualnej na heteroseksualną, nawet gdy pacjent sam o to poprosi [10]. Część z nich domagała się usunię­cia wszys­t­kich zaburzeń sek­su­al­nych, jednak obaw­iali się, że jeśli w tam­tym cza­sie przed­stawią takie żądania może to im przeszkodzić w usunię­ciu homosek­su­al­izmu z klasy­fikacji [9][10]. Charles Sil­ver­stein, akty­wista „gejowski”, a z wyk­sz­tałce­nia psy­cholog [9] zaprezen­tował przed Komitetem Nazewnictwa oświad­czenia popier­a­jące usunię­cie homosek­su­al­izmu z DSM, które zostały napisane przez przy­chyl­nych gejom psy­chologów i psy­chi­a­trów oraz cytował bada­nia mające dowodzić, że homoseksualizm jest normalny [8].

Maj 1973. Zjazd APA któremu towarzyszy sym­pozjum poświę­cone obec­ności homosek­su­al­izmu w DSM. W dyskusji wzięło udział 6 psy­chi­a­trów: Robert Stoller, Judd Mar­mor, Irv­ing Bieber, Charles Socarides, Richard Green i Robert Spitzer oraz jeden „gejowski” akty­wista – Ron Gold. Za usunię­ciem homosek­su­al­izmu z klasy­fikacji zaburzeń psy­chicznych opowiedzieli się: Stoller, Mar­mor, Green i Spitzer, a za jego pozostaw­ie­niem w klasy­fikacji: Bieber i Socarides. Z jed­nej strony prezen­towano bada­nia dowodzące, że homosek­su­al­izm jest akcep­towany w wielu kul­tur­ach, że wys­tępuje u zwierząt, że homosek­su­al­iści nie wykazują innych zaburzeń psy­chicznych, a z drugiej strony bada­nia dowodzące, że homosek­su­al­izm to zaburze­nie. Ron Gold dokonał kry­tyki psy­chi­a­trii, stwierdza­jąc, że jest ona pod­stawą sys­temu opresji wobec osób homosek­su­al­nych, a teorię mówiącą o tym, że homosek­su­al­izm jest chorobą nazwał “kupą kłamstw”. Robert Spitzer – prze­wod­niczący sym­pozjum, w miejsce homosek­su­al­izmu zapro­ponował nową diag­nozę – zaburze­nie ori­en­tacji sek­su­al­nej, która miała trak­tować homosek­su­al­izm jako zaburze­nie tylko wtedy, gdy dana osoba czuła się z nim źle i chci­ała zmienić swoją ori­en­tację sek­su­alną [11]

Czerwiec 1973. Homosek­su­alni ter­apeuci dla homosek­su­al­nych pac­jen­tów otwierają Insti­tute for Human Iden­tity. Gejowscy psy­chol­o­gowie i pra­cown­icy soc­jalni zaczynają pojaw­iać się w prasie, radiu i telewizji, gdzie deba­tują z psy­chi­a­trami [9].

Kilka miesięcy później, Komitet Nazewnictwa Amerykańskiego Towarzystwa Psy­chi­a­trycznego, choć podzielony, głosuje za wykreśleniem homosek­su­al­izmu z klasy­fikacji zaburzeń psy­chicznych [12]. Kilka innych komitetów i obradu­ją­cych organów poparło tę decyzję [3].

Grudzień 1973. Zarząd Amerykańskiego Towarzystwa Psy­chi­a­trycznego głosuje za usunię­ciem homosek­su­al­izmu z DSM i zastąpi­e­niem go zaburze­niem ori­en­tacji sek­su­al­nej [12]. Psy­chi­a­trzy niezad­owoleni z decyzji Zarządu postanawiają zor­ga­ni­zować ref­er­en­dum wśród członków Towarzystwa [3].

Charles Socarides i Harold Voth piszą do członków APA list, w którym wzy­wają do sprze­ci­wienia się decyzji Zarządu, twierdząc, że Towarzystwo zna­j­duje się pod kon­trolą gejows­kich akty­wistów. W kon­trze do nich, Ron Gold i Robert Spitzer piszą list wzywający do popar­cia decyzji Zarządu. Pod ich lis­tem pod­pisało się wielu znaczą­cych psy­chi­a­trów, wlicza­jąc w to samego prze­wod­niczącego Amerykańskiego Towarzystwa Psy­chi­a­trycznego i przyszłych kandy­datów na to stanowisko. [12].

Kwiecień 1974. Ref­er­en­dum obejmujące 10 tysięcy z 17 tys. członków APA. 58 procent (5 854) poparło decyzję Zarządu o wykreśle­niu homosek­su­al­izmu z DSM, a 37,8 proc. (3 810) zagłosowało prze­ci­wko [13][14].

2002. Richard Green, psychiatra, który blisko30 lat wcześniej argumentował za wykreśleniem homoseksualizmu z klasyfikacji zaburzeń psychicznych, ujawnia się jako zwolennik usunięcia pedofilii z DSM [15], co wzbudza szereg komentarzy innych naukowców [16].

2008. Charles Sil­ver­stein, akty­wista homoseksualny i psycholog, biorący udział w wydarzeniach z lat 1969-1974 w liś­cie do redakcji “Archives of Sex­ual Behav­ior” zadaje pytanie:

Poza homoseksualizmem DSM wymienia także sadyzm, masochizm, ekshibicjonizm, voyeuryzm, pedofilię i fetyszyzm jako zaburzenia psychiczne. Jeśli nie ma obiektywnego, niezależnego dowodu, że orientacja homoseksualna jest sama w sobie nienormalna, jakie istnieje usprawiedliwienie umieszczania jakiegokolwiek z innych zachowań seksualnych w DSM? [10].

A cele ruchu „gejowskiego” podsumowuje słowami: Mija w tej chwili 35 lat od usunięcia homoseksualizmu z DSM, co było naszym celem krótkoterminowym. Nasz cel długoterminowy – usunięcie z DSM tego, co nazywane jest perwersją seksualną, zaburzeniem seksualnym czy parafilią, w zależności od wydania, nie został zrealizowany [10].

Powyższe informacje pochodzą w większej części z artykułu "Kulisy usunięcia homoseksualizmu z klasyfikacji DSM" autorstwa wikipedysty Hatamorgana. Zostały one zweryfikowane przez redakcję PCh24.pl , a trafność cytowań porównana z materiałami źródłowymi. Oryginał artykułu w wersji ocenzurowanej dostępny jest pod hasłem "Okoliczności usunięcia homoseksualizmu z klasyfikacji DSM" na wikipedii.

Przyp­isy

[1] Schacht TE. DSM-III and the Pol­i­tics of Truth. „Amer­i­can Psy­chol­o­gist”. 40 (5), s. 513–26, 1985.doi:10.1037/0003-066X.40.5.513. PMID 4014853PMID 4014853 .

[2] Porter R. Bring­ing order to men­tal dis­or­ders. „Nature”. 389, s. 805–6, 1997. doi:10.1038/39779doi:10.1038/39779 .

[3] Drescher J. Queer Diag­noses: Par­al­lels and Con­trasts in the His­tory of Homo­sex­u­al­ity, Gen­der Vari­ance, and the Diag­nos­tic and Sta­tis­ti­cal Man­ualQueer Diag­noses: Par­al­lels and Con­trasts in the His­tory of Homo­sex­u­al­ity, Gen­der Vari­ance, and the Diag­nos­tic and Sta­tis­ti­cal Man­ual . „Archives of Sex­ual Behav­ior”. 39 (2), s. 427–60, 2010. doi:10.1007/s10508-009 9531-5. PMID 19838785PMID 19838785 . [dostęp 2012-06-06].

[4] Ronald Bayer: Homo­sex­u­al­ity and Amer­i­can Psy­chi­a­try: The Pol­i­tics of Diag­no­sis. Prince­ton: Prince­ton Uni­ver­sity Press, 1987, s. 102–7. ISBN 0–691-02837–0.

[5] Git­tings B. Show and Tell. „Jour­nal of Gay & Les­bian Men­tal Health”. 12 (3), s. 289–95, 2008.doi:10.1080/19359700802111742doi:10.1080/19359700802111742 .

[6] Lenzer J. John Fryer. „BMJ”. 326 (7390), s. 662, 2003. doi:10.1136/bmj.326.7390.662.PMC:11255571125557

[7] How It All Started. „Jour­nal of Gay & Les­bian Men­tal Health”. 13 (2), s. 76–81, 2009.doi:10.1080/19359700902735671doi:10.1080/19359700902735671 .

[8] Ronald Bayer: Homo­sex­u­al­ity and Amer­i­can Psy­chi­a­try: The Pol­i­tics of Diag­no­sis. Prince­ton: Prince­ton Uni­ver­sity Press, 1987, s. 115–20. ISBN 0–691-02837–0.

[9] Sil­ver­stein C. Wear­ing Two Hats: The Psy­chol­o­gist as Activist and Ther­a­pist. „Jour­nal of Gay & Les­bian Psy­chother­apy”. 11 (3–4), s. 9–35, 2007. doi:10.1300/J236v11n03_02doi:10.1300/J236v11n03_02 .

[10] Sil­ver­stein C. The Impli­ca­tions of Remov­ing Homo­sex­u­al­ity from the DSM as a Men­tal Dis­or­der [Let­ter to the Edi­tor]. „Archives of Sex­ual Behav­ior”. 38 (2), s. 161–3, 2009 [Epub 2008].doi:10.1007/s10508-008 9442-x. PMID 19002408PMID 19002408 .

[11] Stoller et al. A Sym­po­sium: Should Homo­sex­u­al­ity Be in the APA Nomen­cla­ture?A Sym­po­sium: Should Homo­sex­u­al­ity Be in the APA Nomen­cla­ture? . „The Amer­i­can Jour­nal of Psy­chi­a­try”. 130 (11), s. 1207–16, 1973. PMID 4784866PMID 4784866 . [dostęp 2012-06-06].

[12] Sil­ver­stein C. Are You Say­ing Homo­sex­u­al­ity Is Nor­mal?. „Jour­nal of Gay & Les­bian Men­tal Health”. 12 (3), s. 277–87, 2008. doi:10.1080/19359700802111635doi:10.1080/19359700802111635 .

[13] Charles W. Socarides: Homo­sex­u­al­ity: A Free­dom Too Far. Phoenix: Adam Mar­grave Books, 1995, s. 176. ISBN 0–9646642-5–9.

[14] Ronald Bayer: Hugo Tris­tram Engel­hardt, Arthur L. Caplan (red.): Sci­en­tific con­tro­ver­sies: Case stud­ies in the res­o­lu­tion and clo­sure of dis­putes in sci­ence and tech­nol­ogy. Cam­bridge: Cam­bridge Uni­ver­sity Press, 1987, s. 394–5. ISBN 0–521-25565.

[15] Green R. Is Pedophilia a Men­tal Dis­or­der?Is Pedophilia a Men­tal Dis­or­der? . „Archives of Sex­ual Behav­ior”. 31 (6), s. 467–71, 2002.doi:10.1023/A:1020699013309. PMID 12462476PMID 12462476 . [dostęp 2012-06-06].

[16] Peer Com­men­taries on Green (2002) and Schmidt (2002). „Archives of Sex­ual Behav­ior”. 31 (6), s. 479–503, 2002. doi:10.1023/A:1020603214218doi:10.1023/A:1020603214218 .

Za: http://www.pch24.pl/...l#ixzz2PfU3Bz3q

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale nikt nie chce, by wszyscy byli homoseksualistami, nikt nie przekonywuje do zostania homoseksualistą, a ich odsetek też się nie zwiększa. Są obecni w każdym pokoleniu, a mimo to nasza populacja ma się dobrze.

Tu chodzi o nasze dzieci i papkę propagandową której zostaną poddani.
W naszych pokoleniach pojawiają się szeregi innych chorób, anomalii i odchyleń-je też chcesz zaakceptować?

Robakatorianin: nikt nie narzuca Ci homoseksualizmu :-)

Ale mojemu dziecku już tak.

choroba to jakiś proces lub stan w organizmie lub umyśle, który nie pozwala w pełni cieszyć się z życia. Tak ja bym to nazwał, ale IMHO to nie ma żadnego znaczenia dla tego tematu.

Ale błyszczysz swymi mądrościami...
Znakiem tego jak mi rodzice zmarli to byłem chory gdyż nie potrafiłem w pełni cieszyć się życiem :o

@Mr. Mojo Rosin'
Coś tak kojarzyłem że te ich "mocne dowody" nadają się do podtarcia...
2002. Richard Green, psychiatra, który blisko30 lat wcześniej argumentował za wykreśleniem homoseksualizmu z klasyfikacji zaburzeń psychicznych, ujawnia się jako zwolennik usunięcia pedofilii z DSM [15], co wzbudza szereg komentarzy innych naukowców [16].
Tu występuje zasada palca (dasz komuś palec to póżniej pół ręki ci :censored: ) -widoczna w "cywilizowanych krajach". Tam gdzie zezwolono na homo tam w niedługim czasie pojawia się głosy o dopuszczenie innych dewiacji jak pedofilia czy sodomia.

Poza homoseksualizmem DSM wymienia także sadyzm, masochizm, ekshibicjonizm, voyeuryzm, pedofilię i fetyszyzm jako zaburzenia psychiczne. Jeśli nie ma obiektywnego, niezależnego dowodu, że orientacja homoseksualna jest sama w sobie nienormalna, jakie istnieje usprawiedliwienie umieszczania jakiegokolwiek z innych zachowań seksualnych w DSM? [10].
A to nasz czeka po wprowadzeniu homo...

Ogólnie-tęczowi nie mogą zrozumieć różnicy, że coś co występuje w przyrodzie w ilości podchodzącej pod anomalie nie może być traktowane jako norma. Jeżeli zaakceptujemy tą jedną odmianę odchylenia to tymi samymi drzwiami wpadną inne dewiacje.

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@martius:

Osobiscie odczuwam do tych "orientacji" zwykłą obrzydliwość, a dlaczego ?

Tych, czyli jakich?

Specjalnie napisałem w cudzysłowiu "orientacje", bowiem kazirodztwo i homoseksualizm to są anomalie, powiem wprost: zboczenia. Wszystko wyjaśniłem w powyższym poście, do którego nikt z rumianych nie chce się nawet odnieść.

Użytkownik martius edytował ten post 06.04.2013 - 10:04

Wszystko.
  • Tematów: 74
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Homoseksualizm nie jest już chorobą psychiczną tak samo jak nie są już nią inne choroby psychiczne. Po prostu zrezygnowano z takiej terminologii.

Polskie Towarzystwo Seksuologiczne jest zaniepokojone krzywdzącym wpływem społecznych uprzedzeń na funkcjonowanie psychiczne i społeczne osób homoseksualnych i biseksualnych oraz jest świadome niechlubnej roli, jaką w podtrzymywaniu tych uprzedzeń odegrała niegdyś nauka, która przez ponad sto lat (do 1973 w USA i do 1991 w Europie) uznawała homoseksualność za zaburzenie psychiczne. Ówczesne mniemanie o patologicznym charakterze homoseksualności okazało się niepoparte faktami naukowymi, lecz oparte na społecznych uprzedzeniach od wieków zakorzenionych w kulturze zachodniej. Dlatego też homoseksualność została wykreślona z obu najważniejszych klasyfikacji zaburzeń psychicznych – DSM i ICD.

Mo.nika.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Powtarzam się, bo powtarza się argument o seksie analnym. Swoją drogą, moje pytanie wciąż pozostaje bez odpowiedzi :)

A co ma byc ? Kwestia sumienia . Te pytanie to zaden argument, poniewaz sprowadza przeciwnikow homo do osob wierzacych. A nie wszyscy ktorzy nie zgadzaja sie z roszczeniami i oczekiwaniami homoseksualistow , to ludzie religijni i wierzacy. Wiec co ma piernik do wiatraka?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych