Odnaleźć sens
Wielu ludzi twierdzi, że już odnaleźli sens swojego życia. Znaleźli dobrą pracę, drugą połowę, lub w jakiś inny sposób, sprawili, że teraz są szczęśliwi. Zapętlili się, utknęli w rutynie. Czy są szczęśliwi? Czy sensem życia jest rutyna? Czy ty byłbyś szczęśliwy, gdybyś przez całe swoje życie robił to samo? To tylko złudne szczęście, prędzej czy później to się znudzi. Potrzebujemy nowych wrażeń... ale dlaczego? Czy nie możemy robić tego co "lubimy" cały czas? Czemu to się nudzi? Gdzie jest sens? Czyżby nasza podświadomość, chciała nam uświadomić, że aby być szczęśliwym, trzeba spróbować wszystkiego? Większość z was nie dałaby się namówić na skok ze spadochronem/ lot na lotni / nurkowanie niżej niż 10m pod wodę. Dlaczego? Dlaczego się ograniczamy? Po co nam strach, skoro aby być szczęśliwym, trzeba robić coś, czego się boimy? Czyżby sens życia, tkwił w pokonywaniu tego strachu? Za każdym razem, kiedy pokonasz strach, jesteś z siebie niezmiernie dumny, a co ważniejsze - jesteś szczęśliwy.
Jednak, to nie wszystko, przecież dla niektórych, sensem życia jest miłość, dla ukochanej/ ukochanego zmieniają się na lepsze. Po co? Dlaczego przebywanie z kimś, jest dla nas tak przyjemne? Zapewne nie zastanawialiscie się nad tym. Po prostu, jestem szczęśliwy, mam dla kogo żyć, to mi wystarcza. Czy takie szczęście, nie jest złudne? Czy to prawdziwe szczęście?
Niestety, ilu ludzi tyle odpowiedzi, dlatego przygotowałem parę pytań, abyście i wy odnaleźli sens swego życia, albo dowiedzieli się, że jesteście na dobrej drodze.
1. Czy masz hobby?
2. Czy twoja praca jest powiązana z twoim hobby?
3. Czy twoja druga połówka ma podobne zaintesowania?
Te 3 pytania, mogą ci pomóc, jeżeli na któreś z nich odpowiedziałeś - nie, to musisz to w życiu naprawić. Skierować swoje życie na taką drogę, na której wszystkie odpowiedzi będą na tak.
To był pierwszy artykuł z serii "W poszukiwaniu szczęścia". Kolejne juz wkrótce.
Wszystkie artykuły są mojego autorstwa.
Użytkownik Nothing edytował ten post 06.04.2013 - 14:40