Napisano 08.04.2013 - 18:04
Napisano 08.04.2013 - 18:08
ayalan masz racje i zgadzan sie z toba.
szon666 kraj ktory tak tu reklamujesz przez ostatnie 300 lat regularnie cofal nas cywilizacujnie. Najezdzal, grabil i eliminowal nasz elity intelektualne i do dzisiaj ma ogromna liczbe agentow wywiadu wpkywajacych na nasza poliyke i gospodarke.. ale masz prawo wielbic kogo chcesz bo masz szczescie zycia w wolnej Rzecz Pospolitej Polsce
Użytkownik szon666 edytował ten post 08.04.2013 - 19:36
Napisano 08.04.2013 - 18:33
Popularny
Napisano 08.04.2013 - 18:40
Ile wy macie lat? Bo co druga wypowiedź jest na poziomie dna intelektualnego. Ludziom się ostro wartośći moralne poprzestawiały, ale zacznijmy od początku.
10 kwietnia '10 to chyba była sobota, dobrze pamiętam? Obudziłem się nie tyle co na kacu, co po prostu byłem jeszcze lekko pijany i jak zawsze włączam sobie telewizor jeszcze leżac w łóżku i... przecieram oczy, idę spytać rodziców czy to aby na pewno nie jest wczorajszy flashback narkotyczno-alkoholowy i okazuje się, że nie. Okazuje się, że wszystko to prawda. Wlazłem sobie na fejsbuka i utkwił mi jeden komentarz znajomego z Lublina: "diabelski chichot historii", ale na razie nie mieszajmy względów kulturowo-politycznych. Zginęło 96 naszych rodaków - według Was po 3 latach powinniśmy o tym zapomnieć? To dlaczego chociażby w USA do tej pory ludzie oddają hołd zmarłym w czasie zamachów 9/11? Powiecie inna skala, a ja, gdybym oczywiście mógł, wypisałbym tutaj mase obraźliwych epiteów w waszą strone. Każda śmierć to tragedia. Powiecie, że na drogach ginie pewnie codziennnie tyle samo osób, co w tej katastrofie. Nie wiem, może i ginie, ale czy codziennie ginie prezydent, najważniejsi ludzie w państwie, ludzie, którzy walczyli o to, żebyście mogli swobodnie porozumiewać się językiem ojczystym? Powiecie, człowiek człowiekowi równy, nie roztrząsajmy, tak? To możecie sobie odpuścić czytanie dalej.
Lecha Kaczyńskiego można było nie lubić, ale jedno trzeba było mu przyznać - jako jedyny dbał o tą cholerną suwerenność, o której wy tak często zapominacie. A za co go tak nie lubicie? Bo każdy go nie lubi, ale nikt nie wie za co - troche to śmieszne. Bo miał mase wpadek w telewizji? Bo nazywali go "kartoflem"? A ja się pytam co to ma do rzeczy? Polecam mniej telewizji, a więcej myślenia. Jak słucham poglądów moich równieśników, to krew mnie zalewa. I najlepsze w tym wszystkim jest to, że połowa gamoni (pewnie nawet z tego forum) ogląda tvn24 i zgrywa wielkich znawców polityki : - ). Wiecie jeszcze na czym zostałą zbudowany nasz kraj? Bóg, honor, ojczyzna - mówi wam to coś? I od razu uspokajam - nie jestem katolikiem, nie chodzę do Kościoła, ale mam do niego wielki szacunek (Swoją drogą, jeżeli chcecie dowiedzieć się na czym opiera się wiara we wszystkie religie świata to polecam książkę Josepha Murphego pt."Potęga podświadomości"). Rozumiecie już o co mi chodzi? Poprzestawiały się ludziom strasznie wartości. Już nie chcę mi się rozwodzić na temat nieścisłości w śledztwie, nie chcę mi się dywagować o krzyży, ale muszę 3 groszę wtrącić. Generalnie tzw. "posmoleńska akcja medialna" działała bardzo dobrze, działa i do tej pory. Akurat każdy myślący człowiek chyba się zgodzi, że i przed śmiercią i po śmierci była nagonka na ś.p prezydenta. Jeżeli nie, to jesteś kretynem - sorki, nie chcę mi się gadać. Zaczęło się od krzyza - przeszkadzał. Palikot, który powiedział, że zalegalizuje jointy i pewnie ma 95% poparcia wśród ludzi 18-23, bo dodatkowo chcę krzyże ze szkół pozdejmować. To co było kiedyś normalne, ludzie traktują jako dewiacje. A nie chche mi sie......
Użytkownik szon666 edytował ten post 08.04.2013 - 18:43
Napisano 08.04.2013 - 19:03
Napisano 08.04.2013 - 19:13
@pjentak, gdy mamy rocznicę, to można o tym skromnie wspomnieć (jeszcze tak przez kilka lat), ale tylko wspomnieć a nie zaczynać wszystkiego od nowa. Rozmowy i rozmyślania o tej katastrofie nie zrodziły jeszcze nic dobrego/konstruktywnego, a ile jadu w trakcie nich wylano to już chyba nikt nie zliczy
Użytkownik Dostoyevsky edytował ten post 08.04.2013 - 19:15
Napisano 08.04.2013 - 19:25
Up@ Mam również co roku obchodzić rocznice śmierci każdego możliwego władcy od czasów Mieszka I? To jest przecież niepoważnie, w dodatku kosztuje państwo grube pieniądze.
Napisano 08.04.2013 - 19:31
Napisano 08.04.2013 - 19:36
Czyli twierdzisz, że nie liczą się ich zasługi a fakt, że zginęli tragicznie w czasie pełnienia obowiązków państwowych i to nakazuje nam przeżywać ten fatalny dzień do końca naszego życia. Nonsens.
Jeśli będą to tylko i wyłącznie twoje pieniądze, to nie widzę żadnych przeszkód
Napisano 08.04.2013 - 19:42
Czyli twierdzisz, że nie liczą się ich zasługi a fakt, że zginęli tragicznie w czasie pełnienia obowiązków państwowych i to nakazuje nam przeżywać ten fatalny dzień do końca naszego życia. Nonsens.
Cóż, Anna Walentynowicz nie ma zasług, a ostatni prezydent RP poza granicami Polski ?
Użytkownik szon666 edytował ten post 08.04.2013 - 19:43
Napisano 08.04.2013 - 19:48
Napisano 08.04.2013 - 19:50
Szanuję historię natomiast nie widzę sensu by się nad nią rozdrabniać i ciągle wszytko przezywać, bo przecież co nam to da?Powiem Ci coś, kogoś kto nie szanuje i respektuje własnej historii to nikt nie będzie traktować poważnie.
Napisano 08.04.2013 - 19:54
Ostatnio się kłóciłeś że Korea Północna to państwo dobrobytu a Chiny to największe mocarstwo na świecie i jakby zechciało to by USA pokonało. Teraz twierdzisz, że Rosja jest przyjacielem Polaków i najważniejszym parterem. W dodatku drwisz z naszego prezydenta i pomniejszasz tragedię jaka się wydarzyła. Jestem tutaj znany z robienia osobistych wycieczek ale dla Ciebie takiej nie zrobię i nie powiem za co Cię mam i jaki jest Twój iloraz inteligencji bo nie wierzę, że ktoś może być tak głupi aby mieć takie poglądy jak Ty. Zamiast tego nazwę Cię tym kim jesteś czyli pracownikiem czarnego PR'u (inaczej inżyniera społecznego) pracującego na zlecenie wschodniego sąsiada.
Zresztą nie jest to moja fantazja tylko wynika z ostatnich raportów ABW o stanie państwa i działalności jaką prowadzą w Państwie służby obcego wywiadu.
PAPA szon666
Użytkownik szon666 edytował ten post 10.04.2013 - 12:20
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych