Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wojna nuklearna nadchodzi?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
119 odpowiedzi w tym temacie

Irey.
  • Tematów: 61
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Strona proroka:
www.yisraylhawkins.com

Jego przesłanie, które obejrzało 150 tyś. osób!
www.youtube.com/watch?v=8Sjf4ELVeX8

Dołączona grafika
  • 0

suspect0.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

ja wypowiem sie tak...nie uwłaczając nikomu ale nie chce mi sie juz nawet sluchac tych wszystkich pseudo prorokow....150 tys...a jakis czas temu w maju co mialo byc??uderzenie komety(Schwassmann-Wachmann) w ziemie co mialo cpowodowac roznego rodzaju tsunami, anomalie pogodowe, apokalipse i tam inne cuda na kiju i co....nic sie z tych przepowiedni nie sprawdzilo a "prorok" zwyczajnie uciekł, ślad po nim zaginał :P ....a tak naprawde jezeli wojna juz miala by nastapic i jeszcze w przeciagu tych kilku dni to juz dawno wszelakie wywiady typu C.I.A. itepe juz wiedzieli by o takiej planowanej akcji....w dzisiejszych czasach moim zdaniem taki blitz krieg jest raczej malo prawdopodobny szczegolnie jezeli chodzi o tak atak tak grozna bronia jaka jest jądrowa/atomowa.....nie jestem jakims tam calkowitym sceptykiem i w duzo rzeczy tego typu wierze ale akorat w te przepowiednie nie.... ;-)
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Może być 12 września, przynajmniej nie trzeba długo czekać żeby zweryfikować proroctwo. W tym roku wyjątkowo dużo ewentualnych "końców świata" - był 26 maja, 22 sierpnia a teraz 12 września.
  • 0

angren.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

albo se cop przycpal i mial zwidy czy cos albo mamy 6 dni zycia co sie stanie nikt niewie ja sie pujde napic :drink: a wy rozkmincie temat
  • 0

mortyr.
  • Tematów: 46
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

12 września ? Czy to nie przypadkiem wtedy ma być rada ONZ w sprawie irańskiego programu jądrowego ?
  • 0

Szefo.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

widze trzeba rozkminić temat bo lud nie wie o co kaman :D

no i właśnie dlatego wg mnie te przepowiednie to są bujdy,
Ejael,
sam napisaleś przykłady 3 dat na które był datowany konied świata, latwo coś takiego zweryfikować i raczej do końca roku nic się nie stanie,nawet jak po 12 września znów bedą powstawać nowe proroctwa:]
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ahmadineżad: Bush jest nikim wobec woli Boga

Bush jest niczym wobec woli Boga - oświadczył prezydent Iranu Mahmud Ahmadineżad. To reakcja na wczorajszą wypowiedź amerykańskiego prezydenta.
George Bush mówił m.in. o ideologicznej wojnie, prowadzonej z islamskimi ekstremistami przez USA, w której stawką są dalsze losy świata.

Jeśli sądzi pan, panie Bush, że będzie rządzić światem ze swego pałacu ze szkła, jest pan w błędzie - powiedział Ahmadineżad, ostrzegając prezydenta USA, iż świat szybko zmierza w kierunku ustanowienia rządów islamu.

Przemawiając w Stowarzyszeniu Oficerów Wojska w Waszyngtonie, Bush porównał islamski ekstremizm do hitleryzmu i komunizmu, ale - jak zwrócili uwagę obserwatorzy - nie nazwał tym razem islamskich terrorystów "islamo-faszystami", jak w poprzednim wystąpieniu.

Prezydent USA mówił, że Iran stanowi zagrożenie dla pokoju światowego, ma ambicje opanowania całego regionu Zatoki Perskiej i zaatakowania Izraela. Oświadczył, że nie pozwoli, aby reżim irański wszedł w posiadanie broni atomowej.

Ameryka nie ugnie się przed tyranami - oświadczył Bush.

żródło:
http://wiadomosci.on...0,686,item.html
  • 0

M@ti.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Haha, ktoś znowu chce zarobić na ludzkiej głupocie.

Nikt nawet podczas wojny nie użyje broni jądrowej, bo po co? Potem ma czekać 2000 lat na okresowy rozpad pierwiastków? Przecież wojna nie ma na celu zabiciu całej ludzkości, tylko zdobycie terytorium. Jedna bomba czy dwie pewnie by spadły, ale małe, w celu postraszenia.
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Haha, ktoś znowu chce zarobić na ludzkiej głupocie.

Nikt nawet podczas wojny nie użyje broni jądrowej, bo po co? Potem ma czekać 2000 lat na okresowy rozpad pierwiastków? Przecież wojna nie ma na celu zabiciu całej ludzkości, tylko zdobycie terytorium. Jedna bomba czy dwie pewnie by spadły, ale małe, w celu postraszenia.

Ale ktoś już kiedyś zamierzał. Parę miesięcy temu czytałem artykuł o byłym dowódcy (ZSRR) jednostki wojskowej, która była o krok od rozpoczęcia globalnego konfliktu.
Radary pokazywały, że w kierunku ZSRR odpalono 8 głowic z USA.
Ten człowiek podjął decyzję, że nie użyją swoich głowic.
Póżniej odkryli, że to był fałszywy alarm. Teraz też może dojść do pomyłki.
Tamtego żołdaka zdegradowano, za to, że nie kazał odpalić atomówek.

Żródło - nie pamiętam dokładnie - prawdopodobnie gazeta wyborcza, artykuł był dość obszerny. Poszukam tego tekstu.
  • 0

M@ti.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Było o włos, ale to był błąd, więc mówie Wam, bomba atomowa oznacza zagłade, a po co zwycięskiemu krajowi 70% globu skażonego atomowo?
  • 0

Szefo.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

M@ti, ale czasem w wojnie nie chodzi o zdobycie terenów
najczęściej tak jest ale nie zawsze
kiedy sytacja jest krytyczna jakiś kraj może zastosowac bombę atomową żeby zdobyć przewagę nad rywalem
  • 0

suspect0.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Żródło - nie pamiętam dokładnie - prawdopodobnie gazeta wyborcza, artykuł był dość obszerny. Poszukam tego tekstu.

dobrze ze juz ZSRR nie ma:P a tak poza tym jezeli to z Gazety Wyborczej to podchodzil bym do tego z lekkim dystansem...jakos tak nie mam zbytniego zaufania do tej gazety:Phmm no ja tam nie wiem błąd to dla mnie chyba jedyny ewentualny powod do rozpetania zamiaszania z bombkami A ale i tak nikt takiej decyzji pochopnej przy zdrowych zmyslach nie podejmie....
  • 0

M@ti.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

kiedy sytacja jest krytyczna jakiś kraj może zastosowac bombę atomową żeby zdobyć przewagę nad rywalem

To by świadczyło o niskim poziomie intelektualnym i małej wyobraźni.
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Żeby doszło do wojny nuklearnej to któraś ze stron musiała by stać na krawędzi przegranej i nie mieć już innych możliwości prowadzenia walki. Jak by to miało być za 6 dni to już jakiś czas (myślę że dzisiaj to by było kilka lat) powinna trwać wojna konwencjonalna a jakoś jej nie widać. Może za to dojść do jednorazowego ataku terrorystycznego z użyciem nuka np. brudna bomba, ale nie jest to zwykły nuk (chociaż zaliczany do broni jądrowej) bo ma za zadanie radioaktywne skażenie terenu.

A jeżeli chodzi o tego ruska co to niby nie wystrzelił atomówek to oczywiście jest to niemożliwe bo system zabezpieczeń głowic nukleranych nie pozwala ich uzbroić jednoosobowo - muszą być co najmniej dwa klucze. Sowieci i amerykanie mieli aż nadto obcych szpiegów we własnych szeregach żeby ryzykować danie takiej władzy jednemu człowiekowi.
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Od pewnego czasu na slowa prorok i proroctwo reaguje wrecz alergicznie ;-)

22 sierpnia

Nic o tym nie wiem. Czyzby jakies proroctwo (tfu, tfu, tfu, jak ja nielubie tego slowa) mnie ominelo :wow: ? Co za wielka strata :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych